Zhaba wrote:ja samo znam da ljudi koji su bili godinama u vezi (ca. 3-8 godina) odjednom raskinu i onda jedno od njih se zeni/udaje nakon par sedmica/mjeseci za neku drugu osobu...to nisam jednom dozivila/cula
Ja znam za 3 veze od po 6 i 7 godina,koje su završile brakom,koji je sretniji i uzbudljiviji,nego što im je bilo,dok su se "zabavljali",jer brak je sam po sebi jedno novo iskustvo i ma koliko dugo bio s nekim..predrasude su da se misli da se samo nastavlja veza..i da do tog braka dođe zbog navike,straha od samoće i inih razloga..naprotiv,po ovima,koje ja poznajem koji su relativno kratko u braku.. to je jedno sasvim novo poglavlje u životu,koje ti donosi niz novih iskustava,doživljaja itd.
Drugi je par rukava kod parova,koji su mislili da će neke probleme,dileme riješiti brakom.. to je jedan od razloga,zašto takav brak i pukne nakon par mjeseci,uprkos godinama zabavljanja..
a zašto pukne veza od 7-8 godina..ne vidim razloga da to bude čudno..
Kako pukne ona od 2 mjeseca... u kojoj također postoji ljubav,ili je postojala..tako može da pukne i mnogo duža.
Dosade jedno drugom..ili shvate da nisu jedno za drugo..ili ih sudbina poveže sa nekim,ko im je stvarno suđen.
Kako god,mislim da individualne primjere ne treba poistovjećivati sa svima..
Upoznala sam i par sa bebicom..za koji sam prije nego što sam pitala mislila da su cijeli život zajedno,tako su djelovali..a onda sam saznala da su u vezi bili 2 mjeseca.
Znači..sve je to od osobe,do osobe..i od para do para.
Ne postoji "šablon" za dugu vezu..a ni za kratku.. pa da generalizujemo.
Niko ne može znati šta se dešava između dvoje ljudi u njihova 4 zida.. (čitaj kad su sami) i zašto se desi ono što se desi..