Batman & Robin
Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
dante & beatrice
majstor & margarita
mma ramotswe & mr j.l.b. matekoni
ali naj-sweet od svih sweeties su mi:
Benny & Joon
Hierarchia wrote:Gdje izvukoste sav mogući šund na jedno mjesto.Meni je naprosto žao djevojčica koje su odrasle na toj jeftinoj pseudoliteraturi, grozomornoj miksturi kiča, jeftine romantike, patetike i stereotipa.
Ja sam čula da je M. J. Zagorka u ilegali dobila nagradu za svoj doprinos razvoju sapunica u svijetu.
Da, ovoj grupaciji se moze dodati i serijal romana "Anđelika". Ne znam kako se zvaše ta kreatura od spisateljice.
ova gore podebljana me priziva i doziva s police vec neko vrijeme....lady midnight wrote:jaoooo, kod ove teme me spopade nostalgijabili su to moji prvi koraci na forumu
a koji me djavo natjera na odem bash na temu parovi, sebi ni danas ne mogu objasniti
ja bih se zaklela da sam palamudila neshto o osmanlijama i sherijatu, ali hajde
ovo je tada bio izbor mojih parova, pa da ponovim:
majstor & margarita
a onda, listajuci ove stranice zapade mi za oko ovaj citatkrivo mi shto ga nisam ja napisala
:D ali onda se sjetih da ga i ne bih mogla napisati, s obzirom da sam imala to zadovoljstvo
da prochitam dva-tri nastavka "andjelike"
![]()
![]()
(btw, autorica je anne golon, a ako me sjecanje dobro sluzhi, neshto je piskarala skupa i sa muzhem
) shta da kazhem, omakne nam se svima, hebi ga
:D:D
Hierarchia wrote:Gdje izvukoste sav mogući šund na jedno mjesto.Meni je naprosto žao djevojčica koje su odrasle na toj jeftinoj pseudoliteraturi, grozomornoj miksturi kiča, jeftine romantike, patetike i stereotipa.
Ja sam čula da je M. J. Zagorka u ilegali dobila nagradu za svoj doprinos razvoju sapunica u svijetu.
Da, ovoj grupaciji se moze dodati i serijal romana "Anđelika". Ne znam kako se zvaše ta kreatura od spisateljice.
Samo da potpisemurbanagerila wrote:Jest da nisu u knjigama opjevani ali za mene najjaca ljubavna prica ...
Mickey & Malory Knox ...
dino i ona sintorova treba iz "sjecas li se doli bel".mamica papucarka wrote:koji ljubavni parovi su ostavili snazan utisak na vas? Mislim na ljubav opisanu u knjigama.ne znam da li ovdje temu da stavim ili negdje drugo???
Ovako:
Katarina i Hitklif (Orkanski visovi)
Ahmed i Tijana (Tvrdjava)
Romeo i Julia![]()
Lejla i Mecnum (valjda sam mu ime potrefila)
Mujo i Fata![]()
ne mogu se vise sjetitA sjetit cu se...
maccarona wrote:opet![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kako bi covjek inace znao koliko je dobar npr. hesse i selimovicako nije procitao i neki sund
![]()
![]()
eto ja sam ih rado citala kao vrlo mladaaaaaaaa, sad kolutate ocima, lupate od koljena, povracate
![]()
joj ja sam imala zanimljivo djetinstvo.... zamisli, meni je Heidi pomogla da poboljsam prekinute veze sa djedomi da su sir i mlijeko zdravi
i kolobatanje u sijenu, osobadja svih vrsta grceva, koje neki ljudi i dan danas nose
paaaaaaaa, rekla bih grcevito
![]()
![]()
mirjam mi je dala notu njeznosti da dragom tepam![]()
![]()
hesse mi se pricinjava ugl. oko punog mjeseca, ponekad vidim i stepskog vuka
nije ni cudo, i jeste smao za poremecene
a kad se dobro napusim latim se selimovica i citam gorku istinu iz navedenih situacija, koje me jebeno podjsecaju na moje
![]()
pa jos moram da citam kako me neko zali, sto sam procitala zagorkuo pradon, sto sam sebi dozvolila da se opustim malo
o veliko pardonisimo sto se nisam ubijala debelim knjigama filozofije
Svemocni blagoslovi internet i wikipediju, sta sam se sve nahvatala u zadnjih 10 minuta, oborila sam sve rekorde
ima ona, ko zna zna
jbg brza sam makar
![]()
al nejse, ja ne dajem sebi pravo da nekog zalim , jer slusa turbo folk, cita shund itd.jebo zaljenje, imal sta gore
![]()
opet...hvala na materijalui predstavi svijeta
bez mrvice samokritike, koja bi daleko vise pomogla, razvoju sitnih dusa
fokusiranih samo na jednu jebenu tacku, bez mrve hrabrosti, da nauci nesto i od obicnih smrtnika ( uh pocela sma da dijelim i komplimente
)
![]()
boze svemocni oprosti minecu valjda u pakao
![]()
ma nosi me tamo zasluzila sam , jer sam pridala vaznosti ovome postu....mozda tamo naucim da citam kvalitetkoji sam ja papak, kad se nisam kao i drugi rodila sa knjigom u rukama od mister kafke, schillera ili ........ ( ovdje ispuno sto ti milo
, ne bih opet da vas razalostim na sabahu
)
ne mozemo unistiti sve sto volimo,
uvijek ce ostati mogucnost da nam to uniste drugi..
ma zalite sebe....