Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: ExNihilo

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#76 Re: Star Trek

Post by Neelix » 12/07/2009 21:06

nema worfa, ovo sto sam ja gledao, ima o brien :)

pogledacu dok nabavim na dvd, nagovorio si me :)


User avatar
Ateista
Posts: 37558
Joined: 18/01/2009 00:29
Location: rajvosa-x.com

#77 Re: Star Trek

Post by Ateista » 13/07/2009 10:39

sheilak wrote:Da, Data je fantatičan i moguće je tvoje objašnjenje, ali mogli su naći neku mogućnost da ga ostave - i pored činjenice da stari. Napr., mogli su " izmisliti " neku tehnologiju koja bi omogućila Dati da stari , kao što su mu dopuštali da povremeno osjeti emocije. Mislim da bi to bilo u skladu s njegovom željom da postane što je moguće više čovjek. Nešto poput Asimove novele " The Positronic Man ", uvijek sam nekako mislila da će Data postati na kraju čovjek - kao Andrew.
Ma slazem se da su mogli nekako, ali sta cemo sad, to im nikad necu oprostiti...

@ObiVan - Ne sjecam se toga na pocetku, kad nadju ostatke, valjda sto sam samo jednom gledao... :D

To da je datin program ostao mi je poznato, ali nekako to nije to ako predje u drugo tijelo, on je bio poseban onakav kakav jeste i sve drugo...

User avatar
vox-populi
Posts: 3131
Joined: 03/04/2008 21:51
Location: Sarajevo-x Liberation Front

#78 Re: Star Trek

Post by vox-populi » 13/07/2009 13:35

Data je uvijek tezio da bude ljudsko bice, mislim da bi bilo savrseno prihvatljivo objasnjenje da je zbog toga odlucio da promjeni izgled u nesto stariji. Al hajd, tako scenarista napisao i sta ces mu sad.

User avatar
Ateista
Posts: 37558
Joined: 18/01/2009 00:29
Location: rajvosa-x.com

#79 Re: Star Trek

Post by Ateista » 13/07/2009 13:55

EdoI wrote: Zar ne znaš za ST konferencije? Održavaju se redovno širom svijeta, a Novi Sad sam čisto naveo kao primjer zbog blizine. Ponekad to i preraste u SF konferencije, pa ST bude tek kao dio svega toga.
Zvuci zanimljivo, kome se trebamo ulizivati da se tako nesto organizuje i kod nas? :D

User avatar
vox-populi
Posts: 3131
Joined: 03/04/2008 21:51
Location: Sarajevo-x Liberation Front

#80 Re: Star Trek

Post by vox-populi » 13/07/2009 14:06

Ateista wrote:
EdoI wrote: Zar ne znaš za ST konferencije? Održavaju se redovno širom svijeta, a Novi Sad sam čisto naveo kao primjer zbog blizine. Ponekad to i preraste u SF konferencije, pa ST bude tek kao dio svega toga.
Zvuci zanimljivo, kome se trebamo ulizivati da se tako nesto organizuje i kod nas? :D
ST konferencije i ostali eventi su obicno samoinicijativni. Tek kada prerastu u dogadjaj sa medijskom podrskom, moze se ocekivati i gostovanje nekih zvijezda. Mi smo jednom davno planirali napraviti Star Trek Evening na zadnjem spratu Sloge (sad da me ubijes ne znam kako se zove lik koji to drzi, sta uradi godina i po boravka u inostranstvu), ali od toga na zalost nista nije bilo. Ja se bio planirao obuci kao Klingonac i psovati cijelu vecer.

User avatar
Ajatolah_
Posts: 8205
Joined: 11/02/2009 15:21

#81 Re: Star Trek

Post by Ajatolah_ » 13/07/2009 14:43

Ateista wrote:Zvuci zanimljivo, kome se trebamo ulizivati da se tako nesto organizuje i kod nas? :D
Da tražimo kakvu manju finansijsku pomoć od Ministarstva kulture i sporta (KS, FBiH ili nešto treće, svejedno), onda eventualno da nađemo nekog sponzora koji bi se reklamirao, i uz naplatu ulaznica moglo bi se i nešto napraviti.

Edit: Ako se ovo kojim slučajem desi moglo bi prerasti u redovne godišnje konferencije, prvi put će biti najteže.

ObiVan
Posts: 143
Joined: 11/06/2005 20:49
Location: Sehen Sie diese Stadt...

#82 Re: Star Trek

Post by ObiVan » 16/07/2009 02:58

Opet mislim da nisu zainteresovani skontali scenario. U zadnjem dijelu Star Trek New Generation-a je napravljen fol u stilu starog Star Trek filma. U tom serijalu, tacnije u drugom dijelu filmova sa Kirkom& Co se Spock zrtvuje da bi spasio Enterprise. Njegovo tijelo dolazi na "novu" planetu. To je bio veliki sok za fanove, jer je Spock dobrim dijelom bio okosnica tog serijala i bilo je nezamislivo da nestane iz serijala. To se na kraju i nije desilo. Trekerima preporucujem klasike Star Trek.a . Stari filmovi Kirk&Spock generacije sto se tice kvaliteta nisu uopste na nivou njihovog starog serijala. Njihov serijal je takodjer dobar, naravno da ima mnogo gluposti i skoro djecijih folova, od odora do izgleda drugih rasa. Medjutim to je problem ogranicenosti tehnologije tog vremena. U filmovima sa Shatnerom i Nemoy-em to nije slucaj. Efekti su vec zreliji, radnja je poprilicno dobra, cak sta vise odlicna. Svaki dugometrazni film sa "prvom" generacijom Star Trek.a ima jaku pricu i za fanove je obavezan. Medju americkim fanovima je nemoguce da si fan Picarda & Co , a recimo da nisi gledao Osvetu Kahna , sto je mislim Star Trek II tj. drugi film.
Sto se tice Date i price u Nemesisu. To bih malo pojasnio. Stvari nisu skroz jednostavne i neophodno je malo misliti. Prvo dijelovi tijela androida koje nalaze prateci signal na pocetku filma su bitan detalj. Zasto? Zato sto je to prvo zamka da uopste dodju tu, te preuzmu to tijelo, koje je programirano da bude neka vrsta spiona na Enterprise.u. Postavlja se pitanje odakle tijelo Date, jer je to bukvalno tijelo identicno, znaci Dr. Sun.ove izdrade, defakto Data- tijelo. Data ima "brata" poznatog pod imenom Lor u nekim epizodama Star Treka, koji je maligna varijanta androida, sto se pokazalo u brojnim epizodama. U ovom filmu to nije Lorovo tijelo, a nije poznato da je Dr. SUn napravio treceg Data-olikog androida. Sve ukazuje na jedan od klasicnih momenata i igre sa problemima sa vremenom i putovanjem kroz vrijeme itd. Posto je Data unisten, tj . ostao na brodu, sasvim je bilo moguce da njegovi ostaci zavrse negdje oko romulanskog podrucja. Posto je i prica sa klonom vezana za neko proslo vrijeme, nije cudo da su oni nasli u nekom drugom vremenu ostatke androida i zloupotrijebili ga na kraju. To je dijelom i logicno. Jer Picard i Co nalaze dijelove Date, nose ga na Enterprise, Data ga analizira i cak mu prebacuje svu svoju memoriju uz napomenu da on nije Data itd, ali je taj Drugi ipak ostaje. On je jedini kostur koji nosi Date-u u sebi, a po nicemu se ne razlikuje od Date, fizicki mislim. A to je upravo i bit konkretnog pristupa, kada htjeli mi to ili ne, Data ostaje masina tj. zbir kablova, a ono sto ga cini je tek nesto drugo, a to je upravo taj pozitronski dio tj. taj duh, taj spirit , a ne komadic koze ili kila nivea-e. S te strane nimalo losa varijanta kombinovanja ideja u scenariju. Ja ne mislim da je to zadnji serijal sa Picardom tj. sa tom generacijom. Filmska industrija je ostvarila toliko nekih revival-a, da je tesko vjerovati da se oprasta od mozda najjace generacije. Trenutno su u folu ti neki retrospektivni tj. begininzi, sjetimo se Hannibal Rising.a, Batman Dark Knight.a itd. Offtopic recimo novi Batman je odlican i Bale je dobar, mistican i prije svega zanimljiv Batman. Medjutim nikada necu reci da je bolji od Michael Keaton.a , koji je totalno iznenadjujuce dobro odigrao i zaokruzio tu ulogu. Posmatravsi njegove uloge inace, nikome osim Burtonu ne bi palo na pamet da ga uzme kao Bruce Wayne-a, a to je bio i vise od punog pogodka. Offtopic end!

User avatar
Lauryn Hill
Posts: 362
Joined: 15/08/2008 21:53
Location: In My Colonized Mind, Another Reality.

#83 Re: Star Trek

Post by Lauryn Hill » 16/07/2009 17:37

Image
:D

User avatar
vox-populi
Posts: 3131
Joined: 03/04/2008 21:51
Location: Sarajevo-x Liberation Front

#84 Re: Star Trek

Post by vox-populi » 16/07/2009 23:37

Lauryn Hill wrote:Image
:D
Ovo ociglegno prije Archera. No dobra slika u svakom slucaju.

User avatar
Lauryn Hill
Posts: 362
Joined: 15/08/2008 21:53
Location: In My Colonized Mind, Another Reality.

#85 Re: Star Trek

Post by Lauryn Hill » 17/07/2009 03:03

^ Archer? Jonathan Archer - WHO? :mrgreen:
Janeway i Picard su tu. To je bitno! 8-)

:run:

User avatar
giga
Posts: 429
Joined: 14/10/2002 00:00

#86 Re: Star Trek

Post by giga » 17/07/2009 03:40

voyager i tng !!!
sve ostalo onako

User avatar
Ateista
Posts: 37558
Joined: 18/01/2009 00:29
Location: rajvosa-x.com

#87 Re: Star Trek

Post by Ateista » 17/07/2009 14:02

ObiVan wrote:Opet mislim da nisu zainteresovani skontali scenario. U zadnjem dijelu Star Trek New Generation-a je napravljen fol u stilu starog Star Trek filma. U tom serijalu, tacnije u drugom dijelu filmova sa Kirkom& Co se Spock zrtvuje da bi spasio Enterprise. Njegovo tijelo dolazi na "novu" planetu. To je bio veliki sok za fanove, jer je Spock dobrim dijelom bio okosnica tog serijala i bilo je nezamislivo da nestane iz serijala. To se na kraju i nije desilo. Trekerima preporucujem klasike Star Trek.a . Stari filmovi Kirk&Spock generacije sto se tice kvaliteta nisu uopste na nivou njihovog starog serijala. Njihov serijal je takodjer dobar, naravno da ima mnogo gluposti i skoro djecijih folova, od odora do izgleda drugih rasa. Medjutim to je problem ogranicenosti tehnologije tog vremena. U filmovima sa Shatnerom i Nemoy-em to nije slucaj. Efekti su vec zreliji, radnja je poprilicno dobra, cak sta vise odlicna. Svaki dugometrazni film sa "prvom" generacijom Star Trek.a ima jaku pricu i za fanove je obavezan. Medju americkim fanovima je nemoguce da si fan Picarda & Co , a recimo da nisi gledao Osvetu Kahna , sto je mislim Star Trek II tj. drugi film.
Sto se tice Date i price u Nemesisu. To bih malo pojasnio. Stvari nisu skroz jednostavne i neophodno je malo misliti. Prvo dijelovi tijela androida koje nalaze prateci signal na pocetku filma su bitan detalj. Zasto? Zato sto je to prvo zamka da uopste dodju tu, te preuzmu to tijelo, koje je programirano da bude neka vrsta spiona na Enterprise.u. Postavlja se pitanje odakle tijelo Date, jer je to bukvalno tijelo identicno, znaci Dr. Sun.ove izdrade, defakto Data- tijelo. Data ima "brata" poznatog pod imenom Lor u nekim epizodama Star Treka, koji je maligna varijanta androida, sto se pokazalo u brojnim epizodama. U ovom filmu to nije Lorovo tijelo, a nije poznato da je Dr. SUn napravio treceg Data-olikog androida. Sve ukazuje na jedan od klasicnih momenata i igre sa problemima sa vremenom i putovanjem kroz vrijeme itd. Posto je Data unisten, tj . ostao na brodu, sasvim je bilo moguce da njegovi ostaci zavrse negdje oko romulanskog podrucja. Posto je i prica sa klonom vezana za neko proslo vrijeme, nije cudo da su oni nasli u nekom drugom vremenu ostatke androida i zloupotrijebili ga na kraju. To je dijelom i logicno. Jer Picard i Co nalaze dijelove Date, nose ga na Enterprise, Data ga analizira i cak mu prebacuje svu svoju memoriju uz napomenu da on nije Data itd, ali je taj Drugi ipak ostaje. On je jedini kostur koji nosi Date-u u sebi, a po nicemu se ne razlikuje od Date, fizicki mislim. A to je upravo i bit konkretnog pristupa, kada htjeli mi to ili ne, Data ostaje masina tj. zbir kablova, a ono sto ga cini je tek nesto drugo, a to je upravo taj pozitronski dio tj. taj duh, taj spirit , a ne komadic koze ili kila nivea-e. S te strane nimalo losa varijanta kombinovanja ideja u scenariju. Ja ne mislim da je to zadnji serijal sa Picardom tj. sa tom generacijom. Filmska industrija je ostvarila toliko nekih revival-a, da je tesko vjerovati da se oprasta od mozda najjace generacije. Trenutno su u folu ti neki retrospektivni tj. begininzi, sjetimo se Hannibal Rising.a, Batman Dark Knight.a itd. Offtopic recimo novi Batman je odlican i Bale je dobar, mistican i prije svega zanimljiv Batman. Medjutim nikada necu reci da je bolji od Michael Keaton.a , koji je totalno iznenadjujuce dobro odigrao i zaokruzio tu ulogu. Posmatravsi njegove uloge inace, nikome osim Burtonu ne bi palo na pamet da ga uzme kao Bruce Wayne-a, a to je bio i vise od punog pogodka. Offtopic end!
Ne znam kako se ne sjecam tog pocetka kada nadju ostatke androida, mozda bih fakat trebao jos jednom pogledati taj film...

Nego, to sam negdje procitao kako je to zadnji film TNG generacije, ali se nadam da ce ipak snimiti jos koji... Malo bi to bilo tesko, s obzirom na to da su se Riker i Diana vjencali i Riker postao kapetan, te cini mi se oboje odose sa Enterprise-a. Worf i O'brien su isto tako otisli sa Enterprise-a, samo su u filmovima uvijek nalazili neki nacin da se Worf ponovo pojavi, ali bi bilo tesko naci nacin da se svi ponovo okupe a da ne ispadne glupo... Onda Pickard, i on bi vec trebao biti admiral, ne moze ni on vjecno ostati kapetan, kao ni Riker "Number one", i slicno... Onda bi morali nesto skontati i za Datu da on ipak prezivi, mozda nesto od toga sto si ti naveo...

Kako god, na kraju ostaju samo Geordi i eventualno Pickard (ako bi ga jos ostavili za kapetana). Koliko god bih volio da se ponovo snimi film sa tom generacijom, nekako imam utisak da su je zadnjim filmom definitivno rasturili i da bi bilo jako tesko smisliti pricu da ih ponovo okupe a da ne ispadne glupo.

electronicmaestro
Posts: 1
Joined: 17/07/2009 17:09

#88 Re: Star Trek

Post by electronicmaestro » 17/07/2009 17:17

Imam cijelu seriju Star trek, od Kirka do Enterprisea. 150 DVDova. Isto tako imam Stargate Sg-1 i Atlantis. Sve serije su DVD kvalitete sa 5.1 zvukom i HRVATSKIM PRIJEVODOM!! To nitko nema, bar ja nisam takvoga upoznao. Cijene: Star trek The next generation, DS9 i Voyager = 800 kn po seriji. TOS i Enterprise = 600 kn. SG1 = 1300 kn. Atlantis = 500 kn. Telefon 091 521 9 666 Osijek Hrvatska.

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#89 Re: Star Trek

Post by Neelix » 17/07/2009 18:34

Ateisto, ne mogu da vjerujem da si kao neki Trekkie a ne znas ni pravilno napisati ime najjaceg kapetana u alfa kvadrantu :-)

User avatar
Ateista
Posts: 37558
Joined: 18/01/2009 00:29
Location: rajvosa-x.com

#90 Re: Star Trek

Post by Ateista » 17/07/2009 18:35

electronicmaestro wrote:Imam cijelu seriju Star trek, od Kirka do Enterprisea. 150 DVDova. Isto tako imam Stargate Sg-1 i Atlantis. Sve serije su DVD kvalitete sa 5.1 zvukom i HRVATSKIM PRIJEVODOM!! To nitko nema, bar ja nisam takvoga upoznao. Cijene: Star trek The next generation, DS9 i Voyager = 800 kn po seriji. TOS i Enterprise = 600 kn. SG1 = 1300 kn. Atlantis = 500 kn. Telefon 091 521 9 666 Osijek Hrvatska.
Ja kontam hoces da podjelis sa rajom, a ti kapitalista pravi, reklamiras se, e bas si neki Trek-er, ne ide to sa kapitalizmom... :-)

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#91 Re: Star Trek

Post by Neelix » 17/07/2009 18:36

oj mu cijena :lol: :lol: pasha, ovdje to moze za jedno 20% od tvoje cijene svako uzet :D

User avatar
Ateista
Posts: 37558
Joined: 18/01/2009 00:29
Location: rajvosa-x.com

#92 Re: Star Trek

Post by Ateista » 17/07/2009 18:36

Neelix wrote:Ateisto, ne mogu da vjerujem da si kao neki Trekkie a ne znas ni pravilno napisati ime najjaceg kapetana u alfa kvadrantu :-)
Fakat, imam viska "T", e *ebi ga... :D

Nesto mi bilo logicno da ide i to "t", kad pogledam sad, u pravu si...

Edit: ispravka, "t" a ne "d", vrucina radi svoje... :D
Last edited by Ateista on 17/07/2009 18:38, edited 1 time in total.

andrija2007
Posts: 1717
Joined: 16/10/2008 13:13

#93 Re: Star Trek

Post by andrija2007 » 17/07/2009 18:37

Star Drek? :roll:

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#94 Re: Star Trek

Post by Neelix » 17/07/2009 18:37

Ateista wrote:
Neelix wrote:Ateisto, ne mogu da vjerujem da si kao neki Trekkie a ne znas ni pravilno napisati ime najjaceg kapetana u alfa kvadrantu :-)
Fakat, imam viska "D", e *ebi ga... :D

Nesto mi bilo logicno da ide i to "d", kad pogledam sad, u pravu si...
reci mi da se salis :D :lol:

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#95 Re: Star Trek

Post by Neelix » 17/07/2009 18:38

andrija2007 wrote:Star Drek? :roll:
jesi se to usro?

User avatar
Ateista
Posts: 37558
Joined: 18/01/2009 00:29
Location: rajvosa-x.com

#96 Re: Star Trek

Post by Ateista » 17/07/2009 18:39

Isprovaljivah se bezveze, bicu bolji kad nabavim klimu, obecavam. :D

andrija2007
Posts: 1717
Joined: 16/10/2008 13:13

#97 Re: Star Trek

Post by andrija2007 » 17/07/2009 18:44

Neelix wrote:
andrija2007 wrote:Star Drek? :roll:
jesi se to usro?
Sto, jel se cuje?

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#98 Re: Star Trek

Post by Neelix » 17/07/2009 19:05

Ateista wrote:Isprovaljivah se bezveze, bicu bolji kad nabavim klimu, obecavam. :D
Make it so :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Luc_Picard

User avatar
Lauryn Hill
Posts: 362
Joined: 15/08/2008 21:53
Location: In My Colonized Mind, Another Reality.

#99 Re: Star Trek

Post by Lauryn Hill » 17/07/2009 20:16

Ateista wrote: Pickard,
Image

Sorry, morala sam! :lol: :oops:

User avatar
stachu
Posts: 3405
Joined: 15/08/2006 10:20
Location: 43.8563° N, 18.4131° E
Contact:

#100 Re: Star Trek

Post by stachu » 18/07/2009 10:59


Post Reply