dalmatinka wrote:Daduli, kategorija je FILMSKA, ali kako kažeš ipak najbolje je zaboravi![]()
Velika je ura i mislim da je ipak najpametnije da odem na spavanje.Pozdrav
Mislim da je crtano filmska kategorija

Moderator: ExNihilo
dalmatinka wrote:Daduli, kategorija je FILMSKA, ali kako kažeš ipak najbolje je zaboravi![]()
Velika je ura i mislim da je ipak najpametnije da odem na spavanje.Pozdrav
Da ne gledah, ne bih znala da je Ferrara jajima gađo Sarajlije a one mu vraćaleTeufik iz Los Angelesa wrote:e, da, moram istaci da nas je onaj peder sa red carpeta ovaj put pohvaliobio je fin prilog sa festivala
Jara wrote:Naravno, imatedalmatinka wrote: Malo sam u zakašnjenju ovo pročitala, ali ću te morati ispraviti, naime imamo jednog Oscara iako ne iz kategorije iz koje vi imate .![]()
"Surogat" Dušana Vukotića, Oscar u kategoriji crtanog filma 1962.
Izgleda da je pravo dobro bilo na SFFu onda.Jara wrote: Da ne gledah, ne bih znala da je Ferrara jajima gađo Sarajlije a one mu vraćale![]()
...zato dobio bodygardove...da je ovdje raskino sa mlađahnom damom jer joj nasi hoteli nemaju dovoljno zvjezdica pa ga napustila zbog lošeg smještaja
...da je na pikniku u ambasadi obuo naše opanke
... da je Nick Nolte ovdje popio 60 l vina, a svakodnevno po 3 flaše votke...da je ekipa SFF bila na izletu u Dubrovniku u Štrokovom hotelu
...da je Nick po Stradunu hodo u pidžami ( donji dio) i sa papama na nogama ( ali isti onaj šešir).
![]()
![]()
DaysleepeR wrote:Niko nije pomenuo pa evo da se ja osvrnem, mozda nisam jedini kome je to zasmetalo.
Dakle, veoma mi je zasmetala posjeta SFF-a Dubrovniku i promocija tamosnjeg turizma.
Kao da mi nemamo Mostar koji vapi za turistickom promocijom, ili neko drugo mjesto koje se nalazi u BiH a veoma je atraktivno za odvesti VIP goste.
Dubrovnik se super nadovezuje na neki VIP status koji SFF ocigledno pokusava da prati, ali ipak Dubrovnik je u drugoj drzavi za koju sumnjam da bi bas napravila slican gest pa VIP goste sa nekog od festivala koji se tamo odrzavaju dovela u Sarajevo.
i meni,jaaako.potpuno si u pravu i za taj VIP status.i onda kritike dress code-a postaju neizostavan dio istog.DaysleepeR wrote:Niko nije pomenuo pa evo da se ja osvrnem, mozda nisam jedini kome je to zasmetalo.
Dakle, veoma mi je zasmetala posjeta SFF-a Dubrovniku i promocija tamosnjeg turizma.
Kao da mi nemamo Mostar koji vapi za turistickom promocijom, ili neko drugo mjesto koje se nalazi u BiH a veoma je atraktivno za odvesti VIP goste.
Dubrovnik se super nadovezuje na neki VIP status koji SFF ocigledno pokusava da prati, ali ipak Dubrovnik je u drugoj drzavi za koju sumnjam da bi bas napravila slican gest pa VIP goste sa nekog od festivala koji se tamo odrzavaju dovela u Sarajevo.
I ja navijam za naš turizam...valjda nije bilo sponzora za Mostar i sl... vlasnik luksuznih hotela Goran Štrok se ponudio da ih ugosti, sa SFF-om potpisao neki sporazum o saradnji, bilo na FTV...DaysleepeR wrote:Niko nije pomenuo pa evo da se ja osvrnem, mozda nisam jedini kome je to zasmetalo.
Jugoslavija se raspala i šta bi sad trebalo, kipić razbiti na 6 dijelova? „Surogat“ jeste proizvod zagrebačke škole crtanog filma, tj. hrvatske filmske industruje, jer jugoslovenska filmska industrija nije bila centralizovana.King Kikapu wrote:to nije hrvatski vec jugoslovenski oskar, a njegovo prisvajanje od strane danasnjie hrvatske filmske industriuhe je kradja kulture.Jara wrote:Naravno, imatedalmatinka wrote: Malo sam u zakašnjenju ovo pročitala, ali ću te morati ispraviti, naime imamo jednog Oscara iako ne iz kategorije iz koje vi imate .![]()
"Surogat" Dušana Vukotića, Oscar u kategoriji crtanog filma 1962.
Pojasnjenje - glavni sponzor festivala je... ?!?DaysleepeR wrote:Niko nije pomenuo pa evo da se ja osvrnem, mozda nisam jedini kome je to zasmetalo.
Vidim ja da ti nisi bas razmislio.Jara wrote:I ja navijam za naš turizam...valjda nije bilo sponzora za Mostar i sl... vlasnik luksuznih hotela Goran Štrok se ponudio da ih ugosti, sa SFF-om potpisao neki sporazum o saradnji, bilo na FTV...DaysleepeR wrote:Niko nije pomenuo pa evo da se ja osvrnem, mozda nisam jedini kome je to zasmetalo.
Šta ćemo, takva je situacija sa sponzorima - npr. hajneken a ne sarajevsko pivo.
U Dubrovniku na izletu sa stranim gostima SFF-a bili i Danis i Jasmila i još neki naši...
Jara wrote:
I ja navijam za naš turizam...valjda nije bilo sponzora za Mostar i sl... vlasnik luksuznih hotela Goran Štrok se ponudio da ih ugosti, sa SFF-om potpisao neki sporazum o saradnji, bilo na FTV...
Šta ćemo, takva je situacija sa sponzorima - npr. hajneken a ne sarajevsko pivo.
U Dubrovniku na izletu sa stranim gostima SFF-a bili i Danis i Jasmila i još neki naši...
Slabo vidiš, spavaliceDaysleepeR wrote:Vidim ja da ti nisi bas razmislio.
Sta BiH ima od pomenutog sporazuma?
Može se shvatiti i tako a i kao promocija SFF-a i filmova bh. reditelja.DaysleepeR wrote: Jasno mi je sta Goran Strok ima, Nick Nolte ostane jos neko vrijeme u Dubrovniku, iduce godine dovede par bogatih prijatelja, itd.
Ima i SFF sigurno nesto para, ali to je kratkorocni dobitak za SFF a dugorocni gubitak za BiH.
Jos gore da su bili Danis i Jasmila, dakle u sluzbi promocije hrvatskog turizma.
Strok bio na SFF a a da li je koga doveo i vodio na ćevape, pojma nemam ...valjda naši treba da zovu ove iz Dubrovnika ovamo.DaysleepeR wrote:Trenutno je u Dubrovniku na Libertas Film Festivalu gost glumac iz romanticnih komedija Owen Wilson koji odsjeda kod Gorana Stroka u hotelu.
Sta mislis hoce li ga Goran staviti u avion pa malo do Sarajeva na cevape?
Cisto sumnjam.
Nemoj se previse sikirati, komsijski mediji su se poprilicno potrudili da ignorisu desavanja na ovogodisnjem SFFu, jednostavno ljubomora cini svoje. Jer, sta je drugo u pitanju ako ove godine jedan od vodecih hr.portala ( http://www.net.hr ) SFFu nije posvetio nijedan post, dok je prosle godine svakodnevno izvjestavao i objavljivao intervjue sa poznatim licnostima.mala-i wrote:a dobra je stvar,u nekom od hrvatskih magazina...čini mi se da je extra,naslov Nick Nolte u Sarajevu i prigodan tekst...ni riječi o SFF,a na slikama Pjer i ostala ekipa...
Kakva je to promocija?
A mi smo kao ne iskompleksirani. Pa pogledaj malo postove te sta oni, te kako oni...daduli_sa wrote:Nemoj se previse sikirati, komsijski mediji su se poprilicno potrudili da ignorisu desavanja na ovogodisnjem SFFu, jednostavno ljubomora cini svoje. Jer, sta je drugo u pitanju ako ove godine jedan od vodecih hr.portala ( http://www.net.hr ) SFFu nije posvetio nijedan post, dok je prosle godine svakodnevno izvjestavao i objavljivao intervjue sa poznatim licnostima.mala-i wrote:a dobra je stvar,u nekom od hrvatskih magazina...čini mi se da je extra,naslov Nick Nolte u Sarajevu i prigodan tekst...ni riječi o SFF,a na slikama Pjer i ostala ekipa...
Kakva je to promocija?
Treba ih jednostavno ignorisati i svoje furati dalje. I CUVATI TO SVOJE!
Kad mi imenujes jedan od uspijeha nasih komsija koji nije medijski propracen u BiH onda mozemo dalje.... Janica, repke, etc etc.... sve to kod nas bude vijest na sa-x....bleka wrote:A mi smo kao ne iskompleksirani. Pa pogledaj malo postove te sta oni, te kako oni...daduli_sa wrote:Nemoj se previse sikirati, komsijski mediji su se poprilicno potrudili da ignorisu desavanja na ovogodisnjem SFFu, jednostavno ljubomora cini svoje. Jer, sta je drugo u pitanju ako ove godine jedan od vodecih hr.portala ( http://www.net.hr ) SFFu nije posvetio nijedan post, dok je prosle godine svakodnevno izvjestavao i objavljivao intervjue sa poznatim licnostima.mala-i wrote:a dobra je stvar,u nekom od hrvatskih magazina...čini mi se da je extra,naslov Nick Nolte u Sarajevu i prigodan tekst...ni riječi o SFF,a na slikama Pjer i ostala ekipa...
Kakva je to promocija?
Treba ih jednostavno ignorisati i svoje furati dalje. I CUVATI TO SVOJE!