Ne cekam u redu...imam stelu citas liBullet Tooth Tony wrote: ↑23/01/2020 18:40Pa napisa da ne mozes u Njemackoj.. Jal su redovi I kad ti rekose cijenu ti samo rece Ma MRS![]()

Moderator: O'zone
Ne cekam u redu...imam stelu citas liBullet Tooth Tony wrote: ↑23/01/2020 18:40Pa napisa da ne mozes u Njemackoj.. Jal su redovi I kad ti rekose cijenu ti samo rece Ma MRS![]()
Znaci ipak ne mozes u Njemackoj platit .. Ja sam mislio da ste se bolje snasli ko dijasporavjesticanametli wrote: ↑23/01/2020 18:44Sto bi vise placala kad mogu manje i jos mi plate svabe pregled u bosni....a na racun mi se napise koliko ja kazem....jel ti tesko
Pojela me cinjenice da sto se tice savjeta o zivotu u dijaspori, niste mjerodavni nikako.. Mislio sam da ste eksperti u tom polju I da ste se dobro snasli
Excusez moi ali u BiH ne bih ni biciklu servisiro, a za 600 marona nemoš ni tricu popravit, a kamoli kutnjakBullet Tooth Tony wrote: ↑23/01/2020 17:51Gdje privatno otici kad se upali kutnjak? I koliko se placa.. Da li se ceka, trazili se stela ili se pak dodje u BiH da se popravi.. To mi nije jasno.. Kako to ide de ti nama reci..
Nemoj mi jeftine ordinacije pa da mi sta pokvare a i ofirno mi na forumu napisat da sam platio 600 eura popravljanje
Ma momčina je isto u dijaspori, Luxemburg ako se ne varam
A što si neurozan takoBullet Tooth Tony wrote: ↑23/01/2020 20:07Pa de malo posavjetuj drugaricu da se ne lijeci u BiH da joj sta ne zeznu nedo Bog![]()
Pa kako plavi crni zuti...
Biće neko te odveo. Bio je onomad jedan iz francuske. Mislim da je i kod tebe takva situacija. Jesi počeo učiti francuski? Jel istina da moraš nositi stalno pasoš u Luxemburgu? Bus zna često izaći preko granice...
Nazif_Gljiva wrote: ↑23/01/2020 21:11Biće neko te odveo. Bio je onomad jedan iz francuske. Mislim da je i kod tebe takva situacija. Jesi počeo učiti francuski? Jel istina da moraš nositi stalno pasoš u Luxemburgu? Bus zna često izaći preko granice...![]()
Javite serajvosaxo wrote: ↑23/01/2020 21:21Vjestice,vjesticanametli wrote: ↑17/01/2020 22:09Ih zavisi od grada kvarta plate![]()
Stan izmeDZu 700 i 1000 a mozes i vise, a i manje al onda zivis u getu, mozes nekad ubost warm, struja npr 60 eur abschlag, gas ako imas ca 80, lupam net 40, tel 30, osiguranje za stan ne znam fakat, voda nekad bude u kiriji nekad ne al et 20 eur mjesecno npr, klopa zavisi koliko jedete, odjeca i hig stvari opet zavisi od vas,
Auto zavisi koje i zavisi od god voznje i jesil imo udese al haj 500 i vise eur osiguranje 2 god cini mi se, tüv nemam pojma nisam ja placalaodrzavanje auta il u bih il naDZes avlijanera ovde....ima nasih kamara....ne znam vise
Spotify i netflix ca 20 eur, iptv 10 eur![]()
Iö placas benzin ili kartu za prevoz
U HH ja placam kartu preko grupacije 60 eura 3 ringa tako da mimo auta uzimam i to.....al karte su puno skuplje
Minhen za stan jos vise![]()
planiram s porodicom na ljeto najvjerovatnije u Hamburg.
Gledao sam na Imobillien scout stanove, ima warma od 70-ak m2, po cca 600-700 eur, otprilike 15-20 km od centra, najvise nekog Stadt-a ?
Kakvo je to naselje / mjesto ima li smisla ?
Gledao sam I Hannover ( sve gdje imam familije, sta cu ), on je jos povoljniji.
Stanova, pa cak i kuca za kupiti do 140-150k eura u okolici, rate mi ne djeluju strasno.
Sestra mi je vec godinu u okolini Stutgarta, ali cini mi se da su dole cijeen drasticno vece.
Dalje, neki dan nesto cuh, jel istina da se u Hamburgu ne plaća vrtić, maltene im ostane kompletan kindergeld ?
U Stutgartu je recimo 290e za jedno dijete.
Ah dakle papirologija taj rad, sad je onda barem sve jasno odkud ta ogorčenostNazif_Gljiva wrote: ↑23/01/2020 21:11Biće neko te odveo. Bio je onomad jedan iz francuske. Mislim da je i kod tebe takva situacija. Jesi počeo učiti francuski? Jel istina da moraš nositi stalno pasoš u Luxemburgu? Bus zna često izaći preko granice...![]()