Kolutala ti ne kolutala, nisi nista dokazala... Kad smo vec kod teorije i prakse, jel ovaj multilateralni sporazum izasao kod nas u Sl. listu ?
edina2 wrote:Ovo je stari ugovor. Naravno, da su morali pceti s necim. Ja pokusavam da ti objasnim da nakon ove multilaterale ne postoji bilaterala.
Jesi li trazila dokaz da postoji bilateralni ? Jesi. Sad je prica sta je "starije"... I ja mislim da bi ovo zadnje trebalo biti "starije" od starog, ali... Praksa nas demantuje... Ili smo zaista pravo slijepo crijevo odakle niko nigdje ne putuje, i niko ne dolazi, a sudeci po brojevima na SJJ i nije bas tako... Ili je nesto drugo u pitanju, nesto sto mi obicni smrtnici ne mozemo da prokljuvimo, a tice se "tumacenja" sporazuma, i ispunjavanja uslova iz aneksa, i zastite domacih kompanija, koje "kao" imamo, a "ona" jednom nogom u grobu, a drugom na kori od banane...
BH Airlines nije mogao blokirati Austrian, jer su u tom "starom" bilateralnom sporazumu sigurno samo te 2 kompanije (ili njihovi pravni nasljednici) imale pravo letnja BiH-Austrija...Da je tako kako ti kazes, FlyNiki kao austrijska kompanija bi vec radio tu liniju, ili ne bi bilo punika za 2-3x sedmicno...?
Kao sto niko drugi ne leti izmedju Njemacke i BiH, osim LH (+Germanwings kao kcerka firma), te BH Airlines-a... Ili bi Air Berlin letio bilo odakle iz Njemacke, bar 2x sedmicno, nije valjda da nema nasih toliko "gore"?
Ja bas i ne kontam sta ti pokusavas reci u ovoj raspravi sa mnom ? Da je lazem ? Da sam zloban ? Da je sve dobro, i regulisano, ali eto nece niko da leti...? Malo je previse slucajnosti u svemu tome, a godine zivota me uce da malo pravih slucajnosti ima...
jer svi su glupi!!!
Kad sam i kome ja rekao da je glup ???