Jesam li u pravu ?
- radiša
- Posts: 6393
- Joined: 04/02/2012 00:23
- Location: Sator
#326 Re: Jesam li u pravu ?
ova ko i svaka druga nakon određenog vremena dobiju oblik svastare.od jednostavnog pitanja uvijek napravimo seriju od 100 epizoda
- Connaisseur Karlin
- Posts: 20595
- Joined: 31/01/2016 16:16
#327 Re: Jesam li u pravu ?
Niemand wrote:Arapska verzija janjetine iz tepsije dosla i do nas izgleda.. Drzite do nacionalnog interesa!
Kakvo janje iz tepsije. Ovo je bosna. Janje sa raznja.
Jos da bas vas u hercegovini vehabije tako lako zavedu i to sa janjetinom..
Ode se izlogovati. Budite pozdravljeni. Nema ovaj forum vise smisla.
meso je najbolje sa raznja
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#328 Re: Jesam li u pravu ?
Ja bola na forumu one našle kuhat, HALLOOOO na forumuradiša wrote:ova ko i svaka druga nakon određenog vremena dobiju oblik svastare.od jednostavnog pitanja uvijek napravimo seriju od 100 epizoda
-
- Posts: 1371
- Joined: 11/12/2012 16:14
#329 Re: Jesam li u pravu ?
Samo da se nadovezem da pecenje iz pekare nije nista novo.
Poznato je da su sarajevski pekari najmanje od doba AU vrsili usluge pecenja mesa (obicno janjetine) i to u tepsijama.
Edit: jeste najbolje s raznja, rucno okretanog, u zar se dodaju grancice odabranih vrsta drveta.
Poznato je da su sarajevski pekari najmanje od doba AU vrsili usluge pecenja mesa (obicno janjetine) i to u tepsijama.
Edit: jeste najbolje s raznja, rucno okretanog, u zar se dodaju grancice odabranih vrsta drveta.
Last edited by KIseljak12 on 28/04/2017 16:44, edited 1 time in total.
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#330 Re: Jesam li u pravu ?
Ko ne zna za bolje, njemu i jeste!Connaisseur Karlin wrote:
meso je najbolje sa raznja
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#331 Re: Jesam li u pravu ?
Veze oni nemajuKIseljak12 wrote:Samo da se nadovezem da pecenje iz pekare nije nista novo.
Poznato je da su sarajevski pekari najmanje od doba AU vrsili usluge pecenja mesa (obicno janjetine) i to u tepsijama.
-
- Posts: 7944
- Joined: 31/03/2014 01:55
#332 Re: Jesam li u pravu ?
Cudo i kus kus salatu ne narucite. Al neka, tako vam i treba, pametne su vehabje, udaraju dje se najmanje nadas.. po janjetini.
- Connaisseur Karlin
- Posts: 20595
- Joined: 31/01/2016 16:16
#333 Re: Jesam li u pravu ?
lijen si da okrenes jagnje za Prvi Maj gdje se jagnje jede iz tepsije za prvi majiz Mostara wrote:Ko ne zna za bolje, njemu i jeste!Connaisseur Karlin wrote:
meso je najbolje sa raznja
hvala,naravno da je razanj najbolji za mesoKIseljak12 wrote:Samo da se nadovezem da pecenje iz pekare nije nista novo.
Poznato je da su sarajevski pekari najmanje od doba AU vrsili usluge pecenja mesa (obicno janjetine) i to u tepsijama.
Edit: jeste najbolje s raznja, rucno okretanog, u zar se dodaju grancice odabranih vrsta drveta.
u pekari jednsotavno ne mozes drugacije pripremiti meso,logicno da je u tepsiji,ali zar nije u isto doba postojala lokacija za rostiljanje mesa znaci,danas isto mozes kupiti meso i naruciti u rostiljarnici da se solidno pripremi
-
- Posts: 1371
- Joined: 11/12/2012 16:14
#334 Re: Jesam li u pravu ?
A de, nemoj zajebavat Volim ja i kus-kus taboulleh, al uz janjetinu ide satrica/lukmira.
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#335 Re: Jesam li u pravu ?
Valjda znaš o kakvoj pekari pišemo?Connaisseur Karlin wrote:
u pekari jednsotavno ne mozes drugacije pripremiti meso
-
- Posts: 1371
- Joined: 11/12/2012 16:14
#336 Re: Jesam li u pravu ?
Moze biti da su tada postojale takve lokacije, ali nemam neki dokaz o tome. Meso je inace bilo rjedje koristeno u ishrani nego danas, a ove usluge pekara su obicno koristila gospoda kad pripremaju iftar.Connaisseur Karlin wrote:lijen si da okrenes jagnje za Prvi Maj gdje se jagnje jede iz tepsije za prvi majiz Mostara wrote:Ko ne zna za bolje, njemu i jeste!Connaisseur Karlin wrote:
meso je najbolje sa raznja
hvala,naravno da je razanj najbolji za mesoKIseljak12 wrote:Samo da se nadovezem da pecenje iz pekare nije nista novo.
Poznato je da su sarajevski pekari najmanje od doba AU vrsili usluge pecenja mesa (obicno janjetine) i to u tepsijama.
Edit: jeste najbolje s raznja, rucno okretanog, u zar se dodaju grancice odabranih vrsta drveta.
u pekari jednsotavno ne mozes drugacije pripremiti meso,logicno da je u tepsiji,ali zar nije u isto doba postojala lokacija za rostiljanje mesa znaci,danas isto mozes kupiti meso i naruciti u rostiljarnici da se solidno pripremi
-
- Posts: 7944
- Joined: 31/03/2014 01:55
#337 Re: Jesam li u pravu ?
Kiseljak, ne znam ja nista, ja samo uvidjam naglu islamizaciju nase kuhinje.
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#338 Re: Jesam li u pravu ?
Čuj islamizaciju, što bolan sve okrećete na politiku i religiju, jebote islamizacija, s jagnjetinom niđe veze.Niemand wrote:Kiseljak, ne znam ja nista, ja samo uvidjam naglu islamizaciju nase kuhinje.
Starinska
Moderna
Standardna
Seljačka
- SaraFina
- Posts: 20421
- Joined: 28/04/2014 20:32
- Location: Antananarivu
#339 Re: Jesam li u pravu ?
Ja da hoću zagondžiju navući slikala bi " sopstvene atribute"iz Mostara wrote:A ko će te bona eto te ko sova na grani nit znaš kuhat, nit razbit jaje dok ti iz ruka ne ispadne i sad bi ono nešto slikalo kako kuha nebili navukla kakvog zagonđiju, neš jebat bona džaba ti sveSaraFina wrote:A koja je od nas rekla da je udata?
I ako jedini kriteriji mog budućeg za biranje žene bude kuhanje. .. mislim da ću ostati na sadašnjem statusu
Odavno se frajeri ne "navlače " na kašiku i šerpu. A ni djevojke bolan na janjetinu s pomfritom iz pekare... Skuliraj se... Doduše.... Možda je to običaj još u hercegovačkim pripizdinama, no ja tamo ionako nikad štikle lomila ne bi na kamenjaru...stoga svaki komentar dalje je izlišan
- Ljakan
- Posts: 4684
- Joined: 07/01/2014 09:48
- Location: tuspas mene i sviju nas
#340 Re: Jesam li u pravu ?
Nemoj pored ostavljat,zovni mene pojest cu ja,taman da vidim kako kuhas,seceruNiemand wrote:Ja svu hranu sto ostane odvojim u jednu kesu i kraj kontejnera imamo nekoliko eksera zakacenih il ostavim pored.
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#341 Re: Jesam li u pravu ?
Bjež bona danas se hvata preko stomaka sve, kakvi tvoji atributi, znaš ti šta radiš eeeeeeeee, čim pomenu štikle gotovo, znam ko si seljančura/kuma sa dna kace UHHHH naježis seeeSaraFina wrote:
Ja da hoću zagondžiju navući slikala bi " sopstvene atribute"
Odavno se frajeri ne "navlače " na kašiku i šerpu. A ni djevojke bolan na janjetinu s pomfritom iz pekare... Skuliraj se... Doduše.... Možda je to običaj još u hercegovačkim pripizdinama, no ja tamo ionako nikad štikle lomila ne bi na kamenjaru...stoga svaki komentar dalje je izlišan
Last edited by iz Mostara on 28/04/2017 16:55, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
- Posts: 20595
- Joined: 31/01/2016 16:16
#342 Re: Jesam li u pravu ?
pa nije rostilj novitet u kuhanju jela, a izgleda da ni doticna gospoda nije znala sto znaci jesti meso sa rostiljaKIseljak12 wrote:
Moze biti da su tada postojale takve lokacije, ali nemam neki dokaz o tome. Meso je inace bilo rjedje koristeno u ishrani nego danas, a ove usluge pekara su obicno koristila gospoda kad pripremaju iftar.
riba, ako nije sa rostilja,nije specijalitet
tepsija je samo alternativno prakticno rijesenje za kuhanje u kucinim sporetima
kod mene u piceriji doslovno gurnu pizzu bez donjeg mrezastog pleha
treba znati sto je kvalitetan gurmanluk
-
- Posts: 7944
- Joined: 31/03/2014 01:55
#343 Re: Jesam li u pravu ?
Iz mostara, dzaba ti se bolan sad pravdati.
- SaraFina
- Posts: 20421
- Joined: 28/04/2014 20:32
- Location: Antananarivu
#344 Re: Jesam li u pravu ?
Krkansko - kamenjarske fore.Connaisseur Karlin wrote:a nisi se nesto zalio na kvalitet narucne hrane , no nazderao si se jagnjetine i salate i to si sa ponosom ufotakoiz Mostara wrote:A ko će te bona eto te ko sova na grani nit znaš kuhat, nit razbit jaje dok ti iz ruka ne ispadne i sad bi ono nešto slikalo kako kuha nebili navukla kakvog zagonđiju, neš jebat bona džaba ti sveSaraFina wrote:A koja je od nas rekla da je udata?
I ako jedini kriteriji mog budućeg za biranje žene bude kuhanje. .. mislim da ću ostati na sadašnjem statusu
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#345 Re: Jesam li u pravu ?
Jes ti jela ribu iz tepsije, posebno ugor/jegulja?Connaisseur Karlin wrote:
riba, ako nije sa rostilja,nije specijalitet
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#346 Re: Jesam li u pravu ?
Počele su ujedat i kandže tupit, znak da sam ih našao na krivoj nozi tj boli istina, uvredama nećete ništa postić s menom što bi reko mamić, samo sebe ofirate, ja sam gradsko čeljade
- SaraFina
- Posts: 20421
- Joined: 28/04/2014 20:32
- Location: Antananarivu
#347 Re: Jesam li u pravu ?
iz Mostara wrote:Bjež bona danas se hvata preko stomaka sve, kakvi tvoji atributi, znaš ti šta radiš eeeeeeeee, čim pomenu štikle gotovo, znam ko si seljančura/kuma sa dna kace UHHHH naježis seeeSaraFina wrote:
Ja da hoću zagondžiju navući slikala bi " sopstvene atribute"
Odavno se frajeri ne "navlače " na kašiku i šerpu. A ni djevojke bolan na janjetinu s pomfritom iz pekare... Skuliraj se... Doduše.... Možda je to običaj još u hercegovačkim pripizdinama, no ja tamo ionako nikad štikle lomila ne bi na kamenjaru...stoga svaki komentar dalje je izlišan
Nikad Bistrik na kamenjar ne bi " sišao "
Prije u Neretvu sa starog "laste " : D
-
- Posts: 456
- Joined: 08/04/2017 17:40
#348 Re: Jesam li u pravu ?
Nemaš šanse, shvati!SaraFina wrote:
Nikad Bistrik na kamenjar ne bi " sišao "
Prije u Neretvu sa starog "laste " : D
- SaraFina
- Posts: 20421
- Joined: 28/04/2014 20:32
- Location: Antananarivu
#350 Re: Jesam li u pravu ?
LOLiz Mostara wrote:Počele su ujedat i kandže tupit, znak da sam ih našao na krivoj nozi tj boli istina, uvredama nećete ništa postić s menom što bi reko mamić, samo sebe ofirate, ja sam gradsko čeljade
Znak da su ti loše krkansko - kamenjarske fore. To je sve bolan. Ne laskaj si, da si nekog pogodio "istinom"
Tipično feministički. U zaštitu ženskog roda od primitivizma i krkanluka