Ptice napadaju
Moderator: O'zone
#1 Ptice napadaju
Sinoć oko 20 h kod mosta Malezijsko- Bosanskog prijateljstva (kod propalog Bosmala) bio sam svjedokom napada vrana na prolaznike. Toliko je to bilo uzelo maha da su na kraju onaj vlasnik piljare i još poneki prolaznik uzeli kojekakva priručna sredstva i pokušali rastjerati pomahnitale vrane. Napominjem da u blizini nema nikakvog drveta pa otpada mogućnost da negdje imaju mlade.
Pomalo je sve to ličilo na Hičkokov film.
Pomalo je sve to ličilo na Hičkokov film.
#2 Re: Ptice napadaju
legende kazu da su se vrane bile okomile na prolaznike kod Latinske cuprije, tacno na mjestu gdje je ubijen princ Ferdinand...nista se ne desava slucajno... za razliku od ljudi zivotinje imaju predosjecaj, posebno ptice... gledala sam covjeka kome su vrane prokljucale glavu.. on je dobro prosao ali poslije toga od iste bolesti, iznenada u kratkom roku umiru mu svi najbliznji - majka, zatim brat pa sestre...
ima tu simbolike
Bosmal
- Malezija - most - Bosna ...

ima tu simbolike

pu pu pu. ali inace vrane u okolini su stvarno lude. ja zivim u toj zelenoj zgradi i znam da ih ima unutar polukruga zgrade po drvecima i da su lude. sve to treba poubijati. sekunda je falila da ja izvadim svoj kalasnjikov i saspem rafal po dvije takve pticurine.
Pa nemas PAMa da vrane gadjas ...karanana wrote:pu pu pu. ali inace vrane u okolini su stvarno lude. ja zivim u toj zelenoj zgradi i znam da ih ima unutar polukruga zgrade po drvecima i da su lude. sve to treba poubijati. sekunda je falila da ja izvadim svoj kalasnjikov i saspem rafal po dvije takve pticurine.

ožežikaranana wrote:pu pu pu. ali inace vrane u okolini su stvarno lude. ja zivim u toj zelenoj zgradi i znam da ih ima unutar polukruga zgrade po drvecima i da su lude. sve to treba poubijati. sekunda je falila da ja izvadim svoj kalasnjikov i saspem rafal po dvije takve pticurine.

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Veberove vrane su osvojile Zlatnu dolinu. Nije to ništa šta će tek biti.

-
ova ti je odlicnabaklava2 wrote:ne tonePrazina wrote:Tone li taj bosmal ili neali oni koji su uplatili stan na 4. spratu sada će useliti u suteren

ja mislimPrenj wrote:Pa nemas PAMa da vrane gadjas ...karanana wrote:pu pu pu. ali inace vrane u okolini su stvarno lude. ja zivim u toj zelenoj zgradi i znam da ih ima unutar polukruga zgrade po drvecima i da su lude. sve to treba poubijati. sekunda je falila da ja izvadim svoj kalasnjikov i saspem rafal po dvije takve pticurine.

ma samo nek pucaSarafcina wrote:ja mislimPrenj wrote:Pa nemas PAMa da vrane gadjas ...karanana wrote:pu pu pu. ali inace vrane u okolini su stvarno lude. ja zivim u toj zelenoj zgradi i znam da ih ima unutar polukruga zgrade po drvecima i da su lude. sve to treba poubijati. sekunda je falila da ja izvadim svoj kalasnjikov i saspem rafal po dvije takve pticurine.da na onom gusjenicaru
sto je sakriven
u podrumu
ima nesto ...
.. samo nek koristi manju cijev

- Murat Sabanovic
JA SAM JEDNU VRANU LIJECIO PRIJE RATA..
KRILO JOJ BILO SLOMLJENO I NIJE MOGLA DA LETI ...ALI KAD SE JE POCELA SRATI PO HAUSTORU ,ISTJERO SAM JE
NASLA U HAUSTOR DA SERE....
NISTA VISE NE SMRDI OD VRANINOG IZMETA.
KRILO JOJ BILO SLOMLJENO I NIJE MOGLA DA LETI ...ALI KAD SE JE POCELA SRATI PO HAUSTORU ,ISTJERO SAM JE
NASLA U HAUSTOR DA SERE....
NISTA VISE NE SMRDI OD VRANINOG IZMETA.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Vrane atakuju širom svijeta.
Izgleda da je problem u nedostatku komunikacije između vrana i ljudi:
Japan.
London.
Dok je džogirao, mr. Keay je doživio ataku neobično krupnih vrana:
Ilidža.
Komšinica Nata me zamolila da mjesnoj zajednici (MZ) prijavim vrane jer ne može da spava. Po čitavu noć (ulično osvjetljenje) grakču...sve ukakaše...kaže, boji se ptičije gripe. Pa, ako ikako mogu da posjeku one dvije ogromne breze ispred njene zgrade. Kako da ne, odgovorio sam.
Izgleda da je problem u nedostatku komunikacije između vrana i ljudi:
Japan.
http://www.crows.net/japnlogs.htmlMičio Macuda wrote:...Even the attacks during nesting season can be partly blamed on the linguistic shortcomings of the victims, said Michio Matsuda, an ornithologist and author of "Why Crows Attack." If more people talked crow, he said, there would be fewer such incidents. "There's a lack of communication here," Matsuda said. "Crows send many signals. When the salaryman going to work or the mother with a baby goes under a tree with a nest, the crows give nasty cries to say, 'Please leave our living circle.' But city people miss the sign. It's a problem for the crows. They are perplexed, and they send more signals that are ignored. The only thing they can do is be more aggressive.
London.
Dok je džogirao, mr. Keay je doživio ataku neobično krupnih vrana:
http://www.thisislondon.co.uk/news/lond ... 20StandardThis is London wrote:...Mr Keay today told how he was running his usual route through Battersea Park when the birds swooped on him. The crows clawed his head with their talons and pecked at him furiously.
With blood gushing from his head, he had to fight for several minutes before they would stop attack - reminiscent of the Alfred Hitchcock film The Birds.
Mr Keay, 44, who was attacked at lunchtime on Wednesday, said: "These two massive crows just swooped down on me. I hit them but they wouldn't get off my head.
"They kept on at me and I kept hitting them until I noticed blood was pouring down my neck. My T-shirt was drenched with blood."...
Ilidža.
Komšinica Nata me zamolila da mjesnoj zajednici (MZ) prijavim vrane jer ne može da spava. Po čitavu noć (ulično osvjetljenje) grakču...sve ukakaše...kaže, boji se ptičije gripe. Pa, ako ikako mogu da posjeku one dvije ogromne breze ispred njene zgrade. Kako da ne, odgovorio sam.
-
Zivim u kuci koja granici sa jednim velikim parkom,vjerujte sve gradske vrane budu oko moje kuce njih par hiljada.Kada je oblacan dan bude kao u zoni sumraka,jos samo nadgrobni spomenici fale.
Prije par godina komsiluk je nasao "lijek" za vrane koje nam stvarno ne daju disati.Vazdusna puska i par "skinutih" vrana koje zatim jedan djecak onako mrtve okaci na grane,njih par komada visi onako naglavacke na dominatnim granama gdje se vide sa svih strana i tako smo mirni mjesec-mjesc i pol.Nema ih.Kada vide one okacene na drvetu bjeze u sirokom krugu,dokazano samo je malo zafrkano ljeti sto se usmrde ali djeluje pravo.
Prije par godina komsiluk je nasao "lijek" za vrane koje nam stvarno ne daju disati.Vazdusna puska i par "skinutih" vrana koje zatim jedan djecak onako mrtve okaci na grane,njih par komada visi onako naglavacke na dominatnim granama gdje se vide sa svih strana i tako smo mirni mjesec-mjesc i pol.Nema ih.Kada vide one okacene na drvetu bjeze u sirokom krugu,dokazano samo je malo zafrkano ljeti sto se usmrde ali djeluje pravo.
#23 ptice napadaju
cuo sam da raja seli iz zelenih zgrada.kazu bosmal ce na tu stranu pasti.
-
#24 Re: ptice napadaju
ma jok on će mirno i dostojanstveno potonuti do kinedacimir wrote:cuo sam da raja seli iz zelenih zgrada.kazu bosmal ce na tu stranu pasti.

- PipiDugaDevetka
Lace wrote:vrane su jedne od najinteligentniji ptica...ako ne i najinteligentnije.
ja sam imala priliku vidjet vranu koja je nasla suh komad hljeba a zatim nasla posudu s vodom...potopila hljeb da bi ga lakse pojela

Corvus corone - vrana
http://www.zivotinjsko-carstvo.com/ptice/vrane.phphttp://www.zivotinjsko-carstvo.com wrote:...Ako se pitate zašto bi neko čuvao ovakvu pticu u kavezu odgovor leži u činjenici da su vrane jedna od najinteligentnijih vrsta ptica na svetu. Pouzdano je uvrđeno da ih je moguće naučiti da `govore` isto ili više reči od papagaja i čak da broje do tri ili četiri. Ipak, držanje bilo koje ptice u kavezu nije ono što bi autor ovog teksta ikada preporučio. Ako pak naiđete na malu vranu ispalu iz gnezda koja se ne može starati o sebi slobodno odigrajte ulogu staratelja kljukajući je raznovrsnom hranom koju bi i inače dobijala od pravih roditelja....
Vidio sam afričke vrane. Imaju ćubu na vrh glave kao da su glumile u Pokemonima.
Nikako da na Google-u pronadjem nešto o Veberovim vranama koje su osvojile Osijek u Hrvatskoj (snimljen dok. film), a evo, i Sarajevo je sada pod njihovom okupacijom.(Krupne, sa sivim perjem iznad krila-do vrata)