Page 1 of 1

#1 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 20:25
by BSn
Ne podrzavam. Ako nemaju herca da se bore s politicarima za svoja prava, ne trebaju se, vala, boriti ni s "obicnim" ljudima.
Oni blokiraju cestu, svi stoje u koloni (bez obzira da li moraju negdje doci hitno, ili ne), onda naleti politicar, on proleti pored njih s rotacijom (oni se, naravno, sklone) i to je to.

#2 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 23:39
by Pera Trta
Ne podržavam ih, jer se uopšte ne bore protiv ove vlasti i suštine problema. Samo traže da im se isplati ta zaostala invalidnina, i čim to bude oni će se ušutjeti. Ali će zato biti prvi koji će pružiti javnu podršku istoj toj vladi kad se drugi slojevi obespravljenih dignu protiv nje. Kao i toliko puta do sada. I glasaće za ove iste, zbog te crkavice što dobijaju.

#3 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 23:45
by maki_celo
Pera Trta wrote:Ne podržavam ih, jer se uopšte ne bore protiv ove vlasti i suštine problema. Samo traže da im se isplati ta zaostala invalidnina, i čim to bude oni će se ušutjeti. Ali će zato biti prvi koji će pružiti javnu podršku istoj toj vladi kad se drugi slojevi obespravljenih dignu protiv nje. Kao i toliko puta do sada. I glasaće za ove iste, zbog te crkavice što dobijaju.

Mozda neki prezivljavaju od te 'crkavice' ?!?

Trebamo se svi solidarisati i blokirati ne samo M 17 vec sve redom i putne komunikacije i drzavne ustanove,parlament,predsjednistvo..............sve blokirati,ovo ne vodi nicemu osim propasti :(

#4 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 23:48
by Pera Trta
Ako žele da ne preživljavaju od mjeseca do mjeseca, što se ne dignu pa ne udare pred institucije svi, kao što su jednom uradili u vrijeme vlasti Alijanse, i ne sruše ove nesposobnjakoviće i lopove? Ako su bili hrabri u ratu, zašto ne bi bili sada? Prodaju se i blamiraju za 150 maraka ovako...

#5 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 23:54
by Erzsebet
Mene strašno nerviraju ovi postupci. Ljetos sam žurio prema Budimpešti, i u 6 sati popodne sam naišao poslije doboja na blokadu M-17 puta. Primijetio sam inače, da svako može odlučiti da blokira najvažniji put, kad mu je ćejf, iako vozači nemaju veze s tim.

Prošao sam između auta, svi su mi se sklonili, vidjeli da sam poludio, jer nisam htio stati uopšte i policija me nakon toga zaustavila da me kazni. Nisam htio da platim, niti da uopšte raspravljam, jer sam morao stići u ponedjeljak na posao, imao sam dva važna sastanka s potencijalnim kupcima. Nikad mi ništa nije stiglo, vjerovatno jer nije bilo osnova da me kazne, a prošao sam između auta, posred ceste.

Između ostalog, niko od tih radnika se ne bori protiv suštine, nego samo zagorčavaju život drugima, koji s tim nemaju veze. Ja sam išao na proteste protiv te Vlade i svakodnevno se nastojim boriti protiv takvog stanja u državi, ali nikome ne blokiram da dođe na posao, ako ga već ima.

#6 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 23:57
by maki_celo
Sta mogu postici sami pred institucijama ???

A tih 150 KM nekome je jedini prihod i od toga prezivljava pa se mora nekako 'boriti' i za to malo sto im se daje.Niko nemoze sam nista uciniti po ovom pitanju,samo svi....studenti,penzioneri,nezaposleni,zaposleni...ovi,oni...samo SVI zajedno i tek se onda mogu ocekivati rezultati. Sve dok pojedinacno protestvuju grupacije nema nista od rjesenja,to se dokazalo vise puta npr. Protesti protiv maloljetnicke delikvencije,protesti poljoprivrednika (koji jos uvijek traje),protesti penzionera.....sve fula do fule. A da svi ustanemo,podignemo g....e,izadjemo na ulice,blokiramo sve...tek onda bi se moralo naci rjesenje......sve do tad ovo je samo palamudjenje i mlacenje prazne slame

#7 Re: blokade puteva

Posted: 04/05/2009 23:59
by Pera Trta
Zar se ne sjećaš da kad su bili svi ti protesti koje navodiš, da su u većini slučajeva boračke organizacije javno podržale vladu? E takvu hipokriziju jednostavno ne mogu shvatiti i podržati.

#8 Re: blokade puteva

Posted: 05/05/2009 00:09
by maki_celo
Pera Trta wrote:Zar se ne sjećaš da kad su bili svi ti protesti koje navodiš, da su u većini slučajeva boračke organizacije javno podržale vladu? E takvu hipokriziju jednostavno ne mogu shvatiti i podržati.
Da,sjecam se.Samo izvrsni odbori su podrzali vladu a clanovi ne. Izvrsni odbori tih borackih organizacija su postavljeni od strane vlade pa moraju igrati kako im ovi sviraju. Bio sam na celu tih protesta i znam o cemu se radi a bio sam i clan jedne od borackih organizacija iz koje sam istupio nakon izjava podrske vladajucim strukturama.Nazalost.
Slazem se da ni mi nismo naisli na podrsku ali neko mora prekinuti taj krug i stati rame-uz-rame sa prvim prosvjednicima da bi se ta podrska uzvratila. Znam da je ovo sve samo tipkanje i palamudjenje ali sutra da se krene u proteste protiv lopova na vlasti opet bi bio medju prvima iako bi polovina moje raje opet sjedila uz kaficu i samo jadikovali i kukali kako se nema i kako se nemoze ovako....jbg....bosanac je 'taki coek' drzi se devize ''nemoj da ja,neko ce to vec uraditi za mene''

#9 Re: blokade puteva

Posted: 05/05/2009 00:21
by convict
naknadu za nezaposlenost demobilisanih boraca hitno treba ukinuti, nadam se da ce MMF insistirati na tome. ne vidim zasto bi neko ko je zdrav-prav za godinu-dvije, pa cak i tri staza u armiji (i to mozda cak nedobrovoljnog) primao ovu naknadu vec decenijama. evo za 14 godina poslije rata svaki je demobilisani borac vec dobio oko 25,000 KM (14 x 12 x 150). dokad vise ovako?
da ne bude zabune, ovdje ne mislim na invalide, nego na one radno sposobne ljude koji rade na crno i ostvaruju pravo na jos 150 KM od drzave.

#10 Re: blokade puteva

Posted: 05/05/2009 10:44
by Black swan
BSn wrote:Ne podrzavam. Ako nemaju herca da se bore s politicarima za svoja prava, ne trebaju se, vala, boriti ni s "obicnim" ljudima.
Oni blokiraju cestu, svi stoje u koloni (bez obzira da li moraju negdje doci hitno, ili ne), onda naleti politicar, on proleti pored njih s rotacijom (oni se, naravno, sklone) i to je to.

bilo je mnogo lakše pucati prema nevidljivom protivniku

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: