Prvi je dobar,nesto kao Prestige,ali zato je drugi odlican

Moderator: ExNihilo
Gledao prvi nije lossheikh wrote:The Ilusionist i Good Will Hunting
Prvi je dobar,nesto kao Prestige,ali zato je drugi odlican
prije 10 godina valjdakaranana wrote:fakat, i ja u subotu pogledah majmune i nista posebno. ocekivao sam vise, posebno kada je u pitanju reklama na kojoj se ovaj film i bazirao, nesto kao "pocetak". i onda sam ocekivao prequel price od posljednjeg filma. nije mi jasno kako je ovo pocetak. definitivno se ne naslanja na originalni film a jos manje na onaj od prije 4-5 godina. ali vidim veliki prostor za nastavak ovog filma. od mene im je 6/10, max. 6,5.
poceo sinoc gledati cowboyse i aliene, odgledo jedno pola sata-45 minuta, beze meni se cini. a uz to, sve u mraku a snimak nije perfektan pa se slabo vidi.
Back off, shorty! In BrugesBASS wrote: Preporuka svima koji nisu gledali - In Bruges http://www.imdb.com/title/tt0780536/ (sad sam pogodio milenij)
Odlični likovi,gomila situacionog crnog humora,odličan posao Collina Farrela,preslatka djevojka sto glumi Chloe,i rasist midget na kokainu
Kako se ne naslanja?karanana wrote:fakat, i ja u subotu pogledah majmune i nista posebno. ocekivao sam vise, posebno kada je u pitanju reklama na kojoj se ovaj film i bazirao, nesto kao "pocetak". i onda sam ocekivao prequel price od posljednjeg filma. nije mi jasno kako je ovo pocetak. definitivno se ne naslanja na originalni film a jos manje na onaj od prije 4-5 godina. ali vidim veliki prostor za nastavak ovog filma. od mene im je 6/10, max. 6,5.
poceo sinoc gledati cowboyse i aliene, odgledo jedno pola sata-45 minuta, beze meni se cini. a uz to, sve u mraku a snimak nije perfektan pa se slabo vidi.
to sam vidio. i mislio sam da one dvije scene s tv-a i iz novina nesto znace, ali ja nisam skontao vezu izmedju pobune cimpanzi na zemlji i nestanka letjelice. u jednom trenutku sam konto da ce cimpanze pobjeci u letjelicu i s njom otici na mars.bingov buraz wrote:Kako se ne naslanja?karanana wrote:fakat, i ja u subotu pogledah majmune i nista posebno. ocekivao sam vise, posebno kada je u pitanju reklama na kojoj se ovaj film i bazirao, nesto kao "pocetak". i onda sam ocekivao prequel price od posljednjeg filma. nije mi jasno kako je ovo pocetak. definitivno se ne naslanja na originalni film a jos manje na onaj od prije 4-5 godina. ali vidim veliki prostor za nastavak ovog filma. od mene im je 6/10, max. 6,5.
Pa imas na TV scenu kad lansiraju misiju na mars i kasnije u novinama naslov "izgubljeni u svemiru?"
Ocigledno nisi gledao originalnu verziju http://www.imdb.com/title/tt0063442/ ti pogubljeni astronauti se vrate na zemlju (samo sto ne znaju da je to zemlja) nakon par stotina ili desetina godina hibernacije i tu pocinje film.karanana wrote:to sam vidio. i mislio sam da one dvije scene s tv-a i iz novina nesto znace, ali ja nisam skontao vezu izmedju pobune cimpanzi na zemlji i nestanka letjelicebingov buraz wrote:Kako se ne naslanja?karanana wrote:fakat, i ja u subotu pogledah majmune i nista posebno. ocekivao sam vise, posebno kada je u pitanju reklama na kojoj se ovaj film i bazirao, nesto kao "pocetak". i onda sam ocekivao prequel price od posljednjeg filma. nije mi jasno kako je ovo pocetak. definitivno se ne naslanja na originalni film a jos manje na onaj od prije 4-5 godina. ali vidim veliki prostor za nastavak ovog filma. od mene im je 6/10, max. 6,5.
Pa imas na TV scenu kad lansiraju misiju na mars i kasnije u novinama naslov "izgubljeni u svemiru?"
Joj i ja mislio da cowboys and aliens lose izgleda u mraku samo zato sto sam gledao cam rip (kvalitetni), znaci fakat se nista ne vidi a pola filma u mraku snimljeno, nije nesto poseban film, planet of the apes je po meni dobar, ne ono vrhunski, nego nako dobar da se pogleda....karanana wrote:fakat, i ja u subotu pogledah majmune i nista posebno. ocekivao sam vise, posebno kada je u pitanju reklama na kojoj se ovaj film i bazirao, nesto kao "pocetak". i onda sam ocekivao prequel price od posljednjeg filma. nije mi jasno kako je ovo pocetak. definitivno se ne naslanja na originalni film a jos manje na onaj od prije 4-5 godina. ali vidim veliki prostor za nastavak ovog filma. od mene im je 6/10, max. 6,5.
IMDB rasista sam postao, cim vidim film slabo ocjenjen stvaram predrasude prema istom,elSaik wrote:Doghouse mi je bio zanimljiviji od Tucker i Dalea... probaj Lesbian vampire killers ako nisi, bolji mi je od oba bio...
Yup,i meni se desava ponekadbeco wrote:IMDB rasista sam postao, cim vidim film slabo ocjenjen stvaram predrasude prema istom,elSaik wrote:Doghouse mi je bio zanimljiviji od Tucker i Dalea... probaj Lesbian vampire killers ako nisi, bolji mi je od oba bio...
A pogotovo filmovi vezani za spolove tipa recimo Doghouse, gdje vidis tacno muskarci dali visoke ocjene a zene niskeCollector604 wrote:Yup,i meni se desava ponekadbeco wrote:IMDB rasista sam postao, cim vidim film slabo ocjenjen stvaram predrasude prema istom,elSaik wrote:Doghouse mi je bio zanimljiviji od Tucker i Dalea... probaj Lesbian vampire killers ako nisi, bolji mi je od oba bio...Pa brzo ispravim gresku,valjda kontamo ako je 10 ljudi reklo da ne valja onda ne valja fakat
![]()
beco wrote:Ja ali fazon je sto obore ukupni skor filma, tako da sada prvo malo komentare pogledam pa onda odlucujem da li cu ga gledati ili ne.![]()
A sada iskreno kad je neka meni "draga" glumicama gledao sam ja te filmove i sa ocjenom 4
pa tako nekako i kod mene da budem iskren. na pohvale sam ga pogledo, alison je beton i to je otprilike to.vulkan777 wrote:Vidio da hvale svi onog Tuckera & Dale, pa reko haj i ja da pogledam... Krajnje razočaran, komedije ni na mapi, a kamoli horora.Bukvalno se samo na 2 scene nasmijo.Meni je za gledat jedina dobra stvar bila ona prelijepa glumica što glumi Alison.Ona mi je malo popravila raspoloženje, a inače bezveze film! Od mene maksimalno 4/10...
gledo sam originalnu verziju. nesto se ne sjecam najbolje, ali mislim da oni astronauti nisu hibernirali u originalnoj verziji, nego su na neki nacin prosli kroz vrijeme u dosli na planetu zemlju u buducnosti. dobro, to ima malo povezanosti, ali izmedju originala i ovog novog bi se komotno moglo napraviti jos jedno 4-5 filmova da prikazu sta se desilo da planeta zemlja postane onakva kakvu su je astronauti zatekli, odnosno kako je grupa od par stotina pametnih majmuna uspjela da pokori svijet.bingov buraz wrote: Ocigledno nisi gledao originalnu verziju http://www.imdb.com/title/tt0063442/ ti pogubljeni astronauti se vrate na zemlju (samo sto ne znaju da je to zemlja) nakon par stotina ili desetina godina hibernacije i tu pocinje film.