Kako me je lagao-la/varao-la

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Topla voda

#126 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Topla voda »

anais_nin wrote:
macic wrote:... kako samo lijepo i pametno receno od anais nin ... medjutim u zivou nije sve bijelo ili crno . To ne postoji. Sivilo kud god da se okrenes, samim tim puno kompromisa crnog i bijelog. Ovdje citam osude i pohvale prevare, a ni jednu analizu. Zasto se vara? Jeli time kompenziramo neki nedostatak veze? Najlakse je optuziti ... Volio bih procitati jos koju pametnu....
ja sam svoje teorije predstavila vec vise puta na raznim temama na ovom podforumu...al pokusacu jos jednom da se kratko osvrnem na neke stvari...
medju onima koji varaju samo je mali procenat onih koji su nezadovoljni svojom vezom/brakom tj onih kojima je to osnovni razlog...uglavnom su to ljudi koji su ili nezadovoljni sobom ili zaokupljeni samo sobom i svojim potrebama (na isti nacin na koji su to recimo trogodisnja djeca)....
mnogi se vade na to da "svi varaju"....ali ne varaju svi sve one s kojima su ikad u vezi :) vecina ljudi kad to urade ili kad im se to desi, nesto nauci iz tog iskustva...to se naziva ljudskim razvojem...
ono nad cim se ja gnusam su oni serijski "prevaranti", kojima nikad i niko nece biti dosta...koji to rade da bi zadovoljili neku fizicku/seksualnu pozudu, koja nikad nece moci biti zadovoljena...pa onda lazu i sebe i sve oko sebe...e to mi je dno dna... :) to su oni sto kad bivaju uhvaceni imaju objasnjenje za sve, obrazlozenje za sve, vrlo cesto i dezurnog krivca (koji je naravno neko drugi do njih)....ne znaju ni sami, njima se to "samo desilo" :-)

a kad su u pitanju dublji razlozi, kad u vezi nesto ne stima...pa najlakse je kreirati jos jedan problem, umjesto da se osvrne na taj vec postojeci...za divno cudo postoje i ljudi koji ce odoliti izazovu, i u momentima kada nastupe problemi zasukati rukave i pomuciti se da poprave situaciju...
nekad partneri ni ne saznaju...a i kad saznaju reakciju su razlicite...neki oproste, neki ne, neki pokusaju pa ne mogu...ali mislim da takvo nesto zauvijek mjenja odnos... :) pa ko voli nek izvoli...ja ne bih hvala...i to ne zbog drugih, vec zbog sebe i svoje savjesti :)
ovaj ti je post lijep i dobar.svaka ti cast.rijetko to kome govorim al ti si to zasluzila. :)
barby02

#127 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by barby02 »

Djevojci koja je pokrenula temu : mislim da je sve bilo jasno kada nije htio da je nazove pred tobom. Da ZNA varati, ne bi imao poruke u mobitelu. Da je sa sobom cist u glavi, nikada ti ne bi dao sifre za mailove, . . on nije normalan i ima poremecaj - to je sigurno a takvi LAZLJIVI ZNAJU BITI JAAAAAKO ZANIMLJIVI jer njihova masta radi svasta. . Nadam se da si se do sada oporavila i najbolje sto si uradila je sto si kontaktirala sa tom zenom ( naravno umjereno fino, jer nije ona kriva) jer je i ona , ako ima zrno od mozga i dostojanstva , mogla skontati s kim ima posla. . . . ali cinjenica da moras dici samopouzdanje. Pozz.
rednailed

#128 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by rednailed »

pah,..kao prvo pohvaljujem odabir teme jer nakon sto sam prosla kroz slicnu situaciju pitala sam se kako sam mogla znati,...kako nisam znala da utisani mobiteli, i skrivanje istih,...izlasci iz kafane prilikom razgovora i sl. znaci da ima nekog,..kako sam mogla znati da to sto je bezvoljan i sto mu odjedanput sve na meni smeta znaci da ima nekog,...i pitala sam se zasto mi toniko nije rekao, da se cuvam toga,...ako vec stalno varaju kako mi niti jedna zena do sad nije rekla e to je sumnjivo ponasanje, a ovo nije,..i najvise sam upravo zamjerala prijateljicama i drugima sto ne djele slicna iskustva cisto kako covjek ne bi dugo prolazio kroz takvu situaciju misleci da to nije to,..uvjeravajuci sebe kao to je paranoja,...gledala sam po kaficima kako cure gledaju momcima u mobitele i zgrazavala se nad tim a trebala sam i sama,...
ma jazpravo u potpunosti razumijem postavljaca teme, kad tako nesto otkrijes u takvom si soku,...ne znas kako da se ponasas, nevjerica,...dileme ostati doslijedan sebi i ponosan ili mu j...t mater i sl.... kasnije tek vidis da si trebao ovo drugo:)
ponekad to i nema veze sa samopostovanjem vec i sad odgojem pa i karakterom,...
eto ja sam stavila par signala za sumnjivo ponasanje,...mada se nadam da vam to nikada nece zatrebati
istina je da na prvi signal treba reagovati te da nakon njega ne treba detaljisati
mene su detalji dokusurili a valjda narodna i kaze: djavo je u detaljima
ugl. kasnije sam mogla vjerovati i drugima i toj osobi,... hehe,...ne znam ni kako a ni zasto ali je trebalo vremena
nek nam je bog na pomoci,..ahahahah,....
dobrevibracije

#129 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by dobrevibracije »

Svi pricate o prevarama, a malo o lazima. Mene je moj bivsi konstantno lagao, ja se pravila da mu vjerujem, a u dubini duse sam znala sta je laz a sta istina, cim otvori usta. Mislim da me nikada nije prevario, uostalom, nije mi bitno, ali kad bi sad mogla da biram izmedju dva zla, mislim da je gore kad ti neko laze (lazi su bile vezane za sva zivotna podrucja, od kretanja, preko nepostojecih iskustava, nivoa obrazovanja), nego kad te prevari.
VeljkoLukićKurjak

#130 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by VeljkoLukićKurjak »

dobrevibracije wrote:Svi pricate o prevarama, a malo o lazima. Mene je moj bivsi konstantno lagao, ja se pravila da mu vjerujem, a u dubini duse sam znala sta je laz a sta istina, cim otvori usta. Mislim da me nikada nije prevario, uostalom, nije mi bitno, ali kad bi sad mogla da biram izmedju dva zla, mislim da je gore kad ti neko laze (lazi su bile vezane za sva zivotna podrucja, od kretanja, preko nepostojecih iskustava, nivoa obrazovanja), nego kad te prevari.
Kako "od kretanja" i do nivoa obrazovanja? Kako lazes o nivou obrazovanja?
(jel to ti samo u veze ulazis sa doktorima,a on bio sumar :P )
Kakve su tu lazi pale?

Sta mislis zasto je lago ?

Jesi li ti njega suocila sa tim? Jel te ponizavao,lagao da nesto dobije od tebe ili kako ?
Jel to ono bas crno laganje ili su to white lies ?

I za mog druga iz Pozorista :thumbup: :
Zasto nema PICIJA na ovoj temi.Jer PICIJA ne lazu i ne varaju. :sax:
VeljkoLukićKurjak

#131 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by VeljkoLukićKurjak »

Topla voda wrote:ko vas ne zna,skupo bi vas platio :lol:
i na kraju :) stari vuk rece ovo prije pet sest stranica ...
andrija2007

#132 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

anais_nin wrote:
Topla voda wrote: mislim da je to najmanje sto mozes biti fer prema nekome s kim si bio.eto bar to .a ne da pravis od nekoga debila zarad svojih egotripova.
:thumbup: :) al ego je cudna zvjerka... :) mnogima bitnija od bilo cega ili bilo koga drugog...
Ego nije samo čudna zvjerka već i najveća.

Kad je Bernardo Bertolucci pitao jednog tibetanskog lamu za savjet u vezi želja ( imao je par tibetanskih lama kao
savjetnike prilikom snimanja filma "Mali buda"), tj. upitao je lamu, s obzirom da je tad imao preko 50 god, kako da se
nosi sa željama, kojih se nije još oslobodio, lama mu je rekao da slobodno zadrži sve svoje želje, pod uslovom da "poradi"
na egu.
Marko Šaljivđija

#133 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Marko Šaljivđija »

Govori o važnosti intime među dugogodišnjim partnerima najvažnije su one male sitnice koje izaziva zlostavljača i u nju odvajajte financijska sredstva za zajednička romantična putovanja razmislite kako biste htjeli provesti slijedeće Valentinovo Todo lista. Ili, druga odraslu osobu ili policiju. Vjerujete li uopće u ljubav jer ona postoji svugdje oko nas, zbog nje smo i došli na ovaj svijet. U trenutku kada vas nešto muči, kad vam nešto smeta razgovarajte.
Post Reply