Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Herr Flick
Posts: 8291
Joined: 02/04/2012 13:00

#36776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick » 16/08/2016 16:27

Isplati li se na selu uzeti Telemachov internet


User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#36777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 16/08/2016 16:31

Herr Flick wrote:Isplati li se na selu uzeti Telemachov internet
Što se ne bi isplatilo ?

User avatar
Maharadza
Posts: 15658
Joined: 30/01/2013 15:13

#36778 Re: RE: Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza » 16/08/2016 16:34

Aidmedo wrote:Mi o Unifi, a Unifi na moj ruter.
Čitajući temu uzmem mobitel da vidim šta ima, kad UNIFI mreža, konektovao se, sve radi normalno. Sad ću editovati ovaj Post psotaviti brzinu UNIFI i brzinu svoje wifi mreže.
Evo Unifi, a slijedi i WiFi.
Image
Evo i kod mene se resetovao modem i pojavila unifi mreža:

http://www.speedtest.net/my-result/a/2138532171

User avatar
mirsek
Posts: 9651
Joined: 07/05/2010 15:40

#36779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek » 16/08/2016 16:44

Da li nasi kanali tipa PINK i OBN gdje ima puno serija imaju 72 sata unazad opciju ??
Zvali me iz telemacha da predjem sa HS KID 14 na njihov DUO NET za istu cijenu pretplate od 43 KM sa PDV-om.
Posto mi treba 72 sata unazad zbog ukucana i serija koje prate mozda da uzmem DUO NET GRANDE za 50 KM a plus tada mogu dobiti i 50% popusta jer uzimam vecu uslugu.
Last edited by mirsek on 16/08/2016 16:48, edited 1 time in total.

User avatar
soul_eclipse
Posts: 615
Joined: 10/03/2012 14:04

#36780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse » 16/08/2016 16:47

Dajte Telemach jedva sam usao na forum,vec 2 dana mi puca konekcija tj stalno prekida .

Jeli vi nesto radite ?
Last edited by soul_eclipse on 16/08/2016 16:51, edited 1 time in total.

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#36781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 16/08/2016 16:50

mirsek wrote:Da li nasi kanali tipa PINK i OBN gdje ima puno serija imaju 72 sata unazad opciju ??
Zvali me iz telemacha da predjem sa HS KID 14 na njihov DUO NET za istu cijenu pretplate od 43 KM sa PDV-om.
Posto mi treba 72 sata unazad zbog ukucana i serija koje prate mozda da uzmem DUO NET GRANDE za 50 KM a plus tada mogu dobiti i 50% popusta jer uzimam vecu uslugu.
1 N1
2 BHT 1
3 FTV
4 Pink BH
5 OBN
6 Hayat
7 Al Jazeera Balkans
8 SK 1 SD
9 SK 2 SD
10 SK 3 SD
11 Eurosport
12 Eurosport 2
13 Fox Life
14 Fox Crime
15 Face TV
16 AXN
17 FOX
18 TV 1000
19 CineStar
20 Cinestar Action & Thriller
21 Fox Movies
22 Discovery
23 Viasat History
24 RTRS
25 Animal Planet
26 Mini Ultra
27 HBO HD
28 HBO 2 HD
29 HBO 3 HD
30 Cinemax HD
31 Cinemax 2 HD

probook
Posts: 3471
Joined: 13/10/2013 22:38

#36782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook » 16/08/2016 17:32

crnivrag wrote:
probook wrote: Kod mene je njihov wifi iskljucen od uvodjenja kablovske i svejedno unifi se emituje sa rutera i ne moze se iskljuciti.
UniFi možeš deaktivirati na portalu "Moj Telemach" i nakon toga se više neće emitirati putem routera, međutim nakon deaktivacije na portalu, gubiš mogućnost korištenja UniFi usluge na drugim pristupnim tačkama.
To znam, nego ovde vec par puta se pise kako se moze na modemu ugasiti - a to nije tacno ili bar ja nisam nasao nacin da ugasim.

User avatar
aditon
Posts: 4239
Joined: 09/11/2015 19:40
Location: Somewhere in between

#36783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon » 16/08/2016 17:33

emir_s wrote:Radi li Vama Unifi trenutno?
not in range

tako meni piše, a baš sam se htio prijaviti...

kakaljin
Posts: 7540
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#36784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 16/08/2016 17:34

Telemach wrote:
kakaljin wrote:Postovani predstavnice telemach-a,

Posto se na temi HS-a ne javlja predstavnik HS-a, molim Vas da mi odgovorite sta je sa programskom semom koja je bila do sada kod korisnika HS-a jer je ona trebala biti do 01.08.2016. godine, a sada je 16.08.2016. godine. Interesuje me sta ce biti sa programskom semom i na koje pakete ce biti prebaceni korisnici HS-a sto se tice digitalne televizije, jer ove trenutne programske seme nema u cijenovniku i ne zna joj se mjesecna cijena.

Nadam se brzom i adekvatnom odgovoru.

Pozdrav
Zdravo kakaljin,
najljubaznije Vas molimo da nas nastavite pratiti i dalje kako biste saznali novosti na ovu temu.
Ja vas najljubaznije molimo da mi odgovorite na pitanje jer vas pratim pa sam zato i postavio pitanje. A da vas ne pratim ne bi mogao ovakvo pitanje postaviti.

Očekujem konkretan odgovor jer je 1.8. Prošao a sada je 16.08. Tako da informacija mora postojati i očekujem je uskoro.

Jer ne znam koju uslugu sada koristim jer je nema u vašem cijenovniku pa ne znam sta trebam da placam i da li će mi dolaziti računi jer imam uslugu koje nema po cijenovniku.
Last edited by kakaljin on 16/08/2016 17:39, edited 1 time in total.

kakaljin
Posts: 7540
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#36785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin » 16/08/2016 17:36

crnivrag wrote:
probook wrote: Kod mene je njihov wifi iskljucen od uvodjenja kablovske i svejedno unifi se emituje sa rutera i ne moze se iskljuciti.
UniFi možeš deaktivirati na portalu "Moj Telemach" i nakon toga se više neće emitirati putem routera, međutim nakon deaktivacije na portalu, gubiš mogućnost korištenja UniFi usluge na drugim pristupnim tačkama.
Na ruterima treba da bude tipka da se ugasi wifi a da i dalje ruter radi bez problema

Forumerrer
Posts: 556
Joined: 14/06/2014 17:27

#36786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer » 16/08/2016 17:40

Juce prvi put instalirao d3go na android i ovo govno mi nikako ne radi. Javlja neku gresku android_35. Anyone?

immortalwmostar
Posts: 134
Joined: 11/12/2015 18:17

#36787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar » 16/08/2016 17:58

crnivrag wrote:
fortaleza wrote: Jedine dvije bežične mreže koje hvatam su moja vlastita te mreža s nazivom Unifi što znači da niti jedan drugi kućni modem ne emitira taj signal osim mog vlastitog.

Direktno instaliran telemachov Unifi nije sigurno jer živim u prigradskom naselju gdje su samo kuće, u brdu, znači mora biti kućni wifi.
Zaista je prosto nemoguće pustiti UniFi signal putem routera TP-Link TL-WR740N, jer proizvođač nije omogućio putem zvaničnog firmware-a emitiranje dodatnih servisa baziranih na wireless tehnologiji.

A kao što i sam znaš taj modem nema ugrađen wireless odašiljač.

Probaj oba uređaja isključiti iz struje na minutu, pa vidi da li i dalje primaš tu UniFi mrežu.
Nemoguce,ali bome UnFi ide putem navedenog rutera,na koji nacin guraju nebih znao.

Za ove sto zele iskljucit UniFi a nezele izgubit pravo spajanja na ostale hotspotove jednostavno na svom HG odspojite antene i prikopcaj te svoj vlastiti ruter ako posjedujete.

Ili na Ubee hg mozete u podesavanjima disablati wifi tako automacki i unifi.

User avatar
fortaleza
Posts: 4247
Joined: 05/03/2012 23:16
Location: https://www.youtube.com/watch?v=Vh4QWmx50qA

#36788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza » 16/08/2016 18:04

immortalwmostar wrote:
crnivrag wrote:Zaista je prosto nemoguće pustiti UniFi signal putem routera TP-Link TL-WR740N, jer proizvođač nije omogućio putem zvaničnog firmware-a emitiranje dodatnih servisa baziranih na wireless tehnologiji.

A kao što i sam znaš taj modem nema ugrađen wireless odašiljač.

Probaj oba uređaja isključiti iz struje na minutu, pa vidi da li i dalje primaš tu UniFi mrežu.
Nemoguce,ali bome UnFi ide putem navedenog rutera,na koji nacin guraju nebih znao.

Za ove sto zele iskljucit UniFi a nezele izgubit pravo spajanja na ostale hotspotove jednostavno na svom HG odspojite antene i prikopcaj te svoj vlastiti ruter ako posjedujete.
Pa govorim ja da Unifi radi preko TP Linka, jer jedini koristim wifi u okruženju. Da odspojim antenu na HG? Šta je HG?

immortalwmostar
Posts: 134
Joined: 11/12/2015 18:17

#36789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar » 16/08/2016 18:11

fortaleza wrote:
immortalwmostar wrote:
crnivrag wrote:Zaista je prosto nemoguće pustiti UniFi signal putem routera TP-Link TL-WR740N, jer proizvođač nije omogućio putem zvaničnog firmware-a emitiranje dodatnih servisa baziranih na wireless tehnologiji.

A kao što i sam znaš taj modem nema ugrađen wireless odašiljač.

Probaj oba uređaja isključiti iz struje na minutu, pa vidi da li i dalje primaš tu UniFi mrežu.
Nemoguce,ali bome UnFi ide putem navedenog rutera,na koji nacin guraju nebih znao.

Za ove sto zele iskljucit UniFi a nezele izgubit pravo spajanja na ostale hotspotove jednostavno na svom HG odspojite antene i prikopcaj te svoj vlastiti ruter ako posjedujete.
Pa govorim ja da Unifi radi preko TP Linka, jer jedini koristim wifi u okruženju. Da odspojim antenu na HG? Šta je HG?
To je home gateway ali u tebe je obicni modem,tako da bih mora mjenat taj tp link,ili pada mi jos jedna solucija za taj tp link da se nabaci na njega dd wrt pa onda mozda prestane unifi

Forumerrer
Posts: 556
Joined: 14/06/2014 17:27

#36790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer » 16/08/2016 18:17

Evo pustili i kod mene Unifi u zgradi i vec vidim 4 unifi mreze. Ludilo. Kanali su jos vise preoptereceni, ali ne vidim da mi je opao signal. Koliko vidim unifi je limitiran na 10/1 otprilike? I u ciscu postoji opcija da se iskljuci unifi mreza koliko sam vidio, samo ne znam jel radi.

Meni je ovo ekstra od telemacha i svakako podrzavam da se potpuno onemoguci usluga ljudima koji ne zele dijeliti preko svog routera.

arelinho
Posts: 261
Joined: 23/06/2012 16:15

#36791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arelinho » 16/08/2016 18:26

Danas u toku dana mi bio jedan tehničar i pokušavao da riješi problem sa internetom, a nije mogao do kraja završiti jer nije imao laptop uz sebe. Rekao je da će doći druga ekipa sa laptopom pa će onda vidjeti šta je problem. Takođe je rekao da očekujem tu ekipu večeras ili sutra. Pa da vas pitam da li postoji druga smjena i da li ih mogu očekivati večeras? Pitanje za sviju, a i za korisnika @Telemach.
Telemach wrote:

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#36792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 16/08/2016 19:21

Forumerrer wrote:Juce prvi put instalirao d3go na android i ovo govno mi nikako ne radi. Javlja neku gresku android_35. Anyone?
Za tu grešku se je potrebno javiti njima, nakon što oni iz baze refreshuju uslugu, ta greška bude otklonjena.

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#36793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 16/08/2016 19:23

fortaleza wrote:
immortalwmostar wrote:
crnivrag wrote:Zaista je prosto nemoguće pustiti UniFi signal putem routera TP-Link TL-WR740N, jer proizvođač nije omogućio putem zvaničnog firmware-a emitiranje dodatnih servisa baziranih na wireless tehnologiji.

A kao što i sam znaš taj modem nema ugrađen wireless odašiljač.

Probaj oba uređaja isključiti iz struje na minutu, pa vidi da li i dalje primaš tu UniFi mrežu.
Nemoguce,ali bome UnFi ide putem navedenog rutera,na koji nacin guraju nebih znao.

Za ove sto zele iskljucit UniFi a nezele izgubit pravo spajanja na ostale hotspotove jednostavno na svom HG odspojite antene i prikopcaj te svoj vlastiti ruter ako posjedujete.
Pa govorim ja da Unifi radi preko TP Linka, jer jedini koristim wifi u okruženju. Da odspojim antenu na HG? Šta je HG?
Jesi li probao sa gašenjem TP Link routera i provjerom dostupnosti UniFi mreže, jer i ja imam isti taj model koji sam dobio od njih na korištenje i ne emituje mi se UniFi mreža sa njega.

A HG je home gateway uređaj, a modele tih uređaja sam naveo danas tu na temi.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#36794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 16/08/2016 20:28

Forumerrer wrote: Meni je ovo ekstra od telemacha i svakako podrzavam da se potpuno onemoguci usluga ljudima koji ne zele dijeliti preko svog routera.
:thumbup: :thumbup:

"Neces moje jer ja ne dam al' ja hocu da i dalje koristim tu uslugu po gradu" , pozdravljam potez Telemacha da se potpuno onemoguci pristup toj usluzi korisnicima koji je u svojim modemima gase.

User avatar
Aidmedo
Posts: 278
Joined: 22/04/2016 12:23

#36795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo » 16/08/2016 20:46

Maknu se malo iz svoje sobe gdje je ruter i primjetih da je Unifi signal dobar, kasnije ću ga testirati na još većoj udaljenosti.
Image

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

User avatar
cenecimoveocino
Posts: 2231
Joined: 31/12/2013 23:00
Location: Zenica

#36796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino » 16/08/2016 20:56

Odaberem sve postave za unifi,ali neće da se konektuje preko androida,izbacuje netačan pasvord.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#36797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 16/08/2016 21:11

Aidmedo wrote:Maknu se malo iz svoje sobe gdje je ruter i primjetih da je Unifi signal dobar, kasnije ću ga testirati na još većoj udaljenosti.
Kod mene je pokrivenost UniFi signalom potpuno isti kao WiFi. Nista jace , nista slabije.

User avatar
vkmiro
Posts: 340
Joined: 31/08/2007 20:55

#36798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro » 16/08/2016 21:14

Ovo postaje vec zabrinjavajuce, brzina nakon povecanja manja nego što je bila, cak ni ovaj rezultat nije vjerovatno tacan, pošto internet ubleba.
Uvjek sam hvalio internet od Telemacha, ali sada je i to otišlo u Honduras :D

Image

gaius
Posts: 1013
Joined: 17/09/2004 10:33

#36799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gaius » 16/08/2016 21:24

cenecimoveocino wrote:Odaberem sve postave za unifi,ali neće da se konektuje preko androida,izbacuje netačan pasvord.
biće da pišeš malim slovima a da ti je pasword velikim..
ja kad sam pravio account na mojtelemach.ba pisao malim, a snimilo sve velikim slovima..

Posmatrac_007
Posts: 374
Joined: 12/01/2012 11:36

#36800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 » 16/08/2016 21:43

Forumerrer wrote:Evo pustili i kod mene Unifi u zgradi i vec vidim 4 unifi mreze. Ludilo. Kanali su jos vise preoptereceni, ali ne vidim da mi je opao signal. Koliko vidim unifi je limitiran na 10/1 otprilike? I u ciscu postoji opcija da se iskljuci unifi mreza koliko sam vidio, samo ne znam jel radi.

Meni je ovo ekstra od telemacha i svakako podrzavam da se potpuno onemoguci usluga ljudima koji ne zele dijeliti preko svog routera.
I kod mene je limit UniFi mreže na mom routeru 10/1. Izgleda da brzina zavisi od tipa routera i da su za isti tip routera na svim lokacijama isti limiti. Na ove javne UniFi od kafića i sl. sam ostvarivao i po 30 i vise Mbps kako u downloadu tako i u uploadu.
Ne znam zašto ali ja nemam mogućnost da vidim više UniFi mreža, mobitel i računar mi prikažu samo jedan UniFi sa najjačim signalom. Tek ako ugasim router onda vidim UniFi sa slabijim signalom.

Post Reply