Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

NediM17
Posts: 10882
Joined: 05/11/2009 11:49

#45201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 » 07/02/2017 13:45

Telemach wrote:@NediM17

Provjerit ćemo sve mogućnosti zamjene, i javiti Vam se sa povratnim informacijama.
Cekam.


User avatar
Telemach
Posts: 10898
Joined: 13/10/2010 14:13

#45202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/02/2017 13:57

kakotakonikako wrote:
diablobih wrote:Opaa, poziv primljen, odjednom imaju karticu :D

P.S. Hvala @telemach
Ti imas TGF i na jednom TV-u risiver D.2. Sada si na drugom TV-u trazio karticu i dobio. Da li si to dodatno platio - ne karticu, nego kao uslugu ?

Ako je tako, i ja imam TGF i zelim karticu. Rasplakacu se i ja, pa da onda i ja dobijem :D ....
Zdravo kakotakonikako,
Imate mogućnost dodatnih digitalnih prijemnika.
Dodatni D3 digitalni prijemnik podrazumijeva dodatni D3 digitalni uređaj na korištenje, pored onog kojeg ste dobili na korištenje uz osnovnu D3 pretplatu. D3 digitalni paket koji će biti aktivan na dodatnom D3 digitalnom prijemniku je isti paket koji je aktiviran na osnovnoj D3 pretplati. Maximalan broj dodatnih D3 digitalnih prijemnika po Pretplatničkom Ugovoru je 2 (dva).
DIGITALNI PRIJEMNICI MJESEČNA RENTA U KM D3 MINI, CAM modul 3,5
D3 V 2.0, PDS 2 5
PDS 3 6
Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.

User avatar
Telemach
Posts: 10898
Joined: 13/10/2010 14:13

#45203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/02/2017 13:59

NediM17 wrote:
Telemach wrote:@NediM17

Provjerit ćemo sve mogućnosti zamjene, i javiti Vam se sa povratnim informacijama.
Cekam.
Zdravo NediM17,
zamolit ćemo Vas za još malo strpljenja.
Kolege provjeravaju sve što je potrebno, bit ćete ubrzo kontaktirani.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#45204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 07/02/2017 16:28

Je li ovo bilo nekih promjena i novih paketa. Imam duo net grande extra i vidim da sada tu nije HBO GO u paketu i šta je sve bilo, da je net 120/5, a ne 150/6, da nema D3 kuće, ali i da je cijena niža za oko 20KM.

Ne mogu se sjetiti, ali je li ovaj Premium neki novi paket?

User avatar
amar1994
Posts: 28550
Joined: 11/01/2015 12:22
Location: Neđeljišta

#45205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 » 07/02/2017 16:31

Telemach wrote:
NediM17 wrote:
Telemach wrote:@NediM17

Provjerit ćemo sve mogućnosti zamjene, i javiti Vam se sa povratnim informacijama.
Cekam.
Zdravo NediM17,
zamolit ćemo Vas za još malo strpljenja.
Kolege provjeravaju sve što je potrebno, bit ćete ubrzo kontaktirani.
:lol: :mrgreen: :mrgreen:

eto ih sa povoljnim , pardon ne povoljnim uslugama :izet: :D

User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#45206 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 07/02/2017 16:37

The Realist wrote:Je li ovo bilo nekih promjena i novih paketa. Imam duo net grande extra i vidim da sada tu nije HBO GO u paketu i šta je sve bilo, da je net 120/5, a ne 150/6, da nema D3 kuće, ali i da je cijena niža za oko 20KM.

Ne mogu se sjetiti, ali je li ovaj Premium neki novi paket?
http://telemach.ba/a2327/Korisnicki-ser ... odine.html

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8640
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#45207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/02/2017 16:39

amar1994 wrote: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

eto ih sa povoljnim , pardon ne povoljnim uslugama :izet: :D
Kako kome , ako si ovdje samo da trolas , zaobidji temu.

User avatar
amar1994
Posts: 28550
Joined: 11/01/2015 12:22
Location: Neđeljišta

#45208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 » 07/02/2017 16:40

Benq wrote:
amar1994 wrote: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

eto ih sa povoljnim , pardon ne povoljnim uslugama :izet: :D
Kako kome , ako si ovdje samo da trolas , zaobidji temu.
dobro necu vise zbog Vas kolega :) , njih s druge strane bi mogao do iznemoglosti :D

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#45209 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 07/02/2017 16:42

Aidmedo wrote: http://telemach.ba/a2327/Korisnicki-ser ... odine.html

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Hvala, a znači oni su po automatizmu prebacivali korisnike na nove pakete (tj. po nazivu su prebacivani korisnici, a ne po ranijoj usluzi).

Koliko košta aktivacija HBO GO (ne mogu naći na stranici im) i je li ostalo to da se može gledati i na drugim mrežama nakon što se aktivira?

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8640
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#45210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/02/2017 16:45

amar1994 wrote: dobro necu vise zbog Vas kolega :) , njih s druge strane bi mogao do iznemoglosti :D
Znam druze, ali u neka doba postane naporno pa onda ljudi blokiraju jedni druge, a zasto , realno zbog gluposti. Meni je npr nesto skupo a tebi nije , i obratno, svako ima svoje razloge i zna koliko se moze "protegnut", isto tako dogovor kucu gradi :thumbup:

User avatar
amar1994
Posts: 28550
Joined: 11/01/2015 12:22
Location: Neđeljišta

#45211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 » 07/02/2017 16:46

Benq wrote:
amar1994 wrote: dobro necu vise zbog Vas kolega :) , njih s druge strane bi mogao do iznemoglosti :D
Znam druze, ali u neka doba postane naporno pa onda ljudi blokiraju jedni druge, a zasto , realno zbog gluposti. Meni je npr nesto skupo a tebi nije , i obratno, svako ima svoje razloge i zna koliko se moze "protegnut", isto tako dogovor kucu gradi :thumbup:
:) :thumbup:

Nepass
Posts: 1986
Joined: 11/09/2015 16:44

#45212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nepass » 07/02/2017 17:02

Benq wrote:
amar1994 wrote: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

eto ih sa povoljnim , pardon ne povoljnim uslugama :izet: :D
Kako kome , ako si ovdje samo da trolas , zaobidji temu.
Ne znam kakav je problem kod korisnika @nedim17, vidim da si njemu odgovorio. Ali reci mi alternativu? Ja sam se i ovdje bunio za povecanje cijena kod telemacha. Da su sjajni nisu. Ali 11g koristim usluge sto hs kablovske sto sad telemacha. Mozda da sam imao tri puta problem sa netom. Jednom su cak nedeljom dosli da poprave sat vremena nakon poziva. O boljim paketima u odnosu na bht je suvisno trositi rijeci.
Kad su mi rekli ne moze telemach u novoj zgradi kontam jebaji ga odoh u bht. Ali ponuda od bht je smijesna i uvreda za svaku normalnu osobu.
Platicu tih nakih kanala od kojih brat bratu 20 valja i 10mb/s net 36KM. Naravno ovih 10mbs nije dovoljno pa moram dati jos cenera za dodatnih 20mbs i otkljucace mi pink paket, wtf? Koji qrac ce mi pink??? Eh onda skontam da moram doplatiti da imam sliku i na drugom tv, to je dodatnih 5-6KM. U kojem domacinstvu danas imas jedan tv? Osim kod penzionera kojima mogu uvaljati svoju uslugu.
Ok doplati se i kod telemacha da budu svi kanali na dezgom tv ali ako ne platim opet mogu 70% kanala gledati.
Haj tv i ne gledam osim sk ili ove strane kanale, ali net mi je bitan.
Odem da vidim kakvu internet ponudu ima bht 50mbs 70KM?!?!? 2g neta 12KM?!?! Pa mjesecno potrosim 50g lagano.
Gdje oni zive? Ko pravi ove ponude da odem da mu samarcinu odvalim i vratim u realnost?!
Pa nema sanse da prikljucim bht pa kad bih sam kanale kopao i provodio telemachove kablove po zgradi.

Valjda se za 1-2 mjeseca nesta rijesi do tad mobilni net, plejka i vise seksanja sa zenom da vrijeme brze prodje.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8640
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#45213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/02/2017 17:12

Nepass wrote: Ne znam kakav je problem kod korisnika @nedim17, vidim da si njemu odgovorio. Ali reci mi alternativu? Ja sam se i ovdje bunio za povecanje cijena kod telemacha. Da su sjajni nisu. Ali 11g koristim usluge sto hs kablovske sto sad telemacha. Mozda da sam imao tri puta problem sa netom. Jednom su cak nedeljom dosli da poprave sat vremena nakon poziva. O boljim paketima u odnosu na bht je suvisno trositi rijeci.
Kad su mi rekli ne moze telemach u novoj zgradi kontam jebaji ga odoh u bht. Ali ponuda od bht je smijesna i uvreda za svaku normalnu osobu.
Platicu tih nakih kanala od kojih brat bratu 20 valja i 10mb/s net 36KM. Naravno ovih 10mbs nije dovoljno pa moram dati jos cenera za dodatnih 20mbs i otkljucace mi pink paket, wtf? Koji qrac ce mi pink??? Eh onda skontam da moram doplatiti da imam sliku i na drugom tv, to je dodatnih 5-6KM. U kojem domacinstvu danas imas jedan tv? Osim kod penzionera kojima mogu uvaljati svoju uslugu.
Ok doplati se i kod telemacha da budu svi kanali na dezgom tv ali ako ne platim opet mogu 70% kanala gledati.
Haj tv i ne gledam osim sk ili ove strane kanale, ali net mi je bitan.
Odem da vidim kakvu internet ponudu ima bht 50mbs 70KM?!?!? 2g neta 12KM?!?! Pa mjesecno potrosim 50g lagano.
Gdje oni zive? Ko pravi ove ponude da odem da mu samarcinu odvalim i vratim u realnost?!
Pa nema sanse da prikljucim bht pa kad bih sam kanale kopao i provodio telemachove kablove po zgradi.

Valjda se za 1-2 mjeseca nesta rijesi do tad mobilni net, plejka i vise seksanja sa zenom da vrijeme brze prodje.
Alternative nema , i trenutno Telemach ima najjacu ponudu u BiH bar sto se tice programske sheme i dodatnih usluga (Unifon, Unifi, D3GO, HBOGO..) , za net necu puno da komentarisem jer ce se javiti neki korisnici koji ce se busati u prsa sa operaterom koji posluje na podrucju Tuzle i Zenice, znaci sto se tice tv-a , nema im ravnih.

A bht... to je vec sazvakana prica , oni igraju na kartu patriotizma, njima nesto nije u cilju da se bore sa ponudom , pa da se onda svi bore za korisnike i cijenom i ponudom, ma kakvi , puno je lakse pisati i placati tekstove gdje se prica o jednom operateru u negativnom smislu jer nije iz BiH i to automatski ne treba koristiti jer si u suprotnom izdajnik i slicni fazoni. Ali ide privatizacija pa ce se i tu prica promijeniti , samo gledaj i prati..

P.S. Imao sam na HS-u bruku pink kanala , od njih 30 valja mozda 3-4 , ostalo sve ne daj Boze nikome..

Nepass
Posts: 1986
Joined: 11/09/2015 16:44

#45214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nepass » 07/02/2017 17:27

Ja se samo nadam da ce telemach iznaci neko rijesenje. Ali kako izgleda da ce tesko biti sta od toga.

User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#45215 Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 07/02/2017 17:27

The Realist wrote:
Aidmedo wrote: http://telemach.ba/a2327/Korisnicki-ser ... odine.html

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Hvala, a znači oni su po automatizmu prebacivali korisnike na nove pakete (tj. po nazivu su prebacivani korisnici, a ne po ranijoj usluzi).

Koliko košta aktivacija HBO GO (ne mogu naći na stranici im) i je li ostalo to da se može gledati i na drugim mrežama nakon što se aktivira?
Paketi su promijenili imena i ovi manji paketi su dobili Osnovni tv paket. Kod tebe je ovaj najjači i kod njega je samo ime promijemjeno. Pa ja mislim da u tvom paketu ima HBO GO i da ti ne moras nista platiti. Sto se tiče D3GO-a u drugim mrežama, tu ti neće raditi svi kanali, a sto se tiče HBO GO-a ne znam.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#45216 Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 07/02/2017 17:58

Aidmedo wrote: Paketi su promijenili imena i ovi manji paketi su dobili Osnovni tv paket. Kod tebe je ovaj najjači i kod njega je samo ime promijemjeno. Pa ja mislim da u tvom paketu ima HBO GO i da ti ne moras nista platiti. Sto se tiče D3GO-a u drugim mrežama, tu ti neće raditi svi kanali, a sto se tiče HBO GO-a ne znam.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Mislim da su mi oborili i paket.

Provjerio sam na portalu i i dalje stoji Extra, a koliko se sjećam račun je bio oko 60KM i meni nije bilo jasno šta je (ne plaćam ja, pošto ne živim trenutno u Sarajevu), ali sam tek sada vidio promjene, kako sam primjetio da mi HBO GO ne radi. Doduše i neki je problem sa internetom u Sarajevu mi, pa moram vidjeti o čemu se radi (odjednom wi-fi prestao raditi, a nije provjeravan direktan spoj).

Može li neko reći kolika je cijena aktivacije HBO GO, ako samo to želim (imam obični onaj HBO paket aktiviran već) i može li se i dalje gledati na bilo kojoj mreži?

kakaljin
Posts: 7346
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#45217 Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 07/02/2017 18:09

The Realist wrote:
Aidmedo wrote: Paketi su promijenili imena i ovi manji paketi su dobili Osnovni tv paket. Kod tebe je ovaj najjači i kod njega je samo ime promijemjeno. Pa ja mislim da u tvom paketu ima HBO GO i da ti ne moras nista platiti. Sto se tiče D3GO-a u drugim mrežama, tu ti neće raditi svi kanali, a sto se tiče HBO GO-a ne znam.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Mislim da su mi oborili i paket.

Provjerio sam na portalu i i dalje stoji Extra, a koliko se sjećam račun je bio oko 60KM i meni nije bilo jasno šta je (ne plaćam ja, pošto ne živim trenutno u Sarajevu), ali sam tek sada vidio promjene, kako sam primjetio da mi HBO GO ne radi. Doduše i neki je problem sa internetom u Sarajevu mi, pa moram vidjeti o čemu se radi (odjednom wi-fi prestao raditi, a nije provjeravan direktan spoj).

Može li neko reći kolika je cijena aktivacije HBO GO, ako samo to želim (imam obični onaj HBO paket aktiviran već) i može li se i dalje gledati na bilo kojoj mreži?
Ako u paketu imas HBO paket i hoces HBO premium gdje je HBO go paket placas samo 4 KM jer je to razlika izmedju HBO paketa i Premium paketa

User avatar
crnivrag
Posts: 10593
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#45218 Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 07/02/2017 18:35

kakaljin wrote: Ako u paketu imas HBO paket i hoces HBO premium gdje je HBO go paket placas samo 4 KM jer je to razlika izmedju HBO paketa i Premium paketa
HBO Premium dodaje usluge HBO GO i HBO OD.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#45219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 07/02/2017 18:35

Sada sam dobio korisničku službu i izgleda da je račun isključen radi neplaćanja, što sada moram provjeriti, jer bi trebalo da je sve uplaćivano, ali preko banke. Pošto nisam ja uplaćivao, moram vidjeti je li neka greška prilikom proknjižavanja nastala, ili nije uplaćeno.

Ja sam to provjeravao preko portala i tu stoji da je dugovanje 0,00KM.

User avatar
Telemach
Posts: 10898
Joined: 13/10/2010 14:13

#45220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/02/2017 19:14

@The Realist

Možete nam dostaviti dokaz o izvršenim uplatama, i navedenim brojem Ugovora, putem e-maila [email protected]. Provjerit ćemo o čemu je riječ.
Stojimo Vam na raspolaganju i za sve dodatne informacije.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#45221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 07/02/2017 19:33

Telemach wrote:@The Realist

Možete nam dostaviti dokaz o izvršenim uplatama, i navedenim brojem Ugovora, putem e-maila [email protected]. Provjerit ćemo o čemu je riječ.
Stojimo Vam na raspolaganju i za sve dodatne informacije.
Riješio sam sa korisničkom službom, a potvrde u plaćanju ne mogu sada dostaviti, nego će se to naknadno uraditi (ako se nađu).

Vama hvala.

PS
A riješio sam sada sve preko naloga uplaćivati, jer ovo sa poštom nema smisla (već sam ranije imao problema sa takvim uplatama, da radi nečega ne prođe).


User avatar
van Basten
Posts: 6627
Joined: 21/09/2006 02:59

#45223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten » 07/02/2017 21:27

Mislim da je vrijeme da se malo reda uvede u redoslijedu kanala... Ovako kako je koji kanal skidan/dodavan sve se rupe redom popunjavale...
Pa u sred domacih kanala eto nove tv... Onda medju regionalne upade 1 cinestar... U sred sportskih nekakvi lokalni... Itd... Mozda jedan reset pa posloziti ponovo sve od 001 pa dalje :mrgreen:

User avatar
crnivrag
Posts: 10593
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#45224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 07/02/2017 21:34

van Basten wrote:Mislim da je vrijeme da se malo reda uvede u redoslijedu kanala... Ovako kako je koji kanal skidan/dodavan sve se rupe redom popunjavale...
Pa u sred domacih kanala eto nove tv... Onda medju regionalne upade 1 cinestar... U sred sportskih nekakvi lokalni... Itd... Mozda jedan reset pa posloziti ponovo sve od 001 pa dalje :mrgreen:
To im ja predlažem i to već više od godine dana, a to bi po mom mišljenju izgledalo ovako:

https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing

P.S. Duple SD kanale koji imaju HD verziju sam izbacio, jer sam im isto tako predlagao da ostave samo HD verzije kanala koji emitiraju isti sadržaj na svojim SD verzijama.

User avatar
Telemach
Posts: 10898
Joined: 13/10/2010 14:13

#45225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/02/2017 21:35

@van Basten

Ukoliko ste korisnik D3 digitalne televizije, imate mogućnost kreirati liste omiljenih kanala.
Za dodatne upute, stojimo Vam na raspolaganju.

Post Reply