Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
hrasno38
Posts: 26366
Joined: 21/11/2004 23:42

#39126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 » 04/10/2016 16:18

Benq wrote:Kod mene se nije desavalo nista cudno sa Ubee :)
Ma majke mi ti si neki zestoki sreco....jedno sat je radio UBEE ko bozicno drvce:)


User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#39127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 04/10/2016 16:21

hrasno38 wrote: Ma majke mi ti si neki zestoki sreco....jedno sat je radio UBEE ko bozicno drvce:)
Haha vjeruj da sam se i ja iznenadio kad sam usao na forum i procitao da imate problem sa Ubee i resetovanjem, necu vise pisati o tome da ne ureknem :mrgreen:

http://pokit.org/get/?c1359b10e7d7b3e4c ... 70ae44.jpg

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#39128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 04/10/2016 16:21

hrasno38 wrote:
Benq wrote:Kod mene se nije desavalo nista cudno sa Ubee :)
Ma majke mi ti si neki zestoki sreco....jedno sat je radio UBEE ko bozicno drvce:)
Evo ga opet kod mene, ponovo ista procedura.

Variola Vera
Posts: 225
Joined: 27/09/2016 22:57

#39129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Variola Vera » 04/10/2016 16:25

neko već ima 3 mjeseca radi DDOS napade, izgleda da je u pitanju layer 7 DDOS http://ddosattackprotection.org/blog/la ... os-attack/ što vrlo malo hakerskih grupa ima mogućnosti, znam jer mi pomenuti komšija to jednom reče.

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#39130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 04/10/2016 16:46

Ddos napade moze bilo koji haker uraditi te l7 moze svaki potkovaniji haker uraditi sta ti je
Reci komsiji da halucinira

strider_sm
Posts: 164
Joined: 20/08/2016 19:59

#39131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm » 04/10/2016 16:46

Telemach wrote:
strider_sm wrote:
Benq wrote:@strider_sm , zaboravih te pitati , jesi li mozda provjerio u tray-u da ti slucajno nije aktiviran kakav torent client ili neki drugi program koji radi upload u pozadini ?
Nije naravno, pazim na te stvari kad radim speedtest (a koristio sam i razlicite laptope, kontajuci da nije nesto hardversko/softverski specificno). Cak sam serviserima predlagao da urade test sa svojim laptopom, ali nisu ga imali. :)
Zdravo strider_sm,
Proslijedili smo Vaše podatke kolegama na provjeru, ljubazno Vas molimo za malo strpljenja.
Pozdrav Telemach. I ja jos uvijek strpljivo cekam.
Da vas podsjetim, u pitanju je los upload. Reklo bi se da je u pitanju to sto imam ukljucen samo jedan upload kanal, za razliku od ostalih korisnika koji su ovdje postavljali screenshots i kod kojih su aktivna 2 kanala.

Trenutni speed test:
Image
Trenutni status signala:
Image

Variola Vera
Posts: 225
Joined: 27/09/2016 22:57

#39132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Variola Vera » 04/10/2016 17:03

supercali wrote:Ddos napade moze bilo koji haker uraditi te l7 moze svaki potkovaniji haker uraditi sta ti je
Reci komsiji da halucinira
pošto čuo to i prodo

User avatar
typeOnegative
Posts: 3342
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#39133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 04/10/2016 17:36

tnt-tunja wrote:
typeOnegative wrote:Ne znam koji ti je modem , kod mene je Cisco 3925 i to je pod "aoplication and gaming", ima nešto kao "start i end" port, ukucas željeni i ima mislim kvačica da se stavi na kraju reda..odradio ima par godina , sve radi kako treba.. Slikao bih ti, ali s mobitela šaljem, jednostavno je uglavnom..

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Ok, pronašao sam to. E sad sam u problemu,jer ja samo znam koji port trebam otvoriti, dakle imam broj. A ovdje imam opciju, start port, end port, padajuci menu protocol i opciju enable...

Šta stavljam u opciju end port?

@Telemach
zahvaljujem na informaciji

EDIT:
Odakle vam info za Telenor?

evo ovako kao na slici ,upiši port , postavi na "both" i "enable " , i na nakraju naravno "save settings" :-D

Image

Fox_Fox
Posts: 275
Joined: 18/03/2014 18:39

#39134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fox_Fox » 04/10/2016 18:03

Korisnik sam Kid 8 paketa sa CI modulom i evo već par dana nema Cinestar premier 1 i 2? Da li su bili samo promotivno otključani ili je neki problem do mene.

DON_eARL
Posts: 3364
Joined: 31/10/2010 22:26

#39135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL » 04/10/2016 18:16

Fox_Fox wrote:Korisnik sam Kid 8 paketa sa CI modulom i evo već par dana nema Cinestar premier 1 i 2? Da li su bili samo promotivno otključani ili je neki problem do mene.
Da, promotivno bili pušteni od 1.9. do 1.10.

User avatar
Kemal Malovčić
Posts: 9091
Joined: 19/03/2012 01:03

#39136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kemal Malovčić » 04/10/2016 18:24

Konekcija stalno puca.

User avatar
Telemach
Posts: 11607
Joined: 13/10/2010 14:13

#39137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 04/10/2016 19:31

@strider_sm

Povratne informacije dostavit ćemo Vam putem privatne poruke.
Zamolit ćemo Vas za samo još malo strpljenja.

Srdačan pozdrav,

User avatar
Telemach
Posts: 11607
Joined: 13/10/2010 14:13

#39138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 04/10/2016 19:36

@Fox_Fox

Navedene kanale,CineStar TV Premiere1 i 2 u HD, korisnici su imali mogućnost promotivno pratiti, tokom septembra, bez obzira na izabrani paket usluga.
Zamolit ćemo Vas za Vaše korisničke podatke, kako bismo Vam mogli dati više informacija.

Srdačan pozdrav,

User avatar
Telemach
Posts: 11607
Joined: 13/10/2010 14:13

#39139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 04/10/2016 19:38

@Kemal Malovčić

Ukoliko imate poteškoća sa uslugom interneta, dostavite nam Vaše korisničke podatke, kako bismo Vam mogli pomoći.

Srdačan pozdrav,

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#39140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 04/10/2016 20:14

Nakon što je supruga jučer platila imagarni dug, danas je došao tehničar da se pusti internet, ali nisu pustili TV uslugu, iako su rekli da će i to biti u toku dana, nego će biti sutra ujutro (a i to vjerovatno što sam zvao sada). Aferim Telemach (i ne mislim na njihovog radnika na forumu).

Variola Vera
Posts: 225
Joined: 27/09/2016 22:57

#39141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Variola Vera » 04/10/2016 20:18

kad čovjek čita kakve probleme pojedini imaju s telemahom nikad ga nebi uzeo, nikad nisam imao nekih većih problema a sve bi bilo rješeno u sat ili 2 vremena.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#39142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 04/10/2016 20:36

Nisam ni ja imao nekih problema, osim kod preuzimanja, ali i tada uglavnom radi pogrešnih informacija iz korisničke službe, kao što se i sada desilo. Uglavnom su to administrativni problemi.

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#39143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 04/10/2016 20:48

Variola Vera wrote:
supercali wrote:Ddos napade moze bilo koji haker uraditi te l7 moze svaki potkovaniji haker uraditi sta ti je
Reci komsiji da halucinira
pošto čuo to i prodo
ne napadam tebe nego samo da preneses komsiji da halucinira

User avatar
hrasno38
Posts: 26366
Joined: 21/11/2004 23:42

#39144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 » 04/10/2016 22:06

Variola Vera wrote:kad čovjek čita kakve probleme pojedini imaju s telemahom nikad ga nebi uzeo, nikad nisam imao nekih većih problema a sve bi bilo rješeno u sat ili 2 vremena.
Ja sam imao ogromnih ali su zaista vrlo vrlo susretljivi i vidis da imaju zelju da se rijesi problem pa samim tim onda zaista ne moze covjek biti djukac. Ja jedino sto im zamjeram je to sto su ljude koji su presli sa HS-a na TM (ali bukvalno) tretirali kao stare korisnike te im nisu ponudili olaksavajuce okolnosti. I mislim da imaju odlicne tehnicare i montere ali da imaju vrlo losu inzinjersku sluzbu koja nije vicna rjesavanju problema.
Evo konkretno kod mene od februara kukam otprilike na iste stvari i rekao sam da su mi kablovi postavljeni kao i spliteri prije 12-13 godina i tehnicari su dolazili 20 puta i promjenili smo 3 modema, bezbroj reseta i sinhronizacija da bi se sipostavilo na kraju da su u pitanju kablovi. A sami monteri su vrlo jasni i kazu da ti kablovi koji su postavljeni do kuca nisu 100% profilirani za ovo sto daje TM i kao drugo imaju svoj vijek trajnja u vanjskim uslovima. Ovi sad kablovi novi su duplo deblji od starih. E to su trebali da znaju inzinjeri a ne da ovdje nas par forumasa otkrivamo toplu vodu:).
Ali bez obzira postojala je zelja za rjesenjem i ja ne zamjeram jer znam kad je dijete malo zna cesto da se upisa gdje treba i gdje ne treba i da mu otkrivas sve vrline i mane.

User avatar
Telemach
Posts: 11607
Joined: 13/10/2010 14:13

#39145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 05/10/2016 08:15

The Realist wrote:Nakon što je supruga jučer platila imagarni dug, danas je došao tehničar da se pusti internet, ali nisu pustili TV uslugu, iako su rekli da će i to biti u toku dana, nego će biti sutra ujutro (a i to vjerovatno što sam zvao sada). Aferim Telemach (i ne mislim na njihovog radnika na forumu).
Zdravo The Realist,
ljubazno Vas molimo za povratne informacije, da li je sada sve uredu sa uslugama? U budućnosti kompanija Telemach će nastojati da budete zadovoljni našom uslugom i korisničkim iskustvom. Lijep pozdrav.

User avatar
jazzer
Posts: 5217
Joined: 20/12/2004 14:44

#39146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jazzer » 05/10/2016 09:44

Moze li mi neko objasniti kako je moj racun za duo paket u zadnjih par mjeseci
dosao sa KM 44,90 na KM 47,90 pa sada na KM 50,90?

Telemach?

nekkem
Posts: 153
Joined: 01/10/2014 03:00

#39147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem » 05/10/2016 09:51

jazzer wrote:Moze li mi neko objasniti kako je moj racun za duo paket u zadnjih par mjeseci
dosao sa KM 44,90 na KM 47,90 pa sada na KM 50,90?

Telemach?
"Naknada za odrzavanje sistema" poskupila sa 15 na 18 i jos ti sad naplaceno koristenje usluge 72h unazad 3 KM?
Cisto pretpostavka.

User avatar
Telemach
Posts: 11607
Joined: 13/10/2010 14:13

#39148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 05/10/2016 09:54

jazzer wrote:Moze li mi neko objasniti kako je moj racun za duo paket u zadnjih par mjeseci
dosao sa KM 44,90 na KM 47,90 pa sada na KM 50,90?

Telemach?
Zdravo jazzer,
od 1.8.2016. godine mjesečna naknada za održavanje i praćenje kablovskog komunikacijskog sistema iznosi 18 KM. Detaljno obavještenje o povećanju cijene, koje smo slali korisnicima uz prethodne račune, možete pogledati na sljedećem linku : http://telemach.ba/a2225/Korisnicki-ser ... stema.html
Uvidom u sistem, na Vašem Ugovoru je korištena usluga TV Unazad 72h, koja se naplaćuje 3 KM mjesečno. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

User avatar
Telemach
Posts: 11607
Joined: 13/10/2010 14:13

#39149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 05/10/2016 09:54

Telemach wrote:
jazzer wrote:Moze li mi neko objasniti kako je moj racun za duo paket u zadnjih par mjeseci
dosao sa KM 44,90 na KM 47,90 pa sada na KM 50,90?

Telemach?
Zdravo jazzer,
od 1.8.2016. godine mjesečna naknada za održavanje i praćenje kablovskog komunikacijskog sistema iznosi 18 KM. Detaljno obavještenje o povećanju cijene, koje smo slali korisnicima uz prethodne račune, možete pogledati na sljedećem linku : http://telemach.ba/a2225/Korisnicki-ser ... stema.html
Uvidom u sistem, na Vašem Ugovoru je korištena i usluga TV Unazad 72h, koja se naplaćuje 3 KM mjesečno. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

User avatar
jazzer
Posts: 5217
Joined: 20/12/2004 14:44

#39150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jazzer » 05/10/2016 10:21

Hvala Telemach.

Post Reply