Op3r4t0r wrote:Moze li mi ko od vas ko gleda seriju Dexter reci nesto o toj seriji, o cemu se radi? Akcija, komedija, drama?
Pogledaj, neces se pokajati. Ko ima imalo mozga u glavi, uzivat ce u psiho dilemama tokom cijele serije. Inace, ne moze biti losa serija koja se radi po uspjesnoj knjizi.
Moze samo film propasti, jer holivud uziva u unistavanje sjajnih ideja (najbolji primjer "Ja sam legenda", knjiga je genijalna a holivud je zbog malo zarade na kino ulaznicama snimio klasicno holivudsko sranje)
Sto se tice teme, pratim Lost, odlicna serija koja nema padova i jednako je uzbudljiva sada kao i na pocetku. Pitam se samo kakvi diletanti rade u Hajatu pa su ovu seriju proglasili nezanimljivom za dalje emitovanje.
Pratio sam Heroje ali vise ne, sama ideja je potrosena jos u prvoj sezoni. Kad kao glavni cilj serijala stavis spasavanje planete (i to transparentno, gledalac nema dilema po tom pitanju), i odradis posao u prvoj sezoni, sam si sebi zabio autogol jer svaka glad za parama (pa nastavak snimanja serijala) moze samo smijesno izgledati. Slicno je i sa Prison break, mada su oni malo zasecerili "teorijom zavjere" pa su se i popravili u zadnjoj sezoni, ali tanko je to sve za prvu sezonu. Ono je bilo sjajno, sve nakon toga je tankosava.
Nekako mi je preocito da su krenuli sa logicnom i uvijek primamljivom pricom o nepravedno osudjenom covjeku kojeg onda brat ide vaditi iz zatvora na nekonvencionalan nacin, a inace volim zatvorske serije i filmove.. a onda su poceli prtljati sa zavjerama, misterioznim kompanijama, samo im vanzemaljci nedostaju.
Lost scenaristi od pocetka tapkaju u mraku, idemo epizodu po epizodu pa gdje zavrsimo. I to je odlicna ideja. Nemaju opterecenja krajnjeg epiloga, sta bude bice, a valjda nece ukenjati kao scenaristi Roda