Ali razlike ne mogu biti prevelike, bilo da se radi o druženju ili vezi.
Što se tiče tema za upoznavanje.... ne bih ulazio u to, jer je to nova tema.
Zasto bi uopste zapocinjao konverzaciju sa tobom, to je pravo pitanje?
(Uopšteno mislim

Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
Otvoriš temu, diskutuješ sa drugima, odgovaraš na postove i onda se pitaš zašto bi započinjao konverzaciju s nekimSir_Lancelot wrote:Slažem se da treba da postoje određene razlike. Zato bi meni savršeno odgovarala neka umjetnica umjesto revizorke ili bankarke.![]()
Ali razlike ne mogu biti prevelike, bilo da se radi o druženju ili vezi.
Što se tiče tema za upoznavanje.... ne bih ulazio u to, jer je to nova tema.
Zasto bi uopste zapocinjao konverzaciju sa tobom, to je pravo pitanje?
(Uopšteno mislim)
Loreley wrote:Nemam stvarno profil na Facebooku ali mi je glupa ta logika po kojoj ne bih trebala upoznati nekoga preko neta i s njim otići na kafu. Od jedne kafe do veze je zaista dug put, a pogotovo ostaviti jednoga i otići sa drugim. Ako se veza bazira na uzajamnom povjerenju ne treba biti straha. Ja ne bih imala nikakav problem ako bi me partner prevario s nekim seksualno, ali samo jednom sa istom osobomKarabaja wrote:odjednom niko nema profil na facebook-u..![]()
ne, nije u redu ako si u vezi, da ti djevojka/momak upoznaje osobe suprotnog spola i dogovara se na kafu s njima (preko interneta, sms-a, u pekari ili bilo gdje drugo)
u zadnje vrijeme mi se sve više čini da to treba da važi i za osobe istog spola
Čak mi imponira da budem u vezi s nekim kome se žene upucavaju. Znači da je kvalitetan i da je sa mnom zato što sam najbolja od svih a ne zato što ne može biti ni s kim drugim. Ako žena ima priliku upoznati druge muškarce i s njima komunicirati puno će lakše shvatiti koliko joj njen partner znači i zašto je s njim.
U nekim se stvarima potpuno slazemo, a opet u drugim nikako...Loreley wrote:Nemam stvarno profil na Facebooku ali mi je glupa ta logika po kojoj ne bih trebala upoznati nekoga preko neta i s njim otići na kafu. Od jedne kafe do veze je zaista dug put, a pogotovo ostaviti jednoga i otići sa drugim. Ako se veza bazira na uzajamnom povjerenju ne treba biti straha. Ja ne bih imala nikakav problem ako bi me partner prevario s nekim seksualno, ali samo jednom sa istom osobomKarabaja wrote:odjednom niko nema profil na facebook-u..![]()
ne, nije u redu ako si u vezi, da ti djevojka/momak upoznaje osobe suprotnog spola i dogovara se na kafu s njima (preko interneta, sms-a, u pekari ili bilo gdje drugo)
u zadnje vrijeme mi se sve više čini da to treba da važi i za osobe istog spola
Čak mi imponira da budem u vezi s nekim kome se žene upucavaju. Znači da je kvalitetan i da je sa mnom zato što sam najbolja od svih a ne zato što ne može biti ni s kim drugim. Ako žena ima priliku upoznati druge muškarce i s njima komunicirati puno će lakše shvatiti koliko joj njen partner znači i zašto je s njim.
Liberalno ili ne staromodno ili ne smatram da to sto ti imas nije ljubav vec egoizam. Ljubav, sama ti rijec govori, je nesto izmedju dvoje ljudi nesto predivno i sveto nesto sto treba cuvati kao malo vode na dlanu, jer ti se ne pruza svakim danom. Mnogi se rode i umru a da nikada ne spoznaju sta je to ljubav.Loreley wrote: Nemam stvarno profil na Facebooku ali mi je glupa ta logika po kojoj ne bih trebala upoznati nekoga preko neta i s njim otići na kafu. Od jedne kafe do veze je zaista dug put, a pogotovo ostaviti jednoga i otići sa drugim. Ako se veza bazira na uzajamnom povjerenju ne treba biti straha. Ja ne bih imala nikakav problem ako bi me partner prevario s nekim seksualno, ali samo jednom sa istom osobom
Slažem se. Mislim da oni koji tvrde da nisu ljubomorni samo zavaravaju sami sebe. To je isto kao tvrditi da se nikada ne naljute, (ne) vole i ostale emocije.Lorena wrote: Bez povjerenja nema nista od veze. Ali ako partner aktivno trazi poznanstva suprotnog pola (ili istog - stvar ukusa), bili na Facebook-u ili uzivo - onda garant nije sve OK u vezi. Tu ima razloga za brigu/ljubomoru. Nesto je sasvim drugo upoznati novu osobu slucajno, u drustvu, na poslu...
i ja sam tako kontao onda vidis...Benighted wrote:
PS. ne kontam ljude sa po 200 prijatelja na fb, hebo me svako ako znaju njih 30 ! al i to govori puno o njima
a sto to, izuzev ako nisi vec u vezi i zaljubljenakockica_kockica wrote:imam FB profil
imam dosta prijatelja, i 99% ih poznajem licno jer su bili tu pa otisli daleko i nemamo mogucnosti da se vidjamo cesto
1% prijatelja imam koje ne poznajem u RL... ali mi to ne predstavlja problem... ne flertujem ni s kim od njih....
neki su ozenjeni neki slobodni neki u vezi ali svakako mi FB ni forumi ni internet kao nacin upoznavanja s nekim bas ne odgovara.. i ako upoznam nekoga pa ga iz VL prebacim u RL onda je to samo i samo prijatlejstvo... nema sema, nema veza itd... just friendship
mamica papucarka wrote:a sto to, izuzev ako nisi vec u vezi i zaljubljenakockica_kockica wrote:imam FB profil
imam dosta prijatelja, i 99% ih poznajem licno jer su bili tu pa otisli daleko i nemamo mogucnosti da se vidjamo cesto
1% prijatelja imam koje ne poznajem u RL... ali mi to ne predstavlja problem... ne flertujem ni s kim od njih....
neki su ozenjeni neki slobodni neki u vezi ali svakako mi FB ni forumi ni internet kao nacin upoznavanja s nekim bas ne odgovara.. i ako upoznam nekoga pa ga iz VL prebacim u RL onda je to samo i samo prijatlejstvo... nema sema, nema veza itd... just friendship
Izgleda da te nisu učili da čitaš sa razumijevanjemspekulant wrote:@loreley
drugo je ako ti i partner razgovarate i kazete jedno drugom da vam nista ne znaci da on/a spava sa drugim osobama, dokle god je to one night stand.. to je, jel, neka vrsta opn rilejšnšipa.
ali ti si rekla da je tebi pozitivno da te on vara!? ispada da ti samo na taj nacin mozes dobiti potvrdu da je on "kvalitetan"..![]()
ne bih rekao da su muskarci puno konzervativniji i da takve stvari tesko oprastaju, nego da su neke djevojke naivne i da nemaju samopostovanja![]()
toliko od mene. peace!