nije lapsus.ines.c wrote:Naravno da postoje suprostavljanja ukorjenjenoj tradiciji ali kao sto rekoh ukorjenjenoj.
svjesna i zabludjela-da li je ovo lapsus?
znas li sta znaci "zabludjela"? Da si u zabludi...a nema veze sa bludom

Moderator: O'zone
nije lapsus.ines.c wrote:Naravno da postoje suprostavljanja ukorjenjenoj tradiciji ali kao sto rekoh ukorjenjenoj.
Kako neches da shvatis da ovo nema veze sa Islamom???Svemirski_Jebach wrote:jel ti stvarno treba primjer? ili se pravis lud?Kid_A wrote:Svemirski_Jebach wrote: koliko god se ti u svojoj svjesnoj i zabludjeloj kratkovidnosti trudila da "dokazes" da teme nema veze s muslimanima ja tvrdim da itekako ima veze i s njima. Mozda ovaj slucaj nisu uradili muslimani...ali ih je puno vise koje jesu. Ja se pitam zasto se autoriteti ne suprotstave ogavnoj i pogresnoj tradiciji - ako nema uporiste u vjeri?
Navedi primjer???
http://www.google.com/search?hl=en&q=ho ... gle+Search
evo ti pa biraj...svake godine ih se desi po zapadnoj europi mnogo, a koliko ih se desi u pakistanu, afganistanu, zemljama bliskog istoka da i ne pricamo.
hajd ti meni reci, zasto islamski autoriteti ne reaguju nego umjesto toga stalno ih citamo kako daju opravdanje kako zene treba malo istuci...![]()
![]()
hallo da li netko moze biti svjestan i zabludjeo?ne treba mi prevod rijeci zabludjeoSvemirski_Jebach wrote:nije lapsus.ines.c wrote:Naravno da postoje suprostavljanja ukorjenjenoj tradiciji ali kao sto rekoh ukorjenjenoj.
znas li sta znaci "zabludjela"? Da si u zabludi...a nema veze sa bludom![]()
sta ja znam, zabludjen mi zvuci nesto kao svrsen cinines.c wrote:hallo da li netko moze biti svjestan i zabludjeo?ne treba mi prevod rijeci zabludjeoSvemirski_Jebach wrote:nije lapsus.ines.c wrote:Naravno da postoje suprostavljanja ukorjenjenoj tradiciji ali kao sto rekoh ukorjenjenoj.
znas li sta znaci "zabludjela"? Da si u zabludi...a nema veze sa bludom![]()
Daj ljudi ostavite muslimane i islam na miru...neka svako pogleda snimak ili neka ne gleda,pa onda dajte komentar...Neke pojedince je uzlud ovde opominjati...Vidis svemirski koliko je tema odmakla daleko i vec je odavno napisato da to nisu muslimani...i nemoj molim te da se trudis i da nam objasnjavas dokle je Islam danas u svijetu dosao....objasni ti nama zasto krscani ovako kamenovase djevojcicu..kad se vec petljas u religiju jer ovde se ne radi o muslimanima.Svemirski_Jebach wrote:da citiram..."nisu opasne knjige, opasna je samo jedna knjiga"...
upravo tako, religija je zaista opasna kada se zloupotrijebi. A vidimo mnostvo primjera zloupotrebe, cak imam osjecaj da je zloupotreba toliko postala cesta da se vise ne moze razaznati sta je pravo a sta krivo.
I ova nepismena, primitivna masa ocekuje postovanje za svoje vjerovanje? Nema postovanja za one koji koriste religiju (nazalost danas uglavnom islam) da bi njome pravdali svoja zlodjela. A jos mi je veci problem sto islamski autoriteti ne dignu glas protiv toga, jasno i glasno. U nedostatku istoga, smatram ih odgovornim za ovakva desavanja. Ovo je slika kakav je islamski svijet danas. A to je, slozicete se, vrlo vrlo ruzna slika. I za nju nije kriv niko drugi do muslimani sami. Problem je u tome sto muslimani to ne vide i nalaze uvijek krivca u drugome za ono sto im se desava, a kao da ne vide da su za mnogo stvari krivi sami oni.
Patrijarhalna drustva koriste religiju da bi muskraci zadrzali svoj primat u drustvu nasiljem koje pravdaju tom istom religijom. Ma strasno do bola. A sve one koji su ucestvovali u ovom cinu i one koji su ih u tome na licu mjesta podrzavali treba najstrozije kazniti, dakle, dozivotna robija (ne volim smrtnu kaznu).
Minnela wrote:Fakat ne kontam? Pa sta ste se sad prihvatili islama na ovoj temi? Je li rijec o serijatu ili??Zar mora svaka ovakva tema zavrsiti s prepiranjem o islamu iako ovi ljudi nemaju veze s tom religijom? I odmah se javi ista ekipa koja jedva ceka da kaze koju "pametnu".
Otvorite drugu temu o tome pa do mile volje raspravljajte, a ovdje se drzite zadate teme i toga da ti ljudi nisu muslimani!!
DUREX wrote:Fuj mater im mrtvu jebem, pedersku, primitivnu.
Sve ovo treba pobit, do zadnjeg. I to ovako, kamenjem, da crkavaju satima i da se guse u krvi, govna smrdljiva, primitivna.
Nako sto su u proteklome ratu one cetnicke pickice i pedercine na slican nacin ubijali djecu, slabe i nemocne(jer su im za druge stvari falila muda), dugo nisam gledao neto odvratnije od ovog videa.
Ovakvu stoku treba ubijati na svkom koraku.
Nista na svijetu nema od primitivnog glupana kojem u ruke das religiju... bilo koju... a takvih je 90% vjernika... glupi, nepismeni, zatucani. Citav zivot citaju jednu knjigu i onda bi ih neko trebao postovati i uvazavati, ili sta?! Sve to treba u logore.
Svemirski_Jebach wrote:nisam ni rekao da su muslimani. Samo sam iskoristio priliku da kazem da su ovakve pojave rasirene po islamskom svijetu od Turske preko Jordana, Sirije pa do Iraka i Pakistana. I takve pojave se tolerisu od strane islamskih autoriteta u tim zemljama.
A guranje glave u pijesak pred sve vecim problemima nikome nece pomoci, najmanje samima onima koji glavu guraju u pijesak i ne vide su za mnoge probleme jedini krivci oni sami.
Mislim da je frajer bolestan od mrznje, djaba se naduravas sa njim...ines.c wrote:Svemirski_Jebach wrote:nisam ni rekao da su muslimani. Samo sam iskoristio priliku da kazem da su ovakve pojave rasirene po islamskom svijetu od Turske preko Jordana, Sirije pa do Iraka i Pakistana. I takve pojave se tolerisu od strane islamskih autoriteta u tim zemljama.
A guranje glave u pijesak pred sve vecim problemima nikome nece pomoci, najmanje samima onima koji glavu guraju u pijesak i ne vide su za mnoge probleme jedini krivci oni sami.
Tvoja druga recenica demantira prvu.Ne znam da li ti primjecujes ali ti si zaista zaludjen.Treba znati stati.
Eh, da je on sam...da ih nije ihihiMislim da je frajer bolestan od mrznje, djaba se naduravas sa njim...
pa danko majstore...kontam ja gdje si ti na temi, da koju kazes...i taman reko, sad ces reci jednu pravu...a ti ono nista...profulio temuDanko_Bananko wrote:Eh, da je on sam...da ih nije ihihiMislim da je frajer bolestan od mrznje, djaba se naduravas sa njim...
Pa..... crknite gospodo, tu smo ( mi zatucani, primitivni, glupi vjernici ), i ne idemo nigdje. Dapache
Jos jedno, crknite ako vam smeta
Kako se to prefinjeno bicuje i kamenuje, svega ti?zolloo85 wrote:U BiH prije oko 500 godina de¹avalo se da ljudi uèine Haram Blud (sexualni odnos prije braka) radi kojeg se primjenjuje ¹rijatska kazna (za nevjenèane 100 udaraca bièem, za vjenèane kamenovanje do smrti), ali je ipak raðena na mnogo mo¾da prefinjeniji naèin.
i ja to isto pokusavam zamisliti - dostojanstveno i elegantno.Ergot wrote:Kako se to prefinjeno bicuje i kamenuje, svega ti?zolloo85 wrote:U BiH prije oko 500 godina dešavalo se da ljudi učine Haram Blud (sexualni odnos prije braka) radi kojeg se primjenjuje šrijatska kazna (za nevjenčane 100 udaraca bičem, za vjenčane kamenovanje do smrti), ali je ipak rađena na mnogo možda prefinjeniji način.
P.S. Respect za pisanje Haram Bluda velikim slovom.
http://www.arabnews.com/?page=0§ion ... m=6&y=2003Svemirski_Jebach wrote:i ja to isto pokusavam zamisliti - dostojanstveno i elegantno.Ergot wrote:Kako se to prefinjeno bicuje i kamenuje, svega ti?zolloo85 wrote:U BiH prije oko 500 godina de¹avalo se da ljudi uèine Haram Blud (sexualni odnos prije braka) radi kojeg se primjenjuje ¹rijatska kazna (za nevjenèane 100 udaraca bièem, za vjenèane kamenovanje do smrti), ali je ipak raðena na mnogo mo¾da prefinjeniji naèin.
P.S. Respect za pisanje Haram Bluda velikim slovom.na stadionu...