Nije dobro domaćine, nije dobro...I have a name wrote:e svasta ... dvije utrke bez bodova ... to nije malo

Moderators: Tomahawk11, Charuga
Nije dobro domaćine, nije dobro...I have a name wrote:e svasta ... dvije utrke bez bodova ... to nije malo
Što je babi milo to joj se i snilo...Dirty Harry wrote:[
1996 Jacques Villeneuve 6 x 6 10 x x x
2007 Lewis Hamilton 6 8 8 8 8 10 10
Hoču da volim Hamiltona ...
Računaj malo ... do tebe je
Lesli Eldridž wrote:Jacques Joseph Charles Villeneuve rezultati:
AUS 2 mjesto; BRA ret; ARG 2 mjesto;EUR 1 mjesto;SMR 11; MON ret; ESP 3;CAN 2; FRA 2; GBR 1; GER 3; HUN 1; BEL 2; ITA 7; POR 1; JAP ret; UKUPNO DRUGI SA 78 BODOVA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Villeneuve
Što bi reko' Lauda ...Lesli Eldridž wrote:Nije dobro domaćine, nije dobro...I have a name wrote:e svasta ... dvije utrke bez bodova ... to nije malo
"But if he has made a mistake two races in a row, it is brainless."
Bar znam računati ...Lesli Eldridž wrote:Jesi li pročitai ono? Ili možda ne znaš čitati. Čak je imao priliku da pobijedi na prvoj utrci.
Pa računaj da se onda za drugo mjesto dobivalo samo 6 bodova, a lani je bilo 8 bodova za drugo mjesto. Je li ovo za tebe kvantna mehanika?Dirty Harry wrote:Bar znam računati ...Lesli Eldridž wrote:Jesi li pročitai ono? Ili možda ne znaš čitati. Čak je imao priliku da pobijedi na prvoj utrci.
cccc i onda ja ne znam čitati ..Lesli Eldridž wrote:Pa računaj da se onda za drugo mjesto dobivalo samo 6 bodova, a lani je bilo 8 bodova za drugo mjesto. Je li ovo za tebe kvantna mehanika?Dirty Harry wrote:Bar znam računati ...Lesli Eldridž wrote:Jesi li pročitai ono? Ili možda ne znaš čitati. Čak je imao priliku da pobijedi na prvoj utrci.![]()
![]()
Dakle crveno znači da trebaš obratiti pažnju na toDirty Harry wrote: ... ali kad bi bilo po starom sistemu u prvih sedam utrka:
Hamilton: 48 bodova
Villeneuve: 26 bodova
e sad ... 48 je vece od 26 ... puno veće. skoro pa dvostruko. Uzivaj ...
Klodovik wrote:Baš su mi simpatična ova poređenja Schumachera i Hamiltona. Kad Lewis osvoji bar dvije, tri titule svjetskog prvaka, onda će neka poređenja i biti umjesna. Do sada je pokazao da je dobar (po meni, ni manje ni više nego npr. Kubica, Rosberg itd.), ali i da još ne zna dovesti prvenstvo do kraja.
@Dirty Harry
Ti haman voliš parcijalnu statistiku. Villeneuve je u svojoj prvoj sezoni u F1 pobijedio četiri puta, baš kao i Hamilton. Prvu pobjedu zabilježio je već u četvrtoj trci (Hamilton u šestoj), a na svojoj prvoj trci u F1 Villeneuve je osvojio pole position. Nije pobijedio tada jer je imao oil leak. Meni to sve zvuči pretty impressive, iako je Villeneuve nakon osvojene titule gotovo nestao sa mape F1.
OK, sorry, očito mi je nešto promaklo dok sam čitao. Slažem se za Villeneuva.Dirty Harry wrote:Klodovik wrote:Baš su mi simpatična ova poređenja Schumachera i Hamiltona. Kad Lewis osvoji bar dvije, tri titule svjetskog prvaka, onda će neka poređenja i biti umjesna. Do sada je pokazao da je dobar (po meni, ni manje ni više nego npr. Kubica, Rosberg itd.), ali i da još ne zna dovesti prvenstvo do kraja.
@Dirty Harry
Ti haman voliš parcijalnu statistiku. Villeneuve je u svojoj prvoj sezoni u F1 pobijedio četiri puta, baš kao i Hamilton. Prvu pobjedu zabilježio je već u četvrtoj trci (Hamilton u šestoj), a na svojoj prvoj trci u F1 Villeneuve je osvojio pole position. Nije pobijedio tada jer je imao oil leak. Meni to sve zvuči pretty impressive, iako je Villeneuve nakon osvojene titule gotovo nestao sa mape F1.
Vidi ... niti sam prvi potegao statistiku, pogotovo ne parcijalnu (ko prvi spomenu prvih 7 utrka?), ni Villeneuva ... citaj malo ... niti sam sta rekao protiv Villeneuva, naprotiv, samo odgovoram. Ti izgleda volis parcijalno citanje?
A villeneuve je meni impresivan prije svega što je zabilježio uspjehe u različitim serijama kao malo ko.
Ma jokkkk...kakav on i greska...to mu samo zato sto je "malo divlji"Lesli Eldridž wrote: Prebrzo uletio i proklizao. Čista vozačka greška.
Better Man wrote:
Naveo si samo one podatke koji odgovaraju Schumaheru. šta je sa ostalim. Šta je sa sezonom u kojoj je poginuo Senna? u toj sezoni Senna je bio prvi na tabeli i vjerovatno bi osvojio prvenstvo da nije poginuo.
Jesi rekao da nikad nije bio ispred Senne??? Jesam ti pokazao da jeste(nekad i po krug) i sta sad hoces? U svojoj drugoj sezoni je bio ispred senne u ukupnom poretku,Sennina 8.(i slovima- osma) sezonaBetter Man wrote:Naveo si samo one podatke koji odgovaraju Schumaheru. šta je sa ostalim. Šta je sa sezonom u kojoj je poginuo Senna? u toj sezoni Senna je bio prvi na tabeli i vjerovatno bi osvojio prvenstvo da nije poginuo.
To je ono cime je alonso pobjegao Scumiju pred kraj pretprosle sezonevan Basten wrote:maksimalna brzina je samo zamazivanje očiju... glavna razlika se stvara u brzini prolaska kroz zavoje, pogotovo sada kad je ukinut TC, to je najbitnija stvar za ostaviti konkurenta u prašini
Ali vidiš samo ono što želiš.Dirty Harry wrote:Klodovik wrote:Baš su mi simpatična ova poređenja Schumachera i Hamiltona. Kad Lewis osvoji bar dvije, tri titule svjetskog prvaka, onda će neka poređenja i biti umjesna. Do sada je pokazao da je dobar (po meni, ni manje ni više nego npr. Kubica, Rosberg itd.), ali i da još ne zna dovesti prvenstvo do kraja.
@Dirty Harry
Vidi ... niti sam prvi potegao statistiku, pogotovo ne parcijalnu (ko prvi spomenu prvih 7 utrka?), ni Villeneuva ... citaj malo ... niti sam sta rekao protiv Villeneuva, naprotiv, samo odgovoram. Ti izgleda volis parcijalno citanje?
A villeneuve je meni impresivan prije svega što je zabilježio uspjehe u različitim serijama kao malo ko.
Pa jeste greška jer je bio malo divljak na "gasu". Sada treba biti baš nježan, ti baš do sada mladiću nisi naučio da su Brazilci uvijek bili divlji. Vrela krv, šta češ, ali mlad si još naučit ćeš.Not For Sale wrote:Ma jokkkk...kakav on i greska...to mu samo zato sto je "malo divlji"Lesli Eldridž wrote: Prebrzo uletio i proklizao. Čista vozačka greška.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
*"malo divlji"-neiskustvo(neznanje) kontrolisanja bolida bez TC
Micha je bio bolji i tačka. Po svim statistikama je tako. Slažem se sa tobom.TM1987 wrote:Jesi rekao da nikad nije bio ispred Senne??? Jesam ti pokazao da jeste(nekad i po krug) i sta sad hoces? U svojoj drugoj sezoni je bio ispred senne u ukupnom poretku,Sennina 8.(i slovima- osma) sezonaBetter Man wrote:Naveo si samo one podatke koji odgovaraju Schumaheru. šta je sa ostalim. Šta je sa sezonom u kojoj je poginuo Senna? u toj sezoni Senna je bio prvi na tabeli i vjerovatno bi osvojio prvenstvo da nije poginuo.
Jednu sezonu završio ispred Senne i odmah bolji. Vidjeli bi mi što bi Schumaher osvojio sve one titule i ostvario onoliki broj pobjeda da nije Senna poginuo. Senna je legenda kakva Schumaher neće nikad biti.Lesli Eldridž wrote:Micha je bio bolji i tačka. Po svim statistikama je tako. Slažem se sa tobom.TM1987 wrote:Jesi rekao da nikad nije bio ispred Senne??? Jesam ti pokazao da jeste(nekad i po krug) i sta sad hoces? U svojoj drugoj sezoni je bio ispred senne u ukupnom poretku,Sennina 8.(i slovima- osma) sezonaBetter Man wrote:Naveo si samo one podatke koji odgovaraju Schumaheru. šta je sa ostalim. Šta je sa sezonom u kojoj je poginuo Senna? u toj sezoni Senna je bio prvi na tabeli i vjerovatno bi osvojio prvenstvo da nije poginuo.
Lesli Eldridž wrote:Ali vidiš samo ono što želiš.Dirty Harry wrote:Klodovik wrote:Baš su mi simpatična ova poređenja Schumachera i Hamiltona. Kad Lewis osvoji bar dvije, tri titule svjetskog prvaka, onda će neka poređenja i biti umjesna. Do sada je pokazao da je dobar (po meni, ni manje ni više nego npr. Kubica, Rosberg itd.), ali i da još ne zna dovesti prvenstvo do kraja.
@Dirty Harry
A villeneuve je meni impresivan prije svega što je zabilježio uspjehe u različitim serijama kao malo ko.![]()
Lesli Eldridž wrote:Super. Nego nisi objasnio kako je to Hamilton bolji i uspješniji u prvoj sezoni od Villeneuea.![]()
![]()