Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

tap3ah75
Posts: 2492
Joined: 07/09/2009 14:14

#101026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 » 01/07/2020 22:30

Eon Light paket i nemam ovog porno kanala na 295.
To me jedino radovalo.
Je li treba tako?


User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8781
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#101027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 01/07/2020 22:53

tap3ah75 wrote:
01/07/2020 22:30
Eon Light paket i nemam ovog porno kanala na 295.
To me jedino radovalo.
Je li treba tako?
Ne treba, kurblaj dok ne nadodje :mrgreen:

U prosirenom paketu je :-D

User avatar
TheWatcher
Posts: 2276
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#101028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher » 01/07/2020 23:22

cijeli jebeni dan ne radi nat geo wild :evil:

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/07/2020 00:42

Benq wrote:
01/07/2020 19:34
Tiger 033 wrote:
01/07/2020 19:30
Radi li kod vas Nat.Geo.Wild :?:
Koliko sam upratio situaciju, na Telemach mrezi radi, dok korisnici na HS/HKB imaju problem. Kod mene je crna slika na oba boxa, resetovao aplikaciju, resetovao boxove, nista.. Prijavio sam problem i rekli su da rade na tome.
@all
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja, kolege su upoznati s problemom i rade na otklananju poteškoća.
Veoma brzo uživat ćete u sadržaju kanala ;)

i agree
Posts: 8809
Joined: 21/10/2018 10:40
Location: SaRa Je Vo

#101030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree » 02/07/2020 00:47

TheWatcher wrote:
01/07/2020 23:22
cijeli jebeni dan ne radi nat geo wild :evil:
zato radi pionirska dolina

User avatar
vkmiro
Posts: 340
Joined: 31/08/2007 20:55

#101031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro » 02/07/2020 08:10

Redovno placam racune isti dan kada dođu na mail ili portal. Zadnji put platio preko portala i racun nije registrovan. Stanje jeste 0, ali pod uplatama ga nema da je placen ? Preko izvještaja banke je normalno otišao za Telemach.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8781
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#101032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/07/2020 08:37

vkmiro wrote:
02/07/2020 08:10
Redovno placam racune isti dan kada dođu na mail ili portal. Zadnji put platio preko portala i racun nije registrovan. Stanje jeste 0, ali pod uplatama ga nema da je placen ? Preko izvještaja banke je normalno otišao za Telemach.
Tako je i kod mene, provjerio sam s njima i kazu da je uplata prosla uredno ali da rade na portalu pa ce prikaz uplata biti sredjen uskoro.

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/07/2020 08:53

vkmiro wrote:
02/07/2020 08:10
Redovno placam racune isti dan kada dođu na mail ili portal. Zadnji put platio preko portala i racun nije registrovan. Stanje jeste 0, ali pod uplatama ga nema da je placen ? Preko izvještaja banke je normalno otišao za Telemach.
Zdravo vkmiro,
Kolege iz nadležnog sektora su upoznati s navedenim i intenzivno rade na portalu kako bi sinhronizovali prikaz stanja računa izvršen putem aplikacije Click to Pay na Moj Telemach portalu, molimo Vas za malo strpljenja.
Uvijek kada poželite, možete nam se javiti kako bismo provjerili stanje Vaših uplata.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8781
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#101034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/07/2020 11:10

Telemach wrote:
02/07/2020 00:42
@all
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja, kolege su upoznati s problemom i rade na otklananju poteškoća.
Veoma brzo uživat ćete u sadržaju kanala ;)
Kanal sada uredno radi :thumbup:

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#101035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 02/07/2020 11:32

Ovaj logo vraća sjećanja :D

Image

User avatar
newklear
Posts: 1348
Joined: 10/12/2009 15:59

#101036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by newklear » 02/07/2020 11:53

Prijavio sam kvar , šta ako se box pokvario, hoće li mi naplatiti box ili ? Kako to ide?

Sinoć normalno sve pogasio, jutros mrtav....

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8781
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#101037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/07/2020 11:53

newklear wrote:
02/07/2020 11:53
Prijavio sam kvar , šta ako se box pokvario, hoće li mi naplatiti box ili ? Kako to ide?

Sinoć normalno sve pogasio, jutros mrtav....
Ako nema fizickog ostecenja, zamjena je besplatna. Moze biti da je problem samo adapter pa box ne dobija struju, u svakom slucaju ce biti besplatno zamijenjeno ako nema ostecenja.

User avatar
TheWatcher
Posts: 2276
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#101038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher » 02/07/2020 12:28

jucer mi ovaj TM predlaze skeniranje modula jer mi kanal net geo wild ( i ne samo meni ) nije radio a cijelo vrijeme je bio problem do njih.

:evil:

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/07/2020 13:07

TheWatcher wrote:
02/07/2020 12:28
jucer mi ovaj TM predlaze skeniranje modula jer mi kanal net geo wild ( i ne samo meni ) nije radio a cijelo vrijeme je bio problem do njih.

:evil:
Zdravo TheWatcher,
Kod izmjena u programskoj šemi, korisnicima najčešće sugerišemo da urade skeniranje modula.
S obzirom na to da je Vaš upit bio među prvim komentarima na ovu temu, prije nego su kolege potvrdile generalni problem, postupili smo po standardnoj proceduri i uputili Vas na skeniranje uređaja, što u ovom slučaju sigurno nije propust.
Problem je otklonjen, možete neometano uživati u omiljenom kanalu ;)

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/07/2020 13:10

Benq wrote:
02/07/2020 11:53
newklear wrote:
02/07/2020 11:53
Prijavio sam kvar , šta ako se box pokvario, hoće li mi naplatiti box ili ? Kako to ide?

Sinoć normalno sve pogasio, jutros mrtav....
Ako nema fizickog ostecenja, zamjena je besplatna. Moze biti da je problem samo adapter pa box ne dobija struju, u svakom slucaju ce biti besplatno zamijenjeno ako nema ostecenja.
Zdravo newklear,
Sačekat ćemo provjeru kolega na adresi, u svakom slučaju, kao što je i Benq prethodno napisao, zamjenu opreme, ukoliko nije fizički oštećena, vršimo bez finansijske naknade.
Last edited by Telemach on 02/07/2020 16:11, edited 2 times in total.

User avatar
newklear
Posts: 1348
Joined: 10/12/2009 15:59

#101041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by newklear » 02/07/2020 13:26

Odlično, hvala @Benq i @Telemach

User avatar
Gerro
Posts: 6769
Joined: 19/12/2018 20:19

#101042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro » 02/07/2020 17:22

Ne mogu docekati da vas odjavim aBd. Internet je uzasno spor danima, ruter u vecernjim satima moram resetovati po par puta kako bi konekcija dosla, jer odjednom nestane. Cijene su ko da je u pitanju Njemacka, a ne BiH.

Polako, ali sigurno se pretvarate u lopove iz bh telecoma, cak sta vise mislim da ce te sigurno postati gori od njih 20 puta.

Zamolio bih ovog predstavnika Telemacha da mi ne savjetuje da ostavim svoje podatke u inbox kako bi pokusali rijesiti problem, jer sam vec zvao par puta zadnje 2 sedmice i uvijek neka izvlakusa. Cak su mijenjali nedavno kablove u zgradi, sto nije puno pomoglo.

Da ne pricam da su me zayebali za 10 KM mjesecno, jer je zena s kojom sam pricao kad sam htio uvesti EON paket rekla da je cijena 10 KM manja, nego sto stvarno jeste.

Pricao sam sa par prijatelja i korisnika Telemacha, svi dijele moje misljenje, niste ni blizu ko prije 3-4 godine.

Samo cekam da se pojavi neko treci mimo vas i Telecoma da vas ocima ne gledam, ni vas ni ove nadr.kane radnike koje saljete po kucama, a koji svi zajedno imaju 4 razreda srednje skole. Seljacina do seljacine.

Vozdra.

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/07/2020 18:33

Gerro wrote:
02/07/2020 17:22
Ne mogu docekati da vas odjavim aBd. Internet je uzasno spor danima, ruter u vecernjim satima moram resetovati po par puta kako bi konekcija dosla, jer odjednom nestane. Cijene su ko da je u pitanju Njemacka, a ne BiH.

Polako, ali sigurno se pretvarate u lopove iz bh telecoma, cak sta vise mislim da ce te sigurno postati gori od njih 20 puta.

Zamolio bih ovog predstavnika Telemacha da mi ne savjetuje da ostavim svoje podatke u inbox kako bi pokusali rijesiti problem, jer sam vec zvao par puta zadnje 2 sedmice i uvijek neka izvlakusa. Cak su mijenjali nedavno kablove u zgradi, sto nije puno pomoglo.

Da ne pricam da su me zayebali za 10 KM mjesecno, jer je zena s kojom sam pricao kad sam htio uvesti EON paket rekla da je cijena 10 KM manja, nego sto stvarno jeste.

Pricao sam sa par prijatelja i korisnika Telemacha, svi dijele moje misljenje, niste ni blizu ko prije 3-4 godine.

Samo cekam da se pojavi neko treci mimo vas i Telecoma da vas ocima ne gledam, ni vas ni ove nadr.kane radnike koje saljete po kucama, a koji svi zajedno imaju 4 razreda srednje skole. Seljacina do seljacine.

Vozdra.
Zdravo Gerro,
Žao nam je zbog Vašeg nezadovoljstva. Ukoliko nam pružite priliku, rado ćemo detaljno provjeriti Vaš Ugovor i servise koje koristite. Potrudit ćemo se da riješimo problem i popravimo utisak.
Molimo Vas da nam se javite u inbox.

User avatar
Gerro
Posts: 6769
Joined: 19/12/2018 20:19

#101044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro » 02/07/2020 18:39

Ja zamolim da mi se ne javljas i da mi ne trazis podatke ti to radis. Otprilike vam je takva i usluga. Nista ne radite u korist korisnika.

Sta mi ti mozes pomoci, a sto mi nisu "pomogli" ovi sto sam ih zvao? Hvala, ali ne.

Nema sanse da mi promijenite misljenje. Ovaj gore post sam napisao iz bijesa, sto ne umanjuje cinjenicu da sam milion posto upravu ! Imam vas samo radi sport klubova u HDu jer prenose Engleze, ali evo krenule price da Arena uskoro uzima Englesku ligu tako da i vama dolazi kraj. Niko nije lud da placa 80 KM godisnje za uslugu ravnu nuli.

Da ne pricam za ove gluposti da novi korisnici imaju pogodnosti, a ja sto sam tu godinama imam mlohavu kitu.

User avatar
un1ted
Posts: 8135
Joined: 20/10/2012 13:29

#101045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted » 02/07/2020 19:39

Da li je moguće pauzirati telemach na dva mjeseca?

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#101046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 02/07/2020 19:41

un1ted wrote:
02/07/2020 19:39
Da li je moguće pauzirati telemach na dva mjeseca?
Moguće je zamrznuti uslugu na 3 mjeseca, i onda se sama odledi nakon tog perioda, ili na zahtjev prije isteka tog perioda.

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 02/07/2020 20:34

un1ted wrote:
02/07/2020 19:39
Da li je moguće pauzirati telemach na dva mjeseca?
Zdravo un1ted,
Odgovor je potvrdan. Po Uslovima poslovanja grupacije Telemach, u toku jedne kalendarske godine, moguće je privremeno isključiti usluge na maksimalni period od 3 (tri) mjeseca.
Zahtjev za mirovanje usluga možete podnijeti na najbližem Korisničkom servisu ili putem e-maila [email protected].

User avatar
pajero
Posts: 527
Joined: 04/11/2009 15:31

#101048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pajero » 03/07/2020 13:05

Telemach wrote:
02/07/2020 20:34
un1ted wrote:
02/07/2020 19:39
Da li je moguće pauzirati telemach na dva mjeseca?
Zdravo un1ted,
Odgovor je potvrdan. Po Uslovima poslovanja grupacije Telemach, u toku jedne kalendarske godine, moguće je privremeno isključiti usluge na maksimalni period od 3 (tri) mjeseca.
Zahtjev za mirovanje usluga možete podnijeti na najbližem Korisničkom servisu ili putem e-maila [email protected].
A da li je moguce da recimo privremeno iskljucim 3x po jedan mjesec. Recimo sad u julu mjesec pa u oktobru pa u decembru? Ili je to samo JEDNOM a max 3 mjeseca u toku tog jednog iskljucenja? I da li se jos uvijek prikljucak tog privremenog iskljucenja placa 10KM?

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#101049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 03/07/2020 13:13

pajero wrote:
03/07/2020 13:05
Telemach wrote:
02/07/2020 20:34
un1ted wrote:
02/07/2020 19:39
Da li je moguće pauzirati telemach na dva mjeseca?
Zdravo un1ted,
Odgovor je potvrdan. Po Uslovima poslovanja grupacije Telemach, u toku jedne kalendarske godine, moguće je privremeno isključiti usluge na maksimalni period od 3 (tri) mjeseca.
Zahtjev za mirovanje usluga možete podnijeti na najbližem Korisničkom servisu ili putem e-maila [email protected].
A da li je moguce da recimo privremeno iskljucim 3x po jedan mjesec. Recimo sad u julu mjesec pa u oktobru pa u decembru? Ili je to samo JEDNOM a max 3 mjeseca u toku tog jednog iskljucenja? I da li se jos uvijek prikljucak tog privremenog iskljucenja placa 10KM?
Zdravo un1ted,
Odgovor je potrvdan. Mirovanje usluge moguće je izvršiti na rok, ne kraći od jedan (1) mjesec i ne duži od tri (3) mjeseca u toku jedne kalendarske godine.
Za vrijeme mirovanja na zahtjev pretplatnika ne naplaćuje se mjesečna pretplata.
Po uključenju usluga nakon privremenog mirovanja fakturisati će Vam se 10 KM za analogni priključak i 5 KM za dodatne usluge.
Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

User avatar
holowey
Posts: 7479
Joined: 10/11/2008 10:53
Location: Дишем ти за вратом...

#101050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey » 03/07/2020 13:20

Telemach wrote:
03/07/2020 13:13

Zdravo un1ted,
Odgovor je potrvdan. Mirovanje usluge moguće je izvršiti na rok, ne kraći od jedan (1) mjesec i ne duži od tri (3) mjeseca u toku jedne kalendarske godine.
Za vrijeme mirovanja na zahtjev pretplatnika ne naplaćuje se mjesečna pretplata.
Po uključenju usluga nakon privremenog mirovanja fakturisati će Vam se 10 KM za analogni priključak i 5 KM za dodatne usluge.
Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
molim potvrdite da je u pitanju KALENDARSKA godina... znaci li to da se moze "umiroviti" prikljucak od pocetka oktobra do kraja marta? efektivno sest mjeseci ali po tri u svakoj kalendarskoj godini

Post Reply