Sjetih se jos jednog. "Broker" neki, naocit u godinama vec odavno za zenidbu, ali kaze ne moze naci pravu.
I izadjemo mi na podnevnu kaficu. Konverzacija fino ide, lik se cini zanimljiv, teme nam nepresusne za razgovor, medjutim svo vrijeme on prvo stidljivo pa otvorenije potencira svoje materijalno stanje (ima po kuce sprat iznad mame

) i neki auto. Kako je vrijeme prolazilo ta prica o materijalnom postaje sve bitnija i bitnija, preuzima sve ostalo i lik pocne o tome kako su danas sve zene udavace, sponzoruse, hoce sve na gotovo, ne postuju muskarce. A muskarac ako je pravi treba da obezbijedi hranu na sto, dom, auto. Ali onda nema njoj za sminku, kozmeticarka, ostale prohtjeve i karafeke. A i ove danasnje zene nisu ni domacice. Ova zadnja cura sto je ostavio, ostavio je jer nije znala casu oprati kako treba..
I tu ti izgubim ja njega, vidim covjek ogorcen, okolo kalajli unutra belajli

, zao mi bi one prve polovine dejta ali sta cu sad kurotazno sacekam da dejt privedemo kraju.
I na kraju ti on meni on ce mene odvesti kuci. Rekoh nema potrebe zaista nikakve (ne pominjem da sam dosla autom). Jok on insistira, nije on mislio da su sve zene sponzoruse, eto on bi mene rado ponekad odvezao kuci kad mu je usput i ide u mom pravcu, ali ne bi da ja to pocnem uzimati zdravo za gotovo ko neke njegove bivse. Pa da ocekujem poslije i da me kod tetke voza.
Meni vec sve sega ali hajde. Hodamo mi po parkingu. Kaze on volio bi me opet vidjeti eto bilo mu je pravo lijepo. Haj reko i meni je a jedva se suzdrzavam od sege, vec mi sve presmjesno. Pita on mozemo li sutra izaci, mozda na veceru neku. I kaze da rijetko kad odmah zove na drugi dejt, znaci da sam ostavila utisak na njega ali da se ne ufuravam odmah.

Hajde reko, cucemo se.
On otvara auto koje je tu stajalo pored nas (necu da odajem tip da se broker ne prepozna, ali jedan mali, mikro autic star bar 7-8 godina). Ja stojim na parkingu. Kaze on meni hajd bona sjedi ne moras trolejbusom. Mene stid ne znam kako izvesti manevr, jer tik pored njega, igrom slucaja parkiran moj auto, u tom momentu potpuno nov i duplo veci.

. Otvorim auto, sjednem, mahnem mu, njemu knedla u grlu, zbunjena faca. Trebam li vam reci da me nikad vise nije nazvao??

Nikad, ali nikad. A htio je odmah dogovoriti dejt za sutra.

Jednom je presao na drugu stranu titove kad me je vidio
PS poenta price nije moje tada novo auto, niti moja potreba za foliranjem

nego cinjenica da ovom mom dejtu njegov ego nije dozvolio da me nazove poslije toga. Definitivno jedan od cudnijih likova koje sam srela. Na prvu izuzetno prijatan a onda uprskao pravo.