Je li kupanje obavezno po zakonu?Dobrinja80 wrote:
Ako je to higijenski i zdravstveno, zašto nije obavezno po zakonu, kao što je vakcinacija obavezna?
SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Moderator: O'zone
#251 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
#252 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Hocu haveru laaastu.Nego nesta mi skaka nije dobro odradio,jel se i tebi smezura cuna u vodi?muha_sa wrote:HAVANAAAAAAAAAAAAAAAAA---skoci s mola jednom za mene--na glavu-jakako

#253 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Skaka je za sve krivHAVANA wrote:Hocu haveru laaastu.Nego nesta mi skaka nije dobro odradio,jel se i tebi smezura cuna u vodi?muha_sa wrote:HAVANAAAAAAAAAAAAAAAAA---skoci s mola jednom za mene--na glavu-jakakoMoj skaka, otiso bi na biro za zaposljavanje pored ovih turaka.To dvjesta kita u momentu reze,nek se vidi,nek se zna,nema skromno i po obicaju.

#254 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Sve što je smežuraTo je protiv pravila foruma.
Tražite reklamaciju.

#255 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Skaka a.r.
HAVANA zna šta je a.r.
HAVANA zna šta je a.r.
#256 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Je l' naučio?muha_sa wrote:Skaka a.r.
HAVANA zna šta je a.r.

#257 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
cekamo da se vrne s plaže pa ce skontamo jel 

#258 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Kakve veze ima jedno s drugim?indiana_nije_dzons wrote:ti bi vjerovatno zabranio i namaz u džamiji, jer i to je javni događaj.GAU8 wrote:kod nekoga je estetski zahvat, kod nekoga vise iz navike i po automatizmu recimo USA i slicno. Kod religijskih zajednica je cisto zapisavanje teritorije.
Uglavnom, ko zeli, bujrum, ali ja ne odobravam pravljenje javnog dogadjaja od te tematike.
Zadnji put kad sam vidio, BiH je bila sekularna drzava.
-
#259 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Jer je jedno i drugo vjerski propis, istina ne istom nivou naredbe, a ti bi ocigledno oba da strpas medju 4 zida. Da si gradjanin neke europske drzave Njemacke, Francuske itd vjerovatno bi pokretao kojekakve inicijative za potpunu zabranu te prakse kao sto je pokusano od strane nekih u nekim EU drzavamaGAU8 wrote:Kakve veze ima jedno s drugim?indiana_nije_dzons wrote:ti bi vjerovatno zabranio i namaz u džamiji, jer i to je javni događaj.GAU8 wrote:kod nekoga je estetski zahvat, kod nekoga vise iz navike i po automatizmu recimo USA i slicno. Kod religijskih zajednica je cisto zapisavanje teritorije.
Uglavnom, ko zeli, bujrum, ali ja ne odobravam pravljenje javnog dogadjaja od te tematike.
Zadnji put kad sam vidio, BiH je bila sekularna drzava.
#260 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Niko nije reko da je Bosna muslimanska ni turska, kakve to veze ima sa diskusijom?uglavnomja wrote:TheMule wrote:Sto volim kad vidim ove mrzitelje Bosne kako kmece na svakoj temi o Bosnikme kme kmeeee
bosna nije muslimanska, a pogotovo turska.
islamski obicaju postoje u bosni, ali nisu odrednica bosne.
bosna je moja zemlja i volim je vise od tebe zato jer je volim citavu, onakvu kakva se razvijala zadnjih 7000 godina.
sto se teme tice
kao sto su u ratu dolazili trecerazredni isluzeni politicari za mirovnjake, kasnije isti takvi humanitarci, tako i iz turske u bosnu dolazi samo ono sto nema prolaz tamo. sa istim takvim trecerazrednim idejama.
samo nek je dzaba, makar i rezanje cune, sve sa cirkusom, i to jos stranim
Kad je volis, sto ne postujes ljude koji zive tu i sprovode njene obicaje? Volis Bosnu zadnjih 7000 godina, ali ne volis je od 15. do 20. stoljeca, i od 92. to 2015., a sve ostalo volis, jel tako? Ne interesuju ni mene turski obicaji (koji su nekad bili i nasi, svidjalo se tebi ili ne), ali da se ne lazemo, i da nije ovih Turaka, vama sto "volite" Bosnu bi sunecenje smetalo jel' tako?
- zateznistub
#261 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Kažu da sam Č.V. 2 digo na noge kad mi je skaka počeo o glavi raditimuha_sa wrote:Skaka je za sve krivHAVANA wrote:Hocu haveru laaastu.Nego nesta mi skaka nije dobro odradio,jel se i tebi smezura cuna u vodi?muha_sa wrote:HAVANAAAAAAAAAAAAAAAAA---skoci s mola jednom za mene--na glavu-jakakoMoj skaka, otiso bi na biro za zaposljavanje pored ovih turaka.To dvjesta kita u momentu reze,nek se vidi,nek se zna,nema skromno i po obicaju.
meni vazda smezuraTa
#262 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Moj maternji jezik je bosanski, srpski, hrvatski. Tako se zvao kada sam ga ucio u skoliindiana_nije_dzons wrote:kako zoveš ti svoj maternji jezik? bosanski ili hrvatski? koju zemlju više voliš Bosnu ili Hrvatsku?U-zap wrote:Da, turkofila. Zasto sam islamomrzac iz zapadne Hercegovine? Ako to znaci da mrzim nakaradne obicaje koje bosanci prihvataju od Turaka kako bi se pokazali sto "bratskijim" onda jesam. Ako to znaci da mrzim kad bosanci kazu da su nama turci braca iako su nas drzali ca 500 godina pod okupacijom onda jesam. Ako to znaci da se ospem kad na ulici cujem da se dva ili vise sagovornika pozdravljaju na turskom, arapskom pored svog maternjeg jezika kako bi ispali sto veci turci ili sta vec onda jesam. Iako po rodjenju nisama ovi svi navedeni pravac put pod noge pa u Tursku, "bratsku" zemlju. Steta pa se mene ne pita.
p.s.prošlo je vrijeme tog slanja za Tursku, sada možete samo da ga dudlate...i da, vas se ne pita !
![]()

- Naslovnica
#263 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Tu sam, im'o nekog veša na ruke, pa ne stigoh odgovoriti.jaxxx wrote:E ovi su mi najjači...Ja sam nepopravljivi ateista.![]()
Imao sam (nažalost) u porodici dva rođaka koji su bili teško bolesni i svi su bili "nepopravljive" ateiste.
Eh kad im je bol već postala neizdržljiva, situacija postala jako ozbiljna i svi se doktori izredali, oboje su tražili pomoć od Uzvišenog. Ova dvojica su molila da im neko uči Kur'an kraj kreveta i pitali hoćemol im halaliti, nigdje ni riječi o tome da su ateiste i da ne vjeruju u Boga.
Znači čim je prpa, sranje postane ozbiljno, nema ti ko više pomoći i počneš razmišljati o smrti i šta poslije automatski nisi više "nepopravljivi" ateista nego jedno 10%-20% ateista i ima lufta da se i koji put kaže "Bože pomagaj, Bože šta sam skrivio, itd..."
Što bi reko Ivo Andrić: Haj ne ser'te![]()
A što se tiče obrezivanja...higijenski ili ne, vjerski ili ne...pa meni kao mušku je ljepše vidjeti obrezanu kitu nego da mi između nogu visi nešto nalik goloj krtici
Nema šta, jasno mi je to što si napisao, žao mi je što se to desilo sa rođacima (sviju nas čeka 2 metra, prije ili kasnije), ali ta tvoja dva rahmetli rođaka su imala svoj život, a ja sam ja i imam svoj.
Skroz različite individue, oni su bili "nepopravljivi" ateisti, bolest i nevolja ih natjerala da se okrenu Uzvišenom, i OK, nema problema. Svako zna svoje. Cijenim.
Sve je to individualno.
Znam i ja ljudi koji su se kleli u Allaha, Boga, Krišnu, vjernici...pa se razočarali i napustili vjeru. Ima i toga. Dakle, nije sve onako kako bi neki željeli da jeste.
To što ja kažem za sebe da sam nepopravljivi ateista, ne znam zašto sam "najjači" i nekakvi poljupci? Tebi to smiješno, žalosno, šta već? Što neko ne vjeruje u Boga ili kako ga već ko zove?
Jarane, kada mi je bilo najteže, nisam molio Boga da mi pomogne, nego sam majku zvao. Meni taj Bog u koga se svi kunete nikada nije u životu pomogao, niti odmogao. Pomogali su mi porodica, prijatelji, komšije, i ja njima.
Ti vjeruj, ali se nemoj drugima smijati ako ne vjeruju, nismo svi isti.
I, ako već citiraš Andrića, daj nešto pametnije i kulturnije...
"Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina."
Živ i zdrav bio okano.

-
#264 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Općepoznata je činjenica da beograđanke i zagrepčanke vole naš obrezani penis. Kažu ljepši je i prijatnog okusa i mirisa. Neobrezani im smrde, ružni su i nisu higijenski ispravni.
- Naslovnica
#265 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
A novosađanke?Zastavnik_dzemo wrote:Općepoznata je činjenica da beograđanke i zagrepčanke vole naš obrezani penis. Kažu ljepši je i prijatnog okusa i mirisa. Neobrezani im smrde, ružni su i nisu higijenski ispravni.

-
#266 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
rekao bih vlahinjice, al reko da me ne banuju 

- Naslovnica
#267 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Dℜ.Oℵ?!Zastavnik_dzemo wrote:rekao bih vlahinjice, al reko da me ne banuju

#268 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Pa vidi druze, naše ljudsko tijelo ima dosta nedostataka, i baš taj nehigijenski i nepraktični nedostatak mozemo rijesiti dok su djeca još u malom uzrastu. Zasto ne bismo. Recimo zar ti ne bi bilo draze da si tu testisi negdje u tijelu a ne na toliko ranjivom mjestu, izlozeni opasnostima i raznim temperaturama i nacinima da ostanes impotentan. Ovako mozes rijesiti razne moguce infekcije i slicno. Nije zlostavljanje, nego zdrava medicinska praksa. Nisam bas musliman pa da sam tome naklonjen, ali definitivno nije nista lose.
#269 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Vise ima veze sa seksualnoscu nego sa religijom ili higijenom. Zanimljivo da se kod nas odrzalo i za vrijeme komunizma dok su zenama skinuli zarove.
- Naslovnica
#270 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Nema tog "higijenskog problema" koji voda i sapun ne mogu da uklone.Rason94 wrote:Pa vidi druze, naše ljudsko tijelo ima dosta nedostataka, i baš taj nehigijenski i nepraktični nedostatak mozemo rijesiti dok su djeca još u malom uzrastu. Zasto ne bismo. Recimo zar ti ne bi bilo draze da si tu testisi negdje u tijelu a ne na toliko ranjivom mjestu, izlozeni opasnostima i raznim temperaturama i nacinima da ostanes impotentan. Ovako mozes rijesiti razne moguce infekcije i slicno. Nije zlostavljanje, nego zdrava medicinska praksa. Nisam bas musliman pa da sam tome naklonjen, ali definitivno nije nista lose.
Ali fakat ne kontam ovo neprestano ponavljanje riječi "higijena" u kontekstu obrezivanja?

#271 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Suplja. Muslimani to rade iz religijskih pobuda nema to veze sa higijenom.
Radili bi i da nema bas nikakve fajde od toga. Jer je "naredjeno".
#272 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Ja nisam musliman, ne vjerujem u te mindwashing matrice, al shta je tacno problem sa tim?Margita81 wrote:Suplja. Muslimani to rade iz religijskih pobuda nema to veze sa higijenom.
I vi se umacete u vodu nizasta, kako se zove ono, krstenje jel, pa ljubakate nekakve noge na statuama po italiji, ljudi masovno herpese dobijaju od toga a da ne pricamo o spaljivanju naroda kroz vjekove zbog iole naprednijih pogleda na x stvari koje nisu po crkvinom cejfu.
Ofirna vam malo prica, shatro nazadni ljudi jer se sunete, kao to nesta u levelu kromanjonaca.
Vise ni ne krijete svoju fasistoidnost kao nekad

#273 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Njanjavi wrote:Ja nisam musliman, ne vjerujem u te mindwashing matrice, al shta je tacno problem sa tim?Margita81 wrote:Suplja. Muslimani to rade iz religijskih pobuda nema to veze sa higijenom.
I vi se umacete u vodu nizasta, kako se zove ono, krstenje jel, pa ljubakate nekakve noge na statuama po italiji, ljudi masovno herpese dobijaju od toga a da ne pricamo o spaljivanju naroda kroz vjekove zbog iole naprednijih pogleda na x stvari koje nisu po crkvinom cejfu.
Ofirna vam malo prica, shatro nazadni ljudi jer se sunete, kao to nesta u levelu kromanjonaca.
Pa ti si komedija ziva

To ti na osnovu mog forumskog imena zakljucujes da sam krscanka?

#274 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Jok, vec na osnovu siktanja prema svemu sa tradicionalnim, bosanskim iliti muslimanskim prizvukomMargita81 wrote:Njanjavi wrote:Ja nisam musliman, ne vjerujem u te mindwashing matrice, al shta je tacno problem sa tim?Margita81 wrote:Suplja. Muslimani to rade iz religijskih pobuda nema to veze sa higijenom.
Pa ti si komedija ziva![]()
To ti na osnovu mog forumskog imena zakljucujes da sam krscanka?

Ne mozete to sakrit jbga ma kolko se ufinili, izmili to iz vas kako tako.
Najbolji primjer takvih prikrivenih croatiziranih psiha je djecak sa sibicama i par vas letecih sa fasistoidnim stavovima, doduse podobro zamaskiranim

- Naslovnica