Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
Sto,ja bi volio recimo one plocice da imam.animals wrote:Meni nije jasno, kako neko zeli da bude misicna masa
Pa imas ovo nove plocice..HAVANA wrote:Sto,ja bi volio recimo one plocice da imam.animals wrote:Meni nije jasno, kako neko zeli da bude misicna masa
Glupost. Bitna je pažnja a ne volumen investicije.Boemica wrote:Naravno da je problem. Može se prihvatiti poklon, ali se osjećam loše ako dobijem neki jako skup poklon, a znam da mi ostali troškovi ne dozvoljavaju da potrošim jednako na nekoga.Xavier1 wrote:Eno sad problem da ti on plati putovanje.![]()
Nek sam cuo da ima i takvih cura.
Evo i dan - danas imam grižu savjesti zbog jednog poklona koji nisam imala prilike uzvratiti.
Još jedna. Jedno je kad zajedno krenu od nule pa zajedno stiču.HAVANA wrote:Nema tu moje tvoje.To je nase.Kuso med il govna kasikom,kusaj iz jedne contre.A najbolje kad pocnes i bez contre,da ni nju nemate.A zajedno je stvorite.Tako je mene zivot naucio.Mozda i grijesim,haj znaj.Boemica wrote:Pa iskreno, niti bih mu zavirivala u platne liste i bankovne račune, niti bih dala da on zaviruje u moje.Xavier1 wrote:
Nije tacno. Najbolje se slazu parovi kod kojih muskarac ima vise od zene.
Ali po poslu koji radi može se zaključiti da li smo tu negdje što se tiče primanja, ili je razlika velika.
A baš je bitno jel' njemu plata 10 maraka veća od moje, il je moja 10 maraka veća od njegoveOko mene sto imam uspjesnih brakova,a imam ih mnogo,sve su takve price.
Znam, zato i govorim. Gledaš iz jednog ugla, a drugi iz nekog skroz drugog. Zato je nezamislivo to "moje je tvoje"HAVANA wrote:Nemam pojma.Nek oni to deveraju.Ja za kifle nisam imao.
Pa ni to nije skroz tačno. Novonastala situacija zahtjeva nove investicije koje se nekako moraju finansirati.JThomas wrote:ono što si unio u brak je samo tvoje
plain vanilla wrote:zasto na ovoj temi samo muskarci pisu?
Pa vi hinjoguze se usutile i citate.Belay Queen wrote:plain vanilla wrote:zasto na ovoj temi samo muskarci pisu?![]()
s godinama mudrija, samo sutim i citamHAVANA wrote:Pa vi hinjoguze se usutile i citate.Belay Queen wrote:plain vanilla wrote:zasto na ovoj temi samo muskarci pisu?![]()
Dino34 wrote: Glupost. Bitna je pažnja a ne volumen investicije.
Sjeti me se palačinkom ili žvakom i biće mi veće nego najveći dijamant na koji su te podsjetili drugi.
Ako je brak sklopljen nakon 30--te .. postoji shansa da jedna strana vec ima nesto od pokretne ili nepokretne imovine.Dino34 wrote: Još jedna. Jedno je kad zajedno krenu od nule pa zajedno stiču.
Šta je sa onima koji bi u brak unijeli već stečeno? Onima koji iz godine u godinu uštede debelu petocifrenu ili šestocifrenu sumu? Da nije i tu što je moke, to je tvoje?
ili da prepusti ženi/čovjeku da barata sa onim što je ona/on stekao?
Da se novopečeni bračni drug miješa u vođenje firme ili da odlučuje gdje potrošiti?
.
Ima li zemljotresaplain vanilla wrote:zasto na ovoj temi samo muskarci pisu?
moonca wrote:ima zena ..koje su sklone 'razbacivanju' i koje su svjesne toga - i koje nemaju nista protiv, da im muz limitira pristup novcu..
adda_sa wrote:ja mislila komsinici opet dosla unucad pa mi se trese cijeli stan.. kad ono zemljotres
pored ove vriske,dernjave i lupanja necu ni primjetiti da je nastupio kijametski danDino34 wrote:adda_sa wrote:ja mislila komsinici opet dosla unucad pa mi se trese cijeli stan.. kad ono zemljotres
Kijamet. Upozorenje. Ne slušate.
Ma vole ljudi romantizirati situacije.JThomas wrote:skroz je tačno, nego vi volite priče i eseje.