Prvom sezonom u potpunosti zadovoljan dok drugom bas i ne. nadam se da ce u III sezoni podici kvalitet.dale cooper wrote:Nema još tačnog datuma, ali trebalo bi početkom 2018. Evo ti teaser trailer da te malo zagrije do tad.kakavdanakneiskustvu wrote:the man in the high castle,zna li se kad će treća sezona?![]()
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: ExNihilo
#14876 Re: Gledate seriju - preporucite je
#14877 Re: Gledate seriju - preporucite je
imakakavdanakneiskustvu wrote:jbg,nema još titlova za blinderse
-
#14878 Re: Gledate seriju - preporucite je
hvalaAltsa wrote:imakakavdanakneiskustvu wrote:jbg,nema još titlova za blinderse
-
#14879 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Nema još tačnog datuma, ali trebalo bi početkom 2018. Evo ti teaser trailer da te malo zagrije do tad.kakavdanakneiskustvu wrote:the man in the high castle,zna li se kad će treća sezona?![]()
vidio sam trailer,hvala
- dale cooper
#14880 Re: Gledate seriju - preporucite je
Koliko sam čitao u ovoj sezoni će se pojaviti i Mengele.
-
#14881 Re: Gledate seriju - preporucite je
SanskiBiser wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:#PeakyBlinders will return to @BBCTwo in 2019.
Peaky FOOKIN' Blinders![]()
Poslao sam ih MP3 sinoc - izvukli su mi zivce samo tako
je li do mene ili arhur nikakvog ožiljka na vratu nema?
- SanskiBiser
#14882 Re: Gledate seriju - preporucite je
kakavdanakneiskustvu wrote:SanskiBiser wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:#PeakyBlinders will return to @BBCTwo in 2019.
je li do mene ili arhur nikakvog ožiljka na vratu nema?
nemam pojma, koma su mi komentari na Twitter

https://twitter.com/hashtag/PeakyBlinders?src=hash
#14883 Re: Gledate seriju - preporucite je
Auuu fuseraja sa zadnjom epizodom Peaky Blindersa. I ako su vec poceli i u par prethodnih da kasljucaju.
-
#14884 Re: Gledate seriju - preporucite je
SanskiBiser wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"kakavdanakneiskustvu wrote:#PeakyBlinders will return to @BBCTwo in 2019.
je li do mene ili arhur nikakvog ožiljka na vratu nema?[/quote]
nemam pojma, koma su mi komentari na Twitter

https://twitter.com/hashtag/PeakyBlinders?src=hash[/quote]
evo opet gledao,nema nikakvog ožiljka na vratu,ko da ga nije klalo

free photo hosting russia
-
#14885 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prve 2 sezone savršene ove druge dvije dosta slabije, al' i dalje dobre.
- friskyoreo
#14886 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zna li neko gdje moze da se pogleda Dark, a da nije torrent?
#14887 Re: Gledate seriju - preporucite je
Netflix.friskyoreo wrote:Zna li neko gdje moze da se pogleda Dark, a da nije torrent?
Može i Kodi ali nemoj reći da smo ti mi rekli

#14888 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ako nisi na "ti" sa Kodijem, mozes instalirati terrarium ili freeflix hq aplikacije na android uredjaje. A imas i na vojvodinanet sajtu.friskyoreo wrote:Zna li neko gdje moze da se pogleda Dark, a da nije torrent?
-
#14889 Re: Gledate seriju - preporucite je
i'm dying up here http://www.imdb.com/title/tt4938700/?ref_=nm_knf_t1
ne berem ovo. otkupili su prava na knjigu istog naslova i onda napravili totalno fiktivnu i nepovezanu seriju. knjiga se bavi stand up komicarima grupiranim oko comedy store sedamdesetih godina. svako ziv je u to vrijeme prosao kroz comedy store, svako ko je iole ista znacio ili znaci u svijetu stand up komedije. zanimljiva knjiga. serija bas i ne. jim carrey je jedan od kreatora, vrlo cheese sve skupa.
serije sa stand up tematikom rijetko kada uspiju jer im je sam stand up skoro pa uvijek los. nedopustivo los. ck je jedini koji je koristio svoj materijal, A razinu, u seriji, jer je genije i moze stvarati novi program kako mu volja. ovi ostali kad/ako uspiju iskopati i izbrusiti nesto dobro ne zele to pustiti nekim scenaristima. cinjenica da glumci nisu stand up veterani i da im je delivery los takodjer ne pomaze.
ne berem ovo. otkupili su prava na knjigu istog naslova i onda napravili totalno fiktivnu i nepovezanu seriju. knjiga se bavi stand up komicarima grupiranim oko comedy store sedamdesetih godina. svako ziv je u to vrijeme prosao kroz comedy store, svako ko je iole ista znacio ili znaci u svijetu stand up komedije. zanimljiva knjiga. serija bas i ne. jim carrey je jedan od kreatora, vrlo cheese sve skupa.
serije sa stand up tematikom rijetko kada uspiju jer im je sam stand up skoro pa uvijek los. nedopustivo los. ck je jedini koji je koristio svoj materijal, A razinu, u seriji, jer je genije i moze stvarati novi program kako mu volja. ovi ostali kad/ako uspiju iskopati i izbrusiti nesto dobro ne zele to pustiti nekim scenaristima. cinjenica da glumci nisu stand up veterani i da im je delivery los takodjer ne pomaze.
- friskyoreo
#14890 Re: Gledate seriju - preporucite je
irac300 wrote:Ako nisi na "ti" sa Kodijem, mozes instalirati terrarium ili freeflix hq aplikacije na android uredjaje. A imas i na vojvodinanet sajtu.friskyoreo wrote:Zna li neko gdje moze da se pogleda Dark, a da nije torrent?

- dale cooper
#14891 Re: Gledate seriju - preporucite je
Završio D A R K sinoć sa zadnje tri epizode u cugu. Sjajna serija, kada i većina vas ostalih odgleda volio bih
da malo raspravimo.
I na kraju me zaista malo podsjetilo na Twin Peaks, ne u smislu Lynchovske čudnovatnosti
nego način na koji time travel funkcioniše u ove dvije serije. Doduše, u Twin Peaksu taj elemenat nije toliko
naglašen kao u DARK-u. Ali ona rečenica iz TP-a "the past dictates the future" itekako važi i u DARK-u, ali
isto tako ide i u drugom smjeru - the future dictates the past.
da malo raspravimo.

nego način na koji time travel funkcioniše u ove dvije serije. Doduše, u Twin Peaksu taj elemenat nije toliko
naglašen kao u DARK-u. Ali ona rečenica iz TP-a "the past dictates the future" itekako važi i u DARK-u, ali
- Jack Be Nimble
#14892 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Završio D A R K sinoć sa zadnje tri epizode u cugu. Sjajna serija, kada i većina vas ostalih odgleda volio bih
da malo raspravimo.I na kraju me zaista malo podsjetilo na Twin Peaks, ne u smislu Lynchovske čudnovatnosti
To se i meni svidjelo sto su kazali pricu iz poente da buducnost upravlja prosloscu, jer obicno stalno ide prica da proslost utice na buducnost.
#14893 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni se cinilo da je DARK odlicna serija sve dok je nisam pogledao do karaja prve sezone. Iskreno, utisak je da su se scenaristi pogubili. Petljali su, petljali i na kraju ne znaju vise ni sami kako da se ispetljaju. Ista greska kako nekada u LOST-u. Zadnja scena je stvarno na nivou nekih trecerazrednih serija i previse kliseizirana za nesto sto se cinilo tako ozbiljnim. Nekako mi sve ide prema tome da nema unaprijed razrađen scenario i kraj, nego da planiraju da "guraju" sve dok se serija ne otkaze. A obzirom da kompleksnost radnje i likova, sumnjam da ce se iko, kada izađe druga sezona, vise sjecati sta se desavalo u prvoj sezoni i ko je ko od likova, sto ce neminovno voditi ka smanjenu gledanosti i otkazivanju serije. Ne predviđam joj vise od dvije - tri sezone...dale cooper wrote:Završio D A R K sinoć sa zadnje tri epizode u cugu. Sjajna serija, kada i većina vas ostalih odgleda volio bih
da malo raspravimo.I na kraju me zaista malo podsjetilo na Twin Peaks, ne u smislu Lynchovske čudnovatnosti
#14894 Re: Gledate seriju - preporucite je
Završih sinoć The Sinner. Odlična serija. Mada nisam očekivao, jer bilo je negativnih ocjena. Aj lov Đesika. 

- ultima_palabra
#14895 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://www.imdb.com/title/tt5028002/
Počeo ovu, zasad obećava.
#14896 Re: Gledate seriju - preporucite je
karanana lajks disultima_palabra wrote:[url]http://.imdb.com/title/tt5028002/[/url]

- dale cooper
#14897 Re: Gledate seriju - preporucite je
Šta su ba petljali i šta ti nije jasno?alcho wrote:Meni se cinilo da je DARK odlicna serija sve dok je nisam pogledao do karaja prve sezone. Iskreno, utisak je da su se scenaristi pogubili. Petljali su, petljali i na kraju ne znaju vise ni sami kako da se ispetljaju. Ista greska kako nekada u LOST-u. Zadnja scena je stvarno na nivou nekih trecerazrednih serija i previse kliseizirana za nesto sto se cinilo tako ozbiljnim. Nekako mi sve ide prema tome da nema unaprijed razrađen scenario i kraj, nego da planiraju da "guraju" sve dok se serija ne otkaze. A obzirom da kompleksnost radnje i likova, sumnjam da ce se iko, kada izađe druga sezona, vise sjecati sta se desavalo u prvoj sezoni i ko je ko od likova, sto ce neminovno voditi ka smanjenu gledanosti i otkazivanju serije. Ne predviđam joj vise od dvije - tri sezone...dale cooper wrote:Završio D A R K sinoć sa zadnje tri epizode u cugu. Sjajna serija, kada i većina vas ostalih odgleda volio bih

i stvari na koje su likovi iz Windena direktno uticali putovanjima kroz vrijeme. Znali smo da stariji Jonas pokušava da promijeni
stvari jer je u budućnosti nastala kataklizma širih razmjera. Sada znamo da je ta kataklizma vjerovatno uzrokovana blizinom
nuklearne elektrane i crne rupe koja se stvorila. I znamo kroz Noine riječi da postoje dvije frakcije koje se bore oko ove time travel mašine.
Najveće pitanje je hoće li se i na koji način stanovnici Windena izvući iz ovog causal loopa koji su stvorili. I taj sam čin bi doveo
do posljedica koje nije moguće predvidjeti. Međutim i ova budućnost kakva je ishod trenutne situacije nije nimalo lijepa.
Tako da...moglo bi biti zanimljivo u nastavku. Mene takođe strašno interesuje Noino porijeklo.
-
#14898 Re: Gledate seriju - preporucite je
startUp dobio drugu sezonu? iznenadjena sam, moram priznati. batrga se crackle.
#14899 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zar Noa nije Bartosz Tiedemann?dale cooper wrote:Šta su ba petljali i šta ti nije jasno?![]()
Zadnja scena je epilog stvari koje su se dešavale od 1953 do 2019
i stvari na koje su likovi iz Windena direktno uticali putovanjima kroz vrijeme. Znali smo da stariji Jonas pokušava da promijeni
stvari jer je u budućnosti nastala kataklizma širih razmjera. Sada znamo da je ta kataklizma vjerovatno uzrokovana blizinom
nuklearne elektrane i crne rupe koja se stvorila. I znamo kroz Noine riječi da postoje dvije frakcije koje se bore oko ove time travel mašine.
Najveće pitanje je hoće li se i na koji način stanovnici Windena izvući iz ovog causal loopa koji su stvorili. I taj sam čin bi doveo
do posljedica koje nije moguće predvidjeti. Međutim i ova budućnost kakva je ishod trenutne situacije nije nimalo lijepa.
Tako da...moglo bi biti zanimljivo u nastavku. Mene takođe strašno interesuje Noino porijeklo.

#14900 Re: Gledate seriju - preporucite je
Skino sam prve dvije epizode. Vrijedi li? Zvuci mi kao dobra ideja za serijudale cooper wrote:Nema još tačnog datuma, ali trebalo bi početkom 2018. Evo ti teaser trailer da te malo zagrije do tad.kakavdanakneiskustvu wrote:the man in the high castle,zna li se kad će treća sezona?![]()