Page 1 of 1

#1 Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 12/03/2011 12:07
by camel888
Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)


Nikola Tesla - Gospodar svijeta

Ruski dokumentarac ( 2007)
Režija: Vitalij Pravdivcev

Vjeruje se da su u istoriji čovječanstva bile samo dvije velike ličnosti,dva genija to su: Leonardo da Vinči i Nikola Tesla
Tesla nije služio određenoj zemlji.Njega je interesovala sudbina čovječanstva.Shvatajući sebe kao dio Univerzuma, često je ponavljao: " Akcija čak i malih bića dovodi do promjena u cijelom Svemiru. Moj glavni cilj je bio da ukažem na nove pojave i da širim ideje koje će postati polazne tačke za nova istraživanja. "
Nikola Tesla - nije čudo, i nije glasnik drugih svjetova.On je jedan od nas - čovjek, koji nas ponovo i ponovo dovodi do vječnog pitanja:Ko smo, odakle, zašto, i koje su naše mogućnosti?

Vitalij Pravdicev - Pukovnik Raketno- kosmičke odbrane, doktor tehničkih nauka. U sovjetsko vrijeme, učestvovao u tajnom radu za stvaranje vještačke inteligencije.
Autor i režiser je dokumentarnih filmova: "Podvodni Duhovi", "NLO: Potraga ispod vode", " NLO: podvodni vanzemljaci "," Treći rajh Operacija NLO ", "Nikola Tesla Gospodar svijeta", "Nikola Tesla Tunguska invazija" . "Mjesec tajna zona", "Nacizam - okultne teorije Trećeg rajha", "Tibetanska ekspedicija Trećeg rajha", , "Tri misterije okeana u potrazi za duhom", itd. Nedavno je napisao knjigu." Ova misteriozna ogledala.", rođen je 22. juna 1946.
Nikola Tesla - Zraci smrti

Film
Sergeja Karpuhina (2006)

Ova priča, koja mnogima izgleda kao zavjera protiv naučnika počela je sa njegovim dolaskom u Ameriku 1884.g .
U Teslinoj smrti kao u njegovom životu do danas je mnogo nejasanog i nerazumljivog. Isto, kao i u smrti nekih drugih naučnika.
1903. u Rusiji, Mihail Filipov, prenosi iz Peterburga bežičnim putem energiju u Carsko Selo,( upalio je luster). Nekoliko dana kasnije je bio ubijen, a sva njegova arhiva konfiskovana od strane policije.
Godine 1954, genijalni pronalazač AM i FM radia, dobitnik Nobelove nagrade Edvin Armstrong bacio se kroz prozor sa 13-og sprata.
14. maja, 2004 pronađen je ubijen sa nožem, rukovodioc privatnog američkog fond koji se bavio istraživanjima u oblasti dobijanja hladne nuklearne sinteze, Judžin Malone.
Već dva puta je pokušano ubistvo na eminentnog naučnika Lava Maksimova, pronalazača principa nove uranijum-torijum tehnologije.
I ova lista nije potpuna.
Sve ih povezuje jedno, prodor u eru nove energetike...Nikola Tesla - Tunguska invazija

Ruski dokumentarac ( 2008)
Režija: Vitalij Pravdivcev

Nova verzija pada Tunguskog meteorita: Nikola Tesla spasio svijet?
Sunčanog jutra 30. juna 1908.godine Na velikom i gotovo ne naseljenom području izmedu Jeniseja i Lene dogodila se eksplozija.
Eksplozija je sravnila i spalila oko 2 000 kvadratnih kilometara šume, bila je jačine kao 2000 bombi, koja je bačena nad Hirošimom. Tek 19 godina posle eksplozije 1927g,Lenjingradski naučnik, stručnjak za meteorite- Leonid Kulik se uputio u tajgu...Nikola Tesla - Čovjek budućnosti

Nikola Tesla - Čovjek budućnosti (Человек из будущего) (2005)

Režija Julija Pankosjanova

Iz serijala Genii i zločinci odlazeće epohe

U rano jutro 13-og marta u Njujorku na 5- oj aveniji izbio je ogroman požar. Vatra se brzo širila od sprata do sprata. Uz tresak letjelo je staklo u zdanju je nešto eksplodiralo. Okupljeni su gledali i glasno raspravljali o događaju. Iza svega je stajao visoki, crnokosi mladi čovjek i tiho gledao kako plamti građevina u kojoj se nalazila njegova laboratorija. U njoj su bile godinama prikupljene knjige oprema, rijetki aparati i mnoge druge stvari.Napori vatrogasaca su bili uzaludni, sve je izgorilo. Požar je uništio naučnika. Njegova imovina nije bila osigurana. Sledećeg jutra štampa je pisala:
"Strašni požar na zapadnom Brodveju", "Žalost za cio svijet" "Uzrok požara je podmetanje".
Požar je uništio laboratoriju poznatog naučnika, palikuća je bio Edison. Mladi naučnik je javno rekao da Edison nije sposoban za takav nepošten čin. Već sledećeg dana posle požara on je počeo da radi. Nevjerovatno, ali naučnik je sačuvao sve svoje deseto godišnje zapise u memoriji i ponovo, bez crteža izgradio kompleksne uređaje.
Ime ovog mladog čovjeka je Nikola Tesla...Nikola Tesla - Gospodar munja - Повелитель молний (2010)

Režija : Vitalij Skorodumov

Jedni su ga smatrali velikim naučnikom, drugi - talentovanim avanturistom ali svi su vjerovali da je umogućnosti da prouzrokuje zemljotres, svijetlo nad Atlantikom i pad Tunguskog meteorita.Nikola Tesla - genije koji je bio ispred svog vremena...


#2 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 15/03/2011 01:24
by pazii
hvala sefe xD

#3 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 20/03/2011 18:13
by Neelaalikhan
e bas ti hvala za ovo

#4 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 12/04/2011 23:44
by miss v
..

#5 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 13/04/2011 08:11
by cat lover
odlično, fala drug :)

#6 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 17/04/2011 07:20
by dowydyenya
Bravo imas li jos sta od ovog rezisera :thumbup:

#7 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 18/04/2011 22:29
by camel888
dowydyenya wrote:Bravo imas li jos sta od ovog rezisera :thumbup:
Imam

Ogledala - prodor u budućnost (2011)
Ogledala - prodor u budućnost (2011) ( "Зеркала прорыв в будущее")

Scenario i režija: Vitalij Pravdivcev

"Ogledala prodor u budućnost." o istraživanjima interakcije ljudske svijesti sa informacionim poljem planete pomoću ogledalnih uređaja,Treći rajh-Operacija "NLO"

Третий рейх. Операция "НЛО"
Ruski dokumentarac ( 2006)
Režija: Vitalij Pravdivcev

1947 ekspedicija legendarnog američkog polarnog istraživača Ričarda Berda došla je do obale Antarktika. Za razliku od prve tri ova ekspedicija je u potpunosti finansirana od strane mornarice i američke vojske i ima naziv - Operacija " High Jump" - "Skok u vis ". Ispočetka sve ide po planu: prvih nedelja je napravljeno na desetine hiljada fotografija iz vazduha. A onda se dešava nešto zbunjujuće: ekspedicije, planirana da traje šest mjeseci, dva mjeseca kasnije, brzo se završava i napušta obale Antarktika. To je bio pravi bijeg. Izgubljen je razarač, skoro polovina palubne aviacije, desetine mornara i oficira. Po povratku, admiral Berd se pojavljuje pred članovima specijalne istražne komisije Kongresa. On izveštava o napadu čudnih "letećih diskova" na ekspediciju "... pojavili su se iz vode i, krećući se ogromnom brzinom, izazvali velika razaranja."... "u slučaju novog rata Amerika može biti napadnuta od strane letilica koji mogu prelijetati od pola do pola nevjerojatnom brzinom..."
Ko je to napao američku eskadrilu? Da li je tačno da su nacisti stvorili vrhunsku tajnu bazu na Antarktiku? Gdje su na kraju rata nestali hiljade visoko kvalifikovanih njemačkih stručnjaka, i posebno tajni proizvodi Trećeg Rajha? Da li su se njemački naučnici bavili razvojem letećih diskova? Kakve rezultate su oni zaista postigli? Možete li se vjerovati glasinama da je Nemačka stvorila leteći disk koji je u stanju da ide u Kosmos?
Zašo je tražila stare rukopise na istoku i tajna dokumenata tajnih društava, najmisterioznijih organizacija Trećeg Rajha - Društvo Anenerbe? Zašto je teorija "šuplje zemlje" bila toliko popularna u Trećem rajhu?
1992 na Aljasci je počela izgradnja moćnog radio-elektronskog kompleksa HAARP. Zvanično - za proučavanje jonosfere i razvoj sistema protivraketne odbrane.Nezvanično - za razvoj novog vida oružja:geofizičkog, klimatskog, psihotronog. Međutim, čini se, to nije sve.Danas možemo sa sigurnošću pretpostaviti da je glavni cilj ove stanice traženje ulaza u "crvotočinu"...Portal na Aljasci se koristi za ulaz, a Antarktički - za izlaz. I obrnuto...
Da li je rad na stvaranju letećih diskova zaustavljen posle rata ili nastavljen na druga, tajna mjesta svijeta? Da li je istina da su za pojavu NLO kriva savremena tajna istraživanja Jer su takvi objekti viđeni davno, čak u vrijeme Aleksandra Makedonskog. Čiji su se objekti pojavili ispod vode i napali eskadrilu admirala Byrda? Šta je to? Mit ili stvarno postoje sile, koje već hiljadama godina sprovode na Zemlji svoje nevidljive aktivnosti?
Tri misterije okeana - U potrazi za duhom

"Тайна трёх океанов. В погоне за призраком"
Režija Vitalij Pravdicev(2006 )

Vitalij Pravdicev - Pukovnik Raketno- kosmičke odbrane, doktor tehničkih nauka. U sovjetsko vrijeme, učestvovao u tajnom radu za stvaranje vještačke inteligencije.
Autor i režiser je dokumentarnih filmova: "Podvodni Duhovi", "NLO: Potraga ispod vode", " NLO: podvodni vanzemljaci "," Treći rajh Operacija NLO ", "Nikola Tesla Gospodar svijeta", "Nikola Tesla Tunguska invazija" . "Mjesec tajna zona", "Nacizam - okultne teorije Trećeg rajha", "Tibetanska ekspedicija Trećeg rajha", , "Tri misterije okeana u potrazi za duhom", itd. Nedavno je napisao knjigu." Ova misteriozna ogledala.", rođen je 22. juna 1946.


O filmu:
Do danas, je sakupljena velika količina pouzdanih činjenica i zapažanja, povezana sa neidentifikovanim podvodnim objektima (NPO). Sa razvojem tehnologije javila se mogućnost da se prati kretanje i utvrde karakteristike "podvodnog duha." Utvrđeno je da je njihova brzina i dubina daleko veća od najmodernijih podmornica. Specifična je i priroda njihovog kretanja: za njima se na vide vrtlozi ili pjenušanje vode.
Od 70-ih godina XX vijeka Sonari podmornica s vremena na vrijeme uhvatili su na većim dubinama neke čudne zvuke koji dolaze od nepoznatih objekata. Ovi čudni signali su donekle slični kreketanju žaba, i zato su dobili od sovjetske mornarice naziv "kvakeri." Ovaj naziv je kasnije institucionalizovan u zvaničnim dokumentima. Neki komandanti sovjetskih podmornica često su imali utisak da kvakeri kruže oko podmornice kako bi izazvali podmornicu na razgovor. Komanda sovjetske mornarice u kasnim 70-im je osnovala specijalnu grupu za proučavanje kvakera, u okean je poslala specijalno opremljene brodove.
Podmornice - duhovi velike brzine , misteriozni kvakeri, fantastične figure, projektovane iz dubina okeana, leteći iz vode neidentifikovani objekti ... Šta je to: nezavisni fenomeni ili povezane pojave? Ne dolaze li iz dubine svetlosni signali pokušavajući da sa nama ostvare kontakt razumne nama nepoznate sile? Nije li povezan sa ovim objektima nestanak vojnih podmornica?
Autori filma -istražuju i pokušavaju da pronađu odgovore na ova i druga pitanja pomoću neposrednih učesnika u događajima, kao i stručnjaka i istraživača.


#8 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 18/04/2011 22:33
by Mr. Brightside
hvala ti :thumbup: :)

#9 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 18/04/2011 22:38
by loxem
EXTRA :thumbup: :thumbup: :thumbup:

#10 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 19/04/2011 04:10
by dowydyenya
:thumbup:

#11 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 21/04/2011 15:12
by miss v
..

#12 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 21/04/2011 15:15
by ladyada
:thumbup: thx.............

#13 Re: Nikola Tesla - ruski dokumentarci (prevedeni)

Posted: 25/04/2011 16:42
by dowydyenya
miss v wrote:nadjoh ovu nasu seriju iz 70tih na tjubu, ne znam jos valja li cemu, tek sam prvu pregledala, zapravo.. uspjela sam zaspati pred kraj, al je to od prehlade.. tako daeto.. pa kontam da je i ostalih devet tu negdje, related
Dobra serija iz 1977 godine , davno je to bilo kada sam je gledao.Ako zelis da pogledas svih 10 epizoda imas ih na files tube skinuti.