rade li frizeri...ako ne da krenem za bosnuNadzorna_ploca wrote: ↑29/03/2020 14:51Ja bas razmisljam da u ovom talasu dodjem nekako.
Ne zbog corone nego jebeni zubari ne rade.![]()

Moderator: O'zone
rade li frizeri...ako ne da krenem za bosnuNadzorna_ploca wrote: ↑29/03/2020 14:51Ja bas razmisljam da u ovom talasu dodjem nekako.
Sjedi djesi i ne masi kosom plaho da ti ne bi vako bilovjesticanametli wrote: ↑29/03/2020 18:50rade li frizeri...ako ne da krenem za bosnuNadzorna_ploca wrote: ↑29/03/2020 14:51Ja bas razmisljam da u ovom talasu dodjem nekako.
![]()
Takozvani juznoamerikanci Evrope.JanuaryJones wrote: ↑29/03/2020 20:41Javna je tajna da ljudi organizovano idu da rade na crno po zemljama zapadne EU. Svašta se radi i na razne načine provlači. Manikir, pedikir, frizeraj, depilacija - pun instagram "najava". Dodje cura 7-10 dana i po kućama odradi. Majstori raznorazni, čišćenje, usluge čuvanja starijih i djece, usluge izrade namještaja po mjeri itd itd itd. Masa ljudi na crno po Austriji, Njemačkoj, Italiji.
Idu cak i doktori sto ubrizgavaju botoksJanuaryJones wrote: ↑29/03/2020 20:41Javna je tajna da ljudi organizovano idu da rade na crno po zemljama zapadne EU. Svašta se radi i na razne načine provlači. Manikir, pedikir, frizeraj, depilacija - pun instagram "najava". Dodje cura 7-10 dana i po kućama odradi. Majstori raznorazni, čišćenje, usluge čuvanja starijih i djece, usluge izrade namještaja po mjeri itd itd itd. Masa ljudi na crno po Austriji, Njemačkoj, Italiji.
svijet postao globalno selo_BataZiv_0809 wrote: ↑29/03/2020 21:38Idu cak i doktori sto ubrizgavaju botoksJanuaryJones wrote: ↑29/03/2020 20:41Javna je tajna da ljudi organizovano idu da rade na crno po zemljama zapadne EU. Svašta se radi i na razne načine provlači. Manikir, pedikir, frizeraj, depilacija - pun instagram "najava". Dodje cura 7-10 dana i po kućama odradi. Majstori raznorazni, čišćenje, usluge čuvanja starijih i djece, usluge izrade namještaja po mjeri itd itd itd. Masa ljudi na crno po Austriji, Njemačkoj, Italiji.![]()
Čudo je to kako naš narod gleda da "zajebe" sistem gdje god ode. To je nešto u genetskom kodu, matere mi. Obišla sam 10tak naših familija po EU, što rodbine što prijatelja i uvijek je ista priča, kuka se, teško, drž' ne daj a neki decenijama nisu bili u stanju domicilni jezik da nauče. Ali zato znaju za sve cake i fore i beneficije, kako zavrnut ovdje, uštinut ondje, kome se treba obratiti, kada, koliko je love u pitanju i slično? Fenomen._BataZiv_0809 wrote: ↑30/03/2020 07:59Nekad su zubari, automehanicari i ugostitelji najvise profitirali od dijaspore. Ne znam je li se tome stalo u kraj ali zubari su na fiktivnim fakturama uzeli ogromnu lovu.
Sad se cijela "ekonomija" napravila od tih slucajeva tezgarenja.
To je najzastupljenije u manjim mjestima. Npr. Frizer iz stajaznam Zepca, Bugojna, Gornjeg Vakufa ili Busovace ode tako šiša dijasporu po kućama i za mjesec dana takvog rada donese para da je vamo miran naredna tri-cetiri mjeseca i sve tako ciklicno.
Vamo zivi tamo zaradjuje, nije li to ultimativni san BalkanacaNekad su tako radili šaneri, sad tako rade ti koji se bave zanatima koji ne podrazumjevaju veliku opremu i logistiku.
A tek hodže sto furaju te neke zapise, oni se bas bogate.
Dzaba je mozes ti nas narod dovest u uredjen sistem i on ce ga koristit kad mu trebaju beneficije i kad se treba drugima rugat "kod nas u Njemackoj je to vako", ali on ce opet gledat da nesto zajebe, pronevjeri![]()
Nismo nikad imali istinski svoju drzavu, u smislu da je istinski osjecamo svojom, osim mozda SFRJ, ali je to prekratko.JanuaryJones wrote: ↑30/03/2020 12:33
Čudo je to kako naš narod gleda da "zajebe" sistem gdje god ode. To je nešto u genetskom kodu, matere mi. Obišla sam 10tak naših familija po EU, što rodbine što prijatelja i uvijek je ista priča, kuka se, teško, drž' ne daj a neki decenijama nisu bili u stanju domicilni jezik da nauče. Ali zato znaju za sve cake i fore i beneficije, kako zavrnut ovdje, uštinut ondje, kome se treba obratiti, kada, koliko je love u pitanju i slično? Fenomen.
Ima tu istine._BataZiv_0809 wrote: ↑30/03/2020 13:23Nismo nikad imali istinski svoju drzavu, u smislu da je istinski osjecamo svojom, osim mozda SFRJ, ali je to prekratko.JanuaryJones wrote: ↑30/03/2020 12:33
Čudo je to kako naš narod gleda da "zajebe" sistem gdje god ode. To je nešto u genetskom kodu, matere mi. Obišla sam 10tak naših familija po EU, što rodbine što prijatelja i uvijek je ista priča, kuka se, teško, drž' ne daj a neki decenijama nisu bili u stanju domicilni jezik da nauče. Ali zato znaju za sve cake i fore i beneficije, kako zavrnut ovdje, uštinut ondje, kome se treba obratiti, kada, koliko je love u pitanju i slično? Fenomen.
Srednjovjekovna Bosna to nije, koliko god se lupale vrlo omasovljene gluposti da je "povelja Kulina bana licna karta Bosne kao drzave", nego nista drugo do staleske monarhije gdje su svi osim feudalaca i klera bili marva za jahanje.
Stoljeca pod tudjinom ciju vlast i drzavu si gledao da zakines i zajebes kako god su ucinila svoje. Uz jos neke faktore naravno![]()
Dobro vise vi iz Essen-a, opet se separatisete...?!