Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

acer5101
Posts: 163
Joined: 06/08/2012 09:42

#37126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 » 23/08/2016 15:59

Jel sada Trio Grande Family ide sa 80/4 brzinom?


User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#37127 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 23/08/2016 16:00

acer5101 wrote:Jel sada Trio Grande Family ide sa 80/4 brzinom?
Ide , ja ga koristim.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

acer5101
Posts: 163
Joined: 06/08/2012 09:42

#37128 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 » 23/08/2016 16:06

Aidmedo wrote:
acer5101 wrote:Jel sada Trio Grande Family ide sa 80/4 brzinom?
Ide , ja ga koristim.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Ja sad slucajno pogledah na telemachu, pa mi nista nije jasno, jer sam neki dan mjerio i ispalo mi 50/3

User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#37129 Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 23/08/2016 16:08

acer5101 wrote:
Aidmedo wrote:
acer5101 wrote:Jel sada Trio Grande Family ide sa 80/4 brzinom?
Ide , ja ga koristim.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Ja sad slucajno pogledah na telemachu, pa mi nista nije jasno, jer sam neki dan mjerio i ispalo mi 50/3
Skoro su ti priključili? Ako da, to ti je aktivacioni paket, punu brzinu ćeš dobiti 3-5 dana od dana priključivanja dok oni srede papirologiju...

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

User avatar
ned424
Posts: 448
Joined: 07/08/2009 09:07

#37130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ned424 » 23/08/2016 16:11

vivax wrote:Ima li ko da je koristio ovaj telekomov fiksni telefon, i da je kasnije presao na telemachov telefon, posto imam namjeru da uzmem ovaj super mix paket.Da li je telemach skuplji ili jeftiniji prema mobilnim mrezama.Da li je iko vrsio to neko poređenje ta dva telefona.
Presao stari sa telecoma na telemach i supar ba ima nesto ono bespaltni minuta za mobitel a fiksna je free. ja je preporucijem! Samo sto ima problem sa njihovimmodemom za net malo malo se nesto izgubi mreza kao abdest kad nazoves ok je naprave a prodje sat opet se izgubi, dolazili da poprave radilo par sati i ponovo handri

acer5101
Posts: 163
Joined: 06/08/2012 09:42

#37131 Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 » 23/08/2016 16:32

Ja sad slucajno pogledah na telemachu, pa mi nista nije jasno, jer sam neki dan mjerio i ispalo mi 50/3[/quote]
Skoro su ti priključili? Ako da, to ti je aktivacioni paket, punu brzinu ćeš dobiti 3-5 dana od dana priključivanja dok oni srede papirologiju...

Sent from my LG-K420 using Tapatalk[/quote]

Prikljucio sam ja prije 5 godina, al izgleda da .....

User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#37132 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 23/08/2016 16:48

acer5101 wrote: Prikljucio sam ja prije 5 godina, al izgleda da .....
Moja greska, doslo je do povećanja brzina od 1.6, koje pustaju fazno. Ti mozda jos nisi dosao na red ili ti samo moraju sinhronizovati modem. Najbolje ti je da se javis korisniku Telemach.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

gaius
Posts: 1013
Joined: 17/09/2004 10:33

#37133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gaius » 23/08/2016 16:55

Eh znači ne može pickbox i hbogo preko aplikacije na Samsung tv. To je baš glupo nemam nigdje staviti receiver. Hajde ovo unatrag itd mi nije bitno ali je bezveze da tako limitiraju korisnike koji koriste module.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

User avatar
davorf
Posts: 11085
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#37134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by davorf » 23/08/2016 17:01

gaius wrote:Eh znači ne može pickbox i hbogo preko aplikacije na Samsung tv. To je baš glupo nemam nigdje staviti receiver. Hajde ovo unatrag itd mi nije bitno ali je bezveze da tako limitiraju korisnike koji koriste module.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Sve uredno navedu kao usluge unutar paketa koji uzmeš, a nigdje ne piše da pola usluga ne možeš koristiti ako koristiš cam modul (iako je I on zvanično dio ponude ovih paketa). Za 72h unazad je i meni jasno da ne može bez dodatnog uređaja, ali ostalo nema veze sa receiverom.

gaius
Posts: 1013
Joined: 17/09/2004 10:33

#37135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gaius » 23/08/2016 17:10

E pa onda nema ništa od prelaska na ovaj najveći duo paket. Nema smisla.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#37136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 23/08/2016 17:13

gaius wrote:E pa onda nema ništa od prelaska na ovaj najveći duo paket. Nema smisla.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Ja koristim najveći Duo Net paket (Duo Net Grande Extra) i aplikacije HBO GO i D3GO koristim na TV-u (TV ima priključen dongle koji radi na android operativnom sistemom, a aplikacije skinute sa google play store-a), laptopu i mobitelu.

Edit: A ovdje se nalazi upozorenje o nemogućnosti korištenja naprednih usluga (VOD i TV Unazad) putem (D3 CAM modula): http://telemach.ba/Televizija/TV-Oprema
Last edited by crnivrag on 23/08/2016 17:23, edited 1 time in total.

Iza prozora
Posts: 62
Joined: 27/12/2015 16:17

#37137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Iza prozora » 23/08/2016 17:18

crnivrag wrote:
gaius wrote:E pa onda nema ništa od prelaska na ovaj najveći duo paket. Nema smisla.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Ja koristim najveći Duo Net paket (Duo Net Grande Extra) i aplikacije HBO GO i D3GO koristim na TV-u (TV ima priključen dongle koji radi na android operativnom sistemom, a aplikacije skinute sa google play store-a), laptopu i mobitelu.
zar nije logicnije i jednostavnije da napisete covjeku da mu je potreban ANDROID SMART LCD TV da bi mogao koristiti te usluge na tv, ocito je da ima obicni LCD tv koji podrzava modul i to je to

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#37138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 23/08/2016 17:26

davorf wrote:
Benq wrote:
fortaleza wrote: Mislim da ne gubiš Unifi s činjenicom da tvoj vlastiti modem nema Unifi. Koristim Cisco 2203 modem + njihov TP-Link ruoter (izgleda da modem te router ne šire unifi mrežu) i bez problema koristim Unifi po gradu, znači naravno preko registracije na mojTelemach portal.
Kod njega je specificna situacija , on vec ima HG uredjaj preko kojeg se emituje UniFi , i ako mu Telemach zamijeni postojeci modem za EPC3208 , samim tim je deaktivirao i UniFi , eh sad , da li ce mu ostati mogucnost da se konektuje na druge UniFi AP ili ne , to je vec do dogovora s njima jer je kod ovog korisnika situacija specificna pa treba uzeti u obzir i jedno i drugo , cisto da kasnije ne bude "ne mogu se spojiti na unifi nikako".

EDIT: Kod tebe je stari 2203 modem , vjerovatno si stari korisnik pa zato i mozes koristiti sada UniFi sa svojim podacima bez da mijenjas modem. Kod njega je situacija obrnuta , on se odrice HG modema za obicni modem kao sto je tvoj npr.
Volio bih da mi na ovaj dio odgovori @Telemach - da li, ukoliko mi se HG zamijeni za modem, gubim mogućnost korištenja ostalih UniFi AP-a?
Ne gubis

ivannn
Posts: 900
Joined: 14/06/2008 19:25

#37139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ivannn » 23/08/2016 17:26

CI+ 1.3 podrzava i VOD i mnogo jos stosta (npr profil operatera kojeg sam prije spominjao jer sam imao problem s tim) ali kod Telemacha se to svodi sve na dekodiranju kanala.


Pickbox bi trebao ujediniti pristup s drugih uredjaja.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#37140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 23/08/2016 17:55

supercali wrote: Ne gubis
Zasto si tako siguran u to ?

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#37141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 23/08/2016 18:14

Benq wrote:
supercali wrote: Ne gubis
Zasto si tako siguran u to ?
Zato jer ja kuci nemam unifi a mogu se spojiti na ostale i mislim da se unifi ne deaktivira kad se zamjeni aparat za onaj koji ne podrzava

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#37142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 23/08/2016 18:30

supercali wrote:
Benq wrote:
supercali wrote: Ne gubis
Zasto si tako siguran u to ?
Zato jer ja kuci nemam unifi a mogu se spojiti na ostale i mislim da se unifi ne deaktivira kad se zamjeni aparat za onaj koji ne podrzava
I opet se vracamo na neke prethodne komentare vezano za unifi , nemas kuci unifi , koristis telemach internet i registrovan si na portal, to je ok. Medjutim ti vjerovatno imas stari modem koji nema wifi pa samim tim imas i pristup mrezi, dakle nisi vrsio downgrade modema.

Ali vidi sad ovo , prvo si covjeku rekao potvrdno "Ne gubis" a odgovorio si na moj post ovako "mislim da se unifi ne deaktivira" , zato sam te pitao zasto si toliko siguran , zapravo nisi :) , isto kao i mi svi , odgovor na njegovo pitanje moze samo Telemach dati , sve ostalo su nagadjanja.

S obzirom da njegov modem savrseno radi , i da nije Telemahova briga jer korisniku ne radi DynDNS na vlastitom ruteru i neka druga iskljucivo korisnicka podesavanja , onda me ne bi cudilo da mu zamjenom modema iskljuce mogucnost spajanja na unifi mrezu.

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#37143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 23/08/2016 18:35

Ta 2 odgovora nemaju veze jedan sa drugim
Za ovo znam da ne gubis a za ovo drugo nisam siguran jer mi se nije desilo i ne mora biti vezano sa ovim prvim odgovorom
Znaci i ako gubis i ako ne ostaje ti unifi da se mozes kaciti samo je pitanje jel njemu odgovara da gubi ili ne sto je opet ponavljam totalno odvojeno od prvog odgovora

Ps imam wifi

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#37144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 23/08/2016 18:46

supercali wrote:Ta 2 odgovora nemaju veze jedan sa drugim
Za ovo znam da ne gubis a za ovo drugo nisam siguran jer mi se nije desilo i ne mora biti vezano sa ovim prvim odgovorom
Znaci i ako gubis i ako ne ostaje ti unifi da se mozes kaciti samo je pitanje jel njemu odgovara da gubi ili ne sto je opet ponavljam totalno odvojeno od prvog odgovora

Ps imam wifi
Volio bih da mi na ovaj dio odgovori @Telemach - da li, ukoliko mi se HG zamijeni za modem, gubim mogućnost korištenja ostalih UniFi AP-a?
Ne gubis
Zato jer ja kuci nemam unifi a mogu se spojiti na ostale i mislim da se unifi ne deaktivira kad se zamjeni aparat za onaj koji ne podrzava
Dakle citavo vrijeme se prica o modemu i unifi-u. Ti ako imas wifi na modemu , onda ce ti uskoro pustiti unifi preko modema pa ces i ti imati u kuci , medjutim ako odes na portal i deaktiviras ga , gubis pravo da se spojis na bilo koji unifi u gradu. I opet cu ponoviti ono iz prethodnog posta , njemu modem radi , ima uredne usluge , on hoce da mijenja modem za stariji i samim tim ce ugasiti unifi (nece se na njegov modem niko moci spojiti) , tako da logicno bi trebalo i da izgubi pravo na unifi.

Sad bi svi mogli zahtjevat od telemacha starije modeme pod nekim izgovorom samo da ne ide unifi preko njih ali da oni i dalje koriste tu uslugu, posto vide da ce deaktiviranjem na portalu izgubiti mogucnost spajanja , pa na taj nacin pokusat prevarit sistem.

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#37145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 23/08/2016 18:53

Pa tako bi mogli generalno svi traziti stare modeme da njihov ne emitira signal unifi
Mjenjanje modema nema nikakve veze sa aktivacijom unifi mreze
Zamjenom modema ne bi trebalo da gubi tu mogucnost jer nije je on odjavio jer ne zeli nego zbog modema
Shvatas li da to dvoje nije spojeno
Jedino ako mu oni svojevoljno deaktiviraju uslugu mada ne vjerujem jer ne bi ni smjeli
Znaci nece izgubiti mogucnost za spajanje na unifi samim mjenjanjem modema

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#37146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 23/08/2016 19:08

supercali wrote:Pa tako bi mogli generalno svi traziti stare modeme da njihov ne emitira signal unifi
Mjenjanje modema nema nikakve veze sa aktivacijom unifi mreze
Zamjenom modema ne bi trebalo da gubi tu mogucnost jer nije je on odjavio jer ne zeli nego zbog modema
Shvatas li da to dvoje nije spojeno
Jedino ako mu oni svojevoljno deaktiviraju uslugu mada ne vjerujem jer ne bi ni smjeli
Znaci nece izgubiti mogucnost za spajanje na unifi samim mjenjanjem modema
Eh upravo to sve sto si napisao stoji pod znakom pitanja , pa se ceka Telemach da mu odgovori po tom pitanju.
Jedino ako mu oni svojevoljno deaktiviraju uslugu mada ne vjerujem jer ne bi ni smjeli
Smiju (ali ne vjerujem da ce) jer on zahtjeva stariji modem i samim tim nema vise unifi, jer to nije nikakva greska niti problem u telemahu nego iskljucivo zahtjev korisnika da zamijeni ispravan modem sa starim modelom.

Vidjet cemo , i mene to zanima.

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#37147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali » 23/08/2016 20:19

Vidjet cemo

User avatar
fole13
Posts: 607
Joined: 05/09/2007 16:29
Location: Sarajevo

#37148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fole13 » 23/08/2016 20:29

Otvorio sam novu temu, a rekose i da je bolje da pitam ovdje :-D

Imam ovaj EPC3928S Cisco modem od Telemacha i sad zelim da pojacam konekciju na spratu koristio bi asus rtn10e Router kao repeater signala Da li mi neko moze reci kako da to uradim sta trebam podesiti na njihovom modemu? Ja sam nesto pokusao sam ali bezuspjesno nisam bas neki strucnjak nemojte mi se razumiti hehehehe.

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#37149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 23/08/2016 20:35

fole13 wrote:Otvorio sam novu temu, a rekose i da je bolje da pitam ovdje :-D

Imam ovaj EPC3928S Cisco modem od Telemacha i sad zelim da pojacam konekciju na spratu koristio bi asus rtn10e Router kao repeater signala Da li mi neko moze reci kako da to uradim sta trebam podesiti na njihovom modemu? Ja sam nesto pokusao sam ali bezuspjesno nisam bas neki strucnjak nemojte mi se razumiti hehehehe.
Evo detaljan video u kratkim crtama, dakle prebaciš u postavkama sa IP sharing moda na repeater mode i odabereš sa liste ime wifi mreže koju koristiš, te uneseš password za tu mrežu i nadalje će ti se Asus router RT-N10E ponašati kao repeater:


User avatar
fole13
Posts: 607
Joined: 05/09/2007 16:29
Location: Sarajevo

#37150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fole13 » 23/08/2016 20:47

crnivrag wrote:
fole13 wrote:Otvorio sam novu temu, a rekose i da je bolje da pitam ovdje :-D

Imam ovaj EPC3928S Cisco modem od Telemacha i sad zelim da pojacam konekciju na spratu koristio bi asus rtn10e Router kao repeater signala Da li mi neko moze reci kako da to uradim sta trebam podesiti na njihovom modemu? Ja sam nesto pokusao sam ali bezuspjesno nisam bas neki strucnjak nemojte mi se razumiti hehehehe.
Evo detaljan video u kratkim crtama, dakle prebaciš u postavkama sa IP sharing moda na repeater mode i odabereš sa liste ime wifi mreže koju koristiš, te uneseš password za tu mrežu i nadalje će ti se Asus router RT-N10E ponašati kao repeater:

Hvala drug povezao sam modem i router ali kad odem na http://192.168.1.1 sto je ip adressa od routera dobijem The connection has timed out. Da li trebam nesto na modemu podesiti da bi usao u postavke routera? Da napomenem probao sam i reset ali desava se isto.

Post Reply