Mjesoviti brakovi - buducnost BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Da li ste za mjesovite brakove u BiH?

da
79
75%
ne
26
25%
 
Total votes: 105

Dzemidzic
Posts: 115
Joined: 02/08/2006 07:54

#101

Post by Dzemidzic » 14/09/2006 07:27

forUMASH wrote:
Dzemidzic wrote:Imam jedan prijedlog na ovu temu..Prihvatite ISLAM, :shock: ;-) samo u Uzvisenom Islamu,brisu se sve NACIONALNE i RASNE razlike..Ostalo je zabluda.
....pijem antibiotike ove sedmice....da ne mjesam.... :roll:
hairli bilo ;-)


Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#102

Post by Helem » 14/09/2006 09:12

Prvo je debilan sam naslov, pa cemo isti namah prepraviti u to da Bosni nema ni buducnosti ni nikakvog hajra, ne daj nam Boze, upravo sa mijesanim brakovima.
Prije svega u Bosni ne bi trebalo biti vazno ko sa kime spava i ko koga jebe da bi bila Bosna, ali izgleda da je to ostalo i dalje vazno, pa nam drzava ovisi od toga ko sa kime spava i ko koga jebe, postala nam tako jebena i drzava, koje nemamo. Izrodila se. I izjalovila se.
Mijesani brakovi su svugdje, sirom dunjaluka i to ne predstavlja ama bas nista novo ni neobicno i nije uzeto, naveo sam i primjere koje oni koji zive u BiH valjda svode samo na mijesane religijske brakove, medju stanovnicima Bosne koji se i dalje zovu Srbi,Hrvati i....dalje nemam pojma, kao mjerilo za karakter drzave.
Mijesane brakove uzeti kao primjer za buducnost Bosne, u kontekstu agresije na Bosnu i Hercegovinu od strane Srba, koji su izvrsili agresiju na kako tadasnju Republiku BiH, te na Muslimane Bosne i Hercegovine i Sandzaka, kao narode, u Bosni vecinski narod,kao i u Sandzaku, gdje su upravo osobe iz mijesanih brakova, brakova Srba i Muslimana, bile na strani Srba, i u ratnim aktivnostima a one osobe u i iz mijesanih brakova, koje nisu uzele ucesce u ratnim pogromima, svesrdno su pomagale ili i ako nisu ni pomagale, bile su psiholoski i politicki na strani Srba, takve mijesane brakove i sve mijesane brakove smatrati za buducnost BiH je totalno bescasce, i debilizam, kojem kraja nema.
Mijesani brak je sasvim normalna pojava i niko nikoga ne treba ni zeniti ni udavati niti ko kome svijecu nosati i to je privatna stvar svakog insana ali u ovako iskrivljenoj pameti u kojima mijesani brak dokazuje postojanost i opstojnost Bosne i Hercegovine, je apsurd nad apsurdima i samo dokazuje i potvrduje 100 puta vec potvrdjeno sranje, koliko smo na losoj civilizacijskoj ljestvi, koliko smo jos zadojeni socijalistickim vrijednostima a bogme dokazuje i cisti bosanski rasizam...dakle ne govorim i nema nista protiv mijesanog braka ni mijesanih brakova, neka se mijesa kao ko hoce i sa kime hoce, neka se ukrsta, spaja i razdvaja, neka je sex na ex, zivjeli, ljuljaj Hatka bice doplatka...nego vam govorim o tome da mijesani brak nije mjerilo nitti se moze uzeti za mjerilo opstojnosti i postojanosti nase drzave, mjerilo su ipak cisti brakovi i broj osoba iz tih cistih brakova, dakle jednostavno omjer Muslimana,Srba i Hrvata a nikako i mijesanih brakova.
Cujte, kakav je to drzava mijesanih brakova, takve nigdje nema.

Osobe u i iz mijesanih brakova uzimaju, u vecini, svoj brak ili svoje porijeklo za ideolosko politicko podastiranje i kao normu i klise zivljenja u BiH na ustrb osoba koje su u jednonacionalnom braku ili su se porodila, proistekla iz jednonarodnih brakova, cime se pokusava i unistiti prvenstveno muslimanski narod, svesti Muslimane na neodredjenu masu,potkazati postojnost Muslimana, ukinuti sve atribute Muslimana, okarakterisati Muslimane kao bezlicnu narodnu grupu sa religijskom formom Islama, anulirati Muslimane kao vecinski i stabilizacioni,osnovni narod Bosne i Hercegovine, Muslimane koji su kao jedan od konstituivnih naroda koji vecinski zivi u BiH,u uslovima poslije II svjetskog rata, prihvatili Bosnu i Hercegovinu kao Republiku u kojoj zive, dijelici je na prostoru Jugoslavije i uzimajuci kao dio Jugoslavije zajedno sa ostalim gradjanima odnosno drugim narodima,mimo Srba i Hrvata, koji su pored svojih Republika, uzivali i lagodnosti republike Slovenije i republike Makedonije, te Crne Gore, pa i tadasnjih autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, i same Bosne i Hercegovine. Muslimane koji su iz tadasnje konstutuivnosti naroda, agresijoim na BiH i odbranom od te agresije na BiH postali jedini pravi i autohtoni narod Bosne i Hercegovine i time dobili svoju, nasu drzavu,sa potpunim pravom na samostalnost i na totalno odredjenje Bosne i Hercegovine kao drzave Muslimana u svakom, nacionalnom i religijskom smislu.
To izgleda mijesaju mijesani brakovi, pa im mijesani brak dodje kao mjesalica za beton.
Jos jednom, niko ne osporava niti ometa mijesane brakove ali mijesani brakovi nisu ni bili niti ce biti nikakva buducnost Bosne i Hercegovine, i bolje nam je da se sto manje mijesamo, nego ponajbolje, razmnozavajmo se sami medju sobom, neka Musliman zeni Muslimanki i Muslimanka neka se udaje za Muslimana, a tako i ostali "mijesani brakovi", Srba i Hrvata i ostalih naroda i narodnosti.
Radajmo i pravimo zdravu djecu,podizimo ih, skolujmo, ucimo pameti, vaspitajmo pravilno i i duhu kucnog odgoja, zadrzavajmo svoju tradiciju i kulturu,ucimo ih postovanju i respektu prema drugima i drugacijem, izgradim pravilan odnos prema Bosni i Hercegovini kao nasoj domovini, domovini bosanskih Muslimana, ma ko da ste vi, tako mijesajte Muslimane, Srbe i Hrvate i svoje mijesane brakove....ili ako se koe ovo ne dopada neka se mijesa po Srbiji i Hrvatskoj.
U Bosni i Hercegovini nema mijesanih brakova.

Kapak, i da se zna, na vijeke vijekov.

Je li tako braco i sestre drage?

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#103

Post by Helem » 14/09/2006 09:37

Udala se blesa sa Kupresa za jednoga blentu u Derventu, je li i to mijesani brak?

_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#104

Post by _BosanaC » 14/09/2006 09:44

I sta to tebi sada govori o tim Muslimanima koji su u braku sa Srbima a ipak su stali na stranu tih istih Srba?

A i nek' nas prosvjetli s agresijom na Sandzak :-?

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#105

Post by Helem » 14/09/2006 09:51

Govori mi da su pomijesali jaja i drzavu...

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

#106

Post by rashid » 14/09/2006 10:00

Rjesenje nije u mjesovitom braku negu u umu mjesovito prihvatit!!!!

Liska
Posts: 1919
Joined: 12/05/2004 13:44
Location: Mostar

#107

Post by Liska » 14/09/2006 10:28

Mislim da bi mogli promjeniti naziv teme u mjesovito razvedeni brak. Za deset godina ce samo par brakova opstajati, a ostalo ce biti razvedeni.

Teufik iz Los Angelesa
Posts: 903
Joined: 20/08/2006 01:36

#108

Post by Teufik iz Los Angelesa » 14/09/2006 10:33

Osobe u i iz mijesanih brakova uzimaju, u vecini, svoj brak ili svoje porijeklo za ideolosko politicko podastiranje i kao normu i klise zivljenja u BiH na ustrb osoba koje su u jednonacionalnom braku ili su se porodila, proistekla iz jednonarodnih brakova, cime se pokusava i unistiti prvenstveno muslimanski narod, svesti Muslimane na neodredjenu masu,potkazati postojnost Muslimana, ukinuti sve atribute Muslimana, okarakterisati Muslimane kao bezlicnu narodnu grupu sa religijskom formom Islama, anulirati Muslimane kao vecinski i stabilizacioni,osnovni narod Bosne i Hercegovine, Muslimane koji su kao jedan od konstituivnih naroda koji vecinski zivi u BiH,u uslovima poslije II svjetskog rata, prihvatili Bosnu i Hercegovinu kao Republiku u kojoj zive, dijelici je na prostoru Jugoslavije i uzimajuci kao dio Jugoslavije zajedno sa ostalim gradjanima odnosno drugim narodima,mimo Srba i Hrvata, koji su pored svojih Republika, uzivali i lagodnosti republike Slovenije i republike Makedonije, te Crne Gore, pa i tadasnjih autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, i same Bosne i Hercegovine.
jebote rechenice :lol: :lol:

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#109

Post by Helem » 14/09/2006 10:39

Mjesoviti, mijesani brak je bracno pitanje, pitanje institucije braka, odnosa zene i muskarca, covjeka, individualna materija, drustvena forma, norma, i ljubav.
Sa degradacijom opste misli, dovodjenja u korelaciju s nemogucim, svojstveno nasem takozvanom balkanskom prostoru dobija se i opsta degradacija svih ostalih vrijednosti koji se iskazuju upravo u kovanicama tipa Bosanac, Bosnjakinja,Bosanka, dijete iz mijesanog braka, ili kako napisase na moje prethodne forumaske diskusije na Bosnjastvo. com, da je bosanac posebno uzgojena pasmina bosanskog konja, sto odgovara istini.
Nema drugoga imena za bosanskog konja ili kobilu.

Ipak posto smo tako osjecajni,senzibilni i mijesamo cuvstva, sve smo doveli u stanje politike, pa tako namjesto da strpamo temu tamo gdje je temi i mjesto, i mijesanim brakovima i svim ostalim opstim,dzuture izmisljenim imenicama koje su nekada imalu drugaciju svrs i smisao u ovoj novijoj konotaciji, sadasnjem misaonom stanju sto je mozda i prihvatljivo ali nikako na ovaj nacin da se favorizira mijesani brak i izdvaja kao nekakva posebnost, takva posebnost iritira, s time uskracuje i one koji nisu u mijesanim brakovima, na iskazivanje svoje nemijesanosti i u krajnjem slucaju te cistoce, odnosnosno svetosti jednonacionalnog braka.

U Americi stoga mozemo vidjeti mnoge osobe sa krizem ili krstom na lancicu, kod Srba i Hrvata ili kod mnogih zena ali i muskaraca, djevojaka i mladica, Muslimana, okacenu polumjesec i zvijezdu, nekada su takve lancice sa tim privjescima iskljucivo nosile seoske dijevojke u dimijima.
Cemu je to odgovor?
Ciji je to odgvor?
Kome je to odgovor?
Upravo onima koji prosipaju filozofije o bosanastvu, mijesanim brakovima i u najozbiljnijem slucaju, odgovor na agresiju, na genocid, ubistva, istjeravanja, klanja, silovanja...to je ljudski, precutni odgovor covjeka, insana, zene, djeteta....civilizacije...
Kako je moguce da se trubi o mijesanim brakovima nad zrtvama koje nisu iz mijesanih brakova nego iz cistih, kako je moguce da je smijeh prekrio zaborav?
Posmatram i znam da ljudi osjecaju to kroz ovu prizmu, pa mi i pitanje sastava fudbalske reprezantacije BiH, gledamo na takav nacin.

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#110

Post by Helem » 14/09/2006 10:45

Je li ti to nesto upalo smijesno Teofice iz Los Andjelesa,nesto mi podugacak ti nadimak, i otkuda ti kao Teufik u Los Andjelesu???
E meni je to smijesno,imas bas dobar nadimak.
Sto se tice recenica neki vole duge recenice a neki kratke, a ja to volim obadvoje, maher sam za to ali i za ostalo. :(

_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#111

Post by _BosanaC » 14/09/2006 10:45

Helem wrote:Mjesoviti, mijesani brak je bracno pitanje, pitanje institucije braka, odnosa zene i muskarca, covjeka, individualna materija, drustvena forma, norma, i ljubav.
Sa degradacijom opste misli, dovodjenja u korelaciju s nemogucim, svojstveno nasem takozvanom balkanskom prostoru dobija se i opsta degradacija svih ostalih vrijednosti koji se iskazuju upravo u kovanicama tipa Bosanac, Bosnjakinja,Bosanka, dijete iz mijesanog braka, ili kako napisase na moje prethodne forumaske diskusije na Bosnjastvo. com, da je bosanac posebno uzgojena pasmina bosanskog konja, sto odgovara istini.
Nema drugoga imena za bosanskog konja ili kobilu.

Ipak posto smo tako osjecajni,senzibilni i mijesamo cuvstva, sve smo doveli u stanje politike, pa tako namjesto da strpamo temu tamo gdje je temi i mjesto, i mijesanim brakovima i svim ostalim opstim,dzuture izmisljenim imenicama koje su nekada imalu drugaciju svrs i smisao u ovoj novijoj konotaciji, sadasnjem misaonom stanju sto je mozda i prihvatljivo ali nikako na ovaj nacin da se favorizira mijesani brak i izdvaja kao nekakva posebnost, takva posebnost iritira, s time uskracuje i one koji nisu u mijesanim brakovima, na iskazivanje svoje nemijesanosti i u krajnjem slucaju te cistoce, odnosnosno svetosti jednonacionalnog braka.

U Americi stoga mozemo vidjeti mnoge osobe sa krizem ili krstom na lancicu, kod Srba i Hrvata ili kod mnogih zena ali i muskaraca, djevojaka i mladica, Muslimana, okacenu polumjesec i zvijezdu, nekada su takve lancice sa tim privjescima iskljucivo nosile seoske dijevojke u dimijima.
Cemu je to odgovor?
Ciji je to odgvor?
Kome je to odgovor?
Upravo onima koji prosipaju filozofije o bosanastvu, mijesanim brakovima i u najozbiljnijem slucaju, odgovor na agresiju, na genocid, ubistva, istjeravanja, klanja, silovanja...to je ljudski, precutni odgovor covjeka, insana, zene, djeteta....civilizacije...
Kako je moguce da se trubi o mijesanim brakovima nad zrtvama koje nisu iz mijesanih brakova nego iz cistih, kako je moguce da je smijeh prekrio zaborav?
Posmatram i znam da ljudi osjecaju to kroz ovu prizmu, pa mi i pitanje sastava fudbalske reprezantacije BiH, gledamo na takav nacin.
Za rat i zlocine su znaci krivi mjesani brakovi, kao i za sve lose sto se desava poslije ovog rata ovoj jadnoj drzavi?

teletrader
Posts: 800
Joined: 29/12/2005 14:40

#112

Post by teletrader » 14/09/2006 10:45

Ne mislim da su mjesani brakovi buducnosti Bosne jer niti ih toliko ima niti ce ih u buducnosti toliko biti da bi iole nesto znacajnije promjenili..
MIslim da je buducnost Bosne u tome da 2 druga konsitutivna naroda napokon shvate da im je Bosna domovina,da se nece nikada pripojiti niti Srbiji niti Hrvatskoj i da im valjda zhivjeti ako ne sa,onda barem pored Bosnjaka...
Da su recimo stari Kelti,pa mozhda Iliri,pa Bizantinci ostali u BiH poslije dolaska Slavena i da su recimo sachuvali svoj jezik,obicaje,vjeru onda bi danas Bosna bila cool..neka vrsta svicarske na Balkanu..
Problem je sto mjesanje brakova,u bh. slucaju,podrazumjeva mjesanje religija,koje su iskljucive jedna prema drugoj...
Ne mozhe se biti istovremeno i musliman i katolik..
jedno drugo ne priznaje,katolici ne priznaju da je Muhammed a.s posljedni Bozhji poslanik,muslimani ne smatraju Isusa Bozhjim sinom..
I to je kraj price..

User avatar
stickitout
Posts: 1745
Joined: 15/01/2005 23:58

#113

Post by stickitout » 14/09/2006 10:47

Teufik iz Los Angelesa wrote:
Osobe u i iz mijesanih brakova uzimaju, u vecini, svoj brak ili svoje porijeklo za ideolosko politicko podastiranje i kao normu i klise zivljenja u BiH na ustrb osoba koje su u jednonacionalnom braku ili su se porodila, proistekla iz jednonarodnih brakova, cime se pokusava i unistiti prvenstveno muslimanski narod, svesti Muslimane na neodredjenu masu,potkazati postojnost Muslimana, ukinuti sve atribute Muslimana, okarakterisati Muslimane kao bezlicnu narodnu grupu sa religijskom formom Islama, anulirati Muslimane kao vecinski i stabilizacioni,osnovni narod Bosne i Hercegovine, Muslimane koji su kao jedan od konstituivnih naroda koji vecinski zivi u BiH,u uslovima poslije II svjetskog rata, prihvatili Bosnu i Hercegovinu kao Republiku u kojoj zive, dijelici je na prostoru Jugoslavije i uzimajuci kao dio Jugoslavije zajedno sa ostalim gradjanima odnosno drugim narodima,mimo Srba i Hrvata, koji su pored svojih Republika, uzivali i lagodnosti republike Slovenije i republike Makedonije, te Crne Gore, pa i tadasnjih autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, i same Bosne i Hercegovine.
jebote rechenice :lol: :lol:
Pisac co'jek :lol: :lol:

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#114

Post by Helem » 14/09/2006 10:51

A jebo te, ko bi rek'o?

Teufik iz Los Angelesa
Posts: 903
Joined: 20/08/2006 01:36

#115

Post by Teufik iz Los Angelesa » 14/09/2006 10:54

sto svi misle da sam ja iz L.A. :lol:

Niko Murata ne napada zbog brane, Sherloku niko ne salje pozdrave za Watsona, papeta niko ne napada sto je volio driblat, maccaronu niko ne zeli pojesti, niko ne duva niti lupa po horns&drums...

zasto onda svi kontaju da sam ja iz L.A: :D

I treba bit smijesno, to je jedina poenta nicka :D

a btw, jedno je duga recenica, al ova citirana spada u posebnu kategoriju :D neda mi se prepirat oko sadrzaja, samo skrati recenice te malo, razvodni se smisao pa ne moze covjek skontat sta si htio rec ;)

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#116

Post by Helem » 14/09/2006 11:02

No frks Teofik, ja sam sada skontao da ti i bas nisi iz Los Andjelesa a ja,za duge recenice cemo ti naci tolmaca, ipak nemoj sve uzimati tako tragicno, ima onih koji i razumiju jednu jedinu recenicu, bez obzira na njenu duzinu..
Za Murata smo se vec dogovorili, Murat-kurat, i kapak, a Pape legenda...

Jok ja.

Horns drums ti je os.
Last edited by Helem on 14/09/2006 11:03, edited 1 time in total.

User avatar
stickitout
Posts: 1745
Joined: 15/01/2005 23:58

#117

Post by stickitout » 14/09/2006 11:02

Helem wrote:Indijke luce veoma jaku kiselinu ,ph factor im je toliko snazan,da je sex sa Indijkom ,za druge rase vrlo tezak.Rijetko srecete brak izmedju Indijke i pripadnika drugih rasa.
Samo da podsjetim na genijalnost naseg samozvanog pisca. :lol: :lol:

Mozda pomogne da ga se bolje razumije... :lol: :lol:

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#118

Post by Helem » 14/09/2006 11:07

...aaaaaaa... a sto to samozvani, nisam valjda republika srpska????

Pa ja kada nemam nikome, sam sebi dolazim,pa sam tu i to je dovoljno da me nema.....

De ti nama samonezvani, sam sebe nazovi budalom....

onako, radi podsjecanja...

rumenko
Posts: 1485
Joined: 24/07/2002 00:00

#119

Post by rumenko » 14/09/2006 11:11

e userete svaku temu ...to je cudo....skoro se vise i ne javljam na forum (znam da vam ne falim) jer vidim da na vecini tema papci pokusavaju da objasne o cemu se radi i kako bi trebalo......obrni okreni vazda na kraju dodje na isto....mi vaki...vi naki....nigdje argumenata..nigdje veze sa mozgom i zivotom.....iz komentara se vidi da na zalost u BiH u ovome trenutku...

rapidno stasa hibridna klasa
na pola puta selo-grad...


vjerovatno ogromna vecina nece poznati ove stihove....jer se ne radi o sinanu sakicu...ili drugoj "zvijezdi"na cijem ce se koncertu (jos uvijek)odvaljivati 90% mlade BiH populacije....nazalost BiH je u kulturnom i intelektualnom raskoraku i generacije mlade raje ce svoju mladost provesti u takvom okruzenju.....

I da ne bude da se nisam dotakao teme....ako zenis nekoga ili se udajes za nekoga ....onda to radis zato sto ga / je volis...to ne bira pamet ,nego srce.......ljubav papci..ljubav nam treba...u BiH

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#120

Post by Helem » 14/09/2006 11:15

A ko je to papak Rumenko?
Da nije mozda malo obratno?

User avatar
stickitout
Posts: 1745
Joined: 15/01/2005 23:58

#121

Post by stickitout » 14/09/2006 11:22

Helem wrote:...aaaaaaa... a sto to samozvani, nisam valjda republika srpska????

Pa ja kada nemam nikome, sam sebi dolazim,pa sam tu i to je dovoljno da me nema.....

De ti nama samonezvani, sam sebe nazovi budalom....

onako, radi podsjecanja...
Nebuloza = ka nebu sa lozom

Pisac pravi zna sta govori, te tvoje izjave su produkt tvoje maste i neupucenosti. To sve u paketu te cini samozvanim.

Jasta, bolje nisam ni ocekivao od strucnjaka za vaginalne lucevine.....s budalama valjda sjedis svaki dan pa si navikao dijeliti komplimente.

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#122

Post by Helem » 14/09/2006 11:33

Jastaradi, jastaradi....

Casa vina izrodima
sta ce vino pjesnicima????

Nemoj pokusavati bilo kakvu borbu, svaki trud je uzalud, svaka misao ti je netacna,
od takve japije si otpao.
Indikativno mi je to i poznato, nisam postao od juce...otkvaci se.

Znam razlog i smisao svakog mog posta i dobro znam Bosnu, znam ja sebe.

User avatar
stickitout
Posts: 1745
Joined: 15/01/2005 23:58

#123

Post by stickitout » 14/09/2006 11:35

Helem wrote:Jastaradi, jastaradi....

Casa vina izrodima
sta ce vino pjesnicima????

Nemoj pokusavati bilo kakvu borbu, svaki trud je uzalud, svaka misao ti je netacna,
od takve japije si otpao.
Indikativno mi je to i poznato, nisam postao od juce...otkvaci se.

Znam razlog i smisao svakog mog posta i dobro znam Bosnu, znam ja sebe.
Stani pred ogledalo i svrsavaj lafcino :D :D

_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#124

Post by _BosanaC » 14/09/2006 11:37

Helem wrote:Jastaradi, jastaradi....

Casa vina izrodima
sta ce vino pjesnicima????

Nemoj pokusavati bilo kakvu borbu, svaki trud je uzalud, svaka misao ti je netacna,
od takve japije si otpao.

Indikativno mi je to i poznato, nisam postao od juce...otkvaci se.

Znam razlog i smisao svakog mog posta i dobro znam Bosnu, znam ja sebe.
Od kakve li si ti otpao kad si u crnjaku 24h na dan...

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#125

Post by Helem » 14/09/2006 11:47

Ma nisam Bosanceros, to me samo fata melanholija za Bosnom, a inace kada izgledam tuzan, tada sam duboko sretan, u sebi.
To ti je neka posebna, mozda mazohisticka vrsta uzivanja, prava blagodet.
Ili hir, ko zna?

Inace to je vise poznato zenama, zene to bolje razumiju.
Naziva se i umjetnost i stil i nacin zivota.

Nesto slicno mijesanom braku.

Japija, begovska,
nesto kao jasen.
Ili kao jasika.

Cista poetika.

Post Reply