upravo ide
Moderator: ExNihilo
Da, dobar o arhitekturi.zijancer wrote:Serijal ''Točka na A'' na HRT 1 u 20:00 svakenedjelje
upravo ide
Whitney, odlican dokumentaras o pop ikoni 80ih i 90ih Vitni Hjuston, sjajan filmmilejovic1971 wrote:https://www.imdb.com/title/tt5847760/
Dan oslobođenja, glazbeno-dokumentarni film
LIBERATION DAY
Pod očinskim, ali strogim vodstvom nekad starog obožavatelja, a danas redatelja i kulturnog diplomata, te na iznenađenje čitavog svijeta, bivši jugoslavenski, a danas slovenski kultni bend Laibach postao je prvi rock sastav u povijesti koji je nastupio u zatvorenoj državi Sjevernoj Koreji. U sukobu strogih ideologija i kulturnih različitosti, ovi su se glazbenici morali potruditi da provuku svoje pjesme kroz cenzorsku ušicu prije no što ih se izloži publici koja se nikada nije imala prilike susresti s alternativnim rock'n'rollom. Istodobno, duž granice dviju Koreja postavljeni su propagandni zvučnici, i najavljeno je odbrojavanje do rata. Njihove pjesme, njihovi snovi.
O Laibachu
Trideset i pet godina nakon nastanka u tada jugoslavenskom industrijskom gradiću Trbovlju, Laibach je još uvijek međunarodno najslavniji sastav iz neke od bivših komunističkih zemalja središnje i istočne Europe. Osnovan 1980., godine kada je umro otac nacije Tito, Laibach je vrhunac slave dosegao u trenutku kada je zemlja srljala u samouništenje te se dosljedno protivio bilo kakvom etiketiranju, rock, pop, tehno ili industrijskom. Sami članovi benda definirali su se kao graditelji ljudskih duša. Laibach će vas natjerati da mislite, plešete i marširate uz istu glazbu.
dobar makedonacThe last female bee-hunter in Europe must save the bees and return the natural balance in Honeyland, when a family of nomadic beekeepers invade her land and threaten her livelihood.
Directors: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Stars: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam
Osvojio nagradu publike na ovogodišnjem SFF-u. LinkJoseMujica wrote:Honeyland (2019)
1h 30min | Documentary, Drama | 26 July 2019 (USA)
https://www.imdb.com/title/tt8991268/
dobar makedonacThe last female bee-hunter in Europe must save the bees and return the natural balance in Honeyland, when a family of nomadic beekeepers invade her land and threaten her livelihood.
Directors: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Stars: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam
Nisam ni jedan, ali mi se sviđaju preporuke jer mislim da su dobre. Znam za Osha, a ovaj prvi je još uvijek interesantna tema. Ako nađem šta, javim ti.
hvala,ovo drugo je serija,ali nisa,m imao gdje drugo staviti preporukuDiwan wrote: ↑11/12/2019 12:43Nisam ni jedan, ali mi se sviđaju preporuke jer mislim da su dobre. Znam za Osha, a ovaj prvi je još uvijek interesantna tema. Ako nađem šta, javim ti.
Znam da je serija, vec sam je skinuo. Vidio sam još jedan dobar dokuemntarac o Oshu, ali ga nema nigdje za skinuti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2019 12:46hvala,ovo drugo je serija,ali nisa,m imao gdje drugo staviti preporuku
Wild wild country je uvjerljivo najjači doku serijal i sve što treba da se zna o OshuDiwan wrote: ↑11/12/2019 12:58Znam da je serija, vec sam je skinuo. Vidio sam još jedan dobar dokuemntarac o Oshu, ali ga nema nigdje za skinuti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2019 12:46hvala,ovo drugo je serija,ali nisa,m imao gdje drugo staviti preporuku
Ja sam nekada poodavno čitao njegove knjige, i malo se zanimao za njegov privatni život. Nešto se znalo, ali sigurno ni izbliza koliko je sada dostupno informacija.JoseMujica wrote: ↑11/12/2019 13:49Wild wild country je uvjerljivo najjači doku serijal i sve što treba da se zna o OshuDiwan wrote: ↑11/12/2019 12:58Znam da je serija, vec sam je skinuo. Vidio sam još jedan dobar dokuemntarac o Oshu, ali ga nema nigdje za skinuti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2019 12:46
hvala,ovo drugo je serija,ali nisa,m imao gdje drugo staviti preporuku