Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
cenecimoveocino
Posts: 2225
Joined: 31/12/2013 23:00
Location: Zenica

#53501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino » 07/09/2017 18:28

Sad pokušao da premotam sadržaj,najednom sve stalo,neće da premota i sad neće nikako da otvori EON stranicu...
vi i vaše eksperimentalne tehnologije :skoljka:


ivannn
Posts: 900
Joined: 14/06/2008 19:25

#53502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ivannn » 07/09/2017 18:29

da. opet je palo sve,

LordRaven
Posts: 262
Joined: 11/05/2006 21:37
Location: Seher Sarajevo

#53503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by LordRaven » 07/09/2017 18:50

Kod vas moze bar nesto! Ja ne mogu uci ni u aplikaciju, pogresni podaci navodno :skoljka:

User avatar
crnivrag
Posts: 10598
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#53504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 07/09/2017 18:54

LordRaven wrote:Kod vas moze bar nesto! Ja ne mogu uci ni u aplikaciju, pogresni podaci navodno :skoljka:
Izgleda da za ovo ima rješenje: Probaj na portalu "Moj Telemach" promijeniti lozinku da sadrži velika i mala slova, te brojeve i da joj je veličina najmanje 8 karaktera, te se onda ponovo probaj logovati.

LordRaven
Posts: 262
Joined: 11/05/2006 21:37
Location: Seher Sarajevo

#53505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by LordRaven » 07/09/2017 18:59

Dzaba,sve isprobao, cak su mi resetovali pa i obrisali profil. Uporno greska. Pustis aplikaciju koja nije testirana a pritom je pompezno najavis.


User avatar
Velkoski
Posts: 67619
Joined: 17/05/2008 15:30
Location: u dergjahu tvog srca

#53507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski » 07/09/2017 19:15


User avatar
problemnatravunu
Posts: 9843
Joined: 26/10/2014 07:41
Location: Sarajevo

#53508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by problemnatravunu » 07/09/2017 19:18

TELEMACHE, ako može jedna molba, a odnosi se na ovaj EON, kao i na pregled programa na EPG-u!
Dakle, svi strani filmovi su napisani sa prevedenim nazivom, a ja bi bio jako zahvalan ako biste uveli (u zagradi) i originalni naziv filma i godinu!
:thumbup:

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32611
Joined: 29/06/2011 23:39

#53509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 07/09/2017 19:22

Ma legendarni ste, na EON aplikaciji pola stvari ne radi, ne dopusta mi gledanje SK1 HD unazad, gomilu kanala ne zeli upaliti, ali ste regularno uredili da HRT2 ni na NEO ne emituje kosarku odnosno i ovdje ste zatamnili tacnije izleti poruka "ovaj sadrzaj aplikacija ne moze emitirati na ovom teritoriju", to je bitno da ste vi sredili :D

Koji likovi jbt zivot.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8648
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#53510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/09/2017 19:22

Kabanica i njegovi clanci , dugo ga nije bilo :lol:

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#53511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/09/2017 19:24

dječak sa šibicama wrote:Ma legendarni ste, na EON aplikaciji pola stvari ne radi, ne dopusta mi gledanje SK1 HD unazad, gomilu kanala ne zeli upaliti, ali ste regularno uredili da HRT2 ni na NEO ne emituje kosarku odnosno i ovdje ste zatamnili tacnije izleti poruka "ovaj sadrzaj aplikacija ne moze emitirati na ovom teritoriju", to je bitno da ste vi sredili :D

Koji likovi jbt zivot.
Zašto, ali zašto bi neko pored SK HD gledao na HRT?
Hajmo biti realni :-)

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32611
Joined: 29/06/2011 23:39

#53512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 07/09/2017 19:25

avaks wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ma legendarni ste, na EON aplikaciji pola stvari ne radi, ne dopusta mi gledanje SK1 HD unazad, gomilu kanala ne zeli upaliti, ali ste regularno uredili da HRT2 ni na NEO ne emituje kosarku odnosno i ovdje ste zatamnili tacnije izleti poruka "ovaj sadrzaj aplikacija ne moze emitirati na ovom teritoriju", to je bitno da ste vi sredili :D

Koji likovi jbt zivot.
Zašto, ali zašto bi neko pored SK HD gledao na HRT?
Hajmo biti realni :-)
Mozda zato sto mi SK1 HD ne zeli emitovati snimku utakmice tacnije izbaci obavijest "nema signala", ono, mozda :roll:

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8648
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#53513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/09/2017 19:25

dječak sa šibicama wrote:Ma legendarni ste, na EON aplikaciji pola stvari ne radi, ne dopusta mi gledanje SK1 HD unazad, gomilu kanala ne zeli upaliti, ali ste regularno uredili da HRT2 ni na NEO ne emituje kosarku odnosno i ovdje ste zatamnili tacnije izleti poruka "ovaj sadrzaj aplikacija ne moze emitirati na ovom teritoriju", to je bitno da ste vi sredili :D

Koji likovi jbt zivot.


Na SK1 SD radi 7 dana unazad

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32611
Joined: 29/06/2011 23:39

#53514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 07/09/2017 19:26

Pisam im se na SK SD, 21 vijek a ja da gledam jebeni SD

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#53515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/09/2017 19:33

Pa i HRT je u SD, ništa kvalitetnije a ako je toliko važno da se pogleda snimak onda si trebao snimiti tekmu sebi jbg...
Nema 72h unazad na SK HD kanalima (barem kod mene) :-)

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32611
Joined: 29/06/2011 23:39

#53516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama » 07/09/2017 19:43

Ja govorim o EON, gdje svi kanali imaju opciju ne 72 sata, nego 7 dana unazad.

Ili sam ja pogresno shvatio? ako jesam, zasto onda postoji opcija "premotavanja" na svakom kanalu, jer koliko vidim postoji "puljka" na svakoj emisiji na svakom tv kanalu, da se pogleda propusteno.

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#53517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/09/2017 19:47

Pa tu sam te izgubio... Trebalo bi 7 dana unazad da ima ali vidiš da je EON tek pušten i daleko je to od ispeglanog.
Doduše kao i sve "opcije" koje Telemach uvede :lol: Godinama sam već korisnik i uvijek je bilo zatamnjivanja kao i problema u početku sa svim i kažem apsolutno svim uslugama. Ali ispeglaće oni to, neosporno je. Malo me više brine slabiji kvalitet na ovom SK1 HD kanalu. Očigledno je da to nije onaj "stari" ili je bitrate smanjen a Telemach se po pitanju toga još nije očitovao :-)

User avatar
Telemach
Posts: 10938
Joined: 13/10/2010 14:13

#53518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/09/2017 19:48

lendric wrote:Usput Telemahe, ako nije problem da mi pobrisete sve uređaje što sam registrovao za EON, jer sam sve browsere isprobao ništa ne radi :D
Možete preko portala mojtelemach izbrisati željene uređaje.

damirtestira
Posts: 14
Joined: 01/01/2017 17:32

#53519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damirtestira » 07/09/2017 19:50

kemox wrote:Predobra je ova aplikacija za Android jedino fali direktni Cast iz aplikacije na smart tv
Image

Ovo je zamjerka velika od mene!
Teško to ide za live i preko tv playera ali trebaju se potruditi

prijatelju Cast radi bez problema, ne znam sta je za tebe direktno cast ali ja vec dva dana gledam HBO serije, znaci pokrenem seriju na mobitelu kliknem na Cast i na Smart TV.

jedina zamjerka je sto EON android TV jos uvjek nema pristup picboxu i hbo-u, ispise samo poruku USKORO. Ostalo sve fercera top. LP

User avatar
kemox
Posts: 596
Joined: 02/02/2013 12:43

#53520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox » 07/09/2017 19:51

Telemach wrote:
lendric wrote:Usput Telemahe, ako nije problem da mi pobrisete sve uređaje što sam registrovao za EON, jer sam sve browsere isprobao ništa ne radi :D
Možete preko portala mojtelemach izbrisati željene uređaje.
Aferim, taman to htjedo pitati :)

User avatar
avaks
Posts: 5608
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#53521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/09/2017 20:03

Image
Image
Image

Doduše ne vidi se pikselizacija kada se telefonom fotka ali nema odavno logotipa HD desno dole i pri kretnjama je osjetno više pikselizacije nego ranije...
Ili možda umišljam?! :lol:

Dzontra_Volta
Posts: 3279
Joined: 20/01/2011 11:10

#53522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta » 07/09/2017 20:04

Kako namjestiti da kad s nekim razgovaram na fiksni telefon, onom trećem koji me zove u tom trenutku daje znak da je zauzeo.
Ovako mu zvoni normalno i misli da nema niko kući ili da ne želim da se javim.

User avatar
crnivrag
Posts: 10598
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#53523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 07/09/2017 20:05

Zvanični odgovor Telemach-a na upit o reemitovanju Hayat kanala putem EON aplikacije:

Image

NediM17
Posts: 10895
Joined: 05/11/2009 11:49

#53524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 » 07/09/2017 20:14

EON Android aplikacija se restartuje kada pustim HD kanal, na jednom mobitelu (Alcatel OneTouch Pop3 5''), na drugom radi O.K. (Sony M2).
Sve drugo je bez greske.

P.S. Slika na SK1 HD je prava sramota.

User avatar
Maharadza
Posts: 15434
Joined: 30/01/2013 15:13

#53525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza » 07/09/2017 20:23

lendric wrote:
Telemach wrote:
lendric wrote:Usput Telemahe, ako nije problem da mi pobrisete sve uređaje što sam registrovao za EON, jer sam sve browsere isprobao ništa ne radi :D
Možete preko portala mojtelemach izbrisati željene uređaje.

Znam da može, ali je li još uvijek postoji ono ograničenje jednom mjesečno ili ?
Po meni su puštanjem EON platforme obavezno trebali paralelno svima 'očistiti' i tu listu uređaja sa D3GO i resetovati je na 'nulu'.
Last edited by Maharadza on 07/09/2017 20:24, edited 1 time in total.

Post Reply