Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a, sad ozbiljno, sta je ljudima sto pisu kako je sad njemacka odjednom supacka i nefer ekipa? ne vidjeh igdje da se govorilo stani holandijo, spanjolska je to, svjetski i europski prvak, tri gola su dosta, nego se svrsavalo na ponizavanje spanjolaca. niti bi se to reklo za bilo koga drugog. mislim stvarno
Pismonosa wrote:Ako se u finalnom susretu sastanu Njemačka - Argentina, za koga će se Brazilci opredjeliti da navijaju? Pakao!
Za Njemacku. Ima samo jedna gora stvar od poraza protiv Njemacke 1-7 za prosjecnog Brazilca koji prati fudbal a to je da Argentina osvoji mundijal u Riju
omar little wrote:
meksikanac stari lopov pokvario nam svjetsko
a, sad ozbiljno, sta je ljudima sto pisu kako je sad njemacka odjednom supacka i nefer ekipa? ne vidjeh igdje da se govorilo stani holandijo, spanjolska je to, svjetski i europski prvak, tri gola su dosta, nego se svrsavalo na ponizavanje spanjolaca. niti bi se to reklo za bilo koga drugog. mislim stvarno
Ko bi se zaustavio, iskreno. Ne bi niko.Ono, adrenalin te puca, lomiš protivnika zbog kojeg si mjesecima pišo krv na pripremama, CIA te pod UV lampama psihički torturisala i pripremala za ovaj dan. I onda te takvog puste s lanca. Nema stajanja. Samo grizi.
ima ona slika dede simpaticnog s brkovima, e to me je, fakat, razalostilo i gricnula me savjest zbog smijanja i likovanja.
za djecu je lako, ovo im je lekcija kakav je zivot i kako se u zivotu moras postavljati. fudbal je zivot, nekad gubis, nekad dobijas, nekad te sramota izaci iz kuce 10 dana.
Pismonosa wrote:Ako se u finalnom susretu sastanu Njemačka - Argentina, za koga će se Brazilci opredjeliti da navijaju? Pakao!
Za Njemacku. Ima samo jedna gora stvar od poraza protiv Njemacke 1-7 za prosjecnog Brazilca koji prati fudbal a to je da Argentina osvoji mundijal u Riju
Ono što se desilo Brazilu između 23. i 29. minute je za ozbiljne psihološke studije.
Nijemci imaju tu povoljnu okolnost (kao i Španci 2010.) da imaju im okosnicu tima čine (6/11 igrača) isti igrači koji nose jedan od najdominantnijih klubova u zadnjih par godina, tako da im je timsku hemiju lakše pronaći. Imaju sistem i elitni roster koji ga može pratiti. Čak i kad ne ide, imaju odličnu igru iz prekida i istrenirane padavičare da izmisle prekide.
pirmin wrote:Jebo Brazilce, meni je simpaticnije gledati Austrijance kako se pojedose jer
su im starija braca dominatori. Teski kompleksi, kao kod nas kad se navija protiv
komsija.
pirmin wrote:Jebo Brazilce, meni je simpaticnije gledati Austrijance kako se pojedose jer
su im starija braca dominatori. Teski kompleksi, kao kod nas kad se navija protiv
komsija.
Nije li Austrija starija država od Njemačke?
Normalno je da je Austrija starija. Pa znaš od kad još datiraju stari Aboridžini, ima iha-haj!
I čuj molim te, protiv (nekih) komšija se ovdje navija, ono, ni manje ni više nego zbog kompleksa?? To je razlog?
Zanimljivih teorija ovdje možeš susreti. Zanimljivih.
Kal El wrote:Šta vam je, neće Argentina proći u finale i ako nekim slučajem bude,njemci će njih rastaviti na proste faktore!!!
Sent from my LT26i using Tapatalk
Sreo Njemac Holandjanina na benziskoj pumpi.
Kaze mu Holandjanin "Veceras igramo protiv Argentine".
Odgovori Svabo, "Kakva slucajnost, mi u nedelju navece"...
nije njemacka bila toliko dobra koliko je brazil bio los. nevidjen raspad sistema. ocekivati da ce njemacka sada u slicnom maniru rasturiti protivnika u finalu je glupost. dapace, mogli bi cak i zijanit finale.
Brazilci su podlegli pritisku. Sve im je nekako bilo na silu. Šminka, kičeraj. Predstava za mase. Sve neki fazoni, himna nazor, izlazak na teren uz vozić i sa rukom na saigračevom ramenu nazor. Dužnost, domovina, Isus, obaveza. I onda su sami sebe ubjedili da vrijede puno više nego što jesu. I na kraju nestali u dimu. Izgorili.