Slovenci ko mi moze ovo prevesti na s-h / h-s?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
El_Camino
Posts: 247
Joined: 20/11/2002 00:00

#1 Slovenci ko mi moze ovo prevesti na s-h / h-s?

Post by El_Camino »

Dršťková polévka (škembe čorba)
100g telecích nebo hovězích dršťek (čistých), 70ml kyselého mléka nebo smetany, 5g česneku, 1g pepře, 2ml octu, 8g pálivé papriky, 1/7 vejce.
Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu). Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu. Sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.). Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut. Dršťky vytáhneme a nakrájíme nadrobno. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko. Přidáme dršťky a znovu necháme vzkypět. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.

PREUZETO ODAVDE

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA (ŠKEMBE ČORBA)
Ingredience:
200 g uvařených dršťek, 1 dcl kysaného mléka nebo smetany, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 2 PL vinného octa, 1 ML pálivé papriky, 2 vejce, MAGGI Sypký hovězí bujón, MAGGI MAGGI Harmonie chuti.

Příprava:
Dršťky nakrájíme nadrobno a vložíme je do vývaru z MAGGI Sypkého hovězího bujónu. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kysané mléko. Povaříme asi 5 minut, ochutíme MAGGI Harmonií chuti a zakvedláme do polévky rozšlehaná vejce. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.

PREUZETO ODAVDE
dinash
Posts: 2002
Joined: 03/10/2002 00:00
Location: ljubljana
Contact:

#2

Post by dinash »

ovo nije slovenacki.
cz je ceska domena ... dakle ceski je.
Last edited by dinash on 02/01/2006 00:24, edited 1 time in total.
User avatar
danas
Posts: 18796
Joined: 11/03/2005 19:40
Location: 10th circle...

#3

Post by danas »

ma ceski meni izgleda...
a sto neces da ti prevedu na bosanski? :D
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19071
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4

Post by PipiDugaDevetka »

Ćuj, ŠKEMBE ČORBA, a češki jezik. Nešto nije u redu.
wanderer
Posts: 725
Joined: 11/12/2004 13:10

#5

Post by wanderer »

Hebiga, evo izgleda ni skembe corbu vise bez slovenaca ne mozemo napravit... :roll:

mada su izgleda sad cesi i popularniji. a ko bi reko kad smo im se trebama i onim dlakavim nogama i mi i slovenci smijali? :shock: :lol: i nek nas deru kad smo stoka.
Zadig
Posts: 5755
Joined: 25/02/2005 19:39
Location: British Columbia

#6

Post by Zadig »

ljudi ja znam ceski kao nas skoro zivio sam tamo.

ovo je recept za supu tj za corbu od tripica


nemojte me tjerati da sve prevodim
Zadig
Posts: 5755
Joined: 25/02/2005 19:39
Location: British Columbia

#7

Post by Zadig »

:D
Shoshana
Posts: 3271
Joined: 22/10/2005 21:48
Location: okolina Montreala

#8

Post by Shoshana »

Ako vec mora da je ceski :D valja li ti ovaj recept?

http://www.translatorscafe.com/cafe/Meg ... ageid=6443
da pamtis
Posts: 1514
Joined: 16/07/2005 14:10

#9

Post by da pamtis »

:D ja samo mocu sa cirilice na latinicu prevesti (i obratno) :D za vise informacija oD*e :D http://www.cs.cmu.edu/~aleksa/vucko/jsvucko.html
buhtelj
Posts: 350
Joined: 13/02/2005 17:56

#10 Re: Slovenci ko mi moze ovo prevesti na s-h / h-s?

Post by buhtelj »

El_Camino wrote:Dršťková polévka (škembe čorba)
100g telecích nebo hovězích dršťek (čistých), 70ml kyselého mléka nebo smetany, 5g česneku, 1g pepře, 2ml octu, 8g pálivé papriky, 1/7 vejce.
Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu). Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu. Sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.). Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut. Dršťky vytáhneme a nakrájíme nadrobno. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko. Přidáme dršťky a znovu necháme vzkypět. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.

PREUZETO ODAVDE

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA (ŠKEMBE ČORBA)
Ingredience:
200 g uvařených dršťek, 1 dcl kysaného mléka nebo smetany, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 2 PL vinného octa, 1 ML pálivé papriky, 2 vejce, MAGGI Sypký hovězí bujón, MAGGI MAGGI Harmonie chuti.

Příprava:
Dršťky nakrájíme nadrobno a vložíme je do vývaru z MAGGI Sypkého hovězího bujónu. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kysané mléko. Povaříme asi 5 minut, ochutíme MAGGI Harmonií chuti a zakvedláme do polévky rozšlehaná vejce. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.

PREUZETO ODAVDE
Star tak si kao Skandinavci...mjesas Sloveniju sa Slovackom...
U Slo nema Skembe corbe...jede se samo Matevz :)
El_Camino
Posts: 247
Joined: 20/11/2002 00:00

#11

Post by El_Camino »

da pamtis wrote::D ja samo mocu sa cirilice na latinicu prevesti (i obratno) :D za vise informacija oD*e :D http://www.cs.cmu.edu/~aleksa/vucko/jsvucko.html
Hvala da pamtis. Tamo su mi ga preveli. :)
Post Reply