evo, jos uvijek sebi ne mogu oprostiti

Moderator: O'zone
Chmoljo wrote:istinit događaj iz jedne PU (policijske uprave)![]()
mislim da je u pitanju zamjenik komandira, koji je na redovnom sastanku pokušavao 'dočarati' svojim kolegama sve probleme i kontradiktornosti na koje mogu naići u obavljanju svojih dužnosti. i... počeo da im daje slikovit primjer...
"Zamislite situaciju u kojoj je zabranjen ulazak psima u kino. I šta ćete vi sad uraditi ako npr. u taj objekat uđe slijepa osoba koja ima psa vodiča? Kako se postaviti u toj situaciji?"...
diže se ruka.
lik se smijulji, ali 'ladno pita: "Sve je to ok šefe, samo mi nije jasno, koji će klinac slijepac u kinu?"
ladyblue18 wrote:@ Collector604 - vidim li jos jedan tvoj post na ovoj temi koji ocigledno nema veze sa temom, i koji vrijedja i ismijava druge, na odmor ces![]()
novi.dan.nova.nafaka wrote:ladyblue18 wrote:@ Collector604 - vidim li jos jedan tvoj post na ovoj temi koji ocigledno nema veze sa temom, i koji vrijedja i ismijava druge, na odmor ces![]()
![]()
Preteče me, baš sam mu bio spremio slikovit odgovor.![]()
Pričam ja jednom sa prijateljem sportistom o Olimpijadi u Atlanti (ljetne olimpijske igre 1996 održane u USA). Sluša nas naš poznanik, inače apsolvent mašinskog fakulteta i pita: a kad se inače održavaju te atlante ?
Naravno, rekao je to i ostao živ.
Pa i Lenjin je u suštini reko istu stvar: Učiti, učiti i samo učiti ....buksna wrote:jedan moj poznanik, ono tek došao iz Njemačke, dijete bio, pa nije baš znao dobro naš jezik i sve riječi... i zbunio se kad je vidio čovjeka da kosi travu onom običnom ručnom kosom, drvenom. Nije mu jasno kako se može zvati to kosa, kad je kosa ono što raste na glaviNešto slično kao ovo "učenje" za ispit i u džamiji
Uglavnom, kasnije je učio o homonimiji i shvatio je... valjda...
"Homonimi (grč. homo = jednak, onoma = ime) ili istoglasnice leksemi su jednakog izraza, a različitog značenja... "
http://hr.wikipedia.org/wiki/Homonim
![]()
![]()
P.S. ovo sa malim poznanikom sam izmislio da dočaram neke stvari:D
Chmoljo wrote:istinit događaj iz jedne PU (policijske uprave)![]()
mislim da je u pitanju zamjenik komandira, koji je na redovnom sastanku pokušavao 'dočarati' svojim kolegama sve probleme i kontradiktornosti na koje mogu naići u obavljanju svojih dužnosti. i... počeo da im daje slikovit primjer...
"Zamislite situaciju u kojoj je zabranjen ulazak psima u kino. I šta ćete vi sad uraditi ako npr. u taj objekat uđe slijepa osoba koja ima psa vodiča? Kako se postaviti u toj situaciji?"...
diže se ruka.
lik se smijulji, ali 'ladno pita: "Sve je to ok šefe, samo mi nije jasno, koji će klinac slijepac u kinu?"
Ne znam kako gosp. definicija nije cuo za ovu definicijubabyline wrote:buksna wrote:jedan moj poznanik, ono tek došao iz Njemačke, dijete bio, pa nije baš znao dobro naš jezik i sve riječi... i zbunio se kad je vidio čovjeka da kosi travu onom običnom ručnom kosom, drvenom. Nije mu jasno kako se može zvati to kosa, kad je kosa ono što raste na glaviNešto slično kao ovo "učenje" za ispit i u džamiji
"Homonimi (grč. homo = jednak, onoma = ime) ili istoglasnice leksemi su jednakog izraza, a različitog značenja... "
![]()
![]()
P.S. ovo sa malim poznanikom sam izmislio da dočaram neke stvari:D
Ja mislim da je ovo malo snobovski. Tehnoloski zaostaci nisu isto kao ona prica iz uvoda teme, pogotovo ako je osoba sa nasih prostora, jer mi zaostajemo 2-3 godine za ostatkom svijeta. Ja sam gotovo sigurno znao za, i imao, USB prije tebe i vecine drugih, ali ne mislim da sam bolji ili pametniji zbog toga.Ma.Le.Na wrote:![]()
slatko
![]()
![]()
joj sad cu ispast isto snob![]()
djevojka dobila USB stick za 23. rodjendan
...student..iz SA..
nije znala sta jeni kako se koristi (to je bilo prosle godine)
kao sto rekoh mozda cu ispast snob...ali je meni to bilo nepojmljivo
Edin Dino Merlin Dervišhalidović je započeo karijeru tako što je učio ezan.hamza_sa wrote:Kako god to neko nazivao, ucenjem, okuisanjem ili pjevanjem, u svakom slucaju to ne radi hodza, nego mujezin.
A, ovaj sto je zavro da je to pjevanje, moze do jutra da iznosi svoje misljenje potkrepljeno nekakvim definicijama, ali ako se u Islamu poziv na molitvu zove UCENEJ EZANA to ne moze osporiti niti jedna definicija, sem one da da on ne prihvata i ne poznaje Islam, kao vjeru.
Ovaj tekst i ovakva malo je reci glupava ( ima tezih rijeci ali necemo sad ) podjela ljudi je jedan od bisera gluposti na Sa-x forumu. Ima ljudi koji rade neke slabo cjenjene poslove zbog trenutacne situacije u zivotu,pa ce kada steknu uslove raditi nesto drugo.Ima ljudi koji rade ove slabije priznate poslove ali su osim sto su osrednje obrazovani ,izuzetno nacitani i imaju ogromnu opcu kulturu i za razliku od toga imamo ovih iz zadnje kategorije ,tkz intelektualaca za koje ima divan hrvatski izraz fah-idioti,koji osim svoga posla imaju opcu kulturu na nivou seljaka tip 1804. Ovi tkz fah-idioti su posebno izrazeni u Bosni sa seoskim fakultetima i ispitima, diplomama preko stele. Ljudi su sareni i svakakvi,o njima se moze suditi jedino ako ih poznajes,ako ih dobro poznajes.Bumble_Bee wrote:Hm jedinica...Godine skolovanja s obzirom na godine?
Recimo da je rijec o 30-godisnjaku( ne uzimam u obzir naše nane i dede , nego današnjicu)
0-8 Bauštelac / Narkoman/ Pijanica/ Delikvent/ Prodavač na pijeci
8-12 Klasični državljaninradi u željezari/ cementari / frizerskom... ne sad kliker ali ipak nebi trebao
izvaljivati gluposti sličnim gore navedenim
12-16 Ljudi za razgovor
16+ doktori nauka i svakojaki doktori- teško ljudi s kojima bih mogla popiti kafu a da ne zaspem slušajući
o matricama i nula i jedinicama
Eto , to su moje mjerne jedinice, naravno..uvijek ima izuzetaka.
mozda...zasto sam i rekla da moze zvucati snobovski..a mozda da se i osvrnes na cinjenicu da se radi o mladoj osobi ..STUDENTU..za koje je sramota da ne zna sta je to USB stick..jer je vlajda nekad jednom IKAD prenjela predavanja...seminarski i sl...na nekom nosacu sem CDa..TheMule wrote:
Ja mislim da je ovo malo snobovski. Tehnoloski zaostaci nisu isto kao ona prica iz uvoda teme, pogotovo ako je osoba sa nasih prostora, jer mi zaostajemo 2-3 godine za ostatkom svijeta. Ja sam gotovo sigurno znao za, i imao, USB prije tebe i vecine drugih, ali ne mislim da sam bolji ili pametniji zbog toga.
Na drugoj strani imas pricu o odraslim zenama koje, ne zavisno od obrazovanosti, nisu zeljele da se zainteresuju za prirodu, da nauce gdje zive, sta tu rade, zasto se stvari desavaju kao sto se desavaju i t.d. Mislim da moraju ocekivati da ce im se neko smijati
Mozda da mu prevedete na engleski pa ce lakse nac definicijukritichar wrote:Ne znam kako gosp. definicija nije cuo za ovu definicijubabyline wrote:buksna wrote:jedan moj poznanik, ono tek došao iz Njemačke, dijete bio, pa nije baš znao dobro naš jezik i sve riječi... i zbunio se kad je vidio čovjeka da kosi travu onom običnom ručnom kosom, drvenom. Nije mu jasno kako se može zvati to kosa, kad je kosa ono što raste na glaviNešto slično kao ovo "učenje" za ispit i u džamiji
![]()
![]()
P.S. ovo sa malim poznanikom sam izmislio da dočaram neke stvari:D![]()
Ovaj tekst i ovakva malo je reci glupava ( ima tezih rijeci ali necemo sad ) podjela ljudi je jedan od bisera gluposti na Sa-x forumu.[/quote]Bumble_Bee wrote:Hm jedinica...Godine skolovanja s obzirom na godine?
Recimo da je rijec o 30-godisnjaku( ne uzimam u obzir naše nane i dede , nego današnjicu)
0-8 Bauštelac / Narkoman/ Pijanica/ Delikvent/ Prodavač na pijeci
8-12 Klasični državljaninradi u željezari/ cementari / frizerskom... ne sad kliker ali ipak nebi trebao
izvaljivati gluposti sličnim gore navedenim
12-16 Ljudi za razgovor
16+ doktori nauka i svakojaki doktori- teško ljudi s kojima bih mogla popiti kafu a da ne zaspem slušajući
o matricama i nula i jedinicama
Eto , to su moje mjerne jedinice, naravno..uvijek ima izuzetaka.
Ovo sto si naveo nema nikakve veze sa gluposcu vec sa praznovjerjem. Dvije tacke su doduse vjerske prirode...Collector604 wrote:Objasniti je mozes na jedan jedini nacin,nedostatak kvalitetnog obrazovanja.Ali naglasavam kvalitetnog.
Eto ti teme religije.Pogledaj u sta ljudi vjeruju,ne trebas procitati 10 knjiga psihologije i psihijatrije da bi zakljucila o cemu se tu radi.
Sjeca li se iko sljedecih gluposti:
Ako ti crna macka predje put pljuni tri puta.
Ako razbijes ogledalo imaces 7 godina nesrece.
Ako te svrbi nos,posvadjaces se.
Ako te svrbi desni dlan dobices pare
Ako te svrbi lijevi dlan davaces pare.
Ako ti se stuca,neko misli na tebe.
Ne radi nista dok hodza pjeva na mikrofon
Prije uzimanja knjige iz stamparije obavi ritual pranja ruku,nogu,glave (ritual u islamu)
Nakon sto procitas neku knjigu koja se bavi mitologijama starih civilizacija,bolje ces shvatiti vjerovanje u 21.vijeku.
Ljudi, uopšte nije bilo moguće vidjeti sa Balkana tu meteorsku kišu. Mjesec bio skoro pun = uštap!darius_maximus wrote:Ovo sto si naveo nema nikakve veze sa gluposcu vec sa praznovjerjem. Dvije tacke su doduse vjerske prirode...
Glupost je da meteori prenose stomacnu gripu. Ova vrsta gluposti je uzrokovana neznanjem i pomijesana sa mahalskim mentalitetom naseg naroda.
Ne znam koju bismo mjernu jedinicu tebi dodijelili?Collector604 wrote:Objasniti je mozes na jedan jedini nacin,nedostatak kvalitetnog obrazovanja.Ali naglasavam kvalitetnog.
Eto ti teme religije.Pogledaj u sta ljudi vjeruju,ne trebas procitati 10 knjiga psihologije i psihijatrije da bi zakljucila o cemu se tu radi.
Prije uzimanja knjige iz stamparije obavi ritual pranja ruku,nogu,glave (ritual u islamu)
Nakon sto procitas neku knjigu koja se bavi mitologijama starih civilizacija,bolje ces shvatiti vjerovanje u 21.vijeku.
emirbey_7 wrote:Ne znam koju bismo mjernu jedinicu tebi dodijelili?Collector604 wrote:Objasniti je mozes na jedan jedini nacin,nedostatak kvalitetnog obrazovanja.Ali naglasavam kvalitetnog.
Ma znam Pipi da je nije bilo moguce vidjeti, ali je to slucaj iz prvog posta, pa sam morao reci da to jeste glupost, koja se moze naucno dokazati, dok je ovo ostalo urodjeno ljudsko praznovjerje, nesto kao OCD, vjerovanje da nesto moze poboljsati ili pogorsati covjeku zivot, a ne moze se objasniti naucno.PipiDugaDevetka wrote:Ljudi, uopšte nije bilo moguće vidjeti sa Balkana tu meteorsku kišu. Mjesec bio skoro pun = uštap!darius_maximus wrote:Ovo sto si naveo nema nikakve veze sa gluposcu vec sa praznovjerjem. Dvije tacke su doduse vjerske prirode...
Glupost je da meteori prenose stomacnu gripu. Ova vrsta gluposti je uzrokovana neznanjem i pomijesana sa mahalskim mentalitetom naseg naroda.
Praznovjerni vs. Punovjerni => Punovjerni su donedavno spaljivali vještice. Slažem se, nema puno veze za glupacima.