Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2016 16:17

Reglan wrote:Ako izbrisem uredjaj sa liste unifi-ja moze li se taj uredjaj ponovo prijaviti il je njemu trajno zabranjen pristup unifi-ju sa korisnickim podacima s kojim je ranije bio prijavljen.
Jedini nacin da to sprijecis je da nakon brisanja uredjaja sa liste promijenis i password za pristup mojtelemach portalu , u tom slucaju se taj uredjaj vise nece moci spojiti na unifi jer stari password vise nece biti validan.


User avatar
aditon
Posts: 4239
Joined: 09/11/2015 19:40
Location: Somewhere in between

#38952 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon » 02/10/2016 17:27

ivannn wrote:Ako u jednom trenutku (ujutro) dobijes tu brzinu, onda nije do tebe tj. instalacija u stanu, nije ni do modema, vec do Tmacha.

Sve upucuje na to da ujutro bude najmanje korisnika neta i tada ostvaris zeljenu brzinu, kasnije tijekom dana dođe do veceg broja ljudi online, sto cvoriste na kojem su svi ti preplatnici ne moze izdrzati.
Ma znam, upravo se to dešava, evo i jutros sam mjerio 116/5 uz grafikon brzine bez ikakvih oscilacija,jel prođe 11 sati, katastrofa. Ja sam korisnik prije Telemacha prije svega zbog interneta i zato mi sve ovo jako smeta i nervira. Koliko sam shvatio, i ti imaš identične probleme. Problem i jeste kod njih ali nije moje da ja isti tražim već Telemachov. Obzirom da mi se i ranije slično dešavalo s ovim brzinama neta, tj nakon svakog povečanja dolazilo je do problema, iste su ranije otklanjali najdalje za mjesec dana. Ne znam šta je sad sporno, jedino da možda ima neka veza s ovim pripajanjima drugih kablovskih operatera Telemachu. Kako god, nadam se da će ovo riješiti što prije.

Nepass
Posts: 1986
Joined: 11/09/2015 16:44

#38953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nepass » 02/10/2016 17:31

Benq wrote:.
Mozda bi ti mogao znati. Imam duo paket, ugovor na 2 godine. Treba da selim moze li se prebaciti paket na novu adresu?

User avatar
Nienna
Posts: 8
Joined: 06/08/2016 23:04

#38954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nienna » 02/10/2016 18:08

BiHGamer wrote:Sta se vise desava sa ovim Telemachom, meni i par drugova konstantno prekida konekcija svako par minuta evo vec sedmicu ako ne i vise. :evil:
Takodje, uz to brzina nenormalno opada dok ne restartujem modem, i kasnije opet sve isto...

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2016 18:46

Nepass wrote:
Benq wrote:.
Mozda bi ti mogao znati. Imam duo paket, ugovor na 2 godine. Treba da selim moze li se prebaciti paket na novu adresu?
Naravno , ako postoji tehnicka mogucnost.

User avatar
Maharadza
Posts: 15659
Joined: 30/01/2013 15:13

#38956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza » 02/10/2016 18:51

Zanima me nešto u vezi korištenja d3go u inostranstvu tj. Konkretno da li mogu npr korisiti d3go u njemačkoj bez bojazni da bude kakvih neželjenih kazni za 'copyright', prava prijenosa ili sl. stvari onome preko čije (internet) konekcije gledam d3go?

Pojednostavljeno, mogu li s nekim iz njemačke ili druge države EU podijeliti d3go a da ne bude posljedica i problema, zakonskih itd. po tu osobu tamo?

Kanali svi rade osim (naravno) SK kanala i drugih Telemach ekskluziva, pa kontam da ako to plaćam već u BiH, pa valjda mogu koristiti d3go bilo gdje u svijetu bez problema i posljedica (valjda je to i smisao usluge)?! Molio bih odgovor telemach-a na ovo, jer sam siguran da nisam jedini kojeg ovo zanima. ;)

Tapatalked

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2016 19:01

Maharadza wrote:Zanima me nešto u vezi korištenja d3go u inostranstvu tj. Konkretno da li mogu npr korisiti d3go u njemačkoj bez bojazni da bude kakvih neželjenih kazni za 'copyright', prava prijenosa ili sl. stvari onome preko čije (internet) konekcije gledam d3go?

Pojednostavljeno, mogu li s nekim iz njemačke ili druge države EU podijeliti d3go a da ne bude posljedica i problema, zakonskih itd. po tu osobu tamo?

Kanali svi rade osim (naravno) SK kanala i drugih Telemach ekskluziva, pa kontam da ako to plaćam već u BiH, pa valjda mogu koristiti d3go bilo gdje u svijetu bez problema i posljedica (valjda je to i smisao usluge)?! Molio bih odgovor telemach-a na ovo, jer sam siguran da nisam jedini kojeg ovo zanima. ;)

Tapatalked
Nece biti nikakvih posljedica , najgore sto se moze desiti je da ne mognes pokrenuti nijedan kanal uz poruku da se ne nalazis u Telemach mrezi , medjutim testirao sam na drugim wifi mrezama koje nisu Telemach i vecina kanala radi , osim SK i jos nekih ne sjecam se sad tacno. Uglavnom ne brini , nece biti problema , sta mognes pokrenuti to ces moci i gledati i to je to.

User avatar
Maharadza
Posts: 15659
Joined: 30/01/2013 15:13

#38958 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza » 02/10/2016 19:24

Benq wrote:
Maharadza wrote:Zanima me nešto u vezi korištenja d3go u inostranstvu tj. Konkretno da li mogu npr korisiti d3go u njemačkoj bez bojazni da bude kakvih neželjenih kazni za 'copyright', prava prijenosa ili sl. stvari onome preko čije (internet) konekcije gledam d3go?

Pojednostavljeno, mogu li s nekim iz njemačke ili druge države EU podijeliti d3go a da ne bude posljedica i problema, zakonskih itd. po tu osobu tamo?

Kanali svi rade osim (naravno) SK kanala i drugih Telemach ekskluziva, pa kontam da ako to plaćam već u BiH, pa valjda mogu koristiti d3go bilo gdje u svijetu bez problema i posljedica (valjda je to i smisao usluge)?! Molio bih odgovor telemach-a na ovo, jer sam siguran da nisam jedini kojeg ovo zanima. ;)

Tapatalked
Nece biti nikakvih posljedica , najgore sto se moze desiti je da ne mognes pokrenuti nijedan kanal uz poruku da se ne nalazis u Telemach mrezi , medjutim testirao sam na drugim wifi mrezama koje nisu Telemach i vecina kanala radi , osim SK i jos nekih ne sjecam se sad tacno. Uglavnom ne brini , nece biti problema , sta mognes pokrenuti to ces moci i gledati i to je to.
Ok, vjerovat ću ti na riječ, a izgleda da je udure čim sam vidio da npr pored Sportklub kanala, ne mogu pokrenuti ni eurosport 2 kanal, valjda zato što taj kanal kod nas prenosi Bundesligu i naravno da nema ista prava u Njemačkoj gdje valjda onaj sky prenosi bundesligu koliko znam?!

otkrivenje
Posts: 57
Joined: 14/07/2009 17:41

#38959 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje » 02/10/2016 20:03

aditon wrote:
ivannn wrote:Ako u jednom trenutku (ujutro) dobijes tu brzinu, onda nije do tebe tj. instalacija u stanu, nije ni do modema, vec do Tmacha.

Sve upucuje na to da ujutro bude najmanje korisnika neta i tada ostvaris zeljenu brzinu, kasnije tijekom dana dođe do veceg broja ljudi online, sto cvoriste na kojem su svi ti preplatnici ne moze izdrzati.
Ma znam, upravo se to dešava, evo i jutros sam mjerio 116/5 uz grafikon brzine bez ikakvih oscilacija,jel prođe 11 sati, katastrofa. Ja sam korisnik prije Telemacha prije svega zbog interneta i zato mi sve ovo jako smeta i nervira. Koliko sam shvatio, i ti imaš identične probleme. Problem i jeste kod njih ali nije moje da ja isti tražim već Telemachov. Obzirom da mi se i ranije slično dešavalo s ovim brzinama neta, tj nakon svakog povečanja dolazilo je do problema, iste su ranije otklanjali najdalje za mjesec dana. Ne znam šta je sad sporno, jedino da možda ima neka veza s ovim pripajanjima drugih kablovskih operatera Telemachu. Kako god, nadam se da će ovo riješiti što prije.
Ne znam više u čemu je problem s ovim netom. Čim prođe 18:00h drastičan pad brzine, od 120/5 dostupno 5,5/5 i tako već 10-tak dana. Vidim i drugi korisnici imaju problema. I da napomenem da je brzina mjerena i putem kabla i putem wi-fi. A što je najčudnije, samo download zakaže, upload standarno dobar.
I koji crnjak, dođu mi gosti (a koji su inače korisnici Eroneta) i ja da se pohvalim kako je kod mene brz net, kad ono zaQrac. Brži 3g na mobitelu.

Image

User avatar
hrasno38
Posts: 26351
Joined: 21/11/2004 23:42

#38960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 » 02/10/2016 20:11

Benq wrote:
hrasno38 wrote: E drug ne smijem, da ne bih sta urekao, tvrditi ali izgleda da mi je problem rjesen. Zamjenjeni kablovi od bandera i spliteri i za sada se od jucer negedje o 15.00 nije ni jednom smrznuo niti je bilo prekida interneta. E sad sto se tice wifi-a narucio sam dual band USB i karticu za laptop tako da ce na 5 GHz ici sigurno ko flak!!!
Vjeruj da mi je drago kao da sam ja u pitanju jer znam koliko si imao problema sa netom i koliko je to frustrirajuce. Uglavnom do sutra ako ne bude nikakvih problema onda je citavo vrijeme dolazni kabal pravio problem sto je i logicno. Na 5GHz ces ostvariti punu brzinu preko wifi-a bez nekog posebnog podesavanja :thumbup:
Jedina stvar koja mi se ne skida je da jos imam tj pojavljuje mi se UNIFI mreza iako sam je odjavio ali negdje procitah vlajda da treba 48 sati...kako god vidjet cu sutra ako bude i dalje zvat cu ih da mi se ukine na jedan mjesec. I definitivno dakle je mucka na 2,4 GHZ gdje ne moze ni u mislima da postavis Bandwith na 40 Mhz a samim tim i brzina WiFi-ja na 2,4 je katastrofalna i samo u rijetkim trenutcima moze dosegnuti do 30 Mb iako kako sam i ranije napisao sjedim preko puta routera. Medjutim na 5 je druga prica pa sam narucio ovo sto sam napisao sebi i sinu tako da cemo i taj problem nadam se rjesiti. Mislim nemam ja zaista nista protiv UNIFI mreze i dapace izvanredna ideja da na svakom cosku imas WiFi ali nemoj bez pitanja to uvaljivati i nemoj tvrditi da apsolutno ne smeta uredjajima jer ako nista onda trose vise struje sto je i dokazano. Dakle samo dogovor i nema problema.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2016 20:22

hrasno38 wrote: Jedina stvar koja mi se ne skida je da jos imam tj pojavljuje mi se UNIFI mreza iako sam je odjavio ali negdje procitah vlajda da treba 48 sati...kako god vidjet cu sutra ako bude i dalje zvat cu ih da mi se ukine na jedan mjesec. I definitivno dakle je mucka na 2,4 GHZ gdje ne moze ni u mislima da postavis Bandwith na 40 Mhz a samim tim i brzina WiFi-ja na 2,4 je katastrofalna i samo u rijetkim trenutcima moze dosegnuti do 30 Mb iako kako sam i ranije napisao sjedim preko puta routera. Medjutim na 5 je druga prica pa sam narucio ovo sto sam napisao sebi i sinu tako da cemo i taj problem nadam se rjesiti. Mislim nemam ja zaista nista protiv UNIFI mreze i dapace izvanredna ideja da na svakom cosku imas WiFi ali nemoj bez pitanja to uvaljivati i nemoj tvrditi da apsolutno ne smeta uredjajima jer ako nista onda trose vise struje sto je i dokazano. Dakle samo dogovor i nema problema.
Najvise sto sam uspio "izvuci" preko wifi adaptera sa 2,4GHz mrezom je oko 65Mb, a preko 5GHz je vec nekoliko puta dokazano da ide max brzina bez problema. Nisam se nesto puno igrao sa postavkama za wifi jer mojima ne treba neka velika brzina jer na laptopu gledaju youtube , d3go , FB i skype , a ja sam svoj racunar uvijek spajao direktno kablom na modem jer mi je jako bitan ping zbog online igre.

To trosenje struje je mizerno i zaista nije vrijedno diskusije , kome se ne svidja unifi u svakom trenutku ga moze deaktivirati preko portala , eto vidis , ni kod tebe nije unifi pravio problem nego dolazni kabal , nadam se da ce i dalje biti sve u redu sa netom jer bi ti modem danas vec zaledio nekoliko puta.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#38962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 02/10/2016 20:23

Evo da se i ja istresem jednom na skupinu idiota koja radi u Telemachu.

Trebali mi jučer ponovo pustiti usluge i ja dva puta zvao, jednom ove sedmice, jednom prošle da ih pitam hoće li biti sve OK i kažu nema problema, da danas kad je sestra došla nema interneta.

Samo da napomenem da kada sam račun "zaledio" da se moralo platiti dotadašnja usluga, što smo mi i uradili, platili oko 109KM i to je to. Jučer i evo danas provjerim na portalu i vidim da je račun isključen 14.07. i da je dugovanje nula.

Uglavnom, kako nema neta, nazovem podršku i kažu da imamo neko dugovanje 9+ KM i da se radi toga nije mogla pustiti usluga (na portalu i dalje stoji 0KM).

Kao prvo, kako je moguće ikakvo dugovanje, kad smo mi zatvorili račun? Istina je da je poslije toga usluga radila još jedan period, jer kada je supruga došla nakon par dana bio je aktivan internet, te sam ih ja zvao nekoliko puta radi toga i oni su rekli da treba određeni period da se sve isključi, ali da se vodi od dana od kojeg smo mi isključili. Na kraju, šta mene briga što oni to nisu isključili, nije to moj posao, nego njihov, mi smo odjavili na vrijeme, osim toga, dva puta sam prije toga zvao i nisu mi to rekli.

Ono što je najgore je to da je internet potreban sutra od 10 ujutro radi sestrinog posla, a niti ja, niti supruga nismo u Sarajevu i sada supruga samo radi toga mora dolaziti da to sređuje, jer se ne može srediti preko telefona.

Ne mogu vjerovati koja skupina idiota....
Last edited by The Realist on 02/10/2016 20:41, edited 2 times in total.

User avatar
hrasno38
Posts: 26351
Joined: 21/11/2004 23:42

#38963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 » 02/10/2016 20:26

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Jedina stvar koja mi se ne skida je da jos imam tj pojavljuje mi se UNIFI mreza iako sam je odjavio ali negdje procitah vlajda da treba 48 sati...kako god vidjet cu sutra ako bude i dalje zvat cu ih da mi se ukine na jedan mjesec. I definitivno dakle je mucka na 2,4 GHZ gdje ne moze ni u mislima da postavis Bandwith na 40 Mhz a samim tim i brzina WiFi-ja na 2,4 je katastrofalna i samo u rijetkim trenutcima moze dosegnuti do 30 Mb iako kako sam i ranije napisao sjedim preko puta routera. Medjutim na 5 je druga prica pa sam narucio ovo sto sam napisao sebi i sinu tako da cemo i taj problem nadam se rjesiti. Mislim nemam ja zaista nista protiv UNIFI mreze i dapace izvanredna ideja da na svakom cosku imas WiFi ali nemoj bez pitanja to uvaljivati i nemoj tvrditi da apsolutno ne smeta uredjajima jer ako nista onda trose vise struje sto je i dokazano. Dakle samo dogovor i nema problema.
Najvise sto sam uspio "izvuci" preko wifi adaptera sa 2,4GHz mrezom je oko 65Mb, a preko 5GHz je vec nekoliko puta dokazano da ide max brzina bez problema. Nisam se nesto puno igrao sa postavkama za wifi jer mojima ne treba neka velika brzina jer na laptopu gledaju youtube , d3go , FB i skype , a ja sam svoj racunar uvijek spajao direktno kablom na modem jer mi je jako bitan ping zbog online igre.

To trosenje struje je mizerno i zaista nije vrijedno diskusije , kome se ne svidja unifi u svakom trenutku ga moze deaktivirati preko portala , eto vidis , ni kod tebe nije unifi pravio problem nego dolazni kabal , nadam se da ce i dalje biti sve u redu sa netom jer bi ti modem danas vec zaledio nekoliko puta.
E ja ne znam kako je to kod tebe ali ja preko 2,4 dva metra od modema ako imam 30 to je ludilo:) a na 5 GHz imam jedno 60 Mb od 80 deklarisanih tj 76-77 objektivnih. Evo danas sam sparto po svim kanalima jedva 20 na 2.4 ali ne dozvoljava da prebacim Bandwith na 40.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2016 20:37

hrasno38 wrote: E ja ne znam kako je to kod tebe ali ja preko 2,4 dva metra od modema ako imam 30 to je ludilo:) a na 5 GHz imam jedno 60 Mb od 80 deklarisanih tj 76-77 objektivnih. Evo danas sam sparto po svim kanalima jedva 20 na 2.4 ali ne dozvoljava da prebacim Bandwith na 40.
U pitanju je neki stari Asus wifi adapter , sad ne znam ni gdje je jer ga dugo nisam koristio a ovo testiranje sa wifi sam radio kad sam prikljucio TGE paket a taj adapter sigurno ne podrzava 5GHz mrezu, u statusu konekcije na wifi sticku stoji da je max 150Mb ali nisam mogao vise od 65Mb dobit.

User avatar
Nienna
Posts: 8
Joined: 06/08/2016 23:04

#38965 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nienna » 02/10/2016 21:56

otkrivenje wrote: Ne znam više u čemu je problem s ovim netom. Čim prođe 18:00h drastičan pad brzine, od 120/5 dostupno 5,5/5 i tako već 10-tak dana. Vidim i drugi korisnici imaju problema. I da napomenem da je brzina mjerena i putem kabla i putem wi-fi. A što je najčudnije, samo download zakaže, upload standarno dobar.
I koji crnjak, dođu mi gosti (a koji su inače korisnici Eroneta) i ja da se pohvalim kako je kod mene brz net, kad ono zaQrac. Brži 3g na mobitelu.
Isto i kod mene 120/5, neki dan mi download bio 1 - 2 Mbps, ja se sokirala. I upravo ista stvar, dolaze gosti, hoce da se prebace na Telemach, ja im govorila kako je dobar, brzina, ovo-ono, kad su ljudi probali na svojim uredjajima, internet katastrofa. Vjerovatno ste izgubili potencijalne korisnike.

User avatar
joyjoy
Posts: 256
Joined: 19/11/2009 20:28

#38966 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy » 02/10/2016 22:39

Nienna wrote:
otkrivenje wrote: Ne znam više u čemu je problem s ovim netom. Čim prođe 18:00h drastičan pad brzine, od 120/5 dostupno 5,5/5 i tako već 10-tak dana. Vidim i drugi korisnici imaju problema. I da napomenem da je brzina mjerena i putem kabla i putem wi-fi. A što je najčudnije, samo download zakaže, upload standarno dobar.
I koji crnjak, dođu mi gosti (a koji su inače korisnici Eroneta) i ja da se pohvalim kako je kod mene brz net, kad ono zaQrac. Brži 3g na mobitelu.
Isto i kod mene 120/5, neki dan mi download bio 1 - 2 Mbps, ja se sokirala. I upravo ista stvar, dolaze gosti, hoce da se prebace na Telemach, ja im govorila kako je dobar, brzina, ovo-ono, kad su ljudi probali na svojim uredjajima, internet katastrofa. Vjerovatno ste izgubili potencijalne korisnike.
Koja propaganda , LoL , 1360 i u 24h problem mora biti riješen , moje iskustvo doduše ne sa internetom ali sa"kockicama" na digitali i više puta riješeno(bilo do kablova do d3v2) , prije dvije godine nakon udara groma u 24h zamjenjen modem.

Ako ne dođu nakon poziva(reklamacija) tada slobodno pljuj javno!
:bih:


p.s. najvjerovatnije je do kablaova ili kutije tkz.!!!

neki
Posts: 5239
Joined: 17/02/2005 07:57

#38967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by neki » 02/10/2016 22:59

Može li se ovaj Unifon konfigurisati da mi ne zvoni na mobitelu kad neko zove na fiksni ???

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 02/10/2016 23:01

neki wrote:Može li se ovaj Unifon konfigurisati da mi ne zvoni na mobitelu kad neko zove na fiksni ???
Moze , udji u aplikaciju , u gornjem desnom cosku klikni na "podesi" , i onda samo opciju "promjena statusa" prebaci na OFF. Kad ti opet unifon zatreba za pozive uradis sve to isto samo sto tada prebacis na ON.

otkrivenje
Posts: 57
Joined: 14/07/2009 17:41

#38969 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje » 03/10/2016 07:59

joyjoy wrote:
Nienna wrote:
otkrivenje wrote: Ne znam više u čemu je problem s ovim netom. Čim prođe 18:00h drastičan pad brzine, od 120/5 dostupno 5,5/5 i tako već 10-tak dana. Vidim i drugi korisnici imaju problema. I da napomenem da je brzina mjerena i putem kabla i putem wi-fi. A što je najčudnije, samo download zakaže, upload standarno dobar.
I koji crnjak, dođu mi gosti (a koji su inače korisnici Eroneta) i ja da se pohvalim kako je kod mene brz net, kad ono zaQrac. Brži 3g na mobitelu.
Isto i kod mene 120/5, neki dan mi download bio 1 - 2 Mbps, ja se sokirala. I upravo ista stvar, dolaze gosti, hoce da se prebace na Telemach, ja im govorila kako je dobar, brzina, ovo-ono, kad su ljudi probali na svojim uredjajima, internet katastrofa. Vjerovatno ste izgubili potencijalne korisnike.
Koja propaganda , LoL , 1360 i u 24h problem mora biti riješen , moje iskustvo doduše ne sa internetom ali sa"kockicama" na digitali i više puta riješeno(bilo do kablova do d3v2) , prije dvije godine nakon udara groma u 24h zamjenjen modem.

Ako ne dođu nakon poziva(reklamacija) tada slobodno pljuj javno!
:bih:


p.s. najvjerovatnije je do kablaova ili kutije tkz.!!!
Nije ovo ni propaganda ni javno pljuvanje. Ovo i jest mjesto gdje cemo podijeliti iskustva u svezi koristenja Telemach usluga. Ako veci broj korisnika ima problema s internetom samo u vecernjim satima, onda nije do kablova/modema (mozda su to neki kablovi koji ne rade samo po noci :zzzz: ).

Cim jutro svane sve uredno radi.

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#38970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 03/10/2016 09:22

The Realist wrote:Evo da se i ja istresem jednom na skupinu idiota koja radi u Telemachu.

Trebali mi jučer ponovo pustiti usluge i ja dva puta zvao, jednom ove sedmice, jednom prošle da ih pitam hoće li biti sve OK i kažu nema problema, da danas kad je sestra došla nema interneta.

Samo da napomenem da kada sam račun "zaledio" da se moralo platiti dotadašnja usluga, što smo mi i uradili, platili oko 109KM i to je to. Jučer i evo danas provjerim na portalu i vidim da je račun isključen 14.07. i da je dugovanje nula.

Uglavnom, kako nema neta, nazovem podršku i kažu da imamo neko dugovanje 9+ KM i da se radi toga nije mogla pustiti usluga (na portalu i dalje stoji 0KM).

Kao prvo, kako je moguće ikakvo dugovanje, kad smo mi zatvorili račun? Istina je da je poslije toga usluga radila još jedan period, jer kada je supruga došla nakon par dana bio je aktivan internet, te sam ih ja zvao nekoliko puta radi toga i oni su rekli da treba određeni period da se sve isključi, ali da se vodi od dana od kojeg smo mi isključili. Na kraju, šta mene briga što oni to nisu isključili, nije to moj posao, nego njihov, mi smo odjavili na vrijeme, osim toga, dva puta sam prije toga zvao i nisu mi to rekli.

Ono što je najgore je to da je internet potreban sutra od 10 ujutro radi sestrinog posla, a niti ja, niti supruga nismo u Sarajevu i sada supruga samo radi toga mora dolaziti da to sređuje, jer se ne može srediti preko telefona.

Ne mogu vjerovati koja skupina idiota....
Zdravo The Realist,
najljubaznije Vas molimo da nam se javite u pp sa korisničkim podacima kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno. Unaprijed se izvinjavamo ukoliko je došlo do propusta. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#38971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist » 03/10/2016 10:04

Telemach wrote:
Zdravo The Realist,
najljubaznije Vas molimo da nam se javite u pp sa korisničkim podacima kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno. Unaprijed se izvinjavamo ukoliko je došlo do propusta. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.
Ne može se ništa korigovati, zvao sam korisničku služu i moram platiti i onda dalje. Kasnije ću se ganjati oko toga šta ja plaćam, jer mi treba internet, ali vrlo vjerovatno je to što su kasnije isključili usluge, što nije moja krivica, jer mi se naplaćuje nešto što nisam htio da imam. Zna se da se ne mogu usluge stopirati dok se sve ne isplati, a samim time što je usluga stopirana, to znači da je i plaćeno sve bilo.

Najgore je to što mi u dva navrata nisu ništa rekli vezano za to, a internet treba SADA. Hvala Bogu da su komšije posudile, pa će se njihov koristiti.

ja3
Posts: 17
Joined: 23/06/2013 21:09

#38972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja3 » 03/10/2016 10:59

telemaše ti reće da mi ostaju cinestar kanali a oni ih ugasiše

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 03/10/2016 11:09

ja3 wrote:telemaše ti reće da mi ostaju cinestar kanali a oni ih ugasiše
Sigurno je doslo do greske jer Cinestar kanali su dio Duo Net Grande Family paketa koji ti koristis.

Sad sam provjerio i kod sebe jer koristim TGE paket , i kod mene je ista situacija , prijavio sam problem i vjerujem da ce u toku dana biti rijeseno.

rolacity
Posts: 238
Joined: 30/04/2014 08:21

#38974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity » 03/10/2016 12:01

Izgleda da Cinestar Premier kanali nisu dio HD paketa. Imam HD paket, ali od jutros ne mogu gledati Cinestar Premier programe.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#38975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 03/10/2016 12:02

rolacity wrote:Izgleda da Cinestar Premier kanali nisu dio HD paketa. Imam HD paket, ali od jutros ne mogu gledati Cinestar Premier programe.
Nisu dio HD paketa , Cinestar Premiere kanali su u zasebnom paketu kao i HBO.

Post Reply