Ma.Le.Na wrote:open the pendzer wrote:A sta ako neko iskreno misli kada ti daje kompliment?
Tu ste mogucnost, pojedinci, iskljucili, zbog gomile licemjera koji komplimente dijele samo zbog nekog svog interesa.
tacno
razlog tome je veci procenat tih licemjera nego iskrenih ljudi
kako prepoznati iskreno a kako licemjerno?
kako prepoznas kada ti neko udijeli kompliment..samo da bi tebi pojacao samopouzdanje a u sustini ne misli tako?
U principu, kada ti neko kaze da imas lijepe oci, nije isto kao kada ti neko kaze da imas dobro dupe. Razlozi i namjere su, logicno, razliciti.
Mada, ne vidim nista lose ni u tome da ti neko daje kompliment iz razloga da ti digne samopouzdanje, ako je iskren u onome sto govori.
Ja ti nikada necu reci da imas simpaticne siske, ako to ne mislim
Neko jednostavno zna koristiti svoj urodjeni smisao ili radar za ljepotu, pa primjecuje ono lijepo na ljudima, i u ljudima naravno. I to ce im rado prenijeti, jer nije li smisao odnosa medju ljudima da jedni druge cine sretnima.
Olajavanja iza ledja necu ni komentarisati, olajavam samo odvratne (ne fizicki) ljude, jer nemam muda u lice im reci da su odvratni. Moja mana je sto sam naucen da "budem dobar i fin prema svima pa i onima koji nisu dobri prema meni". A tako bi rado nekada nekome rekao ono sto mislim, medjutim, onda cu se morati potuci