Zenicanin, ovo je F O R U M, dakle, mjesto za razmjenu misljenja. Ako si dosao da opravdavas ovakve dogadjaje (vidi svoje prethodne postove) ili podrzavas sutnju, onda si na pogresnom mjestu.zenicanin 1979 wrote:zelenasica je napisao-la Pa da i ti "nevini"momci koji su punoljetni na te djevojčice gledaju kao maloljetnice,da se pridržavaju zakona i one bi vjerovatno bile nevine.....jako loš zaključak s tvoje strane,ja ne kažem da je ok što te djevojčice rade,samo sam htjla ukazati na cijeli sistem društva kao trulu matereriju na kojoj se pod hitno nešto treba uraditi.....
Nikako mi nije jasno kako osobe koje su školovane da pomažu,obrazuju i odgajaju buduće generacije nijemo šute na sve što se dešava u njihovim školama.....Kao prvo ja bi i tim nastavnicima zabranila rad u obrazovnim institucijama,jer zaboga oni su tu da odgajaju i obrazuju djecu,da pomažu i roditeljima i roditelji njima u odgoju djece.....ja to ne vidim na žalost....
iz istog razloga kao sto i narod suti na razne pljacke koje cini vlada i politicari.Taj razlog je da ti ljudi misle da oni kao pojedinci nemaju mogucnost da ista promjene.Jednostavno po njima to se desava i kako se vec dugo desava postalo je normalno za njih.lakse je izdvojiti se iz toga nego gubiti energiju na to a nece ti biti nista vise placeno.Ima tu i bojazni za posao, i straha od razjarenoga roditelja kada mu kazete da mu se kcer prostituise.Ljudi nemaju volje da sebe dovode u stresna stanja.Bolje je po njima sutiti sto vise se povuci jer tako bar nemozes ispasti kriv a i ako ispadnes neces biti sam ,a ako pocnes samoincijativno da nesto radis ,ako nesto krene po zlu, odbice se o glavu samo tebi i nikome drugom.Lakse je djeliti kaznu sa drugima nego biti sam kaznjenApatija, vrlo jednostavno.
Ljudi ovdje dolaze DA KAZU STA MISLE, da se izjasne o necemu, da cuju druga i drugacija misljenja itd.
Ti vec 15-tak stranica piskaras nesto, a kada te Pero Trta upitao da li ti to podrzavas seks maloljentica od 12 godina, nisi bio u stanju dati jasan odgovor, jer , kao, nemas izgradjen stav?!
Onda ti ne valja nauka, pa drustvo, pa roditelji....pa ko sve ne...
Izgledas kao jadan primjerak malog manipulatora koji itekako ima izgradjen stav, ali ga se boji otvoreno reci, da ne bi bio javno osudjen, pa sada izokola napadas na nauku, drustvo, roditelje i sta sve ne... a sve u nadi da ce drugi prateci tebe sami doci do zakljucaka koje ti zelis. Sada neko treba da javno izrekne ono sto ti u stvari mislis, pa ces se ti, kao, sloziti, jeli?
Jadno...
Kada budes imao izgradjen stav - da li podrzavas maloljetnicki seks i prostituciju, te maloljenicku trudnocu, javi se.
Piskiti ili kakiti? Veliki si decko, te je vrijeme da se konacno odlucis i ponasas shodno tome.
Ukratko, ili zauzmi stav i prestani se kriti iza drustva, nauke, itd. itd. ili te niko nece ozbiljno shvatiti, pa piskaraj slobodno... forum je ionako otvoren i za takve kao sto si ti.