Dršťková polévka (škembe čorba)
100g telecích nebo hovězích dršťek (čistých), 70ml kyselého mléka nebo smetany, 5g česneku, 1g pepře, 2ml octu, 8g pálivé papriky, 1/7 vejce.
Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu). Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu. Sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.). Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut. Dršťky vytáhneme a nakrájíme nadrobno. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko. Přidáme dršťky a znovu necháme vzkypět. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.
PREUZETO ODAVDE
DRŠŤKOVÁ POLÉVKA (ŠKEMBE ČORBA)
Ingredience:
200 g uvařených dršťek, 1 dcl kysaného mléka nebo smetany, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 2 PL vinného octa, 1 ML pálivé papriky, 2 vejce, MAGGI Sypký hovězí bujón, MAGGI MAGGI Harmonie chuti.
Příprava:
Dršťky nakrájíme nadrobno a vložíme je do vývaru z MAGGI Sypkého hovězího bujónu. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kysané mléko. Povaříme asi 5 minut, ochutíme MAGGI Harmonií chuti a zakvedláme do polévky rozšlehaná vejce. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.
PREUZETO ODAVDE
Slovenci ko mi moze ovo prevesti na s-h / h-s?
-
- Posts: 2002
- Joined: 03/10/2002 00:00
- Location: ljubljana
- Contact:
- PipiDugaDevetka
- Posts: 19071
- Joined: 25/12/2003 00:00
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4
Ćuj, ŠKEMBE ČORBA, a češki jezik. Nešto nije u redu.
-
- Posts: 3271
- Joined: 22/10/2005 21:48
- Location: okolina Montreala
#8
Ako vec mora da je ceski valja li ti ovaj recept?
http://www.translatorscafe.com/cafe/Meg ... ageid=6443
http://www.translatorscafe.com/cafe/Meg ... ageid=6443
-
- Posts: 1514
- Joined: 16/07/2005 14:10
#9
ja samo mocu sa cirilice na latinicu prevesti (i obratno) za vise informacija oD*e http://www.cs.cmu.edu/~aleksa/vucko/jsvucko.html
-
- Posts: 350
- Joined: 13/02/2005 17:56
#10 Re: Slovenci ko mi moze ovo prevesti na s-h / h-s?
Star tak si kao Skandinavci...mjesas Sloveniju sa Slovackom...El_Camino wrote:Dršťková polévka (škembe čorba)
100g telecích nebo hovězích dršťek (čistých), 70ml kyselého mléka nebo smetany, 5g česneku, 1g pepře, 2ml octu, 8g pálivé papriky, 1/7 vejce.
Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu). Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu. Sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.). Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut. Dršťky vytáhneme a nakrájíme nadrobno. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko. Přidáme dršťky a znovu necháme vzkypět. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.
PREUZETO ODAVDE
DRŠŤKOVÁ POLÉVKA (ŠKEMBE ČORBA)
Ingredience:
200 g uvařených dršťek, 1 dcl kysaného mléka nebo smetany, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 2 PL vinného octa, 1 ML pálivé papriky, 2 vejce, MAGGI Sypký hovězí bujón, MAGGI MAGGI Harmonie chuti.
Příprava:
Dršťky nakrájíme nadrobno a vložíme je do vývaru z MAGGI Sypkého hovězího bujónu. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kysané mléko. Povaříme asi 5 minut, ochutíme MAGGI Harmonií chuti a zakvedláme do polévky rozšlehaná vejce. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.
PREUZETO ODAVDE
U Slo nema Skembe corbe...jede se samo Matevz
-
- Posts: 247
- Joined: 20/11/2002 00:00
#11
Hvala da pamtis. Tamo su mi ga preveli.da pamtis wrote: ja samo mocu sa cirilice na latinicu prevesti (i obratno) za vise informacija oD*e http://www.cs.cmu.edu/~aleksa/vucko/jsvucko.html