Uh bem tisplinter wrote: ↑03/07/2022 00:05Pa treba prvo 40 dana na toplom i osunčanom mjestu da stoji pa tek onda ide u podrumHumljanin wrote: ↑02/07/2022 23:47
Vidim da se razumiješ u materiju pa da te pitam nakon ovoliko godina
Stavio sam u teglu cca kilo domaćih višnji i cca kilo (možda i manje) šećera, onako kako svi recepti kažu: red šljiva red šećera.
Stoji već cca mjesec dana u podrumu. Međutim primjetio sam da je počelo vriti.
S obzirom da nikad dosad nisam pravio liker od višanja, ne znam je li normalno da vrije. Mislio sam da će samo više zbog šećera otpustiti svoj sok i da se onda poslje to procijedi i doda u rakiju.
Sad ne znam šta da radim sa tim višnjama. Je li propao liker ili se može spasiti dodavanjem rakije?
Ja baš negdje čitao da sunce ubija sve vitamine pa je bolje da liker dozrijeva na tamnom mjestu da ostane vitamina u njemu.
Ejh kud mi prije ne reče