Kako vas bolan samo nije sramota, da se verbalno izivljavate nad necijim seksualnim opredjeljenjem i ovdje promovisete primitivizam iz nekakvog ugla zrtve? Fuj fuj fuj!

Moderator: O'zone
samo da javim da ne spadam ni u jednu pomenutu kategoriju, sto mi daje za pravo da komentarisem kako hocu i umijemtempora wrote:Opa, liberali, demokrate, borci za ljudska prava
Tempora vecinu nas boli neka stvar koje je on sexualne orijentacije!tempora wrote:Opa, liberali, demokrate, borci za ljudska prava, najednom zaboravili, malo popustili zivci, pa si daju za pravo, da problem finasiranja Dina kao slobodnog umjetnika iskoriste uz socna mahalanja i spominjanja homoseksualaca zena i muskarca -ukazujuci na njihovu "manjkavost" i ono sto oni cine ovoj drzavi. Ja mislila to primjerno samo vehabijama, no glece cuda.Omaklo se izgleda.
![]()
Kako vas bolan samo nije sramota, da se verbalno izivljavate nad necijim seksualnim opredjeljenjem i ovdje promovisete primitivizam iz nekakvog ugla zrtve? Fuj fuj fuj!
K'o da je iz kukuruza izletio pred nasrtljivim kombajnom...Brisbane wrote:Pricamo o 240KM, ovo govno nam cenera (10'000km) drmne svaki mjesec.![]()
jefferson wrote:Tempora vecinu nas boli neka stvar koje je on sexualne orijentacije!tempora wrote:Opa, liberali, demokrate, borci za ljudska prava, najednom zaboravili, malo popustili zivci, pa si daju za pravo, da problem finasiranja Dina kao slobodnog umjetnika iskoriste uz socna mahalanja i spominjanja homoseksualaca zena i muskarca -ukazujuci na njihovu "manjkavost" i ono sto oni cine ovoj drzavi. Ja mislila to primjerno samo vehabijama, no glece cuda.Omaklo se izgleda.
![]()
Ali cinjenica stoji da je PAPAK ili papcic kako je onaj rekao.
Sta sad mi trebamo ovdje biti tolerantni dok njemu penziono ide od nasih poreza, a vamo ljudima nece staz da uvezu jer je neko iz te kriminogene vlasti u kojoj je ucestvovao i njegov otac, sjebao firme i sl.
zonbirile wrote:kako se diskusija zaoštrila,nemoj da bi neko predložio,kada se dećko vrati,uhvatiti i j...i ga.Nipošto,to on od nas očekuje.
Mozda je tebe briga za njegove seksualne orjentacije ali kako vidim mnogima je on trenutno platforma da se nagovore na osnovu istoga. I ocigledno je da pojedini ovdje ne mogu razluciti stvari, da im je gnusanje ( a i time pravo :s) prema istima toliko ukorijenjeno u govor da izgleda nisu ni svjesni kojim jezikom mrznje pricaju. I stoga, izvini, sto sam reagovala na isto.jefferson wrote:
Tempora vecinu nas boli neka stvar koje je on sexualne orijentacije!
Ali cinjenica stoji da je PAPAK ili papcic kako je onaj rekao.
Sta sad mi trebamo ovdje biti tolerantni dok njemu penziono ide od nasih poreza, a vamo ljudima nece staz da uvezu jer je neko iz te kriminogene vlasti u kojoj je ucestvovao i njegov otac, sjebao firme i sl.
a šta ćeš, valja uštediti za diskoteka, vidio si koliko je to tamo sve skupo.ThunderbirD wrote:Socijalno i zdravstveno mu plaćaju sarajlije a on se vuca po Milanu![]()
Bajno ...
realna do boli wrote:...Na spisku kojeg smo dobili u ministarstvu kulture i sporta, među 53 slobodna umjetnika kojima građani Sarajeva plaćaju penziono i zdravstveno osiguranje nalaze se i imena pjevača Fuada Backovića Deena, Zlatana Fazlića Fazle, Selme Muhedinović, Mugdima Avdića Hende, modne kreatorke Emine Husedžinović i glumice Nele Đenisijević.
...
istina, fudo nije sam.simbabimba wrote:realna do boli wrote:...Na spisku kojeg smo dobili u ministarstvu kulture i sporta, među 53 slobodna umjetnika kojima građani Sarajeva plaćaju penziono i zdravstveno osiguranje nalaze se i imena pjevača Fuada Backovića Deena, Zlatana Fazlića Fazle, Selme Muhedinović, Mugdima Avdića Hende, modne kreatorke Emine Husedžinović i glumice Nele Đenisijević.
...
Zakacili ste se deena i neka ste, ali meni je ova spodoba takodjer JAAAKO zaparala oci! Mislim, renta prostori u HollideyInn-u, jednu sugavu haljinu koju sasije naplati tih 900 KM minimum, i ona kao dokazala da ima primanja manja od 940 KM ???????????????????
Treba ih sve pohapsit!
realna do boli wrote:Poenta je u tome da se moraju imati kriteriji da bi neko imao status ZASLUZNOG slobodnog umjetnika da bi mu drzava placala zdravstveno i penziono.
I treba biti UMJETNIK.
Neko je na nekoj predhodnoj stranici napisao kako prestaju te privilegije , pokusala sam otvoriti tu stranicu , neuspjesno, pa ako moze iz tog zakona..ko i po kojem osnovu moze biti proglasen slobodnim UMJETNIKOM...
Tempora,Umjetnik moe podnijeti zahtjev Ministarstvu za sticanje statusa samostalnog umjetnika.
Podnosilac je obavezan da, uz zahtjev, priloi slijedeću dokumentaciju:
1. biografiju potvrđenu od strane matičnog udruenja;
2. kopije osvojenih priznanja i dodijeljenih nagrada za umjetničko stvaralatvo;
3. miljenje strukovnog udruenja;
4. kopiju lične karte i prijavnice;
5. potvrdu Zavoda za zapoljavanje da je nezaposlen ili kopiju radne knjiice.
http://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.g ... nicima.pdf
Pa ova Nela Đenisijević je kvaziglumica, nema veze s umjetnošću, pa je i ona na spisku. O Selmi Muhedinović da ne govorim... Babo, babuka, ne skidaj ga s oluka...simbabimba wrote:realna do boli wrote:...Na spisku kojeg smo dobili u ministarstvu kulture i sporta, među 53 slobodna umjetnika kojima građani Sarajeva plaćaju penziono i zdravstveno osiguranje nalaze se i imena pjevača Fuada Backovića Deena, Zlatana Fazlića Fazle, Selme Muhedinović, Mugdima Avdića Hende, modne kreatorke Emine Husedžinović i glumice Nele Đenisijević.
...
Zakacili ste se deena i neka ste, ali meni je ova spodoba takodjer JAAAKO zaparala oci! Mislim, renta prostori u HollideyInn-u, jednu sugavu haljinu koju sasije naplati tih 900 KM minimum, i ona kao dokazala da ima primanja manja od 940 KM ???????????????????
Treba ih sve pohapsit!
Ma nisu oni nista dokazivali, ja fakat ne kuzim sto se hvatate za administrativne detalje, pa ne zivimo u Svicarskoj, otvorite oci ljudi, to sto pise u zakonima tu novo-bosansku elitu ne tangira, ne vazi to za njih. Pa nisu se obogatili na legalan nacin, u ovoj drzavi sve ide preko babe i striceva, ovdje mozes tudju zemlju uzeti, to znam iz prve ruke.simbabimba wrote:realna do boli wrote:...Na spisku kojeg smo dobili u ministarstvu kulture i sporta, među 53 slobodna umjetnika kojima građani Sarajeva plaćaju penziono i zdravstveno osiguranje nalaze se i imena pjevača Fuada Backovića Deena, Zlatana Fazlića Fazle, Selme Muhedinović, Mugdima Avdića Hende, modne kreatorke Emine Husedžinović i glumice Nele Đenisijević.
...
Treba ih sve pohapsit!
Pitar s Kariba wrote:Ovo sve samo govori o tome koliko je, nažalost, naše društvo duboko zaglibilo u blatu beznadežnosti, nekulture,zlobe i zavisti. Samo kada vidim koliko ljudi euforično, u poznatom stilu zvanom "nek si mu ga šukno", slavi i hvali nazovi pisanje nekakvog polupismenog, iskompleksiranog, vulgarnog i nazovi duhovitog člana nekog iz mora tzv NVO. Žalosno baš žalosno! Žalosno je što su se ovdje, već odavno, izgubili i izokrenuli svi sistemi vrijednosti, toga sam već odavno svjestan, ali je još žalosnije i poraznije,to tek sad počinjev uviđati, a znak je da smo baš totalno propali, da smo izgubili i osjećaj za humor i taj čuveni samokritični, crnohumoristički duh. Toga nam barem nikad nije nedostajalo i do izražaja je dolazilo u najgorim vremenima pa je davalo svjetlost, nadu i snagu. Sada vidim da je i to otišlo u ....