S obzirom da sam prevaru jednom osjetio na vlastitoj koži znam da nikad ne bih bio u stanju to učiniti drugoj strani. Bilo je x situacija kada sam mogao da sam htio, kada mi se otvoreno nudilo, ali nisam.Hakiz wrote:Dakle, muškarac pitao nepoznate žene da li bi spavale sa njim za milion dolara. I većina odgovarale sa ne. A onda je svakoj koja je rekla ne pokazao aktovku, otvorio, a u aktovki milon dolara. Tada su se stvari počele mijenjati. Naravno, ima žena koje ne bi ni tada. Ali...
Kao što su već rekli drugi, mnogi od nas se iznenade kada videe da u stvarnoj situaciji reaguju drugačije nego što su mislili da bi kada je situacija bila hipotetička.
Ne kažem da bi ti promijenio stav, ne poznajem te da bih smio išta reći.
Ja mislim da svako ima cijenu, a to znači da ako bi osoba sa kojom bih prevario partnericu po mojoj ocjeni bila vrijedna i rizika za vezu i mog mišljenja o sebii ako to uradim, a vjerovatno bi zavisilo od trenutne situacije, emotivnog stanja, uradio bih.
Emocijama ne možemo upravljati, možemo ne uraditi šta nas emocije tjeraju pa ići u frustraciju. Ali, svakog sekunda može naići neko ko mi može okrenuti svijet za 180 stepeni. I svakome od nas.
Ali, opet, ne smijem tvrditi za druge, ima nas svakakvih.
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
- MarlboroGold
#8801 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
#8802 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
@Marlboro, ovo je meni fenomenalan stav...MarlboroGold wrote:S obzirom da sam prevaru jednom osjetio na vlastitoj koži znam da nikad ne bih bio u stanju to učiniti drugoj strani. Bilo je x situacija kada sam mogao da sam htio, kada mi se otvoreno nudilo, ali nisam.Hakiz wrote:Dakle, muškarac pitao nepoznate žene da li bi spavale sa njim za milion dolara. I većina odgovarale sa ne. A onda je svakoj koja je rekla ne pokazao aktovku, otvorio, a u aktovki milon dolara. Tada su se stvari počele mijenjati. Naravno, ima žena koje ne bi ni tada. Ali...
Kao što su već rekli drugi, mnogi od nas se iznenade kada videe da u stvarnoj situaciji reaguju drugačije nego što su mislili da bi kada je situacija bila hipotetička.
Ne kažem da bi ti promijenio stav, ne poznajem te da bih smio išta reći.
Ja mislim da svako ima cijenu, a to znači da ako bi osoba sa kojom bih prevario partnericu po mojoj ocjeni bila vrijedna i rizika za vezu i mog mišljenja o sebii ako to uradim, a vjerovatno bi zavisilo od trenutne situacije, emotivnog stanja, uradio bih.
Emocijama ne možemo upravljati, možemo ne uraditi šta nas emocije tjeraju pa ići u frustraciju. Ali, svakog sekunda može naići neko ko mi može okrenuti svijet za 180 stepeni. I svakome od nas.
Ali, opet, ne smijem tvrditi za druge, ima nas svakakvih.
@Hakiz kroz život prolazimo svašta, ali recimo - zatekneš se sam na bankovnom šalteru i ispred tebe je hrpa love. možeš uzeti da niko ne vidi, ali nisi siguran ima li video nadzora - postoji par promila da ćeš biti uhvačen i nakon toga policija, zatvor, dugogodišnja robija, porodica se vrv raspadne... Hoćeš li posegnuti za tom lovom?
- BajramBarecula
#8803 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Realno ovakve hipotetske situacije nemaju nimalo smisla, sbbkbb, a i pored toga, kako hakiz maloprije rece, nikad ne mozemo znati kako bi zapravo u stvarnoj situaciji postupiliPasiflora wrote: @Marlboro, ovo je meni fenomenalan stav...
@Hakiz kroz život prolazimo svašta, ali recimo - zatekneš se sam na bankovnom šalteru i ispred tebe je hrpa love. možeš uzeti da niko ne vidi, ali nisi siguran ima li video nadzora - postoji par promila da ćeš biti uhvačen i nakon toga policija, zatvor, dugogodišnja robija, porodica se vrv raspadne... Hoćeš li posegnuti za tom lovom?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8804 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ovo Marlborovo - ne čini što ne želiš da tebi bude učinjeno
Pasiflora - s ovom pameti, ne bih uzeo tu lovu. Isto kao i što ne bih učinio nešto, u ovom slučaju prevaru s drugom, jer ne želim ni sam biti prevaren.
Ali, niko ne može garantovati za sebe da ga život neće sutra odnijeti u drugom smjeru, da mu se pamet neće okrenuti.
Možda nije najbolji primjer, ali kockar ide sa planom da igra sa, recimo, 100 KM. Izgubio - dobio, nema više. Znamo kako završe kockarske avanture. Ako je nekad imao kontakt sa kockarom koji izgubi lovu, znamo i kako se osoba uglavnom ponaša neracionalno, ne liči na sebe i spremna je prodati gaće s guzice da se izvadi
Zato kažem, fino je dok je neka životna idila, dok ne iskačeš iz tračnica, ali...ko zna, možda već sutra budem u Jagomiru ili u zagrljaju neke zanosne plavuše
Ne, nisam nestabilna ličnost, daleko od toga. Uspješno plovim svojom životnom pričom 35 godina i nisam još ni jednom poludio

Pasiflora - s ovom pameti, ne bih uzeo tu lovu. Isto kao i što ne bih učinio nešto, u ovom slučaju prevaru s drugom, jer ne želim ni sam biti prevaren.
Ali, niko ne može garantovati za sebe da ga život neće sutra odnijeti u drugom smjeru, da mu se pamet neće okrenuti.
Možda nije najbolji primjer, ali kockar ide sa planom da igra sa, recimo, 100 KM. Izgubio - dobio, nema više. Znamo kako završe kockarske avanture. Ako je nekad imao kontakt sa kockarom koji izgubi lovu, znamo i kako se osoba uglavnom ponaša neracionalno, ne liči na sebe i spremna je prodati gaće s guzice da se izvadi

Zato kažem, fino je dok je neka životna idila, dok ne iskačeš iz tračnica, ali...ko zna, možda već sutra budem u Jagomiru ili u zagrljaju neke zanosne plavuše

Ne, nisam nestabilna ličnost, daleko od toga. Uspješno plovim svojom životnom pričom 35 godina i nisam još ni jednom poludio

#8805 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne bih nikada prevario.shmizlica wrote:vrijedi li za vas ona da prilika čini lopova? tačnije, da li bi ste prevarili ukoliko vam se ukaže prilika?znači u vezi ste, lijepo vam, zadovoljni ste aliiii....iskoči prilika
#8806 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
@Tomahawk, naravno da se okolnosti mijenjaju, u krajnjem i ljudi se mijenjaju, ali ključno je ovo što si i sam rekao:
Tomahawk11 wrote: ne čini što ne želiš da tebi bude učinjeno![]()
#8807 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Lova mi nije veliki mamac, ali ako bi u pitanju bilo zdravlje ili život, bih.Pasiflora wrote: @Hakiz kroz život prolazimo svašta, ali recimo - zatekneš se sam na bankovnom šalteru i ispred tebe je hrpa love. možeš uzeti da niko ne vidi, ali nisi siguran ima li video nadzora - postoji par promila da ćeš biti uhvačen i nakon toga policija, zatvor, dugogodišnja robija, porodica se vrv raspadne... Hoćeš li posegnuti za tom lovom?
Nego, ja kada sam bio mlađi mislio sam da bih radije prekinuo vezu nego prevario. Onda su prošle godine...
#8808 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja sam dva puta bio u situacijama u kojima sam spoznao da čovjek može u djeliću sekunde da poludi, a te situacije nisu bile izazvane nekim okidačem (zvukom, itd). U stvari jedna situacija jeste bila izazvana, hladnoća. Druga situacija je bila u šetnji gradom. Hodam i odjednom spektakl.Tomahawk11 wrote: Zato kažem, fino je dok je neka životna idila, dok ne iskačeš iz tračnica, ali...ko zna, možda već sutra budem u Jagomiru ili u zagrljaju neke zanosne plavuše
Nakon što sam to doživio, shvatio sam da ja sigurno, ali vjerujem i niko drugi, ne može ništa 100% garantovati. Može iskreno željeti i truditi se, ali ne može garantovati.
Plavuše možda, ali prije brinete...
#8809 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hakiz wrote:Nego, ja kada sam bio mlađi mislio sam da bih radije prekinuo vezu nego prevario. Onda su prošle godine...

promijeni taj avatar, pravo ti je ružan... vidiš kako Ramu svi voleHakiz wrote:Plavuše možda, ali prije brinete...

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8810 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Vidi, rekao sam plavuše, jer su meni crnke na prvom mjestu (jedna takva, između ostalog, kućiHakiz wrote:Ja sam dva puta bio u situacijama u kojima sam spoznao da čovjek može u djeliću sekunde da poludi, a te situacije nisu bile izazvane nekim okidačem (zvukom, itd). U stvari jedna situacija jeste bila izazvana, hladnoća.Tomahawk11 wrote: Zato kažem, fino je dok je neka životna idila, dok ne iskačeš iz tračnica, ali...ko zna, možda već sutra budem u Jagomiru ili u zagrljaju neke zanosne plavuše
Nakon što sam to doživio, shvatio sam da ja sigurno, ali vjerujem i niko drugi, ne može ništa 100% garantovati. Može iskreno željeti i truditi se, ali ne može garantovati.
Plavuše možda, ali prije brinete...

Imao sam jedan period u životu koji je obilježio priličan stres i sikiracija i tačno znam da sam igrao po tankoj liniji ludila. Da ne potegoh ručnu, ode sve u peršun.
Ljudi se mijenjaju, svakodnevno to vidim oko sebe.
#8811 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ramo pise sta 'one' zele da cuju.
Ramo nije 'svoj' kada je na forumu.

Ramo nije 'svoj' kada je na forumu.

#8812 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Avatar je super ako znaš ko je lik. Meni super to jeste.Pasiflora wrote:Hakiz wrote:Nego, ja kada sam bio mlađi mislio sam da bih radije prekinuo vezu nego prevario. Onda su prošle godine...![]()
promijeni taj avatar, pravo ti je ružan... vidiš kako Ramu svi voleHakiz wrote:Plavuše možda, ali prije brinete...
#8813 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Samo je moze koristiti ako recenica ide -'nikada ne znas.'Xavier1 wrote: Ne bih nikada prevario.

#8814 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
moonca wrote:Ramo pise sta 'one' zele da cuju.
Ramo nije 'svoj' kada je na forumu.![]()

#8815 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Znam ja sve!moonca wrote:Samo je moze koristiti ako recenica ide -'nikada ne znas.'Xavier1 wrote: Ne bih nikada prevario.![]()
#8816 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Smedjakiki-miki wrote:Eto slobodno odgovori na ta i dodaj jos:
Boja ociju;
Kosa;
Godine;
Solo/ veza/ brak/ komlikovana veza;
Radni status;
Novcano stanje/ zaduzenost/ krediti/ nekretnine;
Omiljeni moto/ pice/ jelo/ kafana.
I koliko se slazete u vezi ovog
Zene mozda mogu glumiti orgazam, ali muskarci mogu odglumiti cijelu vezu?
Isto ko i oci,ono malo sto je ostalo

33
Sam i nije me strah
Imam svega pomalo
Ne volim puno masnu i ljutu hranu,ostalo sve moze proce i strasno volim secer

Iz iskustva ljudi oko mene zene su te koje cesto budu u vezi/braku par godina i onda odjednom ne mogu vise i upoznaju drugog za par mjeseci.
#8817 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hoces reci -znam se prilagoditi.Xavier1 wrote:Znam ja sve!moonca wrote:Samo je moze koristiti ako recenica ide -'nikada ne znas.'Xavier1 wrote: Ne bih nikada prevario.![]()

#8818 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ako joj zlatna ko u Bademe,onda bihshmizlica wrote:vrijedi li za vas ona da prilika čini lopova? tačnije, da li bi ste prevarili ukoliko vam se ukaže prilika?znači u vezi ste, lijepo vam, zadovoljni ste aliiii....iskoči prilika

#8819 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne razumijem pitanje.shmizlica wrote:vrijedi li za vas ona da prilika čini lopova? tačnije, da li bi ste prevarili ukoliko vam se ukaže prilika?znači u vezi ste, lijepo vam, zadovoljni ste aliiii....iskoči prilika
Ulazem kviska.
Dalje.
#8820 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Do kad ćeš ti imati 3 godinealijagoro wrote:Ako joj zlatna ko u Bademe,onda bihshmizlica wrote:vrijedi li za vas ona da prilika čini lopova? tačnije, da li bi ste prevarili ukoliko vam se ukaže prilika?znači u vezi ste, lijepo vam, zadovoljni ste aliiii....iskoči prilika

#8821 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jesam jednoj na facebook-u, ona mi rece da nisam bio dovoljno uporan sa njomkiki-miki wrote:Jeste li ikad i na koji nacin/ rijecima izjavili ljubav nekome?

- MarlboroGold
#8822 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Da. Pjesmom.kiki-miki wrote:Jeste li ikad i na koji nacin/ rijecima izjavili ljubav nekome?
- dale cooper
#8823 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jel' ovom?MarlboroGold wrote:Da. Pjesmom.kiki-miki wrote:Jeste li ikad i na koji nacin/ rijecima izjavili ljubav nekome?

- MarlboroGold
#8824 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
dale cooper wrote:Jel' ovom?MarlboroGold wrote:Da. Pjesmom.kiki-miki wrote:Jeste li ikad i na koji nacin/ rijecima izjavili ljubav nekome?

Kad to pogleda sjeti se jedne sa kojom sam bio dok sam i ja samo metal slušao to vrijeme... za nju je cannibal corpse bio preblag

-
#8825 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
"Naravnokiki-miki wrote:Jeste li ikad i na koji nacin/ rijecima izjavili ljubav nekome?
Volim te.
Ne tebe...ha ha ha
Ali avaj
Sila akcije je jednaka sili reakcije."
Njeznim glasom prosaputa sikstinajn I zakaslja se od lule.
Last edited by sikstinajn on 16/10/2018 22:43, edited 1 time in total.