Zasto sami sebe ponizavamo
Moderator: O'zone
#1 Zasto sami sebe ponizavamo
Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet
i nedozvolite nikom da vas ponizava.Znam neki ce rec lako je tebi palamudit otamo neznas ti kako je ovdje ali mislim da bilo gdje na svjetu ako dozvolis da te drugi gazi i sam sebe ubjedis da si niko i nista e onda nema pomoci.Pozdrav.
i nedozvolite nikom da vas ponizava.Znam neki ce rec lako je tebi palamudit otamo neznas ti kako je ovdje ali mislim da bilo gdje na svjetu ako dozvolis da te drugi gazi i sam sebe ubjedis da si niko i nista e onda nema pomoci.Pozdrav.
#2 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Lahkoj tebi,ti si tam 

#3 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Ne bih da ponižavam ni sebe ni nas, ali treba biti pošten pa reći da baš i nismo neki bitan faktor.
Ali ipak volim te Bosno.

Ali ipak volim te Bosno.

- Black swan
#4 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
negacija odvojeno od glagola osim u necu nemam i nemoj
vrhunsko ponizenje ako ne znas
#5 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
+ nisam, nestajati, nedostajatiBlack swan wrote:negacija odvojeno od glagola osim u necu nemam i nemoj

- ExNihilo
- Nindža revizor
#6 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Plus space poslije tačke, a ni zareza se ne treba plašiti.
#7 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
ima bolji izraz--Vukojebina.DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet
- Black swan
#8 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
zaboravio sam i ne znam sada nemam knjige pri ruci da proucim te tvoje glagolske oblikecLo wrote:+ nisam, nestajati, nedostajatiBlack swan wrote:negacija odvojeno od glagola osim u necu nemam i nemoj
ili uopce nisu glagoli
ne zbunjuj raju ono troje gore je dovljno da se zapamti
#9 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
A mozda ti napises bolje post umjesto njega?Black swan wrote:zaboravio sam i ne znam sada nemam knjige pri ruci da proucim te tvoje glagolske oblikecLo wrote:+ nisam, nestajati, nedostajatiBlack swan wrote:negacija odvojeno od glagola osim u necu nemam i nemoj
ili uopce nisu glagoli
ne zbunjuj raju ono troje gore je dovljno da se zapamti
#10 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Halo mojne mene prozivat ja i nemam neku skolu
ali evo primjer na cemu smo
Odma se nalaze mane.Fakat providno.Govorim o omladini nasoj pameti i ne dozvolit da te drugi gazi i ponizava.Izvinjavam se duboko ako sam negdje izostavio tockicu ili glagol.
ali evo primjer na cemu smo
Odma se nalaze mane.Fakat providno.Govorim o omladini nasoj pameti i ne dozvolit da te drugi gazi i ponizava.Izvinjavam se duboko ako sam negdje izostavio tockicu ili glagol.
- Cherry-Cherry
#11 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
muha_sa wrote:ima bolji izraz--Vukojebina.DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet

A nismo baš zadnja rupa na planeti. Ima mnogo gorih i mračnijih rupa.

#12 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Vi poredite Bosnu sa Afrikom
Ojjj
Ojjj

- ExNihilo
- Nindža revizor
#13 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Blago nama ako nam je utjeha što nismo Zimbabwe.
-
#14 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
*upak svijeta, da budem jos direktnijamuha_sa wrote:ima bolji izraz--Vukojebina.DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet

- Cherry-Cherry
#15 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Pa reče čovjek u uvodnom postu da smo zadnja rupa na planeti, pa reko da samo kažem, kako ima i gorih rupa od nas.
Nije neka utjeha, al eto 

#16 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
fali ti prvo slovo---jel ono treba turit ŠZenaZbrkovima wrote:*upak svijeta, da budem jos direktnijamuha_sa wrote:ima bolji izraz--Vukojebina.DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet

-
#17 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Lijepo me bi stid turit..muha_sa wrote: fali ti prvo slovo---jel ono treba turit Š![]()

- jao_situacije
#18 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Ne fali nama ništa mi smo lijeni, i ne ponižavamo se nego nam je sve mrsko. Evo prvo ja, pa onda većina ljudi koje znam svi su više-manje takvi. Mora se malo dići s gluteusa maximusa, ali to baš i nije lahko ljepše je sjediti i kahvenisati 

#19 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Ne ponižavamo, nego smo realni. Sve to što si napisao kako naša omladina tamo uspijeva je istina, ali ovdje je u pitanju BiH, gdje polupismeni tokmaci vladaju 25 godina, gdje se društvo spustilo na najniže grane, gdje ni u jednoj sferi nema nikakvog napretka...mog'o bih ovako cijeli dan nabrajati. Što znači da smo po prirodi mazohisti, jer kako objasniti da volimo da ga primamo redovno od jednih te istih stranaka, a na svakim izborima tražimo još. Mazohizam!
#20 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
SDA i njegova politika svake godine isto ,a da ne govorim o zaposljavanju preko stele, kupljenim diplomama takvi rade sto je najzalosnije u inostranstvu se neciji rad i trud barem jos donekle cijeni ali kod nas.irac300 wrote:Ne ponižavamo, nego smo realni. Sve to što si napisao kako naša omladina tamo uspijeva je istina, ali ovdje je u pitanju BiH, gdje polupismeni tokmaci vladaju 25 godina, gdje se društvo spustilo na najniže grane, gdje ni u jednoj sferi nema nikakvog napretka...mog'o bih ovako cijeli dan nabrajati. Što znači da smo po prirodi mazohisti, jer kako objasniti da volimo da ga primamo redovno od jednih te istih stranaka, a na svakim izborima tražimo još. Mazohizam!
#21 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
vala i nemaš neke alternativeirac300 wrote:Ne ponižavamo, nego smo realni. Sve to što si napisao kako naša omladina tamo uspijeva je istina, ali ovdje je u pitanju BiH, gdje polupismeni tokmaci vladaju 25 godina, gdje se društvo spustilo na najniže grane, gdje ni u jednoj sferi nema nikakvog napretka...mog'o bih ovako cijeli dan nabrajati. Što znači da smo po prirodi mazohisti, jer kako objasniti da volimo da ga primamo redovno od jednih te istih stranaka, a na svakim izborima tražimo još. Mazohizam!

bit ce bolje kad se mentalni sklop promjeni i kad politika ne bude najunosniji biznis (za obezbjedit sebe i narednih 5 koljena) a to ce se desit za jedno 150 godina.
#22 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Ne razumijem poruku niti kakve veze ovo ima sa našim ljudima. Neko završio školu u Holandiji, šta sad s time 

#23 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet
Mjesas pojmove. Sama kazes
a onda pricas kako smo pametni. Niko ne spori da smo odnosno da su nasi ljudi pametni, ali vecini njih ne moze i nikad nece ni movi doci do izrazaja u BIH. Zato traze svoju nisu gdje ce moci da se pokazu. A ja cu se osvrnuti iskljuciovo na tvoju recenicu koju sam ti boldiro, i pitam te:mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas
Da li u tvojoj drzavi(tamo u kojoj zivis) ima penzionera koliko i zaposlenih? Da li u tvojoj drzavi prosjecna plata/penzija iznosi 400€/300€? Da li u tvojoj drzavi potplacujes ljekara kada zelis dijete odvesti na pregled? Da li u tvojoj drzavi to isto dijete vozis u tramvaju starom 100 godina? Da li tom tvom istom djetetu, naravno kad ga prodje grlo, neki levat otme mobitel uz prijetnju nozem ispred vaseg ulaza u stan? Da li i vasi penzioneri rove po kontejnerima u potrzai za koamdom hljeba? Da li i kod tebe u stanu od 22.00h bude redukcija vode? Mrsko mi je da ti nabrajam jos bar hiljadu slicnih stvari jer znam da vama dijasporicma je sve dobro u BiH.
Da je kojim slucajem tvoj naslov bio nesto tipa "Nismo glupi..." ja bih te razumio. Ovako mogu samo da ti kazem da u drzavi koju vode nesposobni ljudi (ne zato sto ne znaju nego zato sto nece) ni ti ni te tvoje pametne komsije iz BiH nemate sta traziti...Bolje vam je tu gdje ste...
#24 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.E pa dragi narode malo cu vas razocarat ali nasa djeca koja zive van BiH ali nekriju i ne stide se porjekla bas u u toj Evropi koju mi zamisljamo kao svemirski brod rasturaju u toj istoj.Samo u mom malom mjestu gdje ima par porodica iz BiH sva djeca su zavrsila vece skole neki vec postali glavni u svojim strukama a jedan doguro do zamjenika glavnog u drzavi u svojoj bransi.To je dokaz da smo vrlo pametan narod a ne koji ce se zabit glavu u pjesak i sam sebe sazaljevat i govorit mi smo zadnja rupa na planeti.Savjet rjesavajte se onih koji vam nedaju da ispoljite svoju pamet
Mjesas pojmove. Sama kazes
mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas
a onda pricas kako smo pametni. Niko ne spori da smo odnosno da su nasi ljudi pametni, ali vecini njih ne moze i nikad nece ni moci doci do izrazaja u BIH. Zato traze svoj prostor (citaj, napustaju BiH) gdje ce moci da se pokazu. A ja cu se osvrnuti iskljuciovo na tvoju recenicu koju sam ti citirao, i pitam te:
Da li u tvojoj drzavi(tamo u kojoj zivis) ima penzionera koliko i zaposlenih? Da li u tvojoj drzavi prosjecna plata/penzija iznosi 400€/300€ (cijene su osnovnih zivotnih namirnica su priblizne, ne kazem i ne tvrdim iste)? Da li u tvojoj drzavi potplacujes ljekara kada zelis dijete odvesti na pregled? Da li u tvojoj drzavi to isto dijete vozis u tramvaju starom 100 godina? Da li tom tvom istom djetetu, neki levat otme mobitel uz prijetnju nozem ispred vaseg ulaza u stan? Da li i vasi penzioneri rove po kontejnerima u potrzai za komadom hljeba? Da li i kod tebe u stanu od 22.00h bude redukcija vode? Da li i vas predsjednik drzave bira predsjednika neke druge drzave? Mrsko mi je da ti nabrajam jos bar hiljadu slicnih stvari jer znam da vama dijasporicma je sve dobro u BiH.
Da je kojim slucajem tvoj naslov bio nesto tipa "Nismo glupi..." ja bih te razumio. Ovako mogu samo da ti kazem da u drzavi koju vode nesposobni ljudi (ne zato sto ne znaju nego zato sto nece) ni ti ni te tvoje pametne komsije iz BiH nemate sta traziti...Bolje vam je tu gdje ste...
Last edited by obuzdan on 08/02/2015 11:48, edited 1 time in total.
#25 Re: Zasto sami sebe ponizavamo
Pa veoma cesto tebe chitam na drugim temama kako si isto tako negativan.DZONPI wrote:Neznam da li ste primjetili ali mi ljudi porjeklom iz BiH sami sebe ponizavamo u smislu ma kakvi mi ma to samo kod nas ima ma nek nas jebu politicari jeste u svjetu je tako ali nije kod nas.
-------
Kao Juga je bila beton, Danas je u BiH obrazovanje nula, i slicno.
Ja mislim da je kukanje i sadaka'izam dio naseg mentalnog sklopa.
Ljudi su takodje negativni jer misle da tamo negdje ne Zapadu pare rastu na drvetu.
A ovdje moraju za iste te pare raditi. Koja nepravda!