Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
Radar71
Posts: 6607
Joined: 21/07/2010 15:43

#23276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 » 07/10/2015 13:15

Benq wrote: Kod mene na LG-u je ovako : Na daljinskom Settings pa onda - Postavke - CI Informacije - Smart Card Information - Modify mature level / modify password..
e hvala. uspio :thumbup:


User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8786
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#23277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/10/2015 13:25

Webamaster Dub wrote:Za sve one koji imaju malo starije LG TV pratite ovaj tutorijal http://telemach.ba/upload/document/D3%2 ... %20BiH.PDF i namjestite država Austrija i naći će vam sve kanale.Provaljeno, vrijeme je za drugi modul :D
Cudno je to sa telemachom i sa postavkama.. kod mene je HS i postavka je Bosna.

DON_eARL
Posts: 3364
Joined: 31/10/2010 22:26

#23278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL » 07/10/2015 13:54

Ako se neko pati da pronađe skeniranje kanala na Panasonic TV-u, potrebno je prvo prebaciti input sa D3 na TV, pa će se onda pojaviti opcija za pretraživanje. Možda pomogne još nekome, nevezano za brend TV-a. :D

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8786
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#23279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 07/10/2015 14:57

Webamaster Dub wrote: kada se klikne opcija bosna nema opcije za kabl samo antena
Kod mene je identicno kao sa tvoje slike samo sto je postavljeno na Bosna, tako su skenirani i analogni i digitalni kanali.

User avatar
avaks
Posts: 5627
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#23280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/10/2015 15:43

Kod mene je našao kanale na Njemačka (nema opcija Austrija, Švedska ni other kao što je navedeno u uputstvu).
Prebacivanje mi ide kao i na resiveru, nisam primijetio da je nešto plaho brže, slika je super, signal i kvaliteta sada stoje na 99-100 šta god to značilo :mrgreen:
Nego zašto nakon svakog gašenja izbacuje ono Conax i onda ide neka autentifikacija kada se upali TV :?

User avatar
Telemach
Posts: 11602
Joined: 13/10/2010 14:13

#23281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 07/10/2015 16:22

@ drugtito2011

Možete nam proslijediti Vaše podatke u privatnoj poruci.Rado ćemo Vam dati sve potrebne informacije.

Srdačan pozdrav,

User avatar
south
Posts: 496
Joined: 21/12/2013 19:33

#23282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south » 07/10/2015 16:50

Telemach ima li sanse da vi ovo uradite sa D3GO aplikacijom :?: :?:

Jedna od značajki o kojoj smo također već pisali je dakako Microsoftov emulator za Android i iOS aplikacije. Ukratko rečeno, developeri aplikacija za iOS i Android će od Microsofta dobiti jednostavne alate za kompajliranje C++ i Java koda, kojima će vrlo jednostavno moći portati svoje aplikacije za Windows 10 operativni sustav, pa će ih iz Google Playa i Apple App Storea, "forwardati" s par klikova u Windows Store.

User avatar
avaks
Posts: 5627
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#23283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/10/2015 16:58

Webamaster Dub wrote:
avaks wrote:Kod mene je našao kanale na Njemačka (nema opcija Austrija, Švedska ni other kao što je navedeno u uputstvu).
Prebacivanje mi ide kao i na resiveru, nisam primijetio da je nešto plaho brže, slika je super, signal i kvaliteta sada stoje na 99-100 šta god to značilo :mrgreen:
Nego zašto nakon svakog gašenja izbacuje ono Conax i onda ide neka autentifikacija kada se upali TV :?
imaš li titlove, meni kada karticu stavim u drugi tv nema titlova?
Titlovi uredno rade koliko sam upratio. Negdje srpski a negdje hrvatski (stavio sam opcije kao i na resiveru).

otkrivenje
Posts: 57
Joined: 14/07/2009 17:41

#23284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje » 07/10/2015 17:05

Prekjučer poslao zahtjev za modulom, danas ga donijeli i zamijenili za receiver. Automatskim skeniranjem nismo mogli naci kanale pa smo rucno unosili frekvencije. Tek sam sada primijetio da nedostaju HRT 1, HRT 2, Eurosport 1 i Eurosport 2. Zna li netko možda njihove frekvencije (kliknuti na informacije o kanalu i tu pise) (@Telemach mozda)?

Prvi dojmovi su super. Jedan daljinski manje, manje kablova, brža izmjena kanala...

karirana kosulja
Posts: 95
Joined: 09/08/2014 19:20

#23285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by karirana kosulja » 07/10/2015 17:46

@Webamaster Dub
Mogu li pokusati preskenirati kanale bez da je CI kartica unutra , hoce li ih tv naći?

TRZAJBB
Posts: 55
Joined: 11/09/2013 10:51

#23286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TRZAJBB » 07/10/2015 17:48

hoces neke a neke nemozes otvoriti bez modula

TRZAJBB
Posts: 55
Joined: 11/09/2013 10:51

#23287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TRZAJBB » 07/10/2015 17:49

skeniraj

karirana kosulja
Posts: 95
Joined: 09/08/2014 19:20

#23288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by karirana kosulja » 07/10/2015 18:27

Image
Postavio sam Njemacka
Bez kartice nadje 21 kanal
Dali bi sa karticom nasao sve ?

User avatar
avaks
Posts: 5627
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#23289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/10/2015 18:42

Kod mene je na Njemačkoj, Elit tv, DTV 184 komada bez kartice nađe, radio kanale te još 65 analognih ako se ne varam.
Kada ubaciš karticu onda se mogu gledati ti koje već plaćaš.

nekkem
Posts: 153
Joined: 01/10/2014 03:00

#23290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem » 07/10/2015 18:42

karirana kosulja wrote: Postavio sam Njemacka
Bez kartice nadje 21 kanal
Dali bi sa karticom nasao sve ?
Trebao bi ti svakako naci sve, sa ili bez kartice. Bez kartice bi trebalo da ih samo ne moze dekodirati.

karirana kosulja
Posts: 95
Joined: 09/08/2014 19:20

#23291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by karirana kosulja » 07/10/2015 19:09

avaks wrote:Kod mene je na Njemačkoj, Elit tv, DTV 184 komada bez kartice nađe, radio kanale te još 65 analognih ako se ne varam.
Kada ubaciš karticu onda se mogu gledati ti koje već plaćaš.
Ma nece pa nece.
Evo radim update tv-a pa cemo da vidimo da nije do toga
Image

User avatar
avaks
Posts: 5627
Joined: 03/03/2013 15:44
Location: Sarajevo-x

#23292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks » 07/10/2015 19:14

Poslije 50000 mi pođe nalaziti digitalne (što se frekvencije tiče), ne znam tačno ali od 57000 ako se ne varam pa pokušaj od toga da skeniraš. Ili ručno da uneseš frekvencije.

User avatar
typeOnegative
Posts: 3335
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#23293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 07/10/2015 19:36

Bili mi danas dok me nije bilo kući , i nisu uspjeli osposobiti ništa , nema signala , pola kanala kodirano , ma kuršus . Sva sreća pa je ostavio karticu i rekao da ga nazovem kad dođem kući . Sredio sam stvar i bez njega . samo su kanali razbacani u pm , nigdje veze s vezom , bit će par dana posla da poštimam kako mi paše . Ali , zadovoljan sam pravo ,ve fercera bez greške i slika je bolja , a i sviđa mi se što o svakom programu izbaci informacije , format slike , sd ili hd , rezolucija , format zvuka itd .
telemach zahvaljujem na brzoj zamjeni :thumbup:
Last edited by typeOnegative on 07/10/2015 19:44, edited 1 time in total.

User avatar
Reglan
Posts: 4483
Joined: 04/01/2010 13:51
Location: bordo-bijeli

#23294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan » 07/10/2015 19:39

I mene zanima moze li se kako napraviti lista kanala preko ovog modula. Ono da ja stavim sta ce mi biti na 1 sta na 2 itd :D

User avatar
semirsar
Posts: 6638
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#23295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 07/10/2015 19:41

typeOnegative wrote:Bili mi danas dok me nije bilo kući , i nisu uspjeli osposobiti ništa , nema signala , pola kanala kodirano , ma kuršus . Sva sreća pa je ostavio karticu i rekao da ga nazovem kad dođem kući . Sredio sam stvar i bez njega . samo su kanali razbacani u pm , nigdje veze s vezom , bit će par dana posla da poštimam kako mi paše . Ali , zadovoljan sam pravo ,i slika je bolja
:thumbup: Sad bi bio red da ga nazoves i odrzis kratko predavanje da nauci sta dje kako zasto, da se ne bruka vise :lol: :lol:

User avatar
typeOnegative
Posts: 3335
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#23296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative » 07/10/2015 19:47

Reglan wrote:I mene zanima moze li se kako napraviti lista kanala preko ovog modula. Ono da ja stavim sta ce mi biti na 1 sta na 2 itd :D
To ni nema veze sa modulom , nego se na TVu radi . Koji je TV ,mora bit opcija za to . Kod mene je LG i radi se preko opcije "upravitelj kanala" ,
poslažeš ih kako ti štima :thumbup:

@ semirsar
:thumbup:
hahahaha , u pravu si , baš bi trebao . Moraju malo poraditi na stručnosti ljudi koji im to rade , jbt šta bi bilo da ja nisam znao ???? Morao bi se odreći usluge jer oni ne znaju što napraviti
Last edited by typeOnegative on 07/10/2015 19:53, edited 2 times in total.

gaius
Posts: 1013
Joined: 17/09/2004 10:33

#23297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gaius » 07/10/2015 19:49

Telemach - pitanje:
Gdje mogu vidjeti listu kanala koju dobijam u Duo Net Grande paketima. Interesuje me konkretno koje digitalne i koje HD kanale imam u Duo Net; Grande; Grande Family i Grande Extra.

Piše 5, 9, 14, 32 HD kanala odnosno 100, 130, 150, 180 digitalnih - ali ne znam koji su to tačno kanali u kojem paketu.

User avatar
semirsar
Posts: 6638
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#23298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar » 07/10/2015 20:14

gaius wrote:Telemach - pitanje:
Gdje mogu vidjeti listu kanala koju dobijam u Duo Net Grande paketima. Interesuje me konkretno koje digitalne i koje HD kanale imam u Duo Net; Grande; Grande Family i Grande Extra.

Piše 5, 9, 14, 32 HD kanala odnosno 100, 130, 150, 180 digitalnih - ali ne znam koji su to tačno kanali u kojem paketu.
ovo je konkretno za Sa, vjerovatno prvi paket startuje sa START listom, svakom narednom se dodaje slijedeca lista plus oni koji su zasebno navedeni kao HBO... itd.
http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

User avatar
Reglan
Posts: 4483
Joined: 04/01/2010 13:51
Location: bordo-bijeli

#23299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan » 07/10/2015 21:49

typeOnegative wrote:
Reglan wrote:I mene zanima moze li se kako napraviti lista kanala preko ovog modula. Ono da ja stavim sta ce mi biti na 1 sta na 2 itd :D
To ni nema veze sa modulom , nego se na TVu radi . Koji je TV ,mora bit opcija za to . Kod mene je LG i radi se preko opcije "upravitelj kanala" ,
poslažeš ih kako ti štima :thumbup:
Hmmmmm, VoX je kod mene al nisam jos skont'o kako da odradim to :-D

Kralj Tvrtko I.
Posts: 1910
Joined: 04/07/2011 18:53

#23300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. » 07/10/2015 21:55

https://youtu.be/BgYu4sw9-_M

Evo na ovom videu sam ja nasao rjesenje za svoj problem pronalaska kanala.
Fazon je da se rucno unesu frekvencije i zemlja da bude "ostalo"
Ne znam tacne frekvencije za telemach u BiH, ako neko zna neka kaze. Ja sam kucao ove sa videa iako su to komsijske :D
Nasao sam oko 110 kanala, mislim da to nisu svi...ne znam.

@Telemach
Podijelite ovo vasim serviserima, trebat ce im sigurno a i vama u podrsci. ;)

Post Reply