Moderator: O'zone
Ne mislim da je dovoljno....medjutim mislim da je zgodna stvar poceti odatle....jer od neceg se mora ...jelte poceti.
Stari jel to ozbiljno mislis da je dovoljno imati 22 Djikana koji dobro trce za loptom da bi se popravio imidz zemlje.![]()
Rumuni su razvaljivali sve redom pa su jos uvijek na veoma losem glasu.
Sogan wrote:Mene "ovdje gore oliti kod nas u Svedskoj" kad slucajni prolaznici pitaju okleN sam, ja odgovorim prosto, bez stida ili ponosa, da sam iz Bosne.
Na to uglavnom oni mene informisu da su bili u Hrvatskoj te da im je bilo predivno.
E onda priznaju da im je tesko shvatiti sve ono oko rata. Ja mudro sutim a u sebi izgovorim 'jebi ga'!
Zatim uslijedi pitanje je li sad u Bosni mirno i ja kazem da jeste.
Pitaju me jesam li vec dugo u Svedskoj i ja potvrdim da jesam.
Nekad me pohvale da dobro pricam svedski i ja se zahvalim.
Jesam isao poslije rata u Bosnu i imam li tamo jos ikoga? Jesam par puta i imam!
Pitaju mi svidja li mi se Svedska i ja kazem da sam se navikao.
Hocu li ostati u Svedskoj? Ne znam!
Cesto se sjete jos nekog iz Bosne ili sire okolice kog su upoznali i pitaju me poznajem li i ja tu osobu. Obicno ne poznajem.
Do vidjenja!
Licno znam Bosnjake iz BL koji nikakve veze sa Hrvatskom nemaju kako pokusavaju i pricati hrvatski (TOCno tuDE ?!), a i govore da su iz Hrvatske, ja bih se stidila na njihovom mjestu. Druga stvar, uvijek je vazila ona poslovica 'Zeli biti veci katolik od pape', samo sto sad znam i odakle ta poslovica dolazi.bleka wrote:Pa ako su Hrvati to je standardno. Bosnjaci cisto sumnjam.
Ima i toga! Od necega se mora poceti, ali posto nasih 22 Djikana slabo letaju za onom loptom, i malene samo za sprdnju momentalno sluze, mozda bi trebalo da se necega drugog dohvatimo. Mozda poceti sa vadjenjem stojadina i folcika iz rijeka i rijecica, sa ciscenjem ulica planina i svega oko nas. To nas makar najmanje kosta! A i ne treba nam kakav spekso iz Portorika da nam crta kako se vadi olupina iz potoka.Stari wrote:Ne mislim da je dovoljno....medjutim mislim da je zgodna stvar poceti odatle....jer od neceg se mora ...jelte poceti.
Stari jel to ozbiljno mislis da je dovoljno imati 22 Djikana koji dobro trce za loptom da bi se popravio imidz zemlje.![]()
Rumuni su razvaljivali sve redom pa su jos uvijek na veoma losem glasu.
Vizavi Rumunije...neznam...mislim da oni imaju u nasim ocima puno losiji imidz...nego u ocima drugih. No, to su spekulacije...imidz im svakako nije blistav....ali jesmo li sigurni da je gori od naseg?
Ja imam prijatelje iz Srebrenice sto svi s reda govore tude, vode(mjesto ovdje)...itdAZ wrote:Licno znam Bosnjake iz BL koji nikakve veze sa Hrvatskom nemaju kako pokusavaju i pricati hrvatski (TOCno tuDE ?!), a i govore da su iz Hrvatske, ja bih se stidila na njihovom mjestu. Druga stvar, uvijek je vazila ona poslovica 'Zeli biti veci katolik od pape', samo sto sad znam i odakle ta poslovica dolazi.bleka wrote:Pa ako su Hrvati to je standardno. Bosnjaci cisto sumnjam.
More bit'!Pretposljednji Mohikanac wrote:
u fudbalskoj ekipi igra 11 igraca
eh jesi ti kralj. pravi bosanski patriota. svaki dan se zakuha i hljeb i pita, pa sarma se krcka. majka nam bosnia mora da je sva sretna i ponosna kad cuje kakvih nas ima. A ne ovakvih kakav sam ja sto pristavi gotov rucak u mikrovalnu. Sve sam se do sada cudio sto ja to dobijem mars u p. materinu kad god dodjem u Sa., kad ono mikrovalna. E necem tako Dino. Od sada, sporet, rerna ima da se kuha. ( A imam se i dje vratit jebo me onaj ko me napravi)Bosanac_21 wrote:Nemam razloga da se stidim odakle sam, vec se samo mogu da ponosim sto sam iz Bosne i Hercegovine. Bio sam u Njemackoj pa sad u Americi, ne zato sto sam to zelio vec sto sam zrtva etnickog ciscenjaNikad nebih izasao iz Bosne da nije rata bilo. Docim pojedini cim su sjeli gdje su htjeli, u dijaspori - pocinje pametovanje i dizanje nosova. To su ljudi bas prodane duse. I *ovno bi pojeli samo da je tudje, a svoje na svakom koraku blate. Postoje pojedine karakteristike tih prodani dusa a to su najcesce oni koji su djeca poljuprivrednika, zivot je bio negdje van grada, a kad je u pitanju odakle su, ti isti ce reci da su iz Imena Opstine, a tu su opstinu u realnosti samo mozda vidjeli na TV-u, slikama ili nekoj razglednici.
Sepure se strancima, a dobro im dodje u korist da blate zemlju iz koje poticu, jer stranci nemaju vecinom blage veze s kojom njihova zemlja graniciTako se ulizuju u guzicu strancima, koji mole Boga cuti da je samo u njihovoj zemlji zivot super.
Nebi imao obraza blatiti odakle sam kad bi na treci dan kruha jeo. Nikad nisam u svojoj Bosni neceg bio zeljan, kakva je takva je, uvijek se u njoj zivjelo, jelo, oblacilo, itd.
Dok je nasima draze jesti splacine dijasporaske, a mila im je majka kupovati gotovu hranu pa je podgrijavati po zaharanim mikrovalnim pecima, kod mene se svaki dan i razvija i kuha. Tim prodanim dusama je tesko nesto svoje spremit, a mojim ukucanima nije tesko preko ljeta rastirati trahanu, peci bureke, sirnice - u zimu kuhati sarmu, Bosanski lonac - jer to za nekakvo stidenje?
Takvim sto nosom paraju nebo ne treba Bosna, a ni u Bosni nemaju sta trazit. Bosni je puna glava pametovanja, takvi kad u Bosnu dodju dobiju "mars u p**** materinu", jer su zaboravili da su iz te Bosne potekli. Zbog toga ni ne idu u Bosnu cesto, a nesto ne simpatisu Bosanski narod u Bosni i onaj sto je u dijaspori, jer ti nisu zaboravili ko su i sta su.
Nisam ja kriv sto ljudi hoce da budu veci stranci od stranacawater wrote:eh jesi ti kralj. pravi bosanski patriota. svaki dan se zakuha i hljeb i pita, pa sarma se krcka. majka nam bosnia mora da je sva sretna i ponosna kad cuje kakvih nas ima. A ne ovakvih kakav sam ja sto pristavi gotov rucak u mikrovalnu. Sve sam se do sada cudio sto ja to dobijem mars u p. materinu kad god dodjem u Sa., kad ono mikrovalna. E necem tako Dino. Od sada, sporet, rerna ima da se kuha. ( A imam se i dje vratit jebo me onaj ko me napravi)Bosanac_21 wrote:Nemam razloga da se stidim odakle sam, vec se samo mogu da ponosim sto sam iz Bosne i Hercegovine. Bio sam u Njemackoj pa sad u Americi, ne zato sto sam to zelio vec sto sam zrtva etnickog ciscenjaNikad nebih izasao iz Bosne da nije rata bilo. Docim pojedini cim su sjeli gdje su htjeli, u dijaspori - pocinje pametovanje i dizanje nosova. To su ljudi bas prodane duse. I *ovno bi pojeli samo da je tudje, a svoje na svakom koraku blate. Postoje pojedine karakteristike tih prodani dusa a to su najcesce oni koji su djeca poljuprivrednika, zivot je bio negdje van grada, a kad je u pitanju odakle su, ti isti ce reci da su iz Imena Opstine, a tu su opstinu u realnosti samo mozda vidjeli na TV-u, slikama ili nekoj razglednici.
Sepure se strancima, a dobro im dodje u korist da blate zemlju iz koje poticu, jer stranci nemaju vecinom blage veze s kojom njihova zemlja graniciTako se ulizuju u guzicu strancima, koji mole Boga cuti da je samo u njihovoj zemlji zivot super.
Nebi imao obraza blatiti odakle sam kad bi na treci dan kruha jeo. Nikad nisam u svojoj Bosni neceg bio zeljan, kakva je takva je, uvijek se u njoj zivjelo, jelo, oblacilo, itd.
Dok je nasima draze jesti splacine dijasporaske, a mila im je majka kupovati gotovu hranu pa je podgrijavati po zaharanim mikrovalnim pecima, kod mene se svaki dan i razvija i kuha. Tim prodanim dusama je tesko nesto svoje spremit, a mojim ukucanima nije tesko preko ljeta rastirati trahanu, peci bureke, sirnice - u zimu kuhati sarmu, Bosanski lonac - jer to za nekakvo stidenje?
Takvim sto nosom paraju nebo ne treba Bosna, a ni u Bosni nemaju sta trazit. Bosni je puna glava pametovanja, takvi kad u Bosnu dodju dobiju "mars u p**** materinu", jer su zaboravili da su iz te Bosne potekli. Zbog toga ni ne idu u Bosnu cesto, a nesto ne simpatisu Bosanski narod u Bosni i onaj sto je u dijaspori, jer ti nisu zaboravili ko su i sta su.
Nisi jedini. Moja tetka i tetak od po 45 godina slusaju rock.Stari wrote:The....sad kad vidim u sta se ova tema razvila naprosto mi je ...nezgodno
....
Hajd da na momenat zaboravimo sve ... i sve zajednicke derneke i koke i auta i burek i cevape i pive i filter 57 i brodove i avione i vozove i nesretne ljubavi i ceznjiva pisma iz armije i onaj poraz protiv videotona i to kako sam promrznut u sjenci fenjera cekao njen korak laki ...i to kako sam usao u dubinu sobe svjestan namjere da materijaliziram nemoguce snagom poruke i razuzdanost histeriona...i nju koja se budi i ono vrijeme ruza sto rasle su za nas....i sve sve sve sve sve....
Nemogu nikako doci sebi da ima nasih momaka koji se meni smiju kad kazem da slusam zabavnu rock and roll muziku.....Oni hoce da se raspadnu od smijeha....i ljute se kad kazem da sam oduvijek to slusao....ko vele: Ma daj sta seres stari ....sta se pravis ....ti si lafo slusao to u bosni prije rata....he da si koju godinu mladji spuco bih te stosom. Sta se kurcis ko kakav propali purger...svi smo slusali narodnjake i to je tako oduvjek bilo. ...Ceca ...je prava....Dragana ...takodjer....
Kako ja da objasnim njima da su se u ono vrijeme takvi ...kakvi su sad u vecini i u dijaspori ...a bogami i u Bosni.....u ono vrijeme krili po budzacima kad bi pazarnim danom silazili do carsije...da smo ih zezali sa dovikivanjima u stilu: "Ispade ti mjesecna" ili tako nesto. Da nikad nisam bio ni jednom "koncertu" narodnjaka ...osim ako su me jednom-dvaput pijanog odnijeli onako u behutu...
Nemrem vise