Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.mIRCerka wrote: Neki ljudi su gentski skloni nekim oboljenjima, ukljucujuci karcinome razne.
Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Moderator: O'zone
-
#76 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
#77 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Sve drzave koje su zabranile pusenje jos uvijek bez ikakvih skrupula uzimaju poreze od duhana kao i do sada.
Globalno zagrijavanje, ratovi, ekonomska kriza, maloljetnicka delikvencija...problemi koji su u porastu...ali ko ce se zajebavati sa tim.
Zabranis pusenje i budale vjeruju da si nesto uradio.
Globalno zagrijavanje, ratovi, ekonomska kriza, maloljetnicka delikvencija...problemi koji su u porastu...ali ko ce se zajebavati sa tim.
#78 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
heh ja samo skiju i pusim, sto ce rec zdravo pusim
#79 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Aj ne prospaj gluposti. Pusenje povecava rizik od oboljenja, po zvanicnoj nauci.VjecitiStudent wrote:Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.mIRCerka wrote: Neki ljudi su gentski skloni nekim oboljenjima, ukljucujuci karcinome razne.
#80 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Zvanicna nauka je u 50-im tvrdila da radijacija nije opasna. Osim toga, pusaci su odrasli ljudi i porodica nema tu sta da kaze.VjecitiStudent wrote:Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.mIRCerka wrote: Neki ljudi su gentski skloni nekim oboljenjima, ukljucujuci karcinome razne.
Njegova odluka, njegov rizik. Ili bi ti pusenje zabranio definitivno, cak i u stanovima...cak i pod staklenim zvonima?
Ajatolah, ajatolah...reci Zenicanima da je pusenje stetno...
#81 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
zabrana pusenja je isto sto i novi americki predsjednik - skretanje paznjeseln wrote:Sve drzave koje su zabranile pusenje jos uvijek bez ikakvih skrupula uzimaju poreze od duhana kao i do sada.

-
#82 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
madner wrote:Aj ne prospaj gluposti. Pusenje povecava rizik od oboljenja, po zvanicnoj nauci.VjecitiStudent wrote:Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.mIRCerka wrote: Neki ljudi su gentski skloni nekim oboljenjima, ukljucujuci karcinome razne.
Nine in ten of these can be squarely blamed on the pernicious effects of tobacco smoking - and unfortunately the majority of cases cannot be cured.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7480856.stm
#83 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
seln wrote:Davno je receno da su obracenici gori od svih ostalih. Ti prestao...i?Borej wrote:seln ti ovu temu previshe K srcu uzimas, zapali jednu opusti se...![]()
ja sam pusio vishe od 13 godina i prosjek mi je bio 30-35 cigara dnevno, prestao sam prije 9-10 mjeseci, bilo je gadno, jos uvijek ponekad sanjam cigare, i odlicno razumijem pusace ali sad razumijem i nepusace, da ponovo pocnem pusit i dalje bi bio za "diskriminaciju" pusaca, na kraju sve te tvoje ideje o "zastiti" mozes kacit macku o rep kad odes u EU jer njih pusaci i problemi isitih ne zanimaju i vrlo brzo ce iste zabrane doci i ovdje, pogovotovo ce brzo doci jer ce nasi politicari to usvojit, jer to je sve sto prakticno trebaju uradit, a o detaljima ce morat brinut neko drugi sto njima savresno odgovora, a i meni....
Prestacu i ja hebavati tamo oko 60-70. Trebam li zagovarati zabranu seksa?
moj izbor, isto kao sto je bio moj izbor i da pocnem pusit, ali moj je izbor da se ne trujem vishe, isto kao sto je to izbor onog koji nikad nije pusio i ne zeli da smrdi zbog tudjeg izbora koji mu jos dugorocno moze negativno uticat na zdravlje, pusaci bi to trebali postovat, a ne samo gledat sebe i svoj ceif!! ovo mi ga dodje kao kad se pusac ljuti zato sto mu nedozvaljavaju pusenje u domu nepusaca!
poredjenje sex-a i cigara necu komenatisat jer je nema nikakvog zdravorazumskog osnova za poredjenje, osim da je poslije guzenja merak zapalit i lagao bi kad bi reko da mi ne padne na pamet....

#84 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Dakle ako neces da ti fijuću meci oko glave nemoj ici na narodnjake ili jos bolje ako ne zelis biti napadnut u tramvaju od maloljetnih delikvenata nemoj se vozit tramvajem... vrlo zanimljivu logiku imasseln wrote: Ako je neko osjetljiv i romantican, onda ne treba ici u striptiz klubove...takodje, pobozne zene ne trebaju raditi tamo.
Dakle, svaki konobar ili gost kojem smeta pusenje neka potrazi posao drugdje.
Ne geto vec mjesto gdje najmanje škode svojoj okolini a to je terasa ugostiteljskog objekta ili kabina za pušenje...seln wrote: Kako ti gledas stvari? Geto za pusace?
#85 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ja bih prije rekao da tebi uz cigaru guzenje padne na pamet, al hajd dobro....Borej wrote:seln wrote:Davno je receno da su obracenici gori od svih ostalih. Ti prestao...i?Borej wrote:seln ti ovu temu previshe K srcu uzimas, zapali jednu opusti se...![]()
ja sam pusio vishe od 13 godina i prosjek mi je bio 30-35 cigara dnevno, prestao sam prije 9-10 mjeseci, bilo je gadno, jos uvijek ponekad sanjam cigare, i odlicno razumijem pusace ali sad razumijem i nepusace, da ponovo pocnem pusit i dalje bi bio za "diskriminaciju" pusaca, na kraju sve te tvoje ideje o "zastiti" mozes kacit macku o rep kad odes u EU jer njih pusaci i problemi isitih ne zanimaju i vrlo brzo ce iste zabrane doci i ovdje, pogovotovo ce brzo doci jer ce nasi politicari to usvojit, jer to je sve sto prakticno trebaju uradit, a o detaljima ce morat brinut neko drugi sto njima savresno odgovora, a i meni....
Prestacu i ja hebavati tamo oko 60-70. Trebam li zagovarati zabranu seksa?
moj izbor, isto kao sto je bio moj izbor i da pocnem pusit, ali moj je izbor da se ne trujem vishe, isto kao sto je to izbor onog koji nikad nije pusio i ne zeli da smrdi zbog tudjeg izbora koji mu jos dugorocno moze negativno uticat na zdravlje, pusaci bi to trebali postovat, a ne samo gledat sebe i svoj ceif!! ovo mi ga dodje kao kad se pusac ljuti zato sto mu nedozvaljavaju pusenje u domu nepusaca!
poredjenje sex-a i cigara necu komenatisat jer je nema nikakvog zdravorazumskog osnova za poredjenje, osim da je poslije guzenja merak zapalit i lagao bi kad bi reko da mi ne padne na pamet....
Moj izbor je da pusim. Zasluzujem li kastraciju ili smrtnu kaznu? Mozda lobotomiju?
#86 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ja ti taj quote ne mogu nac u tom linku.VjecitiStudent wrote:madner wrote:Aj ne prospaj gluposti. Pusenje povecava rizik od oboljenja, po zvanicnoj nauci.VjecitiStudent wrote: Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.Nine in ten of these can be squarely blamed on the pernicious effects of tobacco smoking - and unfortunately the majority of cases cannot be cured.
-
#87 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Nakon Hiroshime i Nagasakia?seln wrote:Zvanicna nauka je u 50-im tvrdila da radijacija nije opasna. Osim toga, pusaci su odrasli ljudi i porodica nema tu sta da kaze.VjecitiStudent wrote:Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.mIRCerka wrote: Neki ljudi su gentski skloni nekim oboljenjima, ukljucujuci karcinome razne.
Njegova odluka, njegov rizik. Ili bi ti pusenje zabranio definitivno, cak i u stanovima...cak i pod staklenim zvonima?
Ajatolah, ajatolah...reci Zenicanima da je pusenje stetno...

Pusi u svojoj kuci, ako sam zivis, ali ne i tamo gdje ima i drugih ljudi, vozi 300 na sat na autopisti, ali ne i po gradu, ne ugrozavaj nicije pravo na cist vazduh i zivot.
#88 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Stani sekundu, sta ako ja otvorim restoran gdje je dozvoljeno pusiti, i ti hapliciras za posao, tj znas da ces se susret sa dimom?Macho^2 wrote:Dakle ako neces da ti fijuću meci oko glave nemoj ici na narodnjake ili jos bolje ako ne zelis biti napadnut u tramvaju od maloljetnih delikvenata nemoj se vozit tramvajem... vrlo zanimljivu logiku imasseln wrote: Ako je neko osjetljiv i romantican, onda ne treba ici u striptiz klubove...takodje, pobozne zene ne trebaju raditi tamo.
Dakle, svaki konobar ili gost kojem smeta pusenje neka potrazi posao drugdje.
Ne geto vec mjesto gdje najmanje škode svojoj okolini a to je terasa ugostiteljskog objekta ili kabina za pušenje...seln wrote: Kako ti gledas stvari? Geto za pusace?
-
#89 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Lapsus, izvinjavam se. Evo pravogmadner wrote:Ja ti taj quote ne mogu nac u tom linku.VjecitiStudent wrote:Nine in ten of these can be squarely blamed on the pernicious effects of tobacco smoking - and unfortunately the majority of cases cannot be cured.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3243673.stm
#90 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ovo nije zanimljiva logika, vec demagogija.Macho^2 wrote: Dakle ako neces da ti fijuću meci oko glave nemoj ici na narodnjake ili jos bolje ako ne zelis biti napadnut u tramvaju od maloljetnih delikvenata nemoj se vozit tramvajem... vrlo zanimljivu logiku imas
terasa, recimo, u decembru?Ne geto vec mjesto gdje najmanje škode svojoj okolini a to je terasa ugostiteljskog objekta ili kabina za pušenje...
kabina? ne smijemo sjediti za stolom i pusiti?
ako je to civilizacija, nabijem je na k....
#91 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
@ seln ti sad vidovita dzemila.....
zasluzujes da se trujes na mjestima gdje je dozovoljeno i u drustvu onih kojima to ne smeta, zar moze prostije od ovog?!!!

zasluzujes da se trujes na mjestima gdje je dozovoljeno i u drustvu onih kojima to ne smeta, zar moze prostije od ovog?!!!
#92 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ti zacas nadjes u internetu podatke kada idu tebi u prilog...proguglaj malo bikini ostrva...VjecitiStudent wrote:Nakon Hiroshime i Nagasakia?seln wrote:Zvanicna nauka je u 50-im tvrdila da radijacija nije opasna. Osim toga, pusaci su odrasli ljudi i porodica nema tu sta da kaze.VjecitiStudent wrote: Objasni to porodicama ovih hiljadu sto svake godine umru od raka pluca u FBiH, od kojih je 90% umrlo samo zato sto su pusili, prema zvanicnoj nauci.
Ajatolah, ajatolah...reci Zenicanima da je pusenje stetno...![]()
Pusi u svojoj kuci, ako sam zivis, ali ne i tamo gdje ima i drugih ljudi, vozi 300 na sat na autopisti, ali ne i po gradu, ne ugrozavaj nicije pravo na cist vazduh i zivot.
A ti ostani u kuci i ne izlazi...zagadjujes Evropu svojim glupostima. Samo bi taj nekoga optuzivao, denuncirao, izopcavao...e, jadu moj.
#93 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Mene vise zabrinjava sto se samo neke zabrane i kontrole sire kao epidemija. Koliko dugo ce trajati dok ne zabrane alkohol u kaficu? U holandiji koja je eto neki prototip slobode su zabranili prvo duhan pa pecurke halucinare. Prva me pogadja, druga ne i opet sam protiv. Jer sve se pod konac zateze, a to mi nikako ne lezi.
Puna usta slobode a koliko smo dosad platili na gradjanskom pravu?! Kad se promijeni zakon kao da je normalno i ne polaze se vise ni racun. Novinari jednog casopisa su napravili kompilaciju svih zabrana i novih zakona koji krse gradjansko pravo nastalih od 01.01.08. Pa da se zabezeknes.
Malo na temu...
Od 1. jula 2007 zabranjeno je pusenje u ugostiteljstvu u Holandiji. Ljeto bilo, baste pune, prebrodilo se nekako. Gazde se bunile, protesti, demonstracije... Dosla zima, pao obrt. Sta se desilo... Gazde velikih restorana i barova su bili u stanju da naprave posebne prostorije za pusace gdje ne ulaze konobari i vazi samousluga. Odes na sank uzmes pice i sjedis unutra kao i uvijek. Fazon je sto samo velikani mogu sebi priustiti ovakvo nesto. Imaju prostora, imaju novac. Mali privatnici su se poceli buniti jer im je ovo nenadmasiva konkurencija i sad 1/4 kafica u Holandiji jednostavno bojkotuju zabranu.
Sad se i inspekcija pocela buniti jer ih zezaju, maltretiraju, dobacuju i gosti i osoblje kad dodju u kontrolu.
Ministar kaze da se ne moze razvojiti pad obrta uslovljenim krizom ili zabranom i da su se privatnici trebali pripremiti i poduzeti mjere jer je zabrana bila najavljena. I tako u krug ali zabrana ostaje na snazi.
Puna usta slobode a koliko smo dosad platili na gradjanskom pravu?! Kad se promijeni zakon kao da je normalno i ne polaze se vise ni racun. Novinari jednog casopisa su napravili kompilaciju svih zabrana i novih zakona koji krse gradjansko pravo nastalih od 01.01.08. Pa da se zabezeknes.
Malo na temu...
Od 1. jula 2007 zabranjeno je pusenje u ugostiteljstvu u Holandiji. Ljeto bilo, baste pune, prebrodilo se nekako. Gazde se bunile, protesti, demonstracije... Dosla zima, pao obrt. Sta se desilo... Gazde velikih restorana i barova su bili u stanju da naprave posebne prostorije za pusace gdje ne ulaze konobari i vazi samousluga. Odes na sank uzmes pice i sjedis unutra kao i uvijek. Fazon je sto samo velikani mogu sebi priustiti ovakvo nesto. Imaju prostora, imaju novac. Mali privatnici su se poceli buniti jer im je ovo nenadmasiva konkurencija i sad 1/4 kafica u Holandiji jednostavno bojkotuju zabranu.
Sad se i inspekcija pocela buniti jer ih zezaju, maltretiraju, dobacuju i gosti i osoblje kad dodju u kontrolu.
Ministar kaze da se ne moze razvojiti pad obrta uslovljenim krizom ili zabranom i da su se privatnici trebali pripremiti i poduzeti mjere jer je zabrana bila najavljena. I tako u krug ali zabrana ostaje na snazi.
#94 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
madner wrote:Stani sekundu, sta ako ja otvorim restoran gdje je dozvoljeno pusiti, i ti hapliciras za posao, tj znas da ces se susret sa dimom?
Dakle ne bi ti trebalo biti dozvoljeno da otvoris takav lokal jer ugrožavaš zdravlje svojih radnika a ujedno štetiš i državi koja je vlasnik zdravstva...
#95 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Do skora je bilo svuda dozvoljeno. Onda su zabranili u ustanovama. Sada u lokalima. Kada ce zabraniti u privatnim kucama? Kada ce krenuti sa ubijanjem pusaca?Borej wrote:@ seln ti sad vidovita dzemila.....![]()
#96 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Idi u Zenicu i reci onom indijskom ciganinu da postavi filtere na dimnjake. reci ce ti da se jebes u nepusacko dupe.Macho^2 wrote:madner wrote:Stani sekundu, sta ako ja otvorim restoran gdje je dozvoljeno pusiti, i ti hapliciras za posao, tj znas da ces se susret sa dimom?
Dakle ne bi ti trebalo biti dozvoljeno da otvoris takav lokal jer ugrožavaš zdravlje svojih radnika a ujedno štetiš i državi koja je vlasnik zdravstva...
idi radnicima u zeljezari i reci im da se trebaju buniti zbog zagadjenja. detto.
#97 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Trebalo bi napraviti cost benefit analizu koliko jedan lokal u 20 godina doprinese drzavi novaca a koliko država mora platiti lijecenje konobara koji obole u istom lokalu uslijed rada u okruženju punom duhaniskog dima...
Last edited by Macho^2 on 21/01/2009 14:39, edited 1 time in total.
#98 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
I onako je ekonomske kriza, mada BiH nema nikakvoig straha jer na bolje i nismo naucili ... pa se komotno moze uvest zabrana pusenja cigareta ... a pusit ce mo ...
ako nismo popusili 

#99 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Trebalo bi...takodje gojazne, ljude sa hronicnim bolestima, neurotike... fino sve pobiti i nema cost.Macho^2 wrote:Trebalo bi napraviti cost benefit analizu koliko jedan lokal u 20 godina doprinese drzavi novaca a koliko država mora platiti ljecenje konobara koji obole u istom lokalu uslijed rada u okruženju punom duhaniskog dima...
#100 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Da nažalost, tu si u pravu. Takve kompanije kupuju/grade tvornice u banana državama gdje mogu raditi šta žele a ljudi se boje buniti... Sličan primjer imaš i u Istri s Rockwoolom a vjerujem da ni Srbija ne zaostaje u tom području...seln wrote: Idi u Zenicu i reci onom indijskom ciganinu da postavi filtere na dimnjake. reci ce ti da se jebes u nepusacko dupe.
idi radnicima u zeljezari i reci im da se trebaju buniti zbog zagadjenja. detto.
Last edited by Macho^2 on 21/01/2009 14:46, edited 1 time in total.