cekaj da ga napravi u PDF-uRaigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 12:51Postavi nam ovdje taj izvjestaj, molim te.

Moderators: Tomahawk11, Charuga
cekaj da ga napravi u PDF-uRaigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 12:51Postavi nam ovdje taj izvjestaj, molim te.
ma mislim da neće Badžak dublje zavlačiti ruku. Još ako mu njegova mala krene album snimati neće ovi imati ni za kifle. Eno kad je snimala pjesmu i spot Štilić ostao bez platealberto_tomba wrote: ↑18/11/2020 12:50Otisao je Joe Cole, ruka koja je hranila klub iz Novog Sarajeva, sada ce Badzak morati jos dublje zavlaciti ruku u svoj dzep.
A u stadionu su i dotacije Općine, jel de, godišnje 300 milja?
@RickenRaigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 12:51Postavi nam ovdje taj izvjestaj, molim te.
Prvo ti meni objasni od kuda ti podatak da usluge F.K. Sarajevu čine 90% prihoda CSR?
De ti meni pasa postavi link na finansijski izvjestaj, pa cemo dalje.Ricken wrote: ↑18/11/2020 16:56Prvo ti meni objasni od kuda ti podatak da usluge F.K. Sarajevu čine 90% prihoda CSR?
Izvještaj o poslovanju sa alokacijom prihoda i rashoda po profitnim centrima ti je postavio jaran sa Kariba. Plaćate cca 90.000 KM zakup Koševa.
što je 8% prihoda + ostale usluge mimo utakmica izađe na 12%. Vidiš gore koliko su troškovi stadiona cca 450.000 KM godišnje, ali niste jedini korisnik, tu je i Vrbanjuša, Biser i slični klubovi, pa drugi sportovi.
Uzmi u obzir dotacije općine koje su 30%, da je iznos gubitka na vama otprilike jednak dotaciji koju Općina uplaćuje godišnje.
Ali super je to, kad se sjetim godina kad vam se fakturisalo godišnje 50.000 KM, a vama punoNego de ti nama reci kad bi se naljutili gdje bi otišli igrati, Olimpikova arena, Ilijaš, Butmir...........?
![]()
Ko si ti da ja tebi postavljam linkove? Nego odkud 90% prihoda? Red je da odgovoriš?Raigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 17:02De ti meni pasa postavi link na finansijski izvjestaj, pa cemo dalje.Ricken wrote: ↑18/11/2020 16:56Prvo ti meni objasni od kuda ti podatak da usluge F.K. Sarajevu čine 90% prihoda CSR?
Izvještaj o poslovanju sa alokacijom prihoda i rashoda po profitnim centrima ti je postavio jaran sa Kariba. Plaćate cca 90.000 KM zakup Koševa.
što je 8% prihoda + ostale usluge mimo utakmica izađe na 12%. Vidiš gore koliko su troškovi stadiona cca 450.000 KM godišnje, ali niste jedini korisnik, tu je i Vrbanjuša, Biser i slični klubovi, pa drugi sportovi.
Uzmi u obzir dotacije općine koje su 30%, da je iznos gubitka na vama otprilike jednak dotaciji koju Općina uplaćuje godišnje.
Ali super je to, kad se sjetim godina kad vam se fakturisalo godišnje 50.000 KM, a vama punoNego de ti nama reci kad bi se naljutili gdje bi otišli igrati, Olimpikova arena, Ilijaš, Butmir...........?
![]()
Ma jok ba 90% prihoda CSR ste vi. Bez vas bi umrla opština. Rođeni pitarPitar sa Kariba wrote: ↑18/11/2020 16:58Znaci ucestvujemo sa 8% prihoda ali 30% dotacije?!
Rodjeni Zeljovac...![]()
ja sam naveo priblizan broj, iz glave, okrugao, dok si ti naveo precizne cifre u postotak, pa je red i da potkrijepis to necim. znam da imas obicaj supljirat po temi pa hajde jednom pokazi i da ne lazes.Ricken wrote: ↑18/11/2020 17:05Ko si ti da ja tebi postavljam linkove? Nego odkud 90% prihoda? Red je da odgovoriš?Raigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 17:02De ti meni pasa postavi link na finansijski izvjestaj, pa cemo dalje.Ricken wrote: ↑18/11/2020 16:56
Prvo ti meni objasni od kuda ti podatak da usluge F.K. Sarajevu čine 90% prihoda CSR?
![]()
Buraz nisi naveo ni približan broj, nego si lupio onako kako se tebi to u tvojim očima čini, a to ti pokazuje izvještaj koji je postavio jaran sa Kariba. Ustvari dobro si ti to odmjerio, vi biste normalno trebali plaćati za korištenje stadiona 90% od 1.1107.000 KM prihoda, ali to su pusti snovi. Nego se kaže hvala Općini i hvala Kantonu koju nas gura,a ne pljuvat okolo.Raigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 17:09ja sam naveo priblizan broj, iz glave, okrugao, dok si ti naveo precizne cifre u postotak, pa je red i da potkrijepis to necim. znam da imas obicaj supljirat po temi pa hajde jednom pokazi i da ne lazes.Ricken wrote: ↑18/11/2020 17:05Ko si ti da ja tebi postavljam linkove? Nego odkud 90% prihoda? Red je da odgovoriš?Raigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 17:02
De ti meni pasa postavi link na finansijski izvjestaj, pa cemo dalje.
Dotacija + ostali prihodi jer niste jedini koji ga koristite. Ne znam šta nije jasno. Ono što sigurno znamo da nije 90% ukupnih prihoda CSRa.Pitar sa Kariba wrote: ↑18/11/2020 17:11Pa druze imas crno na bijelo koliko mi "stetimo". Ako mi platimo 90k odakle na Kosevu namaknu jos 420k prihoda?!
Dobro, eto, lupio sam, hajde sad ti meni pokazi odakle si ti izvukao one precizne podatke do u postotak? Nisi se potrudio da slazes izmisljajuci "tacne" cifre racunajuci da ces izgledati dovoljno ozbiljno pa da te niko nece pitati za izvor?Ricken wrote: ↑18/11/2020 17:14Buraz nisi naveo ni približan broj, nego si lupio onako kako se tebi to u tvojim očima čini, a to ti pokazuje izvještaj koji je postavio jaran sa Kariba. Ustvari dobro si ti to odmjerio, vi biste normalno trebali plaćati za korištenje stadiona 90% od 1.1107.000 KM prihoda, ali to su pusti snovi. Nego se kaže hvala Općini i hvala Kantonu koju nas gura,a ne pljuvat okolo.Raigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 17:09ja sam naveo priblizan broj, iz glave, okrugao, dok si ti naveo precizne cifre u postotak, pa je red i da potkrijepis to necim. znam da imas obicaj supljirat po temi pa hajde jednom pokazi i da ne lazes.![]()
Kopiram Blixena.Pitar sa Kariba wrote: ↑18/11/2020 18:47Ma trola nas @Ricken , zato mu ne zamjeram na esencijalnim pogreskama.![]()
alberto_tomba wrote: ↑18/11/2020 12:50Otisao je Joe Cole, ruka koja je hranila klub iz Novog Sarajeva, sada ce Badzak morati jos dublje zavlaciti ruku u svoj dzep.
Upravo tako!Raigor Stonehoof wrote: ↑18/11/2020 12:26
Pises nebuloze, pa evo da ja tebi nacrtam. Da nam lupe tu Ajnadzicevu izmisljenu cijenu od 400.000 KM mjesecno, FKS bi istog dana prestalo odigravati utakmice na Kosevu, CSR bi ostao bez 90% svojih prihoda i momentalno bi bio rasformiran, ostavljajuci uhljebe na ulici.
S druge strane, da se zeljo ugasi i prestane se izdvajati novac gradjana za amarove kamate, Novo Sarajevo bi procvjetalo sa dodatnim stotinama hiljada u budzetu oslobodjenim da se uloze u konkretne stvari.
Zbog toga ste vi uhljebi, a mi realni sektor.
Hefta..........1.10✔Melbourne_Australia wrote: ↑20/11/2020 19:17Vas da izbace sa lavora vi ne bi mogli igrati u Sarajevu u narednih 100 godina..A mi bi uvjek bili na svom..