Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
-
#1 Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Zasto ljudi imaju obicaj reci: da je valjao, ne bi bio bivsi?
Da li neko prestaje biti dobra osoba ukoliko se raskine veza?
Zar nije valjao dok si bila s njim?
Ako nije nevjera u pitanju ili neki drugi veliki razlog rastanka, da li se ovo samo kaze da sam covjek sebe utjesi nakon veze, da ohrabri sebe?
Kako bi se osjecala ta osoba koja to kaze, da i ta druga osoba tako kaze o njoj?
Ako neko nesto uradi pogresno, i partner ne moze da oprosti i ne ostanu zajedno, da li to cini tu "gresnu" osobu losom? Da nije vrijedna da nekog drugog nadje?
Cudno razmisljanje....
Sta vi mislite?
Ako nije nevjera u pitanju ili neki drugi veliki razlog rastanka, da li se ovo samo kaze da sam covjek sebe utjesi nakon veze, da ohrabri sebe?
Kako bi se osjecala ta osoba koja to kaze, da i ta druga osoba tako kaze o njoj?
Ako neko nesto uradi pogresno, i partner ne moze da oprosti i ne ostanu zajedno, da li to cini tu "gresnu" osobu losom? Da nije vrijedna da nekog drugog nadje?
Cudno razmisljanje....
Sta vi mislite?
- because_of_you
#2 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Pa ne da nije dotična osoba valjala kao ličnost, nego u jednom momentu oboje su prestali valjati jedno drugome 

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Hmmm interesantno.
Vjerovatno se misli na to da je valjao/la prema drugom.
Jer fakat ti dodje tako, nije valjao inace bi bila i danas sa njim pa jel tako.
Kazem, neki zasluzuju biti okarakterisani kao smece i hala od covjeka, neki ne, ali kako god okrenes u oba slucaju tebi nije valjao, nekome drugom vjerovatno hoce.

Vjerovatno se misli na to da je valjao/la prema drugom.
Jer fakat ti dodje tako, nije valjao inace bi bila i danas sa njim pa jel tako.
Kazem, neki zasluzuju biti okarakterisani kao smece i hala od covjeka, neki ne, ali kako god okrenes u oba slucaju tebi nije valjao, nekome drugom vjerovatno hoce.
- because_of_you
#4 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Pa stvar je onome "nismo svi isti" i nemamo interese i želje iste, i možda će za 100 drugih djevojaka biti sjajan, a svojoj bivšoj odron

#5 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
lakše je tako tješiti se, nego priznati sebi da si možda i pogriješio/la. racionalizacija i pravdanje.
- ladyblue18
#6 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Upravo to.because_of_you wrote:Pa stvar je onome "nismo svi isti" i nemamo interese i želje iste, i možda će za 100 drugih djevojaka biti sjajan, a svojoj bivšoj odron![]()

Nekoj ce biti zlatan i onaj koji je udara bar jednom sedmicno ali ce ona to smatrati ljubavlju.

No to je vec off.

@JT-Po tvom ispade haman da je uvijek ostavljena strana kriva.

#7 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Ja inače ne volim bilo kakve ružne komentare na račun bivših. I sama sam ponekad imala trenutke huje kada je najgori na svijetu ali to ipak treba zadržati za sebe.
Ne volim ono kad raskinu onda iznose prljavi veš iz veze i trude se da ocrne jedno drugo što više mogu.
Ne volim ono kad raskinu onda iznose prljavi veš iz veze i trude se da ocrne jedno drugo što više mogu.

- burek_in_space
#8 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Svakom po zasluzi, ni vishe ni manje.
#9 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
ne, nisam to rekao. ovo je šuplja, jer insinuira da je bivši/a loš/a u nekom pogledu samo zato što je bivši, i da ne može, recimo, biti bolji od sadašnjeg samo zato što je bivši. i također insinuira da prekid ne može biti greška (jer da je valjao prekida ne bi bilo...kofol) a nikako ne mora biti tako.
- ladyblue18
#10 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Naravno, ali dosta puta bivsi zaista ispadnu odron od osobe, i iako ja stvarno ne voljem pljuvati ni po kome, ali ko zasluzi bit ce i ispljuvan posteno.JThomas wrote:ne, nisam to rekao. ovo je šuplja, jer insinuira da je bivši/a loš/a u nekom pogledu samo zato što je bivši, i da ne može, recimo, biti bolji od sadašnjeg samo zato što je bivši. i također insinuira da prekid ne može biti greška (jer da je valjao prekida ne bi bilo...kofol) a nikako ne mora biti tako.

#11 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
ofucana floskula ali nam treba da bismo ostali u pameti nakon sto nam neko ucini nepravdu.
zato to stalno cujes. mantranje
zato to stalno cujes. mantranje

#12 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
hm jedno je pljuvati po bivsem - na sto se zgrazamKaranfilka wrote:Zasto ljudi imaju obicaj reci: da je valjao, ne bi bio bivsi?
Cudno razmisljanje....
Sta vi mislite?

a drugo je reci..nismo bili jedno za drugo zato nije "valjao" pa je bivsi..
- suncokret_1984
#13 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
malo mi je ovo pitanje cudno..mislim da i sve zavisi od zrelosti(uvijek se na ovo pozivam)Karanfilka wrote:Zasto ljudi imaju obicaj reci: da je valjao, ne bi bio bivsi?
Cudno razmisljanje....
Sta vi mislite?

ali kad se radi o zrelim osobama, onda mi je to odvratno, pa brate dragi de se fino izdigni iznad svega, pa taman da te je i prevario, to samo govori kakav je on kao osoba, ne zasluzuje cak ni pljuvanje..ja sam takva, ako me povrijedio necu nista lose rec o njemu, necu uopste pricat o njemu..sta god da je bilo, bilo je izmedju nas, to je tako intimno, i druge usi to ne bi trebale da slusaju

i svako vrijedi za sebe, zar iko ima pravo da kaze da ja sutra poslije njega nisam vrijedna da nekog drugog nadjem...
#14 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Karanfilka wrote:Zasto ljudi imaju obicaj reci: da je valjao, ne bi bio bivsi?
Cudno razmisljanje....
Sta vi mislite?
Ova fraza se vise odnosi na to da , da smo bili srodne duse ne bi bio bivsi. Bivsi je ne zato sto je losa osoba, nego za to sto nije dobra osoba za mene ili obratno.
#15 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Mene jedna izradila dok sam bio u vojsci.Nek joj sluzi na cast. 

- because_of_you
#16 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Tako je jedna osoba iz moje bliže familije, i taj ju nije prebolio ni nakon 20 i kusur godina, i danas ju spominjeHAVANA wrote:Mene jedna izradila dok sam bio u vojsci.Nek joj sluzi na cast.

- nellington
#17 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
HAVANA wrote:Mene jedna izradila dok sam bio u vojsci.Nek joj sluzi na cast.
Jesi bar u vojsci stekao druga do groba?

#18 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
e upravo na to niko ne misli...uvijek drugi kriv i ne valja i los...a kakvi smo miDzontra Volta wrote:mozda mi nismo valjali

#19 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Ja priznajem. NIje da nisam valjala, samo nisam shvatila na vrijeme koliko on vrijediMa.Le.Na wrote:e upravo na to niko ne misli...uvijek drugi kriv i ne valja i los...a kakvi smo miDzontra Volta wrote:mozda mi nismo valjali![]()

#20 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
cudna recenica za smajlija 

#21 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Kod mene
znaci sve osim very happy

#22 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Cupava wrote:
Ova fraza se vise odnosi na to da , da smo bili srodne duse ne bi bio bivsi. Bivsi je ne zato sto je losa osoba, nego za to sto nije dobra osoba za mene ili obratno.
tako sam je i ja skontala

tu uopste nije rijec o pljuvanju
"da je dobar (za mene) ne bi bio bivsi"
- Cholina_Lokica
#23 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Ja to koristim samo onih prvih par dana kad dodajem raznorazne epitete pored njegovog imena 

- ladyblue18
#24 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
Pa valjda je svako toliko svjestan da skonta kada on nije valjao, a kada neko drugi.Dzontra Volta wrote:mozda mi nismo valjali
Ako te neko prevari, ako te ostavi haman pred maticarem, ako ode kada ga najvise trebas, i jos 100 razloga, ne vidim kako neko moze reci eh ja nisam valjao a on je valjao.
Ako ja dam sebe i ulozim sve u tu vezu, a on ispadne supak iz sada raznih razloga nema sanse da cu ja ikada reci ja nisam valjala, i da opravdavam njegove postupke tako sto cu sebe popljuvati.
Ma ni teoretske sanse nema, ali eto ako je nekome lakse tako i ako se spusta tako nisko samo da bi uvjerio sebe ili nekoga treceg kako je druga strana divna bila, ko sam ja da mi to smeta.
Ako neko sebe tako malo cijeni, bujrum.

-
#25 Re: Da je valjao, ne bi bio bivsi...?
To je samo jal' fraza, jal' kudjenje, jal' pravdanje. Ni's drugo ne moze bit'.
PS: Ne moze bit' ja da sam ga birala, a da bar malo nije valj'o.

PS: Ne moze bit' ja da sam ga birala, a da bar malo nije valj'o.