tandrlike_chandrlike wrote:ne vadi se, u redu je...sanabe wrote:
Škorpija ili voli ili mrzi, sve ili ništa, i jednom uništen odnos, takvi ljudi ne mogu da obnove.
Ne mrem ja tu ništa

Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
tandrlike_chandrlike wrote:ne vadi se, u redu je...sanabe wrote:
Škorpija ili voli ili mrzi, sve ili ništa, i jednom uništen odnos, takvi ljudi ne mogu da obnove.
Ne mrem ja tu ništa
Nemoj se bona ljutit, možda oni ne znaju koliko su škorpije naopake.sanabe wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Upravo tako.![]()
Ja sam naučio da škorpije izbjegavam u širokom luku.
male_okice wrote:o bivsima i pokojnicima samo najbolje
sanabe wrote:Mojim bivšim:
Dabogda ti djeca u rikverc hodala.
Daboga ti mater oprala bijele čarape u šarenom vešu!
Dabogda ti zena bila stonoga i cijeli se zivot morala jebati za cipele.
Dabogda ti grom kucu pokrivo
Dabogda da ti djeca na tebe lice!
Dabogda zalutao u liftu.
Dabogda imo proljev i kijavicu u isto vrijeme.
Dabogda ti svi zubi poispadali, osim jednog da možeš patit od zubobolje.
Dabogda ti vatrogasci kolo oko kuce zaplesali!
Dabogda ti se u kuci sve osusilo osim vesa.
Dabogda ti djeca ubacivala salamu u CD.
Da Bog da ti Chuck Norris pokuca na vrata.
Niti ja, i sve mi je smjesnija situacija.Urban B. wrote:![]()
![]()
![]()
ne pamtim kad sam se ovoliko smijao![]()
Lijepo recenowewa wrote:jednom bilo, sad se spominjalo. od svakog sam naucila ponesto korisno - o sebi i o tome sta zelim/ne zelim.
sa svakim sam u normalnim odnosima i danas. nijednom ne zamjeram zbog gresaka iz proslosti jer shvatam da je to u skladu s njihovim sposobnostima i dometima. zahvalna sam sto su bivsi - posebno jer je sadasnjost nesto sasvim drugacije.
HomeSweetHome wrote:Lijepo recenowewa wrote:jednom bilo, sad se spominjalo. od svakog sam naucila ponesto korisno - o sebi i o tome sta zelim/ne zelim.
sa svakim sam u normalnim odnosima i danas. nijednom ne zamjeram zbog gresaka iz proslosti jer shvatam da je to u skladu s njihovim sposobnostima i dometima. zahvalna sam sto su bivsi - posebno jer je sadasnjost nesto sasvim drugacije.![]()
Prvo sam ucila sta ne zelim, pa sam sistemom eliminacije dosla do onoga sto zelim. Onda sam shvatila da je to prilicno tesko naci pa sam izricito zahtjevala da neko nauci da zeli isto sto i ja (mlado, ludo). Onda sam pocela samo da ignorisem to sto oni (dakle, neprijateljski tabor
) zele. Onda mi je jasno stavljeno do znanja da to tako nece ici. Onda sam odlucila da, iako te srce i instikt zna odvesti u mp3, treba ga slijediti. E, onda sam mislila da sam konacno otkrila formulu za kojom sam tragala. I bi jedan sto je bio baska od svih drugih insana na svijetu... eh, od njega sam zaista svasta naucila, prije svega da razmisljam, preispitujem i sebe i druge, da posmatram, analiziram... Od njega sam naucila i da volim, oslobodjena svake sumnje i njenih prizemnih izvedbi i na tome sam mu vjecno zahvalna. Razisli smo se mirno i dostojanstveno. E, tu ja skontah da ja ustvari veze nemam, i da mi je sve sto znam bezze. Nikad nismo uspjeli napraviti ono sto u filmovima zovu closure iliti klouzr, ali sam naknadno skontala da je klouzr upravo to nemanje damu da se napravi klourz... A trebalo mi je ohoho...
Onda sam nasla jednog koji zeli isto sto i ja i ne zeli isto sto ni ja i kojeg nista od ovoga gore ne interesuje osim mene. Onda sam se vratila na pocetak, shvatila da sam trebala stati na onome oko srca i mp3 pa kud puklo da puklo, a da analizu itd. treba ostaviti za neke druge stvari. Da sam tako uradila znala bih da je najvaznije od svega znati da se boris za ono sto volis i zelis... Do tog saznanja dosla sam sama, tezim putem. Sad zivim, volim, disem, borim se i nadam se najboljem
Mozda je on govno, ali takvi bolje prolaze.Goldyna wrote:Ja jos nisam otkrila misteriju prosle veze. Dakle upoznali smo se ljetos na nekoj svirci i odmah se skontali, nakon 2-3 dana ponovo se vidjeli. I sve super, divno, krasno...Svidja se on meni, ja njemu i nastavimo mi tako vidjati se sljedecih sedam dana...On je morao da ide iz Sarajeva, a i ja isto i znali smo da se necemo vidjati preko ljeta. Al hajd nije to toliko ni bitno jer smo bili ko neka sema, nista ozbiljno i sve smo kontali sa nekim razumjevanjem. Javi se on preko ljeta par puta, bas bilo lijepo od njega. Mislim se ja pa bas je dobra prilika za vezu![]()
Javila sam mu vec ranije da stizem u Sa 25.8. i dodjem ja i sve razmisljam da li da mu se javim, posto je proslo dugo vremena i ne znam sta on misli o svemu tome... Sacekam ja dan, dva kad ono on zove mene da se vidimo
Ja sva sretna...Nastavimo mi opet po starom sve, vidjamo se, izlazimo, druzimo...Upoznao me sa svojom rajom ja njega sa svojim ali nikad da mi ostvarimo neki dublji odnos u svemu tome...
Bila sam hladna u svemu tome i sigurna sam da sam mu davala dojam da mi je svejedno, a ni on nije bio nista bolji.
To je trajalo malo vise od mjesec dana, dok jednu noc nisam dosla u kafic gdje smo izlazili zajedno sa rajom tom njegovom i mojom i on uobicajno sjedi prica sa svima, a najmanje sa mnom (glupo sad to zvuci, ali tako u drustvu se nikad nismo ponasali kao par i neko ko to nije znao nikad ne bi pretpostavio).
Sjedimo ja, ta moja drugarica i njegov drug, koji je ustvari gazda u tom kaficu za jednim stolom a on sa konobaricom i nekom njenom za drugim stolom (lokal je neki mali, svi se znaju, pa ja kontala otisao do njih malo da poprica). Pita mene taj njegov drug, kao sta je sa mnom i tim mojim, jesmo li mi u vezi ili sta. Ja rekla da nismo, shema, bezze, jer je tako fkt i bilo jer se nisam puno ni zamarali niti trudila oko toga... I rece mi gazda kako ga je taj moj pitao da "pokupi" konobaricu tu noc. Ja se sjebala, ono bez ikakvog objasnjenja on je samo tako odlucio biti sa tom djevojkom i sto je najgore ja sam tu u tom lokalu...Zgadilo mi se sve kad sam to cula i odem odatle. Odmah sam sebi rekla da nema sanse da ikada vise imam ista s njim i da cu ga skroz zaboraviti. I evo proslo je od toga skoro mjesec dana, nije da mi nesto tesko pada sve to. Samo me previse zanima zasto?koji je razlog? je li to musko govno? il koju mu se vrag vec desio da tako postupi?
Kao osoba je dobar i sve to, ali prema meni je ispao govno i cijela ta situacija me bas sokirala, da se zapitam kako to neko moze uraditi tako...Mozda je on govno, ali takvi bolje prolaze.
Posto, nije ni vase maslo za ramazana, u vecini slucajeva.
Haha smjesno zvuci ali eto, svi grijesimo to stoji. Ja isto prvo mislim na sebe ... Ali opet postoje neke granice, ako je neko fer prema meni necu mu bez razloga pakosti ciniti.dječak sa šibicama wrote:`nako
Dobar kao osoba? ali ipak prvo misli na sebe, kao i vecina ljudi.
Kazem, takvi dobro prolaze u zivotu.
Njemu konobarica a tebi post na forumu.... pa ti vidi, isplati li se biti dobar i posten prema ljudima.
svaka ti je zlatnaKako god, gledam na to kao na stepenik u zivotu koji sam trebao preci. Obogatilo me u mnogim aspektima i ucinilo da preispitam sebe do zadnjeg atoma i da spoznam realnost koju sam u vezi totalno zapostavio.
Raskid u pravilu predstavlja bolnu etapu za osobu koja i dalje voli, ali isto tako uvijek donosi nesto dobro kasnije, kad se ta uzburkana, vrela krv primiri. Svakako da ce dugotrajna veza ostaviti odredjeni trag i promjeniti osobu poprilicno, ali na nama ostaje da ta reforma bude pozitivna i kvalitetna. Da uvijek gledamo krah sa pozitivne strane i da nastavimo ispijati do pola napunjenu casu vina.Uostalom, mogla mi je prodati oba bubrega, uzeti lovu i nestati, a ja (kakva sam kretencina) ne bih rijec rekao.
Tako da se to zavrsi na vrijeme.