Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
crnivrag
Posts: 10598
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#53651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 09/09/2017 13:22

brazzo19 wrote:Placa li se sta dodatno kad se vrati neki program ili utakmica nazad preko ovog eon.a jer neko mi rece da se na resiveru naplacuje na tv.u recimo ako vratis film ili tekmu od pocetka ? :D
Na resiveru se naplaćuje 3 KM, ako tu uslugu nemaš uključenu u paketu, ali putem EON korištenje usluge vraćanja sadržaja 7 dana unazad je besplatno.


EasyWay
Posts: 221
Joined: 31/03/2011 00:55

#53652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay » 09/09/2017 13:32

Da li se može svoj user i pass dati drugome, kako bi ovaj na EON-u gledao utakmice engleske lige na SK kanalima ? Jaran mi je na BH telekomu, a veliki je topnik, pa me to zanima. Da li se uopće mogu gledati SK kanali preko drugog operatera na aplikaciji EON?

User avatar
pecpec
Posts: 1494
Joined: 31/05/2017 14:54
Location: tu

#53653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec » 09/09/2017 13:41

E jebi ga sad i ti svasta pitas,probas ako moze sutis,jos treba da nam radi toga ukinu ovo i naprave restrikcije

alipasijaner
Posts: 1207
Joined: 01/08/2016 23:05

#53654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 09/09/2017 13:45

crnivrag wrote:Onda sam ja jedini izuzetak kojem radi na svim uređajima (Desktop PC, Laptop, Mobitel, Android TV Box).
Koji Android TV Box imas? NShield na kojem provjereno radi ili neki cunga lunga? :)

naseroric
Posts: 164
Joined: 11/06/2015 13:36

#53655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by naseroric » 09/09/2017 13:46

EasyWay wrote:Da li se može svoj user i pass dati drugome, kako bi ovaj na EON-u gledao utakmice engleske lige na SK kanalima ? Jaran mi je na BH telekomu, a veliki je topnik, pa me to zanima. Da li se uopće mogu gledati SK kanali preko drugog operatera na aplikaciji EON?
ne moze se gledati SK kanali na drugoj mrezi vec isprobano

EasyWay
Posts: 221
Joined: 31/03/2011 00:55

#53656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay » 09/09/2017 13:51

ne moze se gledati SK kanali na drugoj mrezi vec isprobano
Ok. Hvala

User avatar
crnivrag
Posts: 10598
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#53657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 09/09/2017 14:16

alipasijaner wrote: Koji Android TV Box imas? NShield na kojem provjereno radi ili neki cunga lunga? :)
Kineski Dolamee D5: http://www.dolamee.com/dolamee-d5-comes ... id-5-1-os/

A aplikacija radi kada ugasim ethernet konekciju i povežem se putem wifi mreže.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32611
Joined: 29/06/2011 23:39

#53658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 09/09/2017 14:26

Tv box ima veliku manu sto se na njemu (o EONu govorimo naravno) slika ne izbistri kao na mobilnim uredjajima, ostane uzasna slika koja nije ni SD.
Na mobitelu recimo nakon pola minute, slika se izbistri (vidi se i po broju kb/s na vrhu ekrana)

O felerima da ne govorim, pola kanala ne radi, moras iskopcavati ethernet i tako dalje.

User avatar
Telemach
Posts: 10938
Joined: 13/10/2010 14:13

#53659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 09/09/2017 14:30

mayab wrote:
problemnatravunu wrote:TELEMACHE, ako može jedna molba, a odnosi se na ovaj EON, kao i na pregled programa na EPG-u!
Dakle, svi strani filmovi su napisani sa prevedenim nazivom, a ja bi bio jako zahvalan ako biste uveli (u zagradi) i originalni naziv filma i godinu!
:thumbup:
Poštovani TELEMACH !
Isti zahtjev bih imao i ja, dakle ako može u zagradi originalni naziv, nekad imam želju da vidim na npr.IMDB-u kakav je film, ocjena itd, a sa ovim prevedenim nazivom "nikuda nisam prispio"

HVALA!
Zahvaljujemo se na sugestiji.Provjerit ćemo sa kolegama da li se može dodati navedena opcija.

User avatar
Telemach
Posts: 10938
Joined: 13/10/2010 14:13

#53660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 09/09/2017 14:33

richa wrote:
Telemach wrote:
dejang93 wrote:Draga gospodo iz Telemaha, želim samo da izrazim veliko nezadovoljstvo što se tiče usluge EON. Inače sam korisnik Total TV usluge ali mi se čini da oni veze nemaju sa EON-om. Čini mi se da vam se nešto ni ne žuri da otklonite probleme u vezi ove platforme jer ja evo cijeli dan od kako sam se registrovao ne mogu se ulogovati na EON. U podršci Total-a samo govore da se strpim. Ok, al kako da drugi mogu a ja i nekolicina ne mogu se logovati. Poznajem momka koji od kako je platforma puštena još uvijek se nije uspio ulogovati na EON. Stalno mu izbacuje "pogrešno korisničko ime ili lozinka". Hoće li se ovo riješiti?
Već smo Vam se javili u pp radi detaljnijih informacija.
Zasto se ne javite i meni pisao sam vam za isti problem?
Kako rijesiti?
Ukoliko ste nam pisali ,javit ćemo Vam se sa povratnim informacijama.

User avatar
Sarajevo1970
Posts: 768
Joined: 31/12/2007 23:08
Location: 薩拉熱窩,波斯尼亞

#53661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarajevo1970 » 09/09/2017 14:34

crnivrag wrote:Onda sam ja jedini izuzetak kojem radi na svim uređajima (Desktop PC, Laptop, Mobitel, Android TV Box).
Bogami nisi, i kod mene sve radi. Cak i kanale koji mi nisu u paketu. :thumbup:

User avatar
Telemach
Posts: 10938
Joined: 13/10/2010 14:13

#53662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 09/09/2017 14:34

Knoa wrote:Telemase i kod mene neko "umro" - crnina, evo i greški u konzoli:

Image
Javite nam se u inbox sa podacima kako bi izvršili potrebne provjere.

User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 18122
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Contact:

#53663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi » 09/09/2017 14:35

Jupiii, radi D3GO TV ne radi EON...opet crnilo :D.

User avatar
beni-bu-man
Posts: 16468
Joined: 10/04/2012 09:01
Location: On land, air, or sea, I don't need No I.D

#53664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man » 09/09/2017 14:37

Telemach wrote:
mayab wrote:
problemnatravunu wrote:TELEMACHE, ako može jedna molba, a odnosi se na ovaj EON, kao i na pregled programa na EPG-u!
Dakle, svi strani filmovi su napisani sa prevedenim nazivom, a ja bi bio jako zahvalan ako biste uveli (u zagradi) i originalni naziv filma i godinu!
:thumbup:
Poštovani TELEMACH !
Isti zahtjev bih imao i ja, dakle ako može u zagradi originalni naziv, nekad imam želju da vidim na npr.IMDB-u kakav je film, ocjena itd, a sa ovim prevedenim nazivom "nikuda nisam prispio"

HVALA!
Zahvaljujemo se na sugestiji.Provjerit ćemo sa kolegama da li se može dodati navedena opcija.
to bi bilo pas od prednosti :D

Knoa
Posts: 90
Joined: 08/12/2009 11:24

#53665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Knoa » 09/09/2017 14:40

Telemach wrote:
Knoa wrote:Telemase i kod mene neko "umro" - crnina, evo i greški u konzoli:

Image
Javite nam se u inbox sa podacima kako bi izvršili potrebne provjere.
Poslao

alipasijaner
Posts: 1207
Joined: 01/08/2016 23:05

#53666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 09/09/2017 14:46

Wetek-u ne moras ugasiti eth, dovoljno je da se pored podignutog eth povezes i putem wifi-ja...
+1
crnivrag wrote:
alipasijaner wrote: Koji Android TV Box imas? NShield na kojem provjereno radi ili neki cunga lunga? :)
Kineski Dolamee D5: http://www.dolamee.com/dolamee-d5-comes ... id-5-1-os/

A aplikacija radi kada ugasim ethernet konekciju i povežem se putem wifi mreže.

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#53667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 09/09/2017 15:07

beni-bu-man wrote:
Telemach wrote:
Zahvaljujemo se na sugestiji.Provjerit ćemo sa kolegama da li se može dodati navedena opcija.
to bi bilo pas od prednosti :D
Pa ovo bi fakat bila dobra stvar, i ja se slabo snalazim s ovim našim prevodima naziva filmova i serija :lol:
+1 zahtjev
I da nam Telemach kaže šta se dešava sa SK1 HD jer je kvalitet slike još uvijek užas...

CooK
Posts: 3470
Joined: 28/01/2012 19:50

#53668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK » 09/09/2017 15:42

avaks wrote:
beni-bu-man wrote:
Telemach wrote:
Zahvaljujemo se na sugestiji.Provjerit ćemo sa kolegama da li se može dodati navedena opcija.
to bi bilo pas od prednosti :D
Pa ovo bi fakat bila dobra stvar, i ja se slabo snalazim s ovim našim prevodima naziva filmova i serija :lol:
+1 zahtjev
I da nam Telemach kaže šta se dešava sa SK1 HD jer je kvalitet slike još uvijek užas...
Nece nista da napisu vezano za smanjen kvalitet slike na Sportklub HD kanalima(najvise na SK1 HD). Jednom korisniku su privatno odgovorili da rade na tome ali mislim da je to bila suplja samo da im prestane dosadjivati. Neka se konacno oglase pa makar i napisali da nece ili ne mogu rijesiti problem pa da vise ne pitamo bezveze a ne ovako da se prave mutavi na stotine pitanja vezano za ovaj problem.

channel10
Posts: 13382
Joined: 08/01/2014 12:37

#53669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 » 09/09/2017 15:46

Evo da i ja prijavim losu sliku na lafo SK HD kanalimA.

Nije ovo vidjelo HD-a.

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#53670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 09/09/2017 15:51

Modern Talking wrote:
CooK wrote:
Nece nista da napisu vezano za smanjen kvalitet na Sportklub HD kanalima(najvise na SK1 HD). Jednom korisniku su privatno odgovorili da rade na tome ali mislim da je to bila suplja samo da im prestane dosadjivati. Neka se konacno oglase pa makar i napisali da nece ili ne mogu rijesiti problem pa da vise ne pitamo bezveze a ne ovako da se prave mutavi na stotine pitanja vezano za ovaj problem.
Slika vrh na SK HD na svakom slika za 10 kod mene!
Od kada imaš SK HD i je li na laptopu gledaš ili na TV?
Ja garantujem da je u zadnjih pola godine degradirana i to dobro, čak se i na monitoru od 24'' primijeti a kamo li na TV od 43'' (imam 2 u stanu i to jedan resiver na drugom kartica i isto se dešava).
Vidljivo je posebno na SK1 HD, dok na ostalim za nijansu manje ali čim je više kretnji pikselizacija je osjetna i evo dosta kolega to potvrđuje.
Daleko je to od onih starih SK HD....
Vjerovatno kako su svima pustili pa su i bitrate smanjili, nemam logičnijeg zaključka.

Telemach još nije ništa rekao za ovo ili izbjegava dati odgovor?!

pinkman
Posts: 1423
Joined: 07/09/2013 18:57

#53671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pinkman » 09/09/2017 16:36

pinkman wrote:Posto kod mene jos uvijek nema Telemach jer "nemaju dozvolu", moze li se postati pretplatnik, pa da ja putem interneta koristim EON uslugu? Ionako za par godina niko nece ni imati "kablovsku TV".. :D
Telemach jos cekam odgovor. Mogu li postati pretplatnik da dobijem korisnicke podatke, a onda putem interneta gledam kanale? Ostavio bih samo internet kod trenutnog provajdera, a TV pretplatu ukinuo, dok ne budete dostupni i u mom naselju.

channel10
Posts: 13382
Joined: 08/01/2014 12:37

#53672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 » 09/09/2017 17:02

Za to ti ne treba njihova dozvola. Nadjes komsiju ili poznanika koji je pretplatnik TM i trazis od njega username i pass i gledas sve osima fox kanala i SK.

gaius
Posts: 1012
Joined: 17/09/2004 10:33

#53673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gaius » 09/09/2017 17:13

Riješio problem Smart TV koji nije podržan za eon aplikaciju.
kupio chromecast 115,00 KM.. skopčao na TV, iz EON aplikacije na mobitelu radi cast direktno na tv i sve perfektno.. uključujući i HD kanale.. a osim toga riješio i problem desktop castinga na tv koji sam do tada radio preko hdmi kabla..

živio chromecast :)

User avatar
Telemach
Posts: 10938
Joined: 13/10/2010 14:13

#53674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 09/09/2017 18:02

pinkman wrote:
pinkman wrote:Posto kod mene jos uvijek nema Telemach jer "nemaju dozvolu", moze li se postati pretplatnik, pa da ja putem interneta koristim EON uslugu? Ionako za par godina niko nece ni imati "kablovsku TV".. :D
Telemach jos cekam odgovor. Mogu li postati pretplatnik da dobijem korisnicke podatke, a onda putem interneta gledam kanale? Ostavio bih samo internet kod trenutnog provajdera, a TV pretplatu ukinuo, dok ne budete dostupni i u mom naselju.
EON uslugu mogu koristiti Telemach pretplatnici D3 usluge i usluge interneta.Možete nam dostaviti Vaše podatke kako bi provjerili da li na Vašem području postoji tehnička mogućnost za priključenje naših usluga.

User avatar
Rene Higuita
Posts: 731
Joined: 10/09/2012 16:17
Contact:

#53675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rene Higuita » 09/09/2017 18:27

avaks wrote:
Modern Talking wrote:
CooK wrote:
Nece nista da napisu vezano za smanjen kvalitet na Sportklub HD kanalima(najvise na SK1 HD). Jednom korisniku su privatno odgovorili da rade na tome ali mislim da je to bila suplja samo da im prestane dosadjivati. Neka se konacno oglase pa makar i napisali da nece ili ne mogu rijesiti problem pa da vise ne pitamo bezveze a ne ovako da se prave mutavi na stotine pitanja vezano za ovaj problem.
Slika vrh na SK HD na svakom slika za 10 kod mene!
Od kada imaš SK HD i je li na laptopu gledaš ili na TV?
Ja garantujem da je u zadnjih pola godine degradirana i to dobro, čak se i na monitoru od 24'' primijeti a kamo li na TV od 43'' (imam 2 u stanu i to jedan resiver na drugom kartica i isto se dešava).
Vidljivo je posebno na SK1 HD, dok na ostalim za nijansu manje ali čim je više kretnji pikselizacija je osjetna i evo dosta kolega to potvrđuje.
Daleko je to od onih starih SK HD....
Vjerovatno kako su svima pustili pa su i bitrate smanjili, nemam logičnijeg zaključka.

Telemach još nije ništa rekao za ovo ili izbjegava dati odgovor?!
Evo odgovor koji sam dobio od Telemach, a vezano za kvalitet slike pojedinih SD kanala:

Pozdrav ,

Sto se tiče navedenih programa , isti programi se transkodiraju kako bih svi korisnici mogli gledati ove programe i iz istih razloga je degradiran kvalitet izvornog signala koji i pored transkodiranja ima nešto slabiji kvalitete slike na koji mi ne možemo utjecati jer to zavisi od servis provajdera koji emituje programe na satelitu.

Vezano za novoprispjeli upit i eventualno problem koji korisnik vidi: ovdje se radi dakle, o transkodiranju izvornog signala , čime je omogućeno gledanje navedenih TV programa svim korisnicima, ne radi se o nikakvoj transkripciji sto je sasvim drugi pojam.Servisi koji su dostupni od satelitskog operatera se prema svim standardima i uslovima konvertuje u MPEG2 SD format kao i dosta drugih programa, izvorni signal je takva da na njega ne možemo uticati.
Sto se tiče usporedbe s drugim (konkurentnim) operaterom,oni vjerovatno izvorni signal (H264) ne konvertuju jer se takav signal distribuira u sistemu jer je kao takav prihvatljiv za sve korisnike.

Post Reply