Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#51 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by StupskaBitanga » 03/11/2009 22:49

zoom66 wrote:enjoy life, enjoy boshnjachki sandJak :oops:
e taj film Fahro i reis neće dočekati


homar
Posts: 1447
Joined: 16/06/2008 17:07

#52 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by homar » 03/11/2009 22:50

O "mafijaškim krugovima" koje je izradio OHR, pisao sam na drugoj temi ovog foruma, pa ću prenijeti isti tekst, jer je povezan sa ovom temom:
Ako je ono tačno što je "avaz" pisao o "kriminalnim krugovima Bošnjaka", to je jedna strahota i smišljena rabota sa određenim ciljem od strane određenih zemalja a preko svojih obavještajnih službi koje su jako aktivne u BiH a legalno su zastupljene i u OHR-u u likovima raznih savjetnika, eksperata, pomoćnika itd.. Iz svega što se vidi na krugovima i pisanja "avaza" da se zaključiti da su to bile tajno skrivane informacije, odnosno analize antikorupcionog tima OHR-a. Klasični rad obavještajnih službi u svijetu i to njenog "mozga" analitičke sekcije.

Analitičari obavještajci stavljaju u "bubanj" ciljanu grupu, ovaj put su to Bošnjački političko-ekonomsko-vjerski lideri. Sekcija za upravljanje prikupljanja podacima daje "izvorima" zadatke da se priklupljaju informacije o korupciji i kriminalu ciljane grupe, ovog puta je to nacionalna grupa Bošnjaka. Sirove informacije dolaze i dobijaju svoju ocjenu pouzdanosti "A", "B" ili "C", vrši se obrada podataka, podaci se pohranjuju u određene baze podataka, na osnovu kojih analitički stručnjaci po pojedinim oblastima vrše analize i zaključke. Produkti tih analiza su različiti i oni se prilagođavaju korisnicima (Vlade, tužilaštva, šefovi obavještajnih službi...).

Svrstavanje Bošnjačkih lidera u krugove je "polufabrikat" nastao na osnovu do tada prikupljenih i obrađenih informacija, tako da je u samom centru "najokorelija mafija", drugi krug"mafija", treći krug"povezani sa mafijom" itd.

Uglavnom, u zemljama sa suverenitetom to bi se smatrao diplomatski skandal na najvišem nivou i obično se hapse lica koja nemaju diplomatski status i njima se sudi, a lica koja imaju diplomatski status se protjeruju iz zemlje.

Koliko mi imamo suvereniteta države, vidi se da se do danas nije oglasio niti jedan državni organ, a samo se oglasila Islamska zajednica, jer je u "krug mafijaša" svrstan reis Mustafa ef.Cerić.

Da me neko pogrešno ne shvati, nisam protiv da se mafijaši i kriminalci etiketiraju, ali ova metoda "razvrstavanja mafijaša po nacionalnom ključu" navodi na neke druge ciljeve, što se može iskoristiti u datom trenutku za razne ucjene od strane "međunarodne zajednice". Koji bi to ciljevi mogli biti, možemo sada nagađati, ali oni nisu na dobrobit građana BiH i države BiH. Zato, pojedini Lajčaci, Biltovi, pa možda i Gregorijani, zloupotrebili su naše gostoprimstvo, prekardašili su svoju misiju, vrijeme je da im se zahvalimo, neka nas malo puste na miru. Lično moje mišljenje je da o ovim malverzacijama i špijunskim radnjama pod klinjkom OHR-a nije znao gospodin Incko.

User avatar
jasko_ba
Posts: 7612
Joined: 13/11/2006 17:47
Location: Borba protiv ublehe

#53 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by jasko_ba » 03/11/2009 22:51

jos jedna wannabe politicko(vjerska) elita, pun qrac vise i cerica i avaza :x

detroit-mercy
Posts: 12212
Joined: 07/04/2009 16:54
Location: povis jajca

#54 Re: INTERVJU SA REISOM BHT - MAGAZIN CRTA

Post by detroit-mercy » 03/11/2009 22:51

bosnianwoman wrote:Bas me interesuje cija je ideja da bas Reis Ceric komentarise desavanja oko famozne scheme OHR-a, jer je taj neko ili zlonamjeran do bola ili jednostavno nema osjecaja!

Zasto?

Pa, kao sto mu samo ime govori- Reis Ceric je vjerski poglavar a ne politicar i ne treba ga posmatrati i tretirati kao takvog jer njegovi komentari mogu da poprime sasvim drugaciji prizvuk i da posalju pogresnu poruku u eter. Namjerno ili ne, pitanje je sad.... :skoljka:

Ovu bi priliku da iskoristim i da porucim Reisu Cericu: Uhvatite se vi svoga posla za koji ste dobro placeni a politiku ostavite politicarima jer svojim komentarima samo pravite stetu upravo muslimanima a to nije dobro. Ako je iskusenje ipak preveliko i ako bas morate da javno istupate onda se lijepo pripremite da se ne sramotite pred auditorijem. I svakako bih preporucila vise angazmana u humanitarnim akcijama, bilo zbog vase licne promocije bilo zbog STVARNE potrebe zajednice. U svakom slucaju bilo bi korisno!

pozdrav :)
Ako bas mora javno da istupa neka prvo ode u halu pa nek se dobro isprdi pa nakon toga moze javno istupiti. Mozda bi moga i sta pametno prozboriti.

sansun
Posts: 300
Joined: 22/04/2009 17:14

#55 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by sansun » 03/11/2009 22:54

Kenan-sa je napisao/la:Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri!
Da, i ja sam primijetio da se na ovom forumu mnogi ponose tim smećem, a još žalosnije je što je dosta mladih među njima. Naravo da su tu simpatiju uglavnom od svojih roditelja naslijedili koji također svojom glavom nisu razmišljali... i tako je to valjda generacijama išlo ( što je veoma karakteristično za ove prostore) samo što su se ideologije mijenjale.

Pa zar na ovom balkanu za mlade ne postoji nikakva druga alternativa osim vehabizma, četništva i komunizma? Koliko sam samo zahvalan što u ovaoj primitivnoj sredini nisam odrastao, a sigurno neće ni moja djeca.

User avatar
Fair Life
Posts: 14231
Joined: 02/03/2004 00:00

#56 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life » 03/11/2009 22:54

homare pusti se bajki.

Velis... izmisljeno.
Da li ti je izmisljen Sahinpasic, njegova veza Gasijem... veza obojice sa Fahrom, preko njega sa reisom, Bicakcicem...

Bakira necu da spominjem... ospem se.
Last edited by Fair Life on 03/11/2009 22:57, edited 1 time in total.

detroit-mercy
Posts: 12212
Joined: 07/04/2009 16:54
Location: povis jajca

#57 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by detroit-mercy » 03/11/2009 22:57

Kenan-sa wrote:Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri! Kakvo je samo vrijeme doslo da nam komunisti odredjuju kakva IZ treba biti!haha pa to je dno dna! Bakir Hadziomerovic kao deklarisani komunista ne smije i nema pravo da spomene jednog vjerskog poglavara ,pogotovo ne da on i takvi drze lekcije vjerskim poglavarima, kako trebaju raditi,koga trebaju slusati,kako trebaju djelovati,gdje trebaju praviti dzamije,ko u njih moze ici itd institucija! Zasto?pa zato jer je Bakir H. licemjer,placenik i komunista,i svaki njegov pokret je islamofobican! Komunisti nemaju pravo da spominju IZ jer su oni najveci neprijatelji vjernika! Hvala Bogu pa su licemjeri prepoznati ,jer oni mogu biti veliki problem po sigurnost i afirmaciju ove drzave! Sve dok se komunisti bave IZ dotle i IZ treba da se bavi komunistima,licemjerima i placenicima,a nazalost takvi su danas nasi politicari i snjima treba biti jako oprezan! Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,sve dok takvi ljudi prestavljaju Bosnjake,ne treba se brinuti za njihov opstanak i afirmaciju! Reci Ne komunizmu,placenicima i licemjerima!
p.s.
Gregorijan je najveci prestavnik licemjera,a Bakir Hadziomerovic je najveci placenik u ovoj drzavi,u vrijeme recesije jedino njegova placa raste,a za to s ebrinu Gregorijan,porodica Selimovic i ostali licemjeri i protivnici muslimana u ovoj drzavi! Ali moraju znati da sve dok i jedan Bosnjak kroci ovom drzavomk bice i pravde,bice i Islama,kao i katolika i pravoslavaca!
Veoma nadahnuto :run:

StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#58 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by StupskaBitanga » 03/11/2009 22:59

zoom66 wrote:
StupskaBitanga wrote:
zoom66 wrote:enjoy life, enjoy boshnjachki sandJak :oops:
e taj film Fahro i reis neće dočekati
i nece. :) :bih:
zajedno smo jači :bih:

User avatar
McMoy
Posts: 3871
Joined: 20/09/2009 22:11
Location: tu i tamo

#59 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by McMoy » 03/11/2009 23:13

Ma šta vam je ba ljudi, Cerić je CAR!! :mrgreen:

User avatar
respo
Posts: 12675
Joined: 15/08/2009 05:26
Location: ->oʞɐdoɐu ǝʌs ǝuǝɯ poʞ<-

#60 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by respo » 03/11/2009 23:13

kenane reci mi da si fasovo ovu prolaznu gripu pa malo temperatura udarila u glavu

sansun reci mi da si ironican

homar ne treba nama u bih OHR da nam kaze ko je kriminalac onu semu smo znali i bez OHR-a

User avatar
black
Posts: 15612
Joined: 19/06/2004 16:00
Location: ispod tresnje

#61 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by black » 03/11/2009 23:16

Image

mladoliki
Posts: 173
Joined: 09/09/2006 11:04

#62 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by mladoliki » 03/11/2009 23:29

Koji kapacitet vijuge moraš imati da bi branio reisa koji sa vjerom i vjernicima nema apsolutno ništa zajedničko. Papak koji truje naš narod nebulozama, producira mržnju, pothranjuje strahove i antagonizme svojim javnim nastupima, a koji od "svog posla" živi kao da je saudijski prestolonasljednik, dok oni kojima se obraća skoro pa rove po kontejnerima. E moj Kenane, tebi smetaju komunisti, a smetaju li ti bivše komunjare kao što su Fahro Radončić, Sulejman Tihić, Mirsad Kebo, Sefer Halilović i hiljade drugih crvenih koji su sad veliki vjernici, jer je bogu fala to sad moderno, a i dobro se od toga može hairovati, smetaju li ti i oni? Jel`tvoj babo im`o crvenu knižicu???
Ovi novokomponovani tzv. vjernici su gore smeće od komunista, jer je komunista, ako ništa, pošten i odan ostao svojoj ideji i s njim znaš na čemu si, a ove prelivode i konvertiti, k`o suncokreti, obični beskičmenjaci! Jebeš zemlju sa ovoliko vjernika koja ima ovoliko lopova, koja je najgora država za živjeti u Evropi, u kojoj vladaju mržnja, zlo, nacionalizam, kriminal i korupcija. Il`nevalja vjera il`je do "vjernika"-meni se čini ovo drugo-šupak do šupka,izdali su Tita u kojeg su se zaklinjali, prodaće i Allaha i šta god bude trebalo radi svojih guzova. A mi koji nismo kao oni ćemo se, bezbeli, prilagođavati njima i njihovom smislu za pravljenje države, pa da jednog jutra osvanemo u fildžanu, sa ajatolahom Cerićem i svakih pet metara po jednom džamijom! I da, ako je ovo što reis propovjeda i praktično živi islam, onda sam ja zakleti islamofob, pička li mi materina islamofobična!!!

StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#63 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by StupskaBitanga » 03/11/2009 23:33

mladoliki wrote:Koji kapacitet vijuge moraš imati da bi branio reisa koji sa vjerom i vjernicima nema apsolutno ništa zajedničko. Papak koji truje naš narod nebulozama, producira mržnju, pothranjuje strahove i antagonizme svojim javnim nastupima, a koji od "svog posla" živi kao da je saudijski prestolonasljednik, dok oni kojima se obraća skoro pa rove po kontejnerima. E moj Kenane, tebi smetaju komunisti, a smetaju li ti bivše komunjare kao što su Fahro Radončić, Sulejman Tihić, Mirsad Kebo, Sefer Halilović i hiljade drugih crvenih koji su sad veliki vjernici, jer je bogu fala to sad moderno, a i dobro se od toga može hairovati, smetaju li ti i oni? Jel`tvoj babo im`o crvenu knižicu???
Ovi novokomponovani tzv. vjernici su gore smeće od komunista, jer je komunista, ako ništa, pošten i odan ostao svojoj ideji i s njim znaš na čemu si, a ove prelivode i konvertiti, k`o suncokreti, obični beskičmenjaci! Jebeš zemlju sa ovoliko vjernika koja ima ovoliko lopova, koja je najgora država za živjeti u Evropi, u kojoj vladaju mržnja, zlo, nacionalizam, kriminal i korupcija. Il`nevalja vjera il`je do "vjernika"-meni se čini ovo drugo-šupak do šupka,izdali su Tita u kojeg su se zaklinjali, prodaće i Allaha i šta god bude trebalo radi svojih guzova. A mi koji nismo kao oni ćemo se, bezbeli, prilagođavati njima i njihovom smislu za pravljenje države, pa da jednog jutra osvanemo u fildžanu, sa ajatolahom Cerićem i svakih pet metara po jednom džamijom! I da, ako je ovo što reis propovjeda i praktično živi islam, onda sam ja zakleti islamofob, pička li mi materina islamofobična!!!
:thumbup:
i da mene je strah da reis i Fahro ne pokušaju napraviti islamsku revoluciju i bošnjakistan

Alfa_Ze
Posts: 1282
Joined: 04/05/2006 15:09

#64 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa_Ze » 03/11/2009 23:35

Rece li ista reisu-l-ulema Ceric da su podignute i potvrdjene dvije optuznice protiv Edhema Bicakcica koji vrsi funkciju predsjednika Sabora IZ u BiH. :lol:
Sta ako se isti proglasi krivim ??

User avatar
ja.neron
Posts: 3272
Joined: 15/10/2007 14:58
Location: haj-nehaj

#65 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ja.neron » 03/11/2009 23:35

ja teme i govana zar vam nije bilo mrsko gledati čitav intervju i pamtiti šta je rekao
meni je dojadio nakon nepune minute i rečenice u kojoj ne znaš šta hoće da kaže

User avatar
ja.neron
Posts: 3272
Joined: 15/10/2007 14:58
Location: haj-nehaj

#66 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ja.neron » 03/11/2009 23:36

Alfa_Ze wrote:Rece li ista reisu-l-ulema Ceric da su podignute i potvrdjene dvije optuznice protiv Edhema Bicakcica koji vrsi funkciju predsjednika Sabora IZ u BiH. :lol:
Sta ako se isti proglasi krivim ??
sda je imenovala "druga gorbačova" na to mjesto ja ga nisam izabrao na izborima u mome džematu

User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

#67 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by chuchumbamayumbe » 03/11/2009 23:39


Last edited by chuchumbamayumbe on 03/11/2009 23:42, edited 1 time in total.

salihh
Posts: 738
Joined: 25/01/2007 12:36

#68 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by salihh » 03/11/2009 23:40

"branio" sam cerica u vise navrata na ovim stranicama... i dalje mislim da ni novinarsko maslo cesto nije za ramazana, ali gledam veceras onu emisliju i ne mogu da vjerujem sta govori ceric... pa potpuno nespreman dosao na intervju, luba budalastine, ne zna sta hoce da kaze, ponovo koristi carsijanerski vokabular i namece nekakvo ulicno razmisljanje... do kada mu je mandat, menscini da je polupao loncice?

User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

#69 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by chuchumbamayumbe » 03/11/2009 23:41User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

#70 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by chuchumbamayumbe » 03/11/2009 23:43

Izvinjavam se zato što su izmješani linkovi, nadam se da ne zamjerate.

User avatar
KadSeMrtviProbudimo
Posts: 533
Joined: 09/09/2009 15:54
Location: mešihat nevjerne zajednice

#71 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by KadSeMrtviProbudimo » 03/11/2009 23:55

chuchumbamayumbe wrote:Izvinjavam se zato što su izmješani linkovi, nadam se da ne zamjerate.

Ma ne smeta...odlično. Hvala

CAUS-VISOKO
Posts: 381
Joined: 14/02/2009 14:00

#72 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by CAUS-VISOKO » 03/11/2009 23:55

Dakle, Reis ef. treba da bude gluh, slijep i nijem (da zacepi gubu). I zaBoga, ko je on i odakle mu pravo da iznosi svoje stavove i argumente? I ko je on da nam kaze da idemo protestirati u Banja Luci, Bijeljini..., i da tamo budemo dase i frajeri, a ne da se .urcimo samo ovdje po Sa, Tz, Ze itd. I napose, sto ce nama Reis kao dr. prof. poznavaoc jezika itđ, itd.? Ne, ne Reis treba, kako rekoh, da je gluh, nijem, slijep i da drzi jezik za zubima, a k tome jos da je droljav i da pogne glavu, a onda ga (i Bosnjake): PLJUJ, GUBAJ, PONIZAVAJ, UDRI... Ih sto se bezveze upalih i 1.kg nerava zijanih. A da sam se zabrin'o, jesam sto jest-jest, pa ako ima gdje PAP-ovka na prodaju ?

tempora
Posts: 2799
Joined: 03/07/2002 00:00

#73 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by tempora » 03/11/2009 23:58

Populizam u papucicama. Samo je jos pitanje, ko od vas nosi veci broj. Muci me cinjenica da svoje istomisljenike ne uzimate za ozbiljno u njihovim izjavama, nego da se prvenstveno vodite ismijavanjem. Pa zasto vas onda uopste uzeti za ozbiljno?
M ogu se donekle sloziti da vjernicima niko ne treba da odredjuje slobode tj nacin na koji ce oni upraznjavati svoju vjeru i odredjivati im nekakva nacela. Naravno svako moze imati misljenje o istome, ali potrazivati pravo sto jedan vjernik ili vjerski poglavar treba da radi , to je vec mislim druga prica.
Sto se tice Cerica, po mom misljenju, on je sve sto Islam nije i sto ne treba da predstavlja -ako ja ista znam o Islamu. Ovo govorim iz onih momenata u susretu sa njim. A potom je sve ono sto covjek u civilizaciji ne smije da bude.
Ja ne znam sta je Ceric u toj emisiji izjavio, pa ne mogu reagovati na isto ali Ceric je vec odavno pokazao da je institucija za samoga sebe a nikakav duhovni vodja koji djeluje u ime muslimana u BiH ili bilo koga drugoga. Ali mi se cesto cini da se u narodu pretjeruje sto se tice njegovih odgovornosti na drzavnom nivou. Ne moze biti da Ceric treba nositi ili imati bilo kakve drzavne/politicke odgovornosti.
I donekle je fascinirajuce da je Ceric toliko u fokusu i da mu se pripisuje toliko toga jer je nekakav poglavar IZ-a. Mnogi ljudi, prvenstveno muslimani ne stoje iza Cerica, kao sto ni mnogi gradjani ne stoje iza drzavnika BiH, s tim da ovi druge vode drzavu kako je vode i odlucuju o zivotu i smrti svojih gradjana. Ali bukvalno.

I molila bih da mi neko objasni sta vam znaci to endzoj sandzakistan i kakve veze ta recenica ima sa temom? :?

User avatar
snaga_znanja
Posts: 3385
Joined: 05/10/2009 22:03

#74 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by snaga_znanja » 04/11/2009 00:02

Uskoro bude jedna amaterska analiza intervjua 8)

User avatar
respo
Posts: 12675
Joined: 15/08/2009 05:26
Location: ->oʞɐdoɐu ǝʌs ǝuǝɯ poʞ<-

#75 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by respo » 04/11/2009 00:09

kakav reis takvi i linkovi

Locked