Hm,nazalost ali se i ja ubrzo upisujem u ovaj krug,i zelio bih sto prije da udem u njega...ali,nece ici tek tako lako i zbog toga ce mi trebat vasa iskustva i savjeti
A evo u cemu je stvar,nas brak je sklopljen van BiH i posto je u ovoj zemlji zakon,da brak ispod dvije godine trajanja,nemoze se napraviti razvod prije separacije,koja mora da traje godina dana i tek tada se moze zatraziti razvod.
Nepomaze ni to,sto to zelimo obadvoje i to sto prije.Ne,zakon je takav ovdje bez obzira na sve okolnost...uspot mi je rekla ta osoba,da ne poznaje BiH zakon,ali moguce je da se mozemo razvest i dole.
I ako se bude moglo sa pravne strane uciniti to u BiH ,i tu ima jedan veeeeliiiki problem...naime,ta osoba s kojom sam jos uvijek u braku,nece zeljeti da se taj razvod desi dole,jer vec ima jedan odprije i da se procuje iz ovaj razvod,znaci jos jedan...tesko bi joj pao,moguce da bij dotuklo.
E sad,da li to mogu sami advokati da iznesu na cistac,sa nasim pristankom i da se ne pojavljujemo pred sud?
Kakva je inace procedura rastave u BiH i koliko bi ona vremenski trajala?
Kakva su vasa iskustva oko ovog,a narocito me interesuje sa pravne strane,da li se moze ovo rijesit dole kod nas i na koji nacin?
Last edited by
MA DAJ... on 19/03/2007 16:13, edited 1 time in total.