Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Moderators: Tomahawk11, Charuga
-
#1 Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Argentina ,moze se reci nafakaski ,od doslovno prve minute,autogolom Kolasinca,preko gola nejakom Iranu u sudijskom vremenu,do gola Di Marie dva minuta pred kraj produzetaka. Mada u njihovom igri ima i konstanta,ipak su ekipa puna majstora,protiv kojih i najmanji pad koncentracije u igri znaci kraj. Pomenuti gol Iranu,drugi gol BiH ,gol Svicarskoj,poslije maltene prve greske svicarske odlicne odbrane,sekunda nepaznje,mala greska,to argentinski majstori ne prastaju. Belgija juce fantasticna,dobra,borbena,kao da napreduju iz utakmice u utakmicu. Imaju kvalitet,imaju igru,imaju cvrstinu. Po meni prolaz Belgije. Vasa misljenja,prognoze !!
#2 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Belgija do finala žao mi je samo što će ih kolumbija tamo dobit
- Korisnicko ime
#3 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Ne samo ovu utakmicu nego i Svjetsko prvenstvo dobija Argentina. Previse je ovdje slicnosti sa 1986. godinom...Messi-Maradona, Di Maria/Aguero-Valdano/Buruchaga, ostalo prosjek bio 86. i danas (osim Macherana). Samo sto su se tada sastali u polufinalu a sada rundu prije...
I Messi bi mogao uraditi isto sto i mali zeleni na tekmi iz 86.
https://www.youtube.com/watch?v=lk187DVqaS8
Najveci se tada igrao s Belgijom iako su ga nekad cuvala i po cetiri-pet igraca...

I Messi bi mogao uraditi isto sto i mali zeleni na tekmi iz 86.
https://www.youtube.com/watch?v=lk187DVqaS8
Najveci se tada igrao s Belgijom iako su ga nekad cuvala i po cetiri-pet igraca...

-
#4 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Glasao sam za Belgiju i nadam se njihovoj pobjedi ali se bojim da Argentina a i Brazil moraju dalje.
- Tito_i_Partija
#5 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Znam da Argentina nije USA, ali opet se nadam da ce to Belgija uzet'. Gauchosi se vec citavo prvenstvo vuku po terenu kao i Brazilci i dobijaju utakmice minimalno, dok Belgija igra stvarno lijep i atraktivan fudbal.
-
#6 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Takvi su najopasniji. Kao sto je neko vec na topicu naveo,tako je Argentina igrala mrljavo u Meksiku 86-e i uzela prvenstvo,isto tako i u Italiji 90-e. Cijelo prvenstvo su bili nikakvi ,cetvrtfinale protiv Yuge ( mi smo izgubili samo zbog greski Osima ) i polufinale protiv Italije su igrali mrljavih 0-0 i prosli na penale a u finalu jedva izgubili od sjajne Njemacke 1-0.Tito_i_Partija wrote:Znam da Argentina nije USA, ali opet se nadam da ce to Belgija uzet'. Gauchosi se vec citavo prvenstvo vuku po terenu kao i Brazilci i dobijaju utakmice minimalno, dok Belgija igra stvarno lijep i atraktivan fudbal.
I dalje stojim uz tvrdnju da Belgija prolazi jer je bolja ali da je Argentina opasna,opasna je maximalno i kada je najgora.
-
#7 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
1990 Jugoslavija je igrala bolje od Argentine a igrali smo sa igračem manje 90 minuta. Osim nije imao greške. Grešku je napravijo sudija koji je dao Šabanadžoviću drugi žuti a time i crveni karton mada su reprize pokazale da uopće nije bilo kontakta između njega i Maradone.
Sviđa mi se napadački stil Belgije i nadam se da će razbiti Argentinu još u prvom poluvremenu.
Sviđa mi se napadački stil Belgije i nadam se da će razbiti Argentinu još u prvom poluvremenu.
- Logovan
#8 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Izvukli su se do sada u svakoj utakmici, kao što ti kažeš vuku se po terenu. Ovaj put ništa od slavlja. Argentina će pasti.Tito_i_Partija wrote:Znam da Argentina nije USA, ali opet se nadam da ce to Belgija uzet'. Gauchosi se vec citavo prvenstvo vuku po terenu kao i Brazilci i dobijaju utakmice minimalno, dok Belgija igra stvarno lijep i atraktivan fudbal.

-
#9 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Stargate Punk wrote:1990 Jugoslavija je igrala bolje od Argentine a igrali smo sa igračem manje 90 minuta. Osim nije imao greške. Grešku je napravijo sudija koji je dao Šabanadžoviću drugi žuti a time i crveni karton mada su reprize pokazale da uopće nije bilo kontakta između njega i Maradone.
Nismo igrali sa igracem manje 90 minuta,nego 40-ak minuta. Sabanadzovic je cuvao Maradonu,dobio zuti karton i nastavio cuvati Maradonu dok nije dobio drugi zuti karton. A ko je poslije prvog zutog trebao zamijeniti flaster igraca na Maradoni ili izvuci igraca sa zutim kartonom iz igre

- mO k3
#10 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Belgija
Polomte mesija ujedno

Polomte mesija ujedno

- Tito_i_Partija
#11 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Opasna jeste, ali evo Argentina je favorit vec dvadeset godina, pa nista. Sjecam se euforije u 2010 kad Argentina pobijedi Mexico u najboljih 16, Tevez im zavali nevjerovatnu golcinu s parkinga, svi vicu jebote eto nam prvaka k'o klin.Objektivni navijac wrote:
Takvi su najopasniji. Kao sto je neko vec na topicu naveo,tako je Argentina igrala mrljavo u Meksiku 86-e i uzela prvenstvo,isto tako i u Italiji 90-e. Cijelo prvenstvo su bili nikakvi ,cetvrtfinale protiv Yuge ( mi smo izgubili samo zbog greski Osima ) i polufinale protiv Italije su igrali mrljavih 0-0 i prosli na penale a u finalu jedva izgubili od sjajne Njemacke 1-0.
I dalje stojim uz tvrdnju da Belgija prolazi jer je bolja ali da je Argentina opasna,opasna je maximalno i kada je najgora.
Dodje im Njemacka u cetvrtfinalu i poderase ih 4:0 k'o picke, ama Svabe ih jednostavno rastavise na komade.
Ne kazem da ce isto tako bit' i sa Belgijom, ali ja ne vidim tog kvaliteta igre koji ce dovest' Argentinu do titule prvaka. Uvijek sam govorio, i reci cu sad: kad Argentina naleti na malo jaceg, gotova je. Mozda to nece bit' Belgija, ali ce onda to sigurno bit' Holandija.
#12 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Ma dobro, Svabe koga ufatise tada, toga i rastavise na proste faktore.
Mesiju treba neko rec da se smije kretat bez lopte.
Mesiju treba neko rec da se smije kretat bez lopte.
- Tito_i_Partija
#13 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Sve dok im ne dodje Spanija. Ali opet izgubise samo 1:0, t.j. nisu dozivjeli kompletan raspad sistema kao Argentinci.madner wrote:Ma dobro, Svabe koga ufatise tada, toga i rastavise na proste faktore.
Zato se ne bih nikad kladio za Argentinu van grupne faze. Najbolji sastav individualaca na svijetu, ali najgori tim na svijetu.

#14 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Pa nisu ih uhvatili u masinu.
Isto kao na EP 2012, dominiraju dvije utakmice i onda ih iskusnija ekipa hladno uze.
Isto kao na EP 2012, dominiraju dvije utakmice i onda ih iskusnija ekipa hladno uze.
- Tito_i_Partija
#15 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Nece nikad nista ni uzeti dok ne otpuste onu trenersku ublehu.
-
#16 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Argentina je skup fantasticnih pojedinaca ,koji slabo funkcionisu protiv takticki dobrih i disciplinovanih ekipa. Znaci Evropljana,ako jos evropska ekipa osim takticke cvrstine ima i kvalitet,onda Argentina i nema neke sanse. Sto je slucaj sa Belgijom. Zato je po meni Belgija favorit ,mada ima rezerva,zbog pojedinacnih kvaliteta Argentinaca,moze uvijek jedna uci a onda zna biti kasno. A drugo,ova Belgija jos nije na vrhuncu,jos se uhodavaju ( bice protiv nas ,kada ce nas demoliratiTito_i_Partija wrote:Opasna jeste, ali evo Argentina je favorit vec dvadeset godina, pa nista. Sjecam se euforije u 2010 kad Argentina pobijedi Mexico u najboljih 16, Tevez im zavali nevjerovatnu golcinu s parkinga, svi vicu jebote eto nam prvaka k'o klin.Objektivni navijac wrote:
Takvi su najopasniji. Kao sto je neko vec na topicu naveo,tako je Argentina igrala mrljavo u Meksiku 86-e i uzela prvenstvo,isto tako i u Italiji 90-e. Cijelo prvenstvo su bili nikakvi ,cetvrtfinale protiv Yuge ( mi smo izgubili samo zbog greski Osima ) i polufinale protiv Italije su igrali mrljavih 0-0 i prosli na penale a u finalu jedva izgubili od sjajne Njemacke 1-0.
Dodje im Njemacka u cetvrtfinalu i poderase ih 4:0 k'o picke, ama Svabe ih jednostavno rastavise na komade.
Ne kazem da ce isto tako bit' i sa Belgijom, ali ja ne vidim tog kvaliteta igre koji ce dovest' Argentinu do titule prvaka. Uvijek sam govorio, i reci cu sad: kad Argentina naleti na malo jaceg, gotova je. Mozda to nece bit' Belgija, ali ce onda to sigurno bit' Holandija.

- General_Jackson
#17 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Šabanadžović je dobio drugi žuti u 31. minuti prvog poluvremena, pa računaj, igralo se 120 minuta, znači skoro 90 i slažem se sa stargate-om, iako nisam Osimov fan, ne može mu se puno toga predbaciti na račun te utakmice. Ja sam isto ubjeđen da su sve ovo manje više namještaljke i da titulu mora osvojiti Brazil ili Argentina, niko sretniji od mene ako se dokaže suprotno.Objektivni navijac wrote:Stargate Punk wrote:1990 Jugoslavija je igrala bolje od Argentine a igrali smo sa igračem manje 90 minuta. Osim nije imao greške. Grešku je napravijo sudija koji je dao Šabanadžoviću drugi žuti a time i crveni karton mada su reprize pokazale da uopće nije bilo kontakta između njega i Maradone.
Nismo igrali sa igracem manje 90 minuta,nego 40-ak minuta. Sabanadzovic je cuvao Maradonu,dobio zuti karton i nastavio cuvati Maradonu dok nije dobio drugi zuti karton. A ko je poslije prvog zutog trebao zamijeniti flaster igraca na Maradoni ili izvuci igraca sa zutim kartonom iz igre![]()
![]()
Valjda trener,zvani Osim. A taj trener nije ni odredio ko ce pucati jedanesterce,niti ih je gledao,nego je otisao u svlacionicu,da se 'popravi' razvukli su mu bili previse
#18 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
To mi jedan Englez rece, kaze sto onaj vas selektor nije promijenio igraca na Maradoni.General_Jackson wrote:Objektivni navijac wrote:Stargate Punk wrote:1990 Jugoslavija je igrala bolje od Argentine a igrali smo sa igračem manje 90 minuta. Osim nije imao greške. Grešku je napravijo sudija koji je dao Šabanadžoviću drugi žuti a time i crveni karton mada su reprize pokazale da uopće nije bilo kontakta između njega i Maradone.
Nismo igrali sa igracem manje 90 minuta,nego 40-ak minuta. Sabanadzovic je cuvao Maradonu,dobio zuti karton i nastavio cuvati Maradonu dok nije dobio drugi zuti karton. A ko je poslije prvog zutog trebao zamijeniti flaster igraca na Maradoni ili izvuci igraca sa zutim kartonom iz igre![]()
![]()
Valjda trener,zvani Osim. A taj trener nije ni odredio ko ce pucati jedanesterce,niti ih je gledao,nego je otisao u svlacionicu,da se 'popravi' razvukli su mu bili previse

Cega li se sve oni ne sjecaju?

- General_Jackson
#19 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Šabanadžović je žute kartone dobio u rasponu od 7 minuta.Edin H. wrote: To mi jedan Englez rece, kaze sto onaj vas selektor nije promijenio igraca na Maradoni.![]()
Cega li se sve oni ne sjecaju?
-
#20 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Meni se po sjecanju cinilo da je bilo pocetkom drugoga ,kada je dobio drugi zuti,no nebitno a produzetke sam smetnuo s uma. Bili smo duplo jaci od njih,trebali smo ih poderati a sto nismo,kriv je trenerGeneral_Jackson wrote:Šabanadžović je dobio drugi žuti u 31. minuti prvog poluvremena, pa računaj, igralo se 120 minuta, znači skoro 90 i slažem se sa stargate-om, iako nisam Osimov fan, ne može mu se puno toga predbaciti na račun te utakmice. Ja sam isto ubjeđen da su sve ovo manje više namještaljke i da titulu mora osvojiti Brazil ili Argentina, niko sretniji od mene ako se dokaže suprotno.Objektivni navijac wrote:Stargate Punk wrote:1990 Jugoslavija je igrala bolje od Argentine a igrali smo sa igračem manje 90 minuta. Osim nije imao greške. Grešku je napravijo sudija koji je dao Šabanadžoviću drugi žuti a time i crveni karton mada su reprize pokazale da uopće nije bilo kontakta između njega i Maradone.
![]()

Nije lako namjestiti fudbalsku utakmicu a kamoli prvenstvo. Za namjestanje bi morali imati ucesce recimo Belgije a oni bas nisu za. Mogu pokusati sudjenjem ali sudjenje u njihovim tekmama je uglavnom u redu. Da je usla ona Pinnillina u 118 minuti tekme Cile protiv Brazila,sve bi bilo gotovo. A naravno da pomalo silje i da prizeljkuju veliki juznoamericki derbi u finalu Brazil-Argentina,to je razumljivo i ljudski a ruku na srce,dobra bi to tekma bila.
#21 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Koliko se sjecam Osim je dozvolio igracima da se dogovore ko ce pucati penale, tj. da pucaju oni koji su se osjecali psihicki i fizicki spremni. Ne mislim da je to tako losa ideja, bilo je tu i peha, da npr. odbrani Hadziji, koji je bio nas standardni izvodjac penala. Ne znam samo od kuda kloc Brnovic u toj prici 

-
#22 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Hadzija je bio standardni izvodzac penala u reprezentaciji i u Sarajevu ali na SP je vec promasio penal protiv Kolumbije,gdje ces mu dati da opet puca penalEdin H. wrote:Koliko se sjecam Osim je dozvolio igracima da se dogovore ko ce pucati penale, tj. da pucaju oni koji su se osjecali psihicki i fizicki spremni. Ne mislim da je to tako losa ideja, bilo je tu i peha, da npr. odbrani Hadziji, koji je bio nas standardni izvodjac penala. Ne znam samo od kuda kloc Brnovic u toj prici

Ozbiljan trener mora imati uvjezbanu ekipu za penale i ako treba,mora u odsudnom momentu reagovati,promijeniti,odluciti,preuzeti odgovornost. Za to je placen. No to je nemoguce kada se neko neprestano nalazi iskljucivo u dva stanja: pijan ili mahmuran

#23 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Sta si se ti sada obrusio na ljubitelje dobre kapljice? 

-
#24 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Jbg,meni ne daju piti na poslu,pa mi krivoEdin H. wrote:Sta si se ti sada obrusio na ljubitelje dobre kapljice?

- General_Jackson
#25 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Mnogo lakše nego što misliš, da je ušla Pinillina, ostala bi Argentina a i još 3-4 minute da Brazil izjednači, no nema veze, kažem ti navijat ću za Belgiju, jer sam se uoči SP nadao da će s obzirom na sastav koji imaju napraviti nešto i evo imamo reprizu polufinala SP-a u Mexicu 86. u četvrtfinalu SP-a u Brazilu, samo sada mislim da su snage nešto drugačije. Njemačka objektivno jača od ove Francuske, što onda baš nije bio slučaj iako ih švabe tada uzeše lako, s druge strane što si i sam rekao Maradona je bio Messi na kvadrat, a Belgija ova sad mnogo jača od one. Vidjet ćemo vrlo brzo.Objektivni navijac wrote: Nije lako namjestiti fudbalsku utakmicu a kamoli prvenstvo. Za namjestanje bi morali imati ucesce recimo Belgije a oni bas nisu za. Mogu pokusati sudjenjem ali sudjenje u njihovim tekmama je uglavnom u redu. Da je usla ona Pinnillina u 118 minuti tekme Cile protiv Brazila,sve bi bilo gotovo. A naravno da pomalo silje i da prizeljkuju veliki juznoamericki derbi u finalu Brazil-Argentina,to je razumljivo i ljudski a ruku na srce,dobra bi to tekma bila.