Ovo je ona, to nije bio nas rat, al' smo najebali._BosanaC wrote:Nesto mi je sumnjiva ta tvoja isfrustriranostNNneko wrote:Problem istocne Bosne je sto granici sa Srbijom pa je u svakom ratu najvise stradala pa i u ovome. Da su svi Rogaticani i ostali Podrinjci otisli u partizane ginuli bi negdje na Kozari, Majevici i ko zna gdje, a cetnici bi usli u Sarajevo jer su ih jedino ustase mogle zadrzati da to ne urade sa najboljim naourazanjem koje su posjedovali. Opet cu ponoviti da se ponosim sto moji nisu nigdje bili i tako nisu okrvavili ruke. Partizani su ratovali rame uz rame sa cetnicima. Kad bi partizani otisli dalje ostavili bi cetnike da se izivljavaju nad muslimanima. Ja ne znam kakvo je stanje bilo u Bihacu i u drugim dijelovima Bosne, ali u istocnoj Bosni je bilo nemoguce izabrati stranu. Mnogi muslimani su morali napustiti partizanske redove da bi spasili svoje najblize koji su bili nezbrinuti. Na kraju do dodam da to nije bio nas rat. Ponosim se na one Bosnjake koje su spasavali Zidove, pa i Srbe u Sarajevu i drugim mjestima od ustasa. Bilo je Bosnjaka muslimana koji su bili u ustasama i spasili ogroman broj civilnog stanovnistva od cistog cetnickog pokolja. Poslije rata su streljani, a cetnici koji su pravili najgroznije zlocine su dobili boracke partizanske penzije.![]()
Cuj ponosis se sto ti je familija bila, najblaze receno, kukavice, i sto su sakrivali guzicu dok su drugi zivote davali da bi oni zivi ostali? Hajd poklopi se usima i ne laprdaj.
I, zelio bih da sam neutralan, al' sam ustasa.
Nemam ja problema s tim, sto ti govoris, dokle god ne shvatis, da to o cemu ti pricas je izuzetak od pravila a ne pravilo, samo po sebi. Malo si zasao, posiroko i poduboko, sa analogijama i zakljuccima. Tile je Drazu satjerao ko jazavca u okno, pa ga je izveo na svoj sud i obezglavio. Mi kad nadjemo Karadzica i Mladica, te vratimo dug, tek onda, mozemo nesto, naci za shodno da kazemo partizanima. I, za tvoju informaciju, reci mi bogati da li BiH placa i dalje one ratne-vojne invalide RS-a koji su je rusili? Je li imaju jednako penziono kao i oni koji su se borili da BiH ne nestane zajedno sa svojim stanovnistvom? Pa, eto, kako god da je, ni ovaj put, nesto nismo prestigli partizane progresom. Hoces mi reci, da treba neko da se stidi sad, sto je bio u Armiji BiH? Ili, da to ne pominje?